KLIK KLIK

nuffnang

Friday, December 26, 2008

bagan lalang..sepang gold coast..


ni menu kedai tmpt mkn



kangkong



ikan kerapu slps dikerjakan



ikan kerapu asal ...



yummy..yummy



ketam selepas dikerjakan


ketam asal yg terkeluar2 pinggan



nk citer psl mkn2 plak..
hri apa tah aku g hr tu..aku x igt..
la ni bru ada masa nk update sumer citer..
aku g mkn2+jln2 kat bagan lalang..
lalu dri cyberjaya-dengkil-sepang..
dan akhirnya smpi lah..heheheh..masa smpi pon dah pukul 8 lebih dah..
byk org yg berfamily2 buat khemah kt tepi2 pantai tu..
air surut time tu..mula2 aku g la survey kat satu kedai mkn ni..
tp penuh banget..last2 aku g kedai yg hujung skali..
dptlah tmpt dduk..aku pon g lah pilih apa nk mkn..
lurvly aku nk mkn ketam..
aku pon nk mkn gak sebenonya..so kita org amik 4 ekor ketam msak lada..
3 ekor sotong goreng tepong..
1 ekor ikan kerapu 3 rasa..nasi putih dgn sayur kangkong goreng...
tunggu punya tunggu biler mknan sampi..
yg sedih ketam aku ada 2 je.
.biler tanya balik dia kata ketam tu dah salah g meja lain...warghhhh!!!!!!!!
geram seh time tu....
yg pelik knp org yg dpt ketam tu x argue erk?
sajer jerk lah tu..nyampah aku...pasrahlah..dah tu jer rezki yg ado...
apa lagi melantak lah..heheheheh..

jaya jusco@aeon keramat au 2




heeheheh...sebenarnya JJ ni dah strt operate 5hb hr tu..last2semalam dpt aku g jengah jap...
best gak tmpt ni..keadaan sekeliling dia lain dr JJ yg lain..byk kedai gak..
tp ada yg x strt operate lagilah..
byk yg masih dlm renovation...
aku g jln2 beli lah brg yg berkenan..
bukan g soping2 pon..g beli lauk nk masak jer...
tp bestlah tmptni..lenkali boleh datg lagi..parking pon byk.. 
memandangkan skrg time xmas,
so byk plak pokok x mas yg ado.....heheheh.

Sunday, December 21, 2008

muvee nyer citer......


xmas tree kat KLCC tp bhgian atas je lah








sanggup redah hujan.....


last2 dpt gak lah kan g KLCC tgk YES MAN...
tp kita org kuar lmbt sikit sbb hujan lebat banget...
drive slow2 dan akhirmya smpi..
dah lama rasanya x jejak kaki kat parking kete KLCC tu..
dulu murah lah paking kete dia lepas pukul 6.
.park lah berapa lama pon singgit je dia charge...
skrg lepas pukul 6..kene RM2/entry...huhuhuh...
nk tgk muvee ni bukan lah sejam...
berjam2 lah kan..jln lah kaki masuk ke KLCC dgn hujan2 time tu..heheheh...
xcited nk tgk muvee smpi sanggup redah je hujan tu...
sampai2 je g kat fast lane booking..
bg no reservation..sekali dia bitau tmpt duduk dah release sbb kena amik 45 min b4 citer start..huhuhu...
bitau lah kan hujan kat luar sbb tu lmbt..
nasib baik tmpt yg kita org booking tu kosong x de org amik..heheheh...
last2 dpt tmpt yg booking tu gak balik...sonoknya....
YES MAN plak..layan jugaklah citer tu...citer kelakar..heheheh..
best dan x mengecewakan...ekekekek........

Friday, December 19, 2008

Jumaat yg mulia!

Terpanggil plak aku nk mengupdate hr nih...
sebab aku buhsan tahap cipan kat office ni..hr ni just jaga terminal UK dgn FRANCE...
oppsss silap country..GERMANY rupanya..ekeekekek....

x ler byk korje mcm semalam aku kena jaga terminal MALAYSIA.
.al maklum..skrg ni musim cuti sekolah...
byk hotel dah fully booked x kurang jugak yg pending hotel reply..hotel pon x menang tgn gamaknya..
mana x nya..adalah guest yg gatai tgnnya nk amend booking..x ke nyusahkan..
tp bukan slh depa pon..
kekadang ada hal urgent yg pi date ni yg family sana plak nk tukar date ni...huh!!!lotih den...letih tu letih gak..keje tetap siap..ekekeekek....
Semalam lurly laling aku smpi dri muo..ada melepek kat rumah lah time ni...tgn nya yg bengkak selepas latihan menembak..ciannya...hopefully hari ni dah ok lah...
Plan hri ni nk tgk movie...aku dah reserv dah....


Thursday, December 18, 2008

gembira di hati!

lama dah aku x update blog ni...
sbnrnya x tau nk citer apa..
.tp yg pasti..sejak akhir2 nih hati aku gumbira teramat sgt...
masa ghaye haji hari tu dpt kumpul dgn family tersyag..adik beradik aku sumer ada time tuh...heheheh...dan yg pastinya org yg aku syg pon ada...
Alahamdulillah..aku rasa kehidupan aku dah kembali normal mcm dulu..dpt gumbira dgn family...I lurve u all!!

Sunday, December 7, 2008

Salam AidilAdha...

Selamat menyambut Hari Raya Korban bersamaan 10 Zulhijjah 1429






... أسلام عليكم ... (Assalamualaikum)

Semua Umat yang diKasihi oleh Allah dan beragama Islam.
Kami dari EFR ingin mengucapkan "Selamat menyambut Hari Raya Aidil Adha"


Nabi Ismail adalah anak kesayangan Nabi Ibrahim. Sungguh pun begitu Nabi Ibrahim redha dengan arahan Allah s.w.t. untuk menjadikan Nabi Ismail sebagai korban. Nabi Ismail juga redha dengan arahan Allah s.w.t. yang menjadikan dirinya sebagai korban penyembelihan ayahya Nabi Ibrahim. Dan akhirnya Allah s.w.t. menggantikan dengan seekor kibas sebagai pengganti di atas ketaatan keduanya.

Adakah kita mampu untuk berkorban seperti mana Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail? Kalau tidak pun berkorbanlah dengan apa yang kita mampu. InsyaAllah, tahun baru yang bakal menjelang ini, walaupun pahit namun ia akan memberikan makna yang bernilai untuk kita semua.

Sunday, November 30, 2008

Citer terkumpul

Lama ku x update blog ni..mula2 busy dgn keje..
al-maklum lah skrg cuti sekolah byklah booking(senang citer x sempat nk ngulat)hahhaha....
tpkan ngulat2 pon keje siap tau!
Minggu lepas ada aku balik kampung..pastu lagi lah terhad masa yg ada..
Harini cuma nk citer pasal menu..ekeekkeek..(mcm best lah konon)dgn view KL waktu mlm..masa ni amik kat area AMPANG SAUJANA...





view KL tgh mlm




buah betik






Japanese cake rice..

Ada satu pesanan kalo nk mkn kuih jepun ni..jgn bercakap masa mkn sbb nanti tercekik..hehehehe..





tartlet booking dri eina..



KFC yg dah tgl sisa!

Saturday, November 22, 2008

JASON MRAZ-LUCKY

HUUHUHUH......
agak lama aku x update blog ni...
byk citer sebenarnya tp aku dilanda kemalasan yg melampau dan akhir2 ni server prob..
nk upload gmbr pon x dpt..tu lagi menambah kan kemalasan aku..
Actually aku just nk copy paste je lyric lagu JASAN MRAZ ni..
1st time aku dgr terus suka banget..heheheeh...

aku godek2 cri jumpa lyric dia..


Do you hear me,
I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair
Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

Tuesday, November 18, 2008

POLL RESULT:Kesan dari kenaikan harga rokok

Kesan dari kenaikan harga rokok,ramai perokok akan:

Berhenti merokok 0 (0%)

mengurangkan tabiat merokok 0 (0%)

Mengurangkan pembelian rokok>pow org..(ahaks) 0 (0%)

Buat x tau jer.. 1 (33%)

Memang niat nk bunuh diri 2 (66%)

aku sayangkan kau!!kau sayangkan aku tak??


dah lama nk update cerpen ni nyer pasal..
actually citer ni x de ending lagi..
ye lah sbb novel bersiri..tp aku check dah lama citer ni x bersambung..
penulisnya bz..aku tgk profile baru 15 thun..cayalah deq non!..

Citer ni actually pasal husband & wife-tapi derang ni still sekolah lagi ..
derang nikah masa form 3 sbb ikut wasiat@janji b4 mak husband dia meninggal..(ada ke citer cam ni?
layan jo lah).
Tengah sekolah lagi kan,so masing2 ada lah marka masing2 kan..
tp dah disebabkan kena kawen,so derang ni jadik lah husband & wife..
dlm citer ni citer pasal derang gaduh2 biasa..
citer pasal kat sekolah..
gaduh dgn awek husband dia lah...
yg x best citer ni tergantung..tah apa gaknya ending dia..

Saturday, November 15, 2008

Bosan vs cerpen..

Bosan plak keje pagi nih...hari sabtu lah katakan..hr ni aku mpi lmbt sikit..lmbt 2-3 min..x tau plak hujan pagi nih..jln basah kat hiway..try kete aku dah lah botak..nk bawak laju2 x berani lah plak..klu x mau aku dah pecut 110km/j walau pon hiway tu 90km/j je..heheehh...
Tgh aku bosan2 ni aku search cerpen...jumpa lah blog ni..

http://penulisan2u.blogspot.com/


koleksi cerpen & novel


Cuba teka..aku tgh baca citer apa?hahahha...mulah ada yg kata aku jiwang karat kang..tp aku baca tajuk ni mcm best je,tu yg aku follw..tajuk citernyer>>aku sayangkan kau!!kau sayangkan aku tak??bila rasaku..ini rasamu...(ekekekek...yg ni aku yg tambah..)...
So..visit ar kat blog ni...dri baca tah bukan2 kan...hmmm..aku plak..NO KOMEN!
Nanti aku dah baca abis citer ni aku buatkan summary...

Friday, November 14, 2008

New Staff..


Hari ni kan busy tau sebenarnya..aku kena buat PC si Sara ni..
dah lah ada kes dispute.huh..
tensen..ardee dah balik,dia amik half day...ishkhhh...

Tengah aku buhsan2..
godek2 email off..
aku jumpa new letters masa bulan July yg mana actually aku x pernah tgk pon gmbr aku sendirik...hahahaha...
Innocent nyer...ekekeekek...



ekin-June new staff tp masuk kat news letter July..

Tuesday, November 11, 2008

Citer lagi?

Wah..musim demam gaknya...

aku demam lagi..collapse..td b4 g keje g klinik dulu..mak ai...

lmbtnya doktor ni...nasib baik klinik panel x yah bayar...
tgu bukan main lama lagi lebih setengah jam..
masuk jumpa doktor x de pon smpi 3 minit aku rasa...
bukannya rmi patient time tu..huh..nasib baik panel tau..
MC pon x dpt(sbb aku x mintak)..heheheh...
tapi kan klu nk di ikutkan..mana lah x demam balik,rehat pon x cukup..heheheh...





ubat yg doktor bagi..byk tau

Dah berapa hari aku nk upload blog ni tp server asyik slow jer...last 2 days cermin mata off mate aku(shann) patah..hahahaha...pastu mintak lah si ardee tlg betulkan..nk mintak tlg kat cheq x pndai ar..kena lah mintak tlg dgn si rabun gak..hehehehe....last2 cermin mata tu injured kan berbalut lah dgn solatape...aku yg bosan snap gmbr2 derang..hahaahah...ok lah tu kan untuk sementara waktu...



shann dgn cermin mata yg injured..



ardee-doktor cermin mata..ahaks!

Sunday, November 9, 2008

Hari Gumbira!

Hahahaha....hari ni cik ekin gembira sekali.
Nak kongsi sikit..
hr tu kan aku ada amik test for Marriot hotel..
so test tu dah lulus,2 hari lepas aku dah dpt dah certificate dri Marriot..
dlm tu ada voucher tp yg x bestnya smpi 31 Dec 2008(lagi brp bulan je lagi)..pastu ada pin(aku x tau apa kenamanya benda tu).

Lagi satu kan aku ada citer kat bwh aku ada g CAVENZi beli seater tp x dpt pillow kan..hahahah...
dah dpt dah..aku g showroom tdi b4 g keje semata2 nk amik bantal tu..ekekeekek...
actually 2 biji je..tp kak nita tu bg 4 biji..
hah basib baik aku naik kete klu naik moto mana nk sumbat bantal2 tu?...
Terkejut bila kak nita kata org beli dpt 2,ekin beli dpt 4..hehehe..
tu yg tanya,akak nk bg sume ke..ala amik je lah..(huh bangga aku skjp),
sejuk hati..heheheh...
so saper nk rasa bantal empuk ni,jemput lah dtg ghumah..ekekkeek...




hahahah...ni lah pillow dri CAVENZI tu..




nk tgu hujan teduh..lebat giler...kat depan office



ni lah pin yg aku kata tu..




ni certificate yg aku dpt dri MARRIOT..

Saturday, November 8, 2008

Indahnya malam pertama kita

Meh kongsi sama2...

Satu hal sebagai bahan renungan Kita...
Tuk merenungkan indahnya malam pertama
Tapi bukan malam penuh kenikmatan duniawi semata
Bukan malam pertama masuk ke peraduan Adam Dan Hawa

Justru malam pertama perkawinan kita dengan Sang Maut
Sebuah malam yang meninggalkan isak tangis sanak saudara
Hari itu...mempelai sangat dimanjakan
Mandipun...harus dimandikan
Seluruh badan Kita terbuka....
Tak ada sehelai benangpun menutupinya. .
Tak ada sedikitpun rasa malu...
Seluruh badan digosok dan dibersihkan
Kotoran dari lubang hidung dan anus dikeluarkan
Bahkan lubang-lubang itupun ditutupi kapas putih...
Itulah sosok Kita....
Itulah jasad Kita waktu itu

Setelah dimandikan..,
Kitapun kan dipakaikan gaun cantik berwarna putih
Kain itu ...jarang orang memakainya..
Karena bermerk sangat terkenal bernama Kafan
Wewangian ditaburkan kebaju Kita...
Bagian kepala..,badan. .., dan kaki diikatkan
Tataplah.... tataplah. ..itulah wajah Kita
Keranda pelaminan... langsung disiapkan
Pengantin bersanding sendirian...

Mempelai diarak keliling kampung yang dihadiri tetangga
Menuju istana keabadian sebagai simbol asal usul
Kita diiringi langkah gontai seluruh keluarga
Serta rasa haru para handai taulan
Gamelan syahdu bersyairkan adzan dan kalimah Dzikir
Akad nikahnya bacaan talkin....
Berwalikan liang lahat..
Saksi-saksinya nisan-nisan.. yang tlah tiba duluan
Siraman air mawar.. pengantar akhir kerinduan

Dan akhirnya.... tiba masa pengantin..
Menunggu dan ditinggal sendirian,
Tuk mempertanggungjawab kan seluruh langkah kehidupan
Malam pertama yang indah atau meresahkan..
Ditemani rayap-rayap dan cacing tanah
Di kamar bertilamkan tanah..
Dan ketika 7 langkah tlah pergi....
Sang Malaikat lalu bertanya.
Kita tak tahu apakah akan memperoleh Nikmat Kubur ...
Ataukah Kita kan memperoleh Siksa Kubur .....
Kita tak tahu... Dan tak seorangpun yang tahu....

cik ekin come back!

wahh...lama rasanya x update blog nih...
tn ghumah cuti...
blog pon ikut cuti gak..ekekekeekek....
tapi sepanjang cuti pin aku x g pon bercuti ke honeymoon..wakakakak...
duduk rumah dinding tgk aku..
aku tgk tv..
balik kampong je lah...heheheh....
Minggu b4 aku cuti tu ada aku ke CAVENZI ampang tu beli brg2 rumah..
dia kata 1 week bru dia hntr brg...
tgu2 lah kan last2 3hb bru org tu hntr brg smpi dlm pukul 5 lebih arr...
aku ada ke x erk aku snap gmbr..rasanya ada..
tp aku x sempat nk upload lagi...
nti senang aku tepek kat sini..
dah abis org tu angkut brg naik atas rumah..
dia pon buat lah keje dia apa yg patutkan..
x kan nk biar terbengkalai plak..
aku byr delivery charge tau RM110(korg rasa cekik darah x..huh!)...
sbb brg tu dtg dri kilang dia kat balakong...huh..
aku ni dah pasrah je...
habis derang sumer angkut brg..
lpas derang blah aku pon tolak lah apa brg yg patut mana nk masuk bilik TV,
mana nk letak kat depan...
actually aku excited sbb meja mkn aku glass..heheeh...
aku suka lah..
tah berapa lama erk boleh berthn...doa2 lah lama...
jgn ada yg roboh plak..hehehe...
ada rezki tu je lah yg di dulukan...
nti ada rezki lain aku tmbh lagi brg2...
Dah 2 hri lepas brg tu ada kat rumah..
aku pon tgk balik invoice dri CAVENZI..
lain lah dia nyer invoice...
bukan lain apa..
yg copy pada aku x seater aku beli x de 2 pillow..
tp kan copy yg org lori tu hntr ada 2 pillow..
x puas hati aku..tepon CAVENZI nk ckp dgn salesperson tu..
dah dia ada customer plak..nti dia cll balik..
Sudahnya smpi ke hari ni aku tgu dia x call...
eleh just nk confirm je..
ada pillow ke x de..x pe.
aku g walk in je nti kat CAVENZI tu..
dah korg ssh sgt nk return call kan..kak nita tgu erk...sya dtg...

Friday, October 31, 2008

cik ekin bercuti!

hmmm....

tutup blog ni jap lah...

aku nk pi bercuti nih..6 hari...hahahaah...

g mana...g kawen...ye ke?

tu budah office aku yg kata..wakakakak...

aku ye kan je lah...

aku continue balik lah nti lepas balik bercuti...yeehaaaaa....

Wednesday, October 29, 2008

macam-macam ada....

Balik keje..aku x sabar nk tidor...
demam kan..hah amik ko dri 8.30-2.30 baru aku terjaga..wah..
lamanya aku rasa...
pastu x tau nk buat apa mulalah tgn gatal nk berkemas brg yg tah apa-apa tah..
dri hasil mengamasnya..
aku jumpa key chain hitam ni...
key cahin ni Tim(Timothy ak Iran) bg masa dia kena back up office kat Miri(masa keja dgn ASTRO dulu).
Lama gak aku belek2 apa gmbr sbnrnya kat key chain nih..
last2 bru tau rupanya gmbr burung...ekeekekekek...
lambat pick up lah cik ekin nih...
Pastu bru aku teringat lagi,hr tu masa g Shah alam yg warehaouse sale Metrojaya tu aku beli benda ni(NO SMOKING)...wakaakakaka...lupa plak nk snap gmbr hr tu..lupalah sbb dia dah termasuk dlm beg lagsir yg bebanyak tu...

Monday, October 27, 2008

Pagi yang gelap...

Pagi yang gelap kini sudah terang..aku adikmu dan engkau abang...wakakaka...

hr ni aku demam lah...

ni lah kalo dah keje mlm ni..

balik pagi2 pastu x kan aku nk membuta 8 jam...heeehheheh...

sebenarnya badan lemah x cukup rehat..tu je...

nasib baik jln x jem sgt time Deepavali ni...

zuera ada jemput g rumah dia mkn2...

buat open house...alahai zuera...

org x dpt dtg lah..sorry erk...

nx time org dtg...

Sunday, October 26, 2008

Metrojaya warehouse sale!



ni lah kain langsir yg aku pilih..



ni plak perfume dgn brg kosmetik yg aku beli..heheheh



aku dgn munira yg syok bersoping sakan kwn nih...




org ramai yg menyerbu sale nih..huh padat.


WORLD!!!!harga best2...
cuma aku x de lah teruja sgt nk crik brg kosmetik ke perfume ke kan...
tp mmg best pada saper yg nk crik brg hantaran kawin..mmg save byk ar.
.harga mmg nk 70% less...less tu less gak tp perhati2 gak dgn dia nyer MFG date..
jgn amik punyer amik yg dah expired kang..x ke naya..heheeh...
aku sempat lah snap2 gmbr time tgh nk tgu kan..tp penat giler sbb byk sgt brg yg best...
aku beli x de lah byk sgt mcm si Munira(off mate) aku tu...brg kosmetik dia je dah dekat RM500++..tu less tu kalau normal price mau nyer ribu2...heheeh.Kena lah ko crik org kaya erk Munira oiii....jgn mare erk...heheeheh...
Tapi yg bestnyer aku dpt beli langsir tau...
aku beli ikut tema dinding rumah aku ler..kaler mcm kuning2 campur oren2 gitu..
mmg aku rasa worth it sgt lah sbb byk less dri normal price dia mau mkn ribu2 klu aku nk beli..
Alhamdulillah..tingkap rumah aku tu x lah byk sgt..ekeekekek..sng sikit...nti aku snp2 gmbr aku tepek kat dlm ni...nti aku bgi komen sekali..
bygkan lah ada lah lebih kurang 5 jam aku kat dlm tu dgn munira dok pusing2 survey smbil membeli...
last2 aku pon dah penat..mana x nyer nk crik paking dgn keter byk2 tu...pheewww...berpeluh gak lah..heheeh...
tapi apa lah sgt dgn kancil aku tu kan..kecik sonang bah nk nyolit2..heheeh.
Kalau x kerana aku keje masuk mlm..
aku rasa 5 jam tu belum cukup lagi lah berjalan2 dlm tu..
balik ampang pon jln x jem sgt..mujurlahkan...
nth biler plak ada lagi sale yg best2 mcm tu...
ni ada lagi 2 hari..saper x g lagi..baik gi..hahahhah....!!!!!!

Thursday, October 23, 2008

Hari-hari dilalui..

xde apa nk update untuk berapa hari ni..hari ni last aku keje mlm.

Esok aku off day dan hari Sabtu 25hb nk g Shah Alam dgn Munira.

Esok kak fini ajak g rumah dia mkn2..heheh.

Insyaallah dtglah..

Monday, October 20, 2008

..aku workerholic ke VS handphone baru..

Hahaahhaha....aku pon ketawa klu org kata aku mcm tu..heheheh...actually kan off day aku 2 hari tau...tp aku salah tgk sche da....hampeh...

Semalam aku berjaya menempuh hari ahad yg membosankan..mana taknye..dah lah handphone aku rosak...warrgghhhh...tolong ar...saper sms aku pon x tau..kekadang dtg angin giler handphone tu boleh aku tau saper sms aku tp aku x dpt nk baca apa derang tulis...huishhh...tensen..

Yang Zuhairi plak sms aku lepas 3 jam setengah bru aku berjaya membaca sms tu...hehehe...Ui..kawan2 yg sms maafkan aku..saper yg call pon maafkan aku gak..

aku rasa dah 18000 kali aku kuarkan bateri handphone tu sbb aku nk jugak ON kan dia..betapa(lagu SO7)tensen nya aku time tu TUHAN je yg tau...nk kuar tp hujan pastu jln mesti jem giler..ye ar..dah time ni lah org nk buat open hse pastu time ni gak lah yg Indian nk beli baju2 depa...

Citer hr ni plak...pagi2 tau aku bgun sbb aku igt aku keje ptg..aku sanggup kuar pagi..sbb nk g survey hanphone..aku dah x thn dah x de handphone ni..thp cipan..

dlm pukul 10 lah aku kuar..g lah jln2...
x de lah byk kedai pon aku pegi...
aku g survey handphone SONY ERICCSON G700.
kedai bwh rumah aku kata yg AP set $920 pastu G900 $1300++(tah x igt).
Aku g Carrefour plak G700 $980(aku rasa)..lagi satu kedai plak..
G900 $ 1300(sama plak harga dgn G700 kat kedai tu lah).

Mls lah nk pikir byk..huh..aku amik je lah...nk g bank dah x sempat..apa lagi,leret lah credit card.3% pun 3% lah..nk buat cner...yg buat aku bengang dan mengong knp aku x tgk betul2 sche hr ni aku off day..boleh aku g bank withdraw duit..xyah aku bayo 3% tuh...warrghhhhh!!!!!!dah x de rezeki..nk buat cner...pasrah lah...

Dtg keje lah...dah nk balik buang myk je plak kan...so aku amik cuti hr jumaat nti...cuti pnjg lah aku...3 hari...huh...

Hari ni aku bwk kek coklat buah dtg office..heheeh..aku buat masa hari Sabtu pas aku balik keje hr tu...bosan2 aku buat lah..mampat sikit sbb ada buah...heheheh....

CHOWWWW!!!!!

Saturday, October 18, 2008

Sabtu yang malang..

Hari ni ada open house lagi kat rumah kawan aku yg jual rumah dgn aku tuh..tapi aku x leh janji apa2 sbb ada hal lah...
Ni lagi yg buat aku tensen,tah kenapa semalam tetiba handset aku mengong nk rosak plak...
Duhhh....tensen ar kepala hotak aku nih..hish..duit..duit..
Ada je lah yg problem..eee..mcm tau2 je aku nk beli handset baru,tu yg dia merajuk kot...eee....geram aku.
Semalam kat abg shah aku hyer team leader bitau..
Jumaat semalam hari last boleh chat...semua jenis chat lah..YM ke MEEBO ke...huh...erk..oink..oink..hmmm..pasrah lagi...x dapek den nak nolong labu...
dah gitu apa nk buat kan..terima je lah..
Hari ni datang keje pon yg sama shif dgn aku 3 org(aku,lim,malliga)..sumer buat kepala sendiri..hari sabtu..x de lah bz no..mcm biasa jer...
Kepala ni tgh pikir handset apa nk pi survey nih...
Tgk2 bajet dulu..bru berangan nk beli laptop..huh..dia plak yg rosak..dah lah komputer kat rumah tu buta..hish...
(aku usha handset cam dlm link tu)..bajet ma...kena maintain sikit..

Thursday, October 16, 2008

Ola!

Huh! dah lama rupanya aku x mengapdate blog..bukan busy tp.....dah berapa hari ni server slow sgt..nk upload gmbr pon ssh..huhuu..sadisnyer...ni yang jadikkan keje aku lmbt...rasa mcm x berkualiti sepanjang server slow...

Keje mmg lah x byk,tp kalo dia dah slow..boleh tertidor di buatnyer..huh!
Alahai dah biasa keje byk dolu2..kena keje x byk terasa gak..tu ar..tp nyer entah biler derang ni nk upgrade bg besar sikit server nih...ke salah provider..nth lah aku pon x tau...hr ni aku berjaya gak gmbr hr tu masa g langkawi dgn fird tu pon x byk sbb slow giler...nk uploa gmbr mas kat PICC x berjaya...esok ar aku smbg...phhewwww...

Saturday, October 11, 2008

Gi lepaks dengan Zuhairi,Fird,Joe...


huh!g karaoke ke g mkn2..penuh mknan atas meja tu


nyanyi dgn penuh perasaan...


yg ni nyanyi dgn selamber jer...


Tanggal 10 Oct 2008..hehehhe...aku kuar g lepak dgn org2 yg aku mention kat atas ni..
malu nk sebut nama tempat ni..tp aku rasa org pun tau apa tempat ni...ahaks!Eleh..lepak 2 jam jer...pastu kuar g mkn2+lepak2 kat depan menara celcom tu..kat kedai sate kat island tu...lama lah gak lepak kat situ..hehehehlebih kurang pukul 11 baru chow..
Hntar Joe jap kat tren Bandaraya..pastu balik...huhhhuu..hri ni aku keja pagi....ni lah keja aku mengupdate blog ni...ahaks!

Tuesday, October 7, 2008

Selamat! SelamaT HAri Raya!



































Ewah..ewah..sumer raya sakan nmpknya erk!Nyway selamat hari raya lah untuk sumer...cuti panjang hampir2 terlupa plak nk update blog nih..hheheeh.Biasalah sumer pon bz.Aku balik kampong sehari b4 raya..masa tu kan bju2 raya sumer dah beli dah untuk family cuma baju ayahku jer yg x de..puas dah aku jln2 kat KL ni cri bju jer..jumpa tu jumpa tp x de saiz lah..kaler x cantik lah..kain x besh lah.huhuh...
Last2 balik kampong ptg nk raya tu aku dgn adik2 aku g Jasin cri lah baju raya ayah aku tu..heheheh..last2 jumpa gak ar kan...tu pon dah last nasib baik aku cepat sambar...Thun ni tema kan kaler merah/maroon..dah makcik2 aku kata"korg ni raya cina ke raya melayu?"heheheh...suka hati depa lah nk kata apa kan...heheheh...Alah 1st raya biasa lah aku g balik kampong..g kubur arwah atok/nenek dgn adik aku..mcm thun2 biasa nyer..tp thun ni kan derang x gnti kain putih kat nesan tu kan?...dah x boleh katanya..x pe lah...sedekah kan doa lagi bagus..
Raya ke-2 ad kat rumah x gi mana2.Pastu raya ke-3 pon sama gak cuma g rumah makcik kat Sagil je jap.
Raya ke-4 plak..ni yg nk citer nih...akhirnya kan aku g gak reunion kat rumah Aminuddin/Noraini..heheheh.Ramai lah gak yg dpt menghadir kan diri...ada aku tepek gmbr2 sikit nih...maklumlah dah lama x jumpa...pastu aku terus balik KL..heheheh...
apa lagi aku smbg kemas rumah yg x abis hr tu...huhuhuhu...!

Tuesday, September 30, 2008

Selamat Hari Raya!

Salam Hari Raya untuk sumer...minta maaf lah atas segala kesalahab..mintak halal mkn minum gak...hhuhuu..sadisnya.

Hr ni last aku keje b4 cuti raya...pas raya nti musti byk lah citr nk update..heheh..balik keje ni aku terus nk balik melaka...tp ngantuk ar plak..nk lelap skjap..chow!

Saturday, September 27, 2008

Sambung kemas rumah...

Harini sah2 kena smbg kemas lagi tp x byk yg dpt kemas pon.

Sbb balik keje nk g hntr dish Astro kat rumah kak fini.

Kita org exchange dgn dish tu...

Pastu balik g lah sinngah kat Carrefour jap g beli TV dgn sikit brg2 dapur..al maklum hrtu b4 pindah mls nk beli kang satu hal lg kena ngangkut brg2...

Friday, September 26, 2008

Ekin move to new house...





Wah ekin penattttt!dah lah semalam balik agak lewat lah dri PICC tu kan masa majlis buka..balik kena kerja keras untuk packing barang..maklumlah esoknya aku nk pindah..tetido2 aku mengemas kat celah2 kotak tu...igtkan brg sikit jer..melambak gak ar..sambung balik pukul 3 pagi kemas barang..heheheh...pastu pukul 8 lebih aku siap2 g warehouse sale kat Jln Tandang.Boleh tahanlah harganya diskaun untuk handphone2,MP3,videocam,pendrive and etc...
pastu aku balik rumah sambung kemas lagi...huh!penat wei...
last2 tepon lah org lori tu dia kata dtg amik brg lepas buka..aku sah2 g keje lewat..dah penat2 tu kena plak g keje sbb hari 1st aku shif mlm..40 min lewat smpi off..dahlah angin rak kasut aku tercabut pastu kopak...eeee...geramnya...yg bestnya brg2 yg aku angkut dlm keter sumer x kuar lagi aku bwk g keje..heheheh....dah x sempat nk kuarkan,nk tgu lif lagi...esok je lah aku kuarkan...
balik keje ni CONFIRM dah kena smbg kemas......waaargghhhhhh!

Wednesday, September 24, 2008

Semalam & hari ini!




Heheheeh...akhirnya semalam dapat buka poser kat Johnny'S.Jangan jeles erk Zuhairi sbb hr tu nk pegi x dpt..haahahah..lenkali lah boleh g lagi...tu pon smlm aku buat reservation pukul 12 tgh hari..ada rezeki tp x de plak aku amik gmbr masa kat situ..mls lah plak.
Hr ni aku nk pi buka poser kat PICC..huhhuh...nth best ke x erk..untuk Zuhairi & Firdaus,aku dah ajak korg,tp korg x nk sbb x de bajet..heheheh..jgn kata aku x ajak ko plak...nti ada gmbr aku tepek sekali lah dlm blog ni..tu pon ikut company nyer even..heheeh
Rasanya mcm meriah plak poser thun ni,ada je acara2 berbuka yg aku joint,x mcm kat tmpt lama dulu,sche mcm pax sikit..apa pun benda dah lepas x kisah lah!

Tuesday, September 23, 2008

3 bulan dah?!!!


Hmmm...alhamdulillah hr ni dah 23 hari dah poser..x lama lagi dah nak raya..yang bestnya budak2 lah kan..heheehh...
Dan harini gak dah 3 bulan dah aku keje tempat baru...kejap je..tp x sabr nk tgu biler nk confrim erk..heheheh..nti boleh dpt bonus,kalo x byk sikit pon ok lah gak kan dri x de lansung..
B4 ni aku bitau aku keje tmpt baru tp x de plak gmbr..ni aku dah tepek gmbr kat sini dah.Time ni amik waktu mlm..nmpk cantik sikit..muhahahah.Dah x de keje lah tu..hehehe

Saturday, September 20, 2008

Buka kat mana?

Hari ni aku keje shift pagi..huhuhu..balik ni nk buka poser kat mana erk?
aku pon x de idea..last2 aku call zuhairi...hahahah...dah lah tgh membuta..dia pon kata x de plan nk buka kat mana..dah tu siap tanya plak buffet apa paling mahal?pastu nk pergi kedai yg paling murah jer..hampeh.com betul lah..
Anyway nti dia confirm balik..al maklum tgh hye2 tidor mana leh pikir kan..hahahah...
dia kata ajak sudip akan firdaus..pandai2 lah dia contact mamat tu nti...pe2 hal nti dia inform..wait n see ya!

Yeeha!last2 aku kuar gak buka poser dgn zuhairi & firdaus...
tp tempat sumer dah fully booked..nk mkn kat Johnny's dgn Chicken Rice shop...huwaaaa...fully booked..last2 kan buka jap dekat burger king pastu org dah beransur2 abis mkn kita org pon serbu lah CRS tu...
Huh!kenyang bangat...pasni dah tangged si Firdaus..komisyen bulan ni masyukk.. kena lah belanja kita org mkn..
member dah setuju..hehehe

Tuesday, September 16, 2008

Reunion buka poser SMK SARSI 2008@Kenny Rogers KL Sentral





Lambat plak aku nk update citer2 best nih...busy almaklum lah byk keje tertunggak sbb server down..ni pon curik2 sikit masa nk mengupdate blog nih...
Ni ha...aku nk citer..thun ni punyer reunion buat kat Kenny Rogers@KL Sentral..Sonok and besh arrr..lama x jumpa kwn2 kan..happening..huhuhu...
Last2 dpt gak aku swap shift dgn offmate aku..klo x swap x dpt lah aku gi...
Thun depan entah x tau nk ke mana..
Ada gak kita org plan nk g bercuti beramai2...kat dlm M'sia je lah kot dulu...1st trip lah katakan...ntilah aku tlg survey2 kan...dah cnfm bru lah aku bitau kekawan aku nih...
Gmbr2 nti aku upload..x pon g lah tgk kat googlegroup>alrisha98..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs