KLIK KLIK

nuffnang

Sunday, November 30, 2008

Citer terkumpul

Lama ku x update blog ni..mula2 busy dgn keje..
al-maklum lah skrg cuti sekolah byklah booking(senang citer x sempat nk ngulat)hahhaha....
tpkan ngulat2 pon keje siap tau!
Minggu lepas ada aku balik kampung..pastu lagi lah terhad masa yg ada..
Harini cuma nk citer pasal menu..ekeekkeek..(mcm best lah konon)dgn view KL waktu mlm..masa ni amik kat area AMPANG SAUJANA...





view KL tgh mlm




buah betik






Japanese cake rice..

Ada satu pesanan kalo nk mkn kuih jepun ni..jgn bercakap masa mkn sbb nanti tercekik..hehehehe..





tartlet booking dri eina..



KFC yg dah tgl sisa!

Saturday, November 22, 2008

JASON MRAZ-LUCKY

HUUHUHUH......
agak lama aku x update blog ni...
byk citer sebenarnya tp aku dilanda kemalasan yg melampau dan akhir2 ni server prob..
nk upload gmbr pon x dpt..tu lagi menambah kan kemalasan aku..
Actually aku just nk copy paste je lyric lagu JASAN MRAZ ni..
1st time aku dgr terus suka banget..heheheeh...

aku godek2 cri jumpa lyric dia..


Do you hear me,
I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair
Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

Tuesday, November 18, 2008

POLL RESULT:Kesan dari kenaikan harga rokok

Kesan dari kenaikan harga rokok,ramai perokok akan:

Berhenti merokok 0 (0%)

mengurangkan tabiat merokok 0 (0%)

Mengurangkan pembelian rokok>pow org..(ahaks) 0 (0%)

Buat x tau jer.. 1 (33%)

Memang niat nk bunuh diri 2 (66%)

aku sayangkan kau!!kau sayangkan aku tak??


dah lama nk update cerpen ni nyer pasal..
actually citer ni x de ending lagi..
ye lah sbb novel bersiri..tp aku check dah lama citer ni x bersambung..
penulisnya bz..aku tgk profile baru 15 thun..cayalah deq non!..

Citer ni actually pasal husband & wife-tapi derang ni still sekolah lagi ..
derang nikah masa form 3 sbb ikut wasiat@janji b4 mak husband dia meninggal..(ada ke citer cam ni?
layan jo lah).
Tengah sekolah lagi kan,so masing2 ada lah marka masing2 kan..
tp dah disebabkan kena kawen,so derang ni jadik lah husband & wife..
dlm citer ni citer pasal derang gaduh2 biasa..
citer pasal kat sekolah..
gaduh dgn awek husband dia lah...
yg x best citer ni tergantung..tah apa gaknya ending dia..

Saturday, November 15, 2008

Bosan vs cerpen..

Bosan plak keje pagi nih...hari sabtu lah katakan..hr ni aku mpi lmbt sikit..lmbt 2-3 min..x tau plak hujan pagi nih..jln basah kat hiway..try kete aku dah lah botak..nk bawak laju2 x berani lah plak..klu x mau aku dah pecut 110km/j walau pon hiway tu 90km/j je..heheehh...
Tgh aku bosan2 ni aku search cerpen...jumpa lah blog ni..

http://penulisan2u.blogspot.com/


koleksi cerpen & novel


Cuba teka..aku tgh baca citer apa?hahahha...mulah ada yg kata aku jiwang karat kang..tp aku baca tajuk ni mcm best je,tu yg aku follw..tajuk citernyer>>aku sayangkan kau!!kau sayangkan aku tak??bila rasaku..ini rasamu...(ekekekek...yg ni aku yg tambah..)...
So..visit ar kat blog ni...dri baca tah bukan2 kan...hmmm..aku plak..NO KOMEN!
Nanti aku dah baca abis citer ni aku buatkan summary...

Friday, November 14, 2008

New Staff..


Hari ni kan busy tau sebenarnya..aku kena buat PC si Sara ni..
dah lah ada kes dispute.huh..
tensen..ardee dah balik,dia amik half day...ishkhhh...

Tengah aku buhsan2..
godek2 email off..
aku jumpa new letters masa bulan July yg mana actually aku x pernah tgk pon gmbr aku sendirik...hahahaha...
Innocent nyer...ekekeekek...



ekin-June new staff tp masuk kat news letter July..

Tuesday, November 11, 2008

Citer lagi?

Wah..musim demam gaknya...

aku demam lagi..collapse..td b4 g keje g klinik dulu..mak ai...

lmbtnya doktor ni...nasib baik klinik panel x yah bayar...
tgu bukan main lama lagi lebih setengah jam..
masuk jumpa doktor x de pon smpi 3 minit aku rasa...
bukannya rmi patient time tu..huh..nasib baik panel tau..
MC pon x dpt(sbb aku x mintak)..heheheh...
tapi kan klu nk di ikutkan..mana lah x demam balik,rehat pon x cukup..heheheh...





ubat yg doktor bagi..byk tau

Dah berapa hari aku nk upload blog ni tp server asyik slow jer...last 2 days cermin mata off mate aku(shann) patah..hahahaha...pastu mintak lah si ardee tlg betulkan..nk mintak tlg kat cheq x pndai ar..kena lah mintak tlg dgn si rabun gak..hehehehe....last2 cermin mata tu injured kan berbalut lah dgn solatape...aku yg bosan snap gmbr2 derang..hahaahah...ok lah tu kan untuk sementara waktu...



shann dgn cermin mata yg injured..



ardee-doktor cermin mata..ahaks!

Sunday, November 9, 2008

Hari Gumbira!

Hahahaha....hari ni cik ekin gembira sekali.
Nak kongsi sikit..
hr tu kan aku ada amik test for Marriot hotel..
so test tu dah lulus,2 hari lepas aku dah dpt dah certificate dri Marriot..
dlm tu ada voucher tp yg x bestnya smpi 31 Dec 2008(lagi brp bulan je lagi)..pastu ada pin(aku x tau apa kenamanya benda tu).

Lagi satu kan aku ada citer kat bwh aku ada g CAVENZi beli seater tp x dpt pillow kan..hahahah...
dah dpt dah..aku g showroom tdi b4 g keje semata2 nk amik bantal tu..ekekeekek...
actually 2 biji je..tp kak nita tu bg 4 biji..
hah basib baik aku naik kete klu naik moto mana nk sumbat bantal2 tu?...
Terkejut bila kak nita kata org beli dpt 2,ekin beli dpt 4..hehehe..
tu yg tanya,akak nk bg sume ke..ala amik je lah..(huh bangga aku skjp),
sejuk hati..heheheh...
so saper nk rasa bantal empuk ni,jemput lah dtg ghumah..ekekkeek...




hahahah...ni lah pillow dri CAVENZI tu..




nk tgu hujan teduh..lebat giler...kat depan office



ni lah pin yg aku kata tu..




ni certificate yg aku dpt dri MARRIOT..

Saturday, November 8, 2008

Indahnya malam pertama kita

Meh kongsi sama2...

Satu hal sebagai bahan renungan Kita...
Tuk merenungkan indahnya malam pertama
Tapi bukan malam penuh kenikmatan duniawi semata
Bukan malam pertama masuk ke peraduan Adam Dan Hawa

Justru malam pertama perkawinan kita dengan Sang Maut
Sebuah malam yang meninggalkan isak tangis sanak saudara
Hari itu...mempelai sangat dimanjakan
Mandipun...harus dimandikan
Seluruh badan Kita terbuka....
Tak ada sehelai benangpun menutupinya. .
Tak ada sedikitpun rasa malu...
Seluruh badan digosok dan dibersihkan
Kotoran dari lubang hidung dan anus dikeluarkan
Bahkan lubang-lubang itupun ditutupi kapas putih...
Itulah sosok Kita....
Itulah jasad Kita waktu itu

Setelah dimandikan..,
Kitapun kan dipakaikan gaun cantik berwarna putih
Kain itu ...jarang orang memakainya..
Karena bermerk sangat terkenal bernama Kafan
Wewangian ditaburkan kebaju Kita...
Bagian kepala..,badan. .., dan kaki diikatkan
Tataplah.... tataplah. ..itulah wajah Kita
Keranda pelaminan... langsung disiapkan
Pengantin bersanding sendirian...

Mempelai diarak keliling kampung yang dihadiri tetangga
Menuju istana keabadian sebagai simbol asal usul
Kita diiringi langkah gontai seluruh keluarga
Serta rasa haru para handai taulan
Gamelan syahdu bersyairkan adzan dan kalimah Dzikir
Akad nikahnya bacaan talkin....
Berwalikan liang lahat..
Saksi-saksinya nisan-nisan.. yang tlah tiba duluan
Siraman air mawar.. pengantar akhir kerinduan

Dan akhirnya.... tiba masa pengantin..
Menunggu dan ditinggal sendirian,
Tuk mempertanggungjawab kan seluruh langkah kehidupan
Malam pertama yang indah atau meresahkan..
Ditemani rayap-rayap dan cacing tanah
Di kamar bertilamkan tanah..
Dan ketika 7 langkah tlah pergi....
Sang Malaikat lalu bertanya.
Kita tak tahu apakah akan memperoleh Nikmat Kubur ...
Ataukah Kita kan memperoleh Siksa Kubur .....
Kita tak tahu... Dan tak seorangpun yang tahu....

cik ekin come back!

wahh...lama rasanya x update blog nih...
tn ghumah cuti...
blog pon ikut cuti gak..ekekekeekek....
tapi sepanjang cuti pin aku x g pon bercuti ke honeymoon..wakakakak...
duduk rumah dinding tgk aku..
aku tgk tv..
balik kampong je lah...heheheh....
Minggu b4 aku cuti tu ada aku ke CAVENZI ampang tu beli brg2 rumah..
dia kata 1 week bru dia hntr brg...
tgu2 lah kan last2 3hb bru org tu hntr brg smpi dlm pukul 5 lebih arr...
aku ada ke x erk aku snap gmbr..rasanya ada..
tp aku x sempat nk upload lagi...
nti senang aku tepek kat sini..
dah abis org tu angkut brg naik atas rumah..
dia pon buat lah keje dia apa yg patutkan..
x kan nk biar terbengkalai plak..
aku byr delivery charge tau RM110(korg rasa cekik darah x..huh!)...
sbb brg tu dtg dri kilang dia kat balakong...huh..
aku ni dah pasrah je...
habis derang sumer angkut brg..
lpas derang blah aku pon tolak lah apa brg yg patut mana nk masuk bilik TV,
mana nk letak kat depan...
actually aku excited sbb meja mkn aku glass..heheeh...
aku suka lah..
tah berapa lama erk boleh berthn...doa2 lah lama...
jgn ada yg roboh plak..hehehe...
ada rezki tu je lah yg di dulukan...
nti ada rezki lain aku tmbh lagi brg2...
Dah 2 hri lepas brg tu ada kat rumah..
aku pon tgk balik invoice dri CAVENZI..
lain lah dia nyer invoice...
bukan lain apa..
yg copy pada aku x seater aku beli x de 2 pillow..
tp kan copy yg org lori tu hntr ada 2 pillow..
x puas hati aku..tepon CAVENZI nk ckp dgn salesperson tu..
dah dia ada customer plak..nti dia cll balik..
Sudahnya smpi ke hari ni aku tgu dia x call...
eleh just nk confirm je..
ada pillow ke x de..x pe.
aku g walk in je nti kat CAVENZI tu..
dah korg ssh sgt nk return call kan..kak nita tgu erk...sya dtg...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs