KLIK KLIK

nuffnang

Saturday, September 12, 2009

Bulan poser gini...

mgu depan dah raya...yey! yey!...lagu raya dah byk dah kat corong2 radio..aku jugak lah yg tergedik2 dgr lagu raya..best..hr tu x sabar2 bertanya..bila lah radio mula putar lagu raya???hik hik hik..pada hal tau kan lagu raya kuar lpas 2 mgu kita poser...saja nk happykan hati sendiri..

mcm puasa last year..thun ni thun ke-2 aku poser kat holidaycity nih..oppss...silap holidaycity.com(kata gerrad)-gerrad tu bos aku..hahhaha...mula lah tergeliat guling kita org nk biasakan lidah menyebut...ah..lamtak arr..aku x kisah...

balik citer poser...thun lepas buka poser kat shangrila putrajaya..thun ni alhamdulillah..lagi byk dpt invitation..pegi x pegi je lah..mana x nya aku byk keje ptg...ah sudah..azam dan citer2 setiap orgkan konon lah pose nk kurus...hahahha..x de maknanye..g pasar ramadhn x hengat...borong sakan..

lupa plak..isnin ni(14/9) nk g holiday vlla subang...kui kui kui...buka poser lah..dah derang invite..gi lah..hri yg sama gak dpt invitation dri putri park resort yg kat chow kit tu..area2 jln tar..klu x silap..
ada  pilihan..yang man satu...kita semua sepakat d kampong si penin lalat nk g kat subang..knp????
try lah teka...heheheheh...
kena melantak ke...hahhaha...tguuu....nti dah pi bru update citer...

lagi satu..alahai kwn2 ku..hmmmm...x dapek nk joint buka poser lah plak thun ni..knp?mestilah ada hal yg urgent..buka poser dgn bakal in law...(hah ye ke????)..*sambil tersipu malu*...
kwn2 ku maaf zahir batin lah kat korg...nx nx nx time ada lagi kan..tu pon klu aku jejak bumi semenanjung ni...x kan plak korg konvoy nk ke sabah sarawak semata2 nk buka poser plak kan...har har haru....harus lah aku berjauhan dgn korg...

Friday, September 11, 2009

Renungan Jumaat - KELEBIHAN-KELEBIHAN BISMILLAH

1. Yang pertama ditulis Qalam adalah BISMILLAH.
Maka apabila kamu menulis sesuatu, maka tulislah BISMILLAH Pada awalnya kerana BISMILLAH tertulis pada setiap wahyu yang Allah Turunkan kepada Jibrail.

2. "BISMILLAH untukmu Dan umahmu, suruhlah mereka apabila memohon sesuatu dengan BISMILLAH. Aku tidak akan meninggalkannya sekejap Mata pun sejak BISMILLAH diturunkan Kepada Adam." (Hadith Qudsi)

3. Tatkala BISMILLAH diturunkan ke dunia, maka semua awan berlari ke arah barat, angin Terdiam, air laut bergelora, mendengarkan seluruh binatang Dan terlempar Semua syaitan.

4. Demi Allah Dan keagunganNya, tidaklah BISMILLAH itu dibacakan pada orang sakit Melainkan menjadi ubat untuknya Dan tidaklah BISMILLAH dibacakan di atas sesuatu Melainkan Allah beri berkat ke atasnya.

5. Barangsiapa yang ingin hidup bahagia Dan mati syahid, maka bacalah BISMILLAH setiap kali memula
kan sesuatu Perkara yang baik.

6. Jumlah Huruf dalam BSMILLAH Ada 19 huruf Dan malaikat Penjaga neraka Ada 19 ( QS.AL Muddatsir:30) .Ibnu Mas'ud berkata: "Sesiapa yang ingin Allah Selamatkan dari 19 malaikat neraka maka bacalah BISMILLAH 19 kali setiap Hari."

7. Tiap huruf BISMILLAH Ada JUNNAH (penjaga/khadam) hingga tiap huruf berkata,"Siapa yang membaca BISMILLAH maka kamilah kekuatannya Dan kamilah Kehebatannya."

8. Barangsiapa yang memuliakan tulisan BISMILLAH nescaya Allah akan
Mengangkat namanya Di syurga yang sangat tinggi Dan diampunkan segala dosa kedua orang tuanya.

9. Barangsiapa yang membaca BISMILLAH maka akan Bertasbihlah segala gunung kepadanya.

10. Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 21 kali ketika hendak tidur,maka akan terpelihara dari gangguan syaitan, kecurian Dan kebakaran, maut mendadak Dan bala.

11. Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 50 kali di hadapan orang yang zalim,hinalah Dan masuk ketakutan Dalam hati is zalim serta naiklah keberanian Dan Kehebatan kepada is pembaca.

Saturday, September 5, 2009

Aku suka beli barang online...kenapa erk???

Sememangnya aku suka beli brg on9..sbb x payah nk bersesak kat luar tu..hmmm tgh berpikir cner nk buat bisnes on9..satu hari nanti aku nk buat gak..tgh berusaha ni...hehehe...harap2 berjaya..yezza..
suka soping kat wanitamelayu.com..pastu byk lagi website on9 yg besh2 mcm kat tepi blog aku yg aku iklankan ni..pasal senang aku nk klik klu nk g eye window soping...heheheh...

Friday, September 4, 2009

Cantik Tanpa Kosmetik

Pepatah lama menyebutkan, kecantikan asli adalah ketika seseorang tetap terlihat menarik walau tanpa solekan wajah. Walaupun penilaian cantik adalah hak relatif setiap individu, yang membezakan adalah bagaimana mengekalkan keterampilan agar sentiasa awet muda.Mitos mengatakan kecantikan akan memudar seiring dengan waktu. Persepsi ini merupakan kesalahan besar. Mamang benar adanya proses penuaan merupakan proses yang tidak mungkin dihindari, namun yang masih boleh dilakukan seorang manusia dalam menghadapi proses penuaan ialah menunda proses penuaan pada tubuh lebih lama.Pemakaian kosmetik dan dandanan pakaian tidak banyak membantu menghilangkan kerutan wajah yang timbul lebih awal. Tanpa disedari, cara paling sihat dalam usaha mencantikkan diri agar awet muda lebih lama tanpa kosmetik ada didepan mata kita dan sangat mudah sekali dilakukan, berikut beberapa tips:
1. Makanlah Secukupnya.
Dari zaman dahulu sama sekali tidak ada jadual khusus yang menyatakan makan wajib bagi manusia adalah tiga kali sehari. Selama ini kita banyak dipengaruhi sistem turun temurun dari leluhur manusia sejak dahulu.Makanlah secukupnya ketika lapar, jangan berlebihan. Pola makan kekenyangan (baca: berlebihan) hanya menimbulkan masalah kesihatan lanjutan yang dirasakan dihari tua. Antara jenis penyakit adalah diabetes, jantung koroner, stroke, dan lainnya.Sekiranya organ tubuh dipaksa bekerja lebih lama dan keras untuk mencerna makanan yang berlebihan, organ-organ dalam tubuh akan semakin cepat mengalami penuaan. Ibarat sebuah kenderaan bermesin yang mempunyai kapasiti 800cc dipaksa menarik sebuah trak 10 ton.
2. Perhatikan Pengambilan Gizi
Paling penting bukanlah kuantiti porsi makan, tapi kualiti gizi makanan. Perhatikan kembali kandungan gizi makanan yang sehari-hari anda ambil, apakah mengikut kehendak gizi dan nutrisi tubuh?Perhatikan juga setiap makanan yang anda ambil. Sebatang sate ayam misalnya, tidak ramai yang mengetahui betapa bahayanya daging gurih renyah kehitaman dari efek bakar arang bagi tubuh kita, dimana dalam bekas proses bakaran pada makanan memiliki zat karsinogenik yang menyebabkan radikal bebas sebagai pemicu penuaan dini pada tubuh.
3. Berolahraga
Faktor paling mendukung orang makin cepat tua adalah stress. Depressi boleh dikurangkan dengan berolahraga. Orang yang rutin menjalani aktiviti olahraga badannya lebih segar dan memiliki stamina kekuatan lebih lama berbanding orang yang tidak berolahraga.Efek yang didapati setelah berolahraga inilah yang akan mengurangkan stress serta tekanan-tekanan yang lain.
4. Beristirahat secukupnya
Jika ingin tampil segar, penting sekali untuk beristirahat secukupnya. Jumlah minima jam tidur tidak menjadi jaminan cukup tidaknya waktu istirehat anda. Yang terpenting adalah kualiti tidurnya. Kulit wajah yang lelah akan terlihat pucat dengan lingkaran hitam di bawah mata.
5. Minum Air Putih Secukupnya
Minumlah air putih secukupnya. Bukan cairan berwarna menggiurkan yang ditawarkan bebas dipasaran, mengambil minuman berwarna hanya akan memberatkan ginjal dalam proses penyerapannya. Selain itu, kulit wajah akan tampak lebih cerah ketika kelembaban kulit tercukupi dengan baik. Minumlah air putih paling kkurang lapan gelas sehari untuk menjaga kekeringan kulit. Hindari minum minuman yang mengandung alkohol atau kafein dari kopi yang bisa memicu pengurangan kelembaban kulit.
6. Jangan lupa pengambilan supplement tambahan
Tubuh juga memerlukan supplement antioksidan sekiranya anda tidak mengamalkan pola pemakanan sihat dan bervariasi. Di zaman sekarang kita mudah dilanda stress seperti melakukan aktiviti fizikal yang berat, banyak kerja, merokok, lingkungan kerja yang tidak sihat dari segi udara, pemakanan, sentiasa terkena sinaran matahari maka tips dari no 1 - 5 tadi memang tidak mencukupi untuk menangkis serangan radikal bebas.

Friday, August 28, 2009

CSD Buka Puasa..

26 Aug 2009-CSD buka puasa...lama dah tertunda sbb mcm2 hal jadik..heheh..akhirnya dpt gak buat mkn2 kat CSD.Tapi sebab puasa,so kira mkn2 untuk buka puasa larr...kali ni bos kami-Mr Gerrad yg belanja tau...mknan sumer beli ka pasar ramadhan..mana lagi klu x kat putrajaya...heheheh....kekenyangan lah sgt ..pada hal aku mkn x de lah byk mana pon..tp biasa lah perut ksong mana boleh mkn byk sgt pon...aku,sara,sugy dgn malliga duk prepare mkanan...heheheh...smbil men posing2 time kemas2 mknan...pantang...hahaha...



Ni kuih seri muka
Kuih Lapis warna warni

Bingka ubi..sedap ni


Wadeh..



Roti john 4 batang..




Sate...tp x cukup..warghhh

Pulut panggang+sup nasi ayam

Nasi Ayam
Sugy+sara+malliga(bibik sedia mknan)..oppsss..

ekin+sara+malliga(peace smbil berpikir-biler aku boleh kurus???)



Saturday, August 22, 2009

Selamat Menyambut Bulan Ramadan Al-Mubarak 1430H

Umat Islam seluruh Malaysia akan berpuasa pada hari Sabtu ini, 22 Ogos 2009. Selamat menyambut bulan Ramadan al~mubarak untuk semua pembaca yang beragama Islam.
Hayatilah lagu dari kumpulan Rabbani ~AHLAN WASAHLAN YA RAMADAN~

Miliki Cosway Retail Store Secara PERCUMA

Ingin Memiliki Perniagaan sendiri ?
Kebanyakan kita bercita cita untuk memililki perniagaan sendiri tetapi hasrat terkubur kerana :
  1. Tidak memiliki modal
  2. Menghadapi masalah untuk promosi
  3. Tidak pasti apa yang ingin di jual
  4. Sukar mendapat harga yang berpatutan dari pembekal
  5. Masalah jika perniagaan tidak mendapat sambutan
  6. Ambil masa yang lama untuk memperolehi kembali modal yang dilaburkan

Disini ingin saya kongsi, perniagaan ecosway tanpa modal dan risiko yang amat rendah.

eCosway adalah syarikat yang bernaung dibawah Berjaya Berhad iaitu Syarikat ‘Congolomerate’ yang terbesar di Malaysia.
Berjaya Berhad telah menyuntik modal RM500 juta kepada eCosway untuk penubuhan Sales Centre ke seluruh Malaysia, China,Thailand,Singapore, Korea,Indonesia dan Australia.
Projek ini telah membuka peluang kepada anda untuk menguruskan Sales Centre eCosway dengan syarat yang amat minima. Kuota yang telah di peruntukan kepada bumiputra adalah 30%.
Bagi sesiapa yang berminat untuk memiliki perniagaan sendiri, peluang ini amat menarik kerana pihak eCosway menyediakan pelbagai kemudahan :

Sewa kedai bulanan adalah di tanggung eCosway
Pengubahsuaian kedai adalah ditanggung eCosway
Alatan pejabat seperti TV Plasma, DVD Player, Alat Penghawa Dingin, Telefon, CCTV serta pelbagai kelengkapan pejabat di tanggung eCosway Bil elektrik ditanggung eCosway
Stok consignment bernilai RM300k – RM500k oleh pihak eCosway Promosi Syarikat dari eCosway
Boleh dikatakan anda cuma masuk kedai cuci kaki dan tangan sahaja. Tugas anda adalah uruskan kedai sebaik mungkin dan ambil commission 5% - 10% dari apa yang dijual di kedai anda.
Paling minima RM100k sebulan jualan kedai anda akan mendapat pendapatan RM10k sebulan.

Apakah syarat-syarat untuk memiliki eCosway Sales Centre
Perempuan (lelaki juga boleh memohon tetapi untuk membuka eCosway Sales Centre Perempuan diberi keutamaan) Berumur 25 – 50 tahun
Boleh membaca,menulis dan berkomunikasi dalam Bahasa Inggeris Boleh mengendalikan computer
Boleh menguruskan kedai sepenuh masa Deposit RM10k (akan dikembalikan jika anda tidak lagi berminat menguruskan eCosway)
Penjamin : SATU Penjamin (Gaji RM5k sebulan) ATAU DUA
Penjamin (Gaji RM3.5k sebulan) ATAU DEPOSIT RM20k (dikembalikan jika tidak lagi berminat)
Beminat sila email saya di cindyrina@gmail.com atau SMS atau Call saya di 016 278 2823 untuk keterangan lanjut atau lawati laman blog http://www.coswayconnection.blogspot.com

Bagi yang berminat untuk mendaftar sebagai Business Owner sila isi borang permohonan yang boleh di dapati di sebelah kanan atas blog tersebut.
Isi borang dan klik ‘submit’ .
Pihak kami akan menghubungi anda secepat mungkin.

Monday, August 17, 2009

Situasi Semasa Pandemik (H1N1) 2009 Dan Tindakan Kementerian Kesihatan Malaysia


Diberitahu sehingga 16 Ogos 2009 jam 9.00 pagi terdapat seramai 213 pesakit H1N1 sedang dirawat di wad dan 33 lagi dirawat di ICU. Daripada 33 kes yang sedang menerima di Unit Rawatan Rapi, di dapati 16 kes mempunyai faktor risiko iaitu penyakit kronik (7), asma (3), obesiti (2), kecacatan otak (2), hamil (1) dan post-delivery (1).
Untuk makluman sebanyak 3 kematian telah dilaporkan. Maklumat ringkas mengenai kematian tersebut adalah seperti berikut:-
Seorang kanak-kanak lelaki istimewa (Down’s Syndrome) berumur 6 tahun yang juga mengalami penyakit jantung berlubang, dimasukkan ke hospital pada 09.08.09 setelah mengalami simptom infuenza bermula sejak 06.08.09(2 hari), simptom termasuk kesukaran bernafas. Rawatan antiviral telah dimulakan pada 09.08.09 dan kes disahkan positif Influenza A(H1N1) pada 12.08.09. Kes ini meninggal dunia pada 13.08.09 disebabkan pneumonia with underlying Down’s Syndrome with AVSD and Pulmonary Hypertension.
Seorang kanak-kanak lelaki berumur 3 tahun, dimasukkan ke hospital pada 01.08.2009 dengan simptom demam dan batuk 5 hari serta susah bernafas 1 hari sebelum dimasukkan ke hospital. Kes disahkan positif Influenza A(H1N1) pada 03.08.09 dan rawatan antiviral telah dimulakan pada hari yang sama. Walaubagaimanpun kanak-kanak ini meninggal dunia pada 14.08.09 disebabkan severe pneumonia.
Seorang lelaki berumur 50 tahun dimasukkan ke hospital pada 03.08.09 kerana mengalami demam, batuk dan sukar bernafas sejak 28.07.09. Dua hari sebelum dimasukkan ke hospital beliau juga mengalami muntah dan cirit birit. Rawatan antiviral telah dimulakan pada 04.08.09 dan kes disahkan positif influenza A(H1N1) pada 06.08.09. Beliau walaubagaimanapun meninggal dunia pada 13.08.09 disebabkan oleh septicemia with severe pneumonia.Kementerian Kesihatan mendapati masih ramai pesakit yang mengalami jangkitan influenza A(H1N1) yang tidak memberi kerjasama yang baik dalam mengawal penularan influenza A(H1N1), sila beri perhatian wajar atas perkara berikut:
Menasihatkan orang ramai yang mempunyai simptom influenza walaupun ringan untuk tidak mengunjungi tempat-tempat awam seperti pusat membeli-belah, melancong, pergi ke tempat kerja atau sekolah serta menaiki kenderaan awam. Perbuatan ini boleh menularkan jangkitan influenza A(H1N1) kepada orang awam dan kebimbangan adalah jangkitan kepada mereka dari kumpulan berisiko.
Mereka yang bersimptom influenza perlu memahami bahawa walaupun simptom yang dialami adalah ringan, virus H1N1 masih boleh disebarkan kepada orang lain apabila mereka ini batuk atau bersin. Oleh itu sesiapa yang mempunyai simptom influenza mesti berada dirumah atau jangan mengunjungi tempat awam, tempat kerja atau sekolah sehingga tiada bersimptom lagi.
Walau bagaimanapun sekiranya mereka yang bersimptom perlu juga melakukan aktiviti luar rumah yang amat mustahak, mereka mesti memakai topeng muka dan mengamalkan kebersihan diri sepanjang masa.
Kementerian Kesihatan ingin menjelaskan sekali lagi bahawa rawatan antiviral hanya diberikan kepada 3 kumpulan berikut tanpa perlu menjalani ujian pengesahan influenza A(H1N1):
Individu yang mempunyai simptom influenza-like illness (ILI) dan mempunyai faktor risiko.
Individu yang mempunyai simptom ILI, tanpa mempunyai faktor risiko tetapi mempunyai demam yang tinggi (>38°C) berpanjangan (lebih daripada 2 hari).
Individu yang telah menjalani ujian “rapid test” serta didapati positif, mereka akan diberikan rawatan antiviral jika mengalami simptom jangkitan menjadi teruk dalam masa 48 jam.
Orang ramai juga terus diminta untuk sentiasa mengikut nasihat Kementerian Kesihatan Malaysia dan mendapatkan rawatan segera bagi mereka yang mengalami simptom dan berisiko tinggi untuk mendapat komplikasi akibat jangkitan Influenza A(H1N1). Maklumat dan perkembangan semasa jangkitan influenza A(H1N1) boleh diperolehi melalui talian hotline yang beroperasi dari jam 8.00 pagi hingga 5.30 petang di talian 03-­88810200 dan 03-­88810300. Maklumat terkini juga boleh didapati daripada laman web Kementerian Kesihatan Malaysia http://www.moh.gov.my dan http://h1n1.moh.gov.my.
Kementerian Kesihatan Malaysia mengucapkan terima kasih di atas kerjasama orang ramai. Tindakan tepat anda dapat membantu kami memberi perkhidmatan yang berkesan.


Sekian, terima kasih.
TAN SRI DATO’ SERI DR. HJ. MOHD. ISMAIL BIN MERICAN
Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia
Tarikh: 16 Ogos 2009

Friday, July 31, 2009

makan..makan..makan sajer..

ahaks!best mkn2..mkn durian..
pasal x de activiti dah..b4 tu jln2 crik pasal..
x tentu hala..hehehe...
tu arrr..lenkali plan nk g mana..nk beli baju konon..(kta kwn aku tu ar)..ekeekekek...
last2 penuhkan activiti dgn mkn+mkn+mkn...
ni kan nasi lemak ayam msk rendang kat Bangi kopitiam



ni mkn kat Tmn Melawati(mkn durian arr..)

















Thursday, July 30, 2009

ekin rindu banget...

entah kenapa hati daku tetiba kangen nk update blog ni.memang dah agak lama giler x mengupdatenya.hmmm...
bukan lah bz sgt tp mmg membzkan diri men game kat facebook.
men mafia war tau...hehheheeh...
byk cite nk update tp nti lah dulu akan daku tapis citer2 yg dah basi kat aku tp bru nk update kat blog ni...sng aku nk recall time aku tua nti...

Anyway aku nk ucap takziah kat kwn ofis aku ni-Nurzihanie yang kembali ke Rahmatullah dlm kemalangan semalam (29/07/2009 @cyberjaya).time ni pagi dan arwah otw nk g keje..Al-Fatihah...
semoga rohnya dicucuri rahmat dan di tempatkan di tempat org2 beriman.
Amin...







Tuesday, March 10, 2009

x jadik pegi class cupcake

WARGHHH!!!!!!!
x jadik pegi class cupcake..so x de lah citer...
huhuhuhuh....sungguh x besh...
tp hri ni lembap sepanjang hari(cuaca)....ehheeheheh

Monday, March 9, 2009

Hujung minggu yg bosan


Hmmm...lama dah x update blog ni...
bukan x nk updte...tp x tau nk citer apa sebenarnya...ekekkek...
citer pon sama je..nk kata g jejaln sana sini..x jugak lor...
yg pasti mgu ni aku keje mlm...hhehehe...ada masa ngantuk aku tido..
x de aku men game..
klu x pin aku browse apa yg patut...

Yang aku nk citer mlm smlm,
eina ada msg aku tanya ada keje x hri isnin..
aku pon jwb lah xde..sbb aku kan keje mlm...
rupanya kwn nk buat kelas kek..nk aku attend kelas kek 1st dia ni...ekekekkeek...
Insyallah eina..x de aral org muncul lah...hehheh..
dpt ilmu bru ni...
kata org2 lama...klu boleh kita hidup 1 hari mesti belajar 1 perkara baru...ehehheh..
citer pasal g kelas kek aku update pas ni...

tbc**wink**wink**

Monday, March 2, 2009

annual dinner 2009














last month 28hb feb(bru je lpas)..heheheh..
.ada annual dinner off aku kat sheraton subang..tema:retro 70's...
aku pon mcm besa bukan ikut tema pon..heheheh...
suka hati aku lah nk pki apa pon...
sbb hr tu aku keje msuk pukul 9-5.30 ptg..
pas abis keje aku dgn off mate pon bergerak lah ke subang..smpi2..
mcm besa parking bukan free pon kan Rm5 erk..
jln punya jln..smpi kat ball room..heheh...
mcm besa CS mcm dia anktirikan lah kan..
sbb kami ni x de bos..hahaah...hidup atas kaki sendirik..kui kui kui..
mknnya yg ado..
x lah best sgt pon..
klu best sure aku tmbh berkali2 kan..
tah knp hr ni aku x de mood nk snap gmbo2 sndirik..heheheh...
yg aku amik adelah gmbo2 mknan..
dan kwsan sekitarnya x  berapa nk best...
pastu masa dtg masuk lalu pintu lain kuar ikut pintu lain...
dan pintu yg kita org guna mas masuk tu tutup plak..hampeh lah...
kena pusing balik lalu tepi2 pokok dia sbb nk ke parking...
kesudahan...1 bintang je aku bgi untuk tmpt ni....zassssssssssssss!!!!!!!!!

Wednesday, February 25, 2009

busy ke aku kat off?

ni lah mafia wars aku lyn hari2...
time x de keje..keje pon aku lyn jerk..
heheheh...
kalo boleh nk gelak2 tu x de lah busy sgt...
tp kalo aku bz pon aku gelak gak kecualilah tenet line yg bermslah..
mmg aku nk maki je..
dah lah buat keje jadik lmbt..
sbb aku mmg ler x suka klu sistem yg melambatkan keje aku...huh!
sbb aku berdedikasi dlm buat keje(oppsss!!)...hahahh...
tp x bermkna aku x buat salah...
tu sumer human error..nk buat cner kan...
hri ni aku keje pg..esok pon aku keje pagi..
pagi2 aku lyn FB..sentap hati..
wang ku kena rob lebih 40k...wah...
mmg menyirap drh aku..ni buat aku terus aku nk bls dendam...
sape yg hentam aku..nickname dia curly...setan....
aku akn letak ko dlm hitlist selama 4 hri 4 mlm...(lega..)
x pe aku aku merekrut lebih rmi lagi kwn2..hahha..(in progress)
tp kan aku perasan kwn2 sekolah aku yg ada dlm FB ni mmg x lyn game ni..huh..mencik ar..(gurau je)...

Monday, February 23, 2009

class cupcake

hhmmmm....eina ada sms..
sempat chat sekali jap FB.
pasal dia nk buat class cupcake..strt 1mac ni....
charge RM120/class/3jam....
actually ada gak rasa mcm nk follow class mcm ni..
just for future use..org guna sendiri..hhahhha...tp mslhnya..aku ni keje dlm shif..susah nk ikut masa org..so..kena set masa yg sesuai..ye eina..
Insyaallh..benda yg baik kan aku yakin..dpt gak 1 hri nti..jnji x putus asa..
rasanya tu bukan satu benda yg menghalang aku untuk dpt belajar..
aku akn set gak masa nti..
tgguuuu....
klu nk tgk blog cupcake eina...
try lah kat sini...best tau..

Saturday, February 21, 2009

bosan x boleh tido @ terlebih tido?

hmmm...smlm aku keje pagi. sudah semestinya sharp on time..
balik keje..
tgk tv..lepak2..
sbb mls nk buat keje rumah.
last2 aku tertido pas maghrib..
smpi pukul 1 pagi...warrghhh.....
apa aku nk buat dah x boleh tido nih??????
huhuhhu....lyn facebook jap smpi lah lebih kurang pukul 3...
pastu tgk tv citer mcm2 aznil..hahahah...
tp x besh lah...aku nk buat apa?????
last2...aku cuci toilet dgn bilek air aku..
pastu bersihkan dapur...basuh baju..masak nasi...
cume satu je x sempat..sapu sampah...hmmm..
hrp2 balik ni dpt smbg keje....hahahahah..
silap2 aku membuta lagi...

Thursday, February 19, 2009

Kurang Ajar

ni lah nick org yg buat citer kat forum >> StOrmFury<<




dia punya poll yg hina lagi b***h

gambar2 yg mewakil kan poll







Aku x suka org memein bab agama...
dan seboleh2nya cuba x mengganggu sesiapa dlm dunia ni yg beragama..
tapi kali ni tah mcm mana aku emo sikit biler bercite bab yg satu ni..
ni yg aku jumpa lah..
yg aku x jumpa mesti byk lagi.poll yg dibuat ni mcm nk api2kan kemarahan org beragama islam je...
masih wujud lagi org yg jahil yg boleh buat bersahaja pasal bab2 yg sensitip ni..
Try tgk kat http://forum.lowyat.net/topic/940610 b4 moderartor dia tutup forum tu..
apa gaknya perasaan dia klu agam lain yg hina agama dia...
hmmm...????






Sunday, February 15, 2009

JURUTAIP DIRUMAH DIPERLUKAN: RM3,800 SEBULAN (PENDAFTARAN PERCUMA)

JURUTAIP DIRUMAH DIPERLUKAN: RM3,800 SEBULAN (PENDAFTARAN PERCUMA)

Sahabat Sekalian,

Sedang mencari kerja atau perlukan duit yang lebih????

Kami bayar sehingga USD 1000 = RM 3,800 atau lebih secara bulanan.
Kami menawarkan kepada anda peluang pekerjaan di rumah seperti Menaip/kerani/ setiausaha/ penyelia/ pelatih/Peg. Pemasaran/pengurus.

Pengalaman tidak perlu. Boleh menaip. Tiada had umur.boleh dilakukan dimana-mana sahaja. Sepenuh masa atau part time.

Berminat atau ingin mengetahui dgn lebih lanjut!!!
Sila ikuti 3 langkah mudah seperti dibawah:

1- Klik button reply pada email anda
Pasti kan email dialamatkan ke : fast_advertise@ yahoo.com
Cc: (ekinashikin81@ yahoo.co. uk)

2- Dengan perkataan anda sendiri, sila tulis samada anda berminat atau tidak dengan tawaran kerja ini
(ingat!!! Jgn tulis jawapan anda pada ruangan subject)

3- Sebelum Klik butang send, sila pastikan email iklan ini juga disertakan sekali.

Setelah anda memenuhi 3 langkah diatas dan menghantar email berkenaan, seperti yang diminta, kami akan menghubungi anda dengan maklumat terperinci seperti yang diperlukan.


Terima kasih.

Monday, February 9, 2009

apa aku buat minggu lepas

lepas belon ni lepas aku pon xcited nk balik..mls nk tgu lama2sbb hri dah panas...


hmm...lagi..lepas belon


yg ni gatal tgn nk amik gmbr time tgu masa belon nk berlepas


hahahaah...kantoi...time keje weekend ni lah aku buat..lyn facebook..




hah..yg ni plak farm aku lyn kat facebook gak..


ni hah tgh lyn fish wrangler kat FB gak...ekekek..jom ar join klu nk


ni mmg tgh bosan thp cipan smpi aku lyn online novel/cerpen


jeng..jeng..jeng,,gatal tgn lagi weekend nih..


huh!tensen..aku dah susun elok2 tau..tah apa kena bersepah gmbr2 ni...time hri kastam..


yg ni time nk kuar masa nk g hri kastam tu lah..mcm besa kena amik gmbr dulu time kuar




minggu lepas mls nk update blog ni..tah knp x tau...time tu keje ptg...apa aku buat?x de apa pon sbnrnya..duk rumah pi keje..duk rumah pi keje..pastu dgn belurve dri muar..ekekekek...lagi..hah..ikut dia pi kelana jaya g tgk hri kastam tu..hmm pepagi dah kuar...dpt balik awal..x de apa pun kat sana..saja gatal nk jejalan kan...tgu smpi belon lepas pastu balik..hehahaah...ptgnya aku g keje..pastu kena keja time weekendkan..hmm nk tau apa aku buat..hahahaha..men game..layn facebook...mcm gmbr2 yg aku tepek...ekekekek...yg ado..lyn je lah...
eeee...gmbr2 ni aku dah susun elok2 tah knp bersepah pas upload....lantaklah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs