KLIK KLIK

nuffnang

Friday, December 26, 2008

bagan lalang..sepang gold coast..


ni menu kedai tmpt mkn



kangkong



ikan kerapu slps dikerjakan



ikan kerapu asal ...



yummy..yummy



ketam selepas dikerjakan


ketam asal yg terkeluar2 pinggan



nk citer psl mkn2 plak..
hri apa tah aku g hr tu..aku x igt..
la ni bru ada masa nk update sumer citer..
aku g mkn2+jln2 kat bagan lalang..
lalu dri cyberjaya-dengkil-sepang..
dan akhirnya smpi lah..heheheh..masa smpi pon dah pukul 8 lebih dah..
byk org yg berfamily2 buat khemah kt tepi2 pantai tu..
air surut time tu..mula2 aku g la survey kat satu kedai mkn ni..
tp penuh banget..last2 aku g kedai yg hujung skali..
dptlah tmpt dduk..aku pon g lah pilih apa nk mkn..
lurvly aku nk mkn ketam..
aku pon nk mkn gak sebenonya..so kita org amik 4 ekor ketam msak lada..
3 ekor sotong goreng tepong..
1 ekor ikan kerapu 3 rasa..nasi putih dgn sayur kangkong goreng...
tunggu punya tunggu biler mknan sampi..
yg sedih ketam aku ada 2 je.
.biler tanya balik dia kata ketam tu dah salah g meja lain...warghhhh!!!!!!!!
geram seh time tu....
yg pelik knp org yg dpt ketam tu x argue erk?
sajer jerk lah tu..nyampah aku...pasrahlah..dah tu jer rezki yg ado...
apa lagi melantak lah..heheheheh..

jaya jusco@aeon keramat au 2




heeheheh...sebenarnya JJ ni dah strt operate 5hb hr tu..last2semalam dpt aku g jengah jap...
best gak tmpt ni..keadaan sekeliling dia lain dr JJ yg lain..byk kedai gak..
tp ada yg x strt operate lagilah..
byk yg masih dlm renovation...
aku g jln2 beli lah brg yg berkenan..
bukan g soping2 pon..g beli lauk nk masak jer...
tp bestlah tmptni..lenkali boleh datg lagi..parking pon byk.. 
memandangkan skrg time xmas,
so byk plak pokok x mas yg ado.....heheheh.

Sunday, December 21, 2008

muvee nyer citer......


xmas tree kat KLCC tp bhgian atas je lah








sanggup redah hujan.....


last2 dpt gak lah kan g KLCC tgk YES MAN...
tp kita org kuar lmbt sikit sbb hujan lebat banget...
drive slow2 dan akhirmya smpi..
dah lama rasanya x jejak kaki kat parking kete KLCC tu..
dulu murah lah paking kete dia lepas pukul 6.
.park lah berapa lama pon singgit je dia charge...
skrg lepas pukul 6..kene RM2/entry...huhuhuh...
nk tgk muvee ni bukan lah sejam...
berjam2 lah kan..jln lah kaki masuk ke KLCC dgn hujan2 time tu..heheheh...
xcited nk tgk muvee smpi sanggup redah je hujan tu...
sampai2 je g kat fast lane booking..
bg no reservation..sekali dia bitau tmpt duduk dah release sbb kena amik 45 min b4 citer start..huhuhu...
bitau lah kan hujan kat luar sbb tu lmbt..
nasib baik tmpt yg kita org booking tu kosong x de org amik..heheheh...
last2 dpt tmpt yg booking tu gak balik...sonoknya....
YES MAN plak..layan jugaklah citer tu...citer kelakar..heheheh..
best dan x mengecewakan...ekekekek........

Friday, December 19, 2008

Jumaat yg mulia!

Terpanggil plak aku nk mengupdate hr nih...
sebab aku buhsan tahap cipan kat office ni..hr ni just jaga terminal UK dgn FRANCE...
oppsss silap country..GERMANY rupanya..ekeekekek....

x ler byk korje mcm semalam aku kena jaga terminal MALAYSIA.
.al maklum..skrg ni musim cuti sekolah...
byk hotel dah fully booked x kurang jugak yg pending hotel reply..hotel pon x menang tgn gamaknya..
mana x nya..adalah guest yg gatai tgnnya nk amend booking..x ke nyusahkan..
tp bukan slh depa pon..
kekadang ada hal urgent yg pi date ni yg family sana plak nk tukar date ni...huh!!!lotih den...letih tu letih gak..keje tetap siap..ekekeekek....
Semalam lurly laling aku smpi dri muo..ada melepek kat rumah lah time ni...tgn nya yg bengkak selepas latihan menembak..ciannya...hopefully hari ni dah ok lah...
Plan hri ni nk tgk movie...aku dah reserv dah....


Thursday, December 18, 2008

gembira di hati!

lama dah aku x update blog ni...
sbnrnya x tau nk citer apa..
.tp yg pasti..sejak akhir2 nih hati aku gumbira teramat sgt...
masa ghaye haji hari tu dpt kumpul dgn family tersyag..adik beradik aku sumer ada time tuh...heheheh...dan yg pastinya org yg aku syg pon ada...
Alahamdulillah..aku rasa kehidupan aku dah kembali normal mcm dulu..dpt gumbira dgn family...I lurve u all!!

Sunday, December 7, 2008

Salam AidilAdha...

Selamat menyambut Hari Raya Korban bersamaan 10 Zulhijjah 1429






... أسلام عليكم ... (Assalamualaikum)

Semua Umat yang diKasihi oleh Allah dan beragama Islam.
Kami dari EFR ingin mengucapkan "Selamat menyambut Hari Raya Aidil Adha"


Nabi Ismail adalah anak kesayangan Nabi Ibrahim. Sungguh pun begitu Nabi Ibrahim redha dengan arahan Allah s.w.t. untuk menjadikan Nabi Ismail sebagai korban. Nabi Ismail juga redha dengan arahan Allah s.w.t. yang menjadikan dirinya sebagai korban penyembelihan ayahya Nabi Ibrahim. Dan akhirnya Allah s.w.t. menggantikan dengan seekor kibas sebagai pengganti di atas ketaatan keduanya.

Adakah kita mampu untuk berkorban seperti mana Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail? Kalau tidak pun berkorbanlah dengan apa yang kita mampu. InsyaAllah, tahun baru yang bakal menjelang ini, walaupun pahit namun ia akan memberikan makna yang bernilai untuk kita semua.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs