KLIK KLIK

nuffnang

Friday, October 31, 2008

cik ekin bercuti!

hmmm....

tutup blog ni jap lah...

aku nk pi bercuti nih..6 hari...hahahaah...

g mana...g kawen...ye ke?

tu budah office aku yg kata..wakakakak...

aku ye kan je lah...

aku continue balik lah nti lepas balik bercuti...yeehaaaaa....

Wednesday, October 29, 2008

macam-macam ada....

Balik keje..aku x sabar nk tidor...
demam kan..hah amik ko dri 8.30-2.30 baru aku terjaga..wah..
lamanya aku rasa...
pastu x tau nk buat apa mulalah tgn gatal nk berkemas brg yg tah apa-apa tah..
dri hasil mengamasnya..
aku jumpa key chain hitam ni...
key cahin ni Tim(Timothy ak Iran) bg masa dia kena back up office kat Miri(masa keja dgn ASTRO dulu).
Lama gak aku belek2 apa gmbr sbnrnya kat key chain nih..
last2 bru tau rupanya gmbr burung...ekeekekekek...
lambat pick up lah cik ekin nih...
Pastu bru aku teringat lagi,hr tu masa g Shah alam yg warehaouse sale Metrojaya tu aku beli benda ni(NO SMOKING)...wakaakakaka...lupa plak nk snap gmbr hr tu..lupalah sbb dia dah termasuk dlm beg lagsir yg bebanyak tu...

Monday, October 27, 2008

Pagi yang gelap...

Pagi yang gelap kini sudah terang..aku adikmu dan engkau abang...wakakaka...

hr ni aku demam lah...

ni lah kalo dah keje mlm ni..

balik pagi2 pastu x kan aku nk membuta 8 jam...heeehheheh...

sebenarnya badan lemah x cukup rehat..tu je...

nasib baik jln x jem sgt time Deepavali ni...

zuera ada jemput g rumah dia mkn2...

buat open house...alahai zuera...

org x dpt dtg lah..sorry erk...

nx time org dtg...

Sunday, October 26, 2008

Metrojaya warehouse sale!



ni lah kain langsir yg aku pilih..



ni plak perfume dgn brg kosmetik yg aku beli..heheheh



aku dgn munira yg syok bersoping sakan kwn nih...




org ramai yg menyerbu sale nih..huh padat.


WORLD!!!!harga best2...
cuma aku x de lah teruja sgt nk crik brg kosmetik ke perfume ke kan...
tp mmg best pada saper yg nk crik brg hantaran kawin..mmg save byk ar.
.harga mmg nk 70% less...less tu less gak tp perhati2 gak dgn dia nyer MFG date..
jgn amik punyer amik yg dah expired kang..x ke naya..heheeh...
aku sempat lah snap2 gmbr time tgh nk tgu kan..tp penat giler sbb byk sgt brg yg best...
aku beli x de lah byk sgt mcm si Munira(off mate) aku tu...brg kosmetik dia je dah dekat RM500++..tu less tu kalau normal price mau nyer ribu2...heheeh.Kena lah ko crik org kaya erk Munira oiii....jgn mare erk...heheeheh...
Tapi yg bestnyer aku dpt beli langsir tau...
aku beli ikut tema dinding rumah aku ler..kaler mcm kuning2 campur oren2 gitu..
mmg aku rasa worth it sgt lah sbb byk less dri normal price dia mau mkn ribu2 klu aku nk beli..
Alhamdulillah..tingkap rumah aku tu x lah byk sgt..ekeekekek..sng sikit...nti aku snp2 gmbr aku tepek kat dlm ni...nti aku bgi komen sekali..
bygkan lah ada lah lebih kurang 5 jam aku kat dlm tu dgn munira dok pusing2 survey smbil membeli...
last2 aku pon dah penat..mana x nyer nk crik paking dgn keter byk2 tu...pheewww...berpeluh gak lah..heheeh...
tapi apa lah sgt dgn kancil aku tu kan..kecik sonang bah nk nyolit2..heheeh.
Kalau x kerana aku keje masuk mlm..
aku rasa 5 jam tu belum cukup lagi lah berjalan2 dlm tu..
balik ampang pon jln x jem sgt..mujurlahkan...
nth biler plak ada lagi sale yg best2 mcm tu...
ni ada lagi 2 hari..saper x g lagi..baik gi..hahahhah....!!!!!!

Thursday, October 23, 2008

Hari-hari dilalui..

xde apa nk update untuk berapa hari ni..hari ni last aku keje mlm.

Esok aku off day dan hari Sabtu 25hb nk g Shah Alam dgn Munira.

Esok kak fini ajak g rumah dia mkn2..heheh.

Insyaallah dtglah..

Monday, October 20, 2008

..aku workerholic ke VS handphone baru..

Hahaahhaha....aku pon ketawa klu org kata aku mcm tu..heheheh...actually kan off day aku 2 hari tau...tp aku salah tgk sche da....hampeh...

Semalam aku berjaya menempuh hari ahad yg membosankan..mana taknye..dah lah handphone aku rosak...warrgghhhh...tolong ar...saper sms aku pon x tau..kekadang dtg angin giler handphone tu boleh aku tau saper sms aku tp aku x dpt nk baca apa derang tulis...huishhh...tensen..

Yang Zuhairi plak sms aku lepas 3 jam setengah bru aku berjaya membaca sms tu...hehehe...Ui..kawan2 yg sms maafkan aku..saper yg call pon maafkan aku gak..

aku rasa dah 18000 kali aku kuarkan bateri handphone tu sbb aku nk jugak ON kan dia..betapa(lagu SO7)tensen nya aku time tu TUHAN je yg tau...nk kuar tp hujan pastu jln mesti jem giler..ye ar..dah time ni lah org nk buat open hse pastu time ni gak lah yg Indian nk beli baju2 depa...

Citer hr ni plak...pagi2 tau aku bgun sbb aku igt aku keje ptg..aku sanggup kuar pagi..sbb nk g survey hanphone..aku dah x thn dah x de handphone ni..thp cipan..

dlm pukul 10 lah aku kuar..g lah jln2...
x de lah byk kedai pon aku pegi...
aku g survey handphone SONY ERICCSON G700.
kedai bwh rumah aku kata yg AP set $920 pastu G900 $1300++(tah x igt).
Aku g Carrefour plak G700 $980(aku rasa)..lagi satu kedai plak..
G900 $ 1300(sama plak harga dgn G700 kat kedai tu lah).

Mls lah nk pikir byk..huh..aku amik je lah...nk g bank dah x sempat..apa lagi,leret lah credit card.3% pun 3% lah..nk buat cner...yg buat aku bengang dan mengong knp aku x tgk betul2 sche hr ni aku off day..boleh aku g bank withdraw duit..xyah aku bayo 3% tuh...warrghhhhh!!!!!!dah x de rezeki..nk buat cner...pasrah lah...

Dtg keje lah...dah nk balik buang myk je plak kan...so aku amik cuti hr jumaat nti...cuti pnjg lah aku...3 hari...huh...

Hari ni aku bwk kek coklat buah dtg office..heheeh..aku buat masa hari Sabtu pas aku balik keje hr tu...bosan2 aku buat lah..mampat sikit sbb ada buah...heheheh....

CHOWWWW!!!!!

Saturday, October 18, 2008

Sabtu yang malang..

Hari ni ada open house lagi kat rumah kawan aku yg jual rumah dgn aku tuh..tapi aku x leh janji apa2 sbb ada hal lah...
Ni lagi yg buat aku tensen,tah kenapa semalam tetiba handset aku mengong nk rosak plak...
Duhhh....tensen ar kepala hotak aku nih..hish..duit..duit..
Ada je lah yg problem..eee..mcm tau2 je aku nk beli handset baru,tu yg dia merajuk kot...eee....geram aku.
Semalam kat abg shah aku hyer team leader bitau..
Jumaat semalam hari last boleh chat...semua jenis chat lah..YM ke MEEBO ke...huh...erk..oink..oink..hmmm..pasrah lagi...x dapek den nak nolong labu...
dah gitu apa nk buat kan..terima je lah..
Hari ni datang keje pon yg sama shif dgn aku 3 org(aku,lim,malliga)..sumer buat kepala sendiri..hari sabtu..x de lah bz no..mcm biasa jer...
Kepala ni tgh pikir handset apa nk pi survey nih...
Tgk2 bajet dulu..bru berangan nk beli laptop..huh..dia plak yg rosak..dah lah komputer kat rumah tu buta..hish...
(aku usha handset cam dlm link tu)..bajet ma...kena maintain sikit..

Thursday, October 16, 2008

Ola!

Huh! dah lama rupanya aku x mengapdate blog..bukan busy tp.....dah berapa hari ni server slow sgt..nk upload gmbr pon ssh..huhuu..sadisnyer...ni yang jadikkan keje aku lmbt...rasa mcm x berkualiti sepanjang server slow...

Keje mmg lah x byk,tp kalo dia dah slow..boleh tertidor di buatnyer..huh!
Alahai dah biasa keje byk dolu2..kena keje x byk terasa gak..tu ar..tp nyer entah biler derang ni nk upgrade bg besar sikit server nih...ke salah provider..nth lah aku pon x tau...hr ni aku berjaya gak gmbr hr tu masa g langkawi dgn fird tu pon x byk sbb slow giler...nk uploa gmbr mas kat PICC x berjaya...esok ar aku smbg...phhewwww...

Saturday, October 11, 2008

Gi lepaks dengan Zuhairi,Fird,Joe...


huh!g karaoke ke g mkn2..penuh mknan atas meja tu


nyanyi dgn penuh perasaan...


yg ni nyanyi dgn selamber jer...


Tanggal 10 Oct 2008..hehehhe...aku kuar g lepak dgn org2 yg aku mention kat atas ni..
malu nk sebut nama tempat ni..tp aku rasa org pun tau apa tempat ni...ahaks!Eleh..lepak 2 jam jer...pastu kuar g mkn2+lepak2 kat depan menara celcom tu..kat kedai sate kat island tu...lama lah gak lepak kat situ..hehehehlebih kurang pukul 11 baru chow..
Hntar Joe jap kat tren Bandaraya..pastu balik...huhhhuu..hri ni aku keja pagi....ni lah keja aku mengupdate blog ni...ahaks!

Tuesday, October 7, 2008

Selamat! SelamaT HAri Raya!



































Ewah..ewah..sumer raya sakan nmpknya erk!Nyway selamat hari raya lah untuk sumer...cuti panjang hampir2 terlupa plak nk update blog nih..hheheeh.Biasalah sumer pon bz.Aku balik kampong sehari b4 raya..masa tu kan bju2 raya sumer dah beli dah untuk family cuma baju ayahku jer yg x de..puas dah aku jln2 kat KL ni cri bju jer..jumpa tu jumpa tp x de saiz lah..kaler x cantik lah..kain x besh lah.huhuh...
Last2 balik kampong ptg nk raya tu aku dgn adik2 aku g Jasin cri lah baju raya ayah aku tu..heheheh..last2 jumpa gak ar kan...tu pon dah last nasib baik aku cepat sambar...Thun ni tema kan kaler merah/maroon..dah makcik2 aku kata"korg ni raya cina ke raya melayu?"heheheh...suka hati depa lah nk kata apa kan...heheheh...Alah 1st raya biasa lah aku g balik kampong..g kubur arwah atok/nenek dgn adik aku..mcm thun2 biasa nyer..tp thun ni kan derang x gnti kain putih kat nesan tu kan?...dah x boleh katanya..x pe lah...sedekah kan doa lagi bagus..
Raya ke-2 ad kat rumah x gi mana2.Pastu raya ke-3 pon sama gak cuma g rumah makcik kat Sagil je jap.
Raya ke-4 plak..ni yg nk citer nih...akhirnya kan aku g gak reunion kat rumah Aminuddin/Noraini..heheheh.Ramai lah gak yg dpt menghadir kan diri...ada aku tepek gmbr2 sikit nih...maklumlah dah lama x jumpa...pastu aku terus balik KL..heheheh...
apa lagi aku smbg kemas rumah yg x abis hr tu...huhuhuhu...!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs