KLIK KLIK

nuffnang

Saturday, January 31, 2009

Boring


ni lah kebab dgn naget tu


ni dah gatal tgn x de apa nk buat..amik gmbr sendiri



hahahah...chicken quarter nyer..

hri ni sabtu..aku keje ptg plak...
pg td bgun lmbt sebab mlm td balik keje gatal g uptown dgn syg aku tu lah...
saper lagi..hmmm..
pg td walaupon bgun lmbt sempat msak tgh hari tau..hahahah...
tp lauk yg bukan2 lah..
xde lah smpi sotong sambal bersama petai mahupon kari ayam ke...hahahh..
mcm biasa lauk kegemaran lah..telur dadar...hahhah...
g keje hri ni hujan lebat sgt...
aku smpi lmbt ada lah 20 min..
sbb jln jem banget...boring x de keje sgt..
system pon slow sbb hujan gaknya..dia ngantuk..heheheh...
lagipon hri ni hri sabtu..x byk keje..pukul 630 aku kuar g mkn..nk g terminal tutup lah sbb sabtu..
pegi kedai yg ado..
mana lagi klu x gi Arif..aku mkn chicken quarter roasted..
pastu pegi kebab kyros tale away utk my syg yg kat rumah tu..
.tp order utk dia..biasalah...lamb...huhhuhu...
aku x mkn..so buat side order naget...hehehe..huih...
x sabar aku tgu masa nk balik ni...




Friday, January 30, 2009

cuti sakit2+strt keje..

huhuhuhuh...hri ni aku dah strt keje..
nk kata x best..best gak..
lama x ke office..nk kata best sgt x gak sbb aku kena tgk org syg kat rumah...heeheheh...
hri ni mkn lunch kat pelita ampang point..
pastu bru aku g keje..hmmm..mlm ni nk lepak mana erk?
x tau lagi..mkn mcD..org tu x suka..
mkn nasi lemak x pon yong tow foo..
tah..mana2 lah yg terlintas d pikiran..mlm ni sure rmi org melepak..sbb esok cuti dah...
aku nasib baik keje ptg..heheh...
boleh bgun lmbt sikit...

cuti2 pnjang hri tu x best pon sbb apa aku demam..
dah lah kena demam virus..warghhh...
aku x suka tau..sakit...x thn gigil..
teruk sgt..dulu prnh kena gak tp x lah teruk mcm yg ni..
sehari smpi 3 kali gigil..masa 1st kena x kira siang pon gigil gak..pas magrib jgn ckp lah..toto 3 lapis pon x lut..huhuhu...
last2 msa CNY ke 2 tu ayah aku bwk aku pi kinik..mak oiii...
rminya org..sah2 aku kena tgu..x larat lor...
kena amik urine test lagi..
doktor kata antibodi x kuat pastu ada virus ar....huhuhu...
sedih time cuti2 ni sakit plak...

satu lai cite sedih sbb x dpt join cyn nikah kat kajang...
aku nk balik awal..si huda(adik aku) yg meleceh sgt nk aku hntr dia balik PD tp lmbt2..
aku smpi2 ampang pon dah lmbt..tp pi gak kat kajang..
tp majlis nikah dah setlle dah...
huhuhuh..last2 aku terus balik..

Saturday, January 24, 2009

Happy CNY..Happy Holiday!!


ni plak kat off..




yang ni kat genting..bukan nk kuar keje














time ni aku keje mlm tau..x de apa aku nk buat..
tp tetiba rajin plak nk update blog ni..skrg puku; 3.10am..
keje time hjung minggu mmg aku suka..sbb x de keje..hehehe...
hotelnya reservation dah tutup.
.tp siap lah kang hri isnin..
mau terkangkang buat keje...huhuhuh...

hri ni aku g amik tepon aku kat kedai..
terasa rajin plak diri ni nk mengupload gmbr2 yg terperuk dlm tepon ni...hahahaha...
dan maghrib td aku dpt sms dri cynthia @ damia zarra(nama pas convert)..
dia bilang mau nikah 28hb kat pejabat agama kajang..
akhirnya tertunai gak impian ko cyn..hehheh..
insyallah aku dtg menghadirkan diri sbb kwn2 len sumer keje kan time tu...
so aku dpt jadik wakil kpd kwn2 lain...hahahhaha...

lagi satu aku ada satu habit kot..
suka ambik gmbo time b4 g keje..
x kisah lah time tu aku keje pg ke ptg ke mlm ke...
b4 aku kuar rumah..aku musti amik gmbr..
klu x mcm x puas...kang esok lusa..
aku tgk gmbo tu x cantik aku delete lah..hehehe...
tu yg kekadang selalu benar dtg keje lmbt tu..
sibuk nk berposing amik gmbo...
ekeekekek....

Monday, January 19, 2009

dataran pahlawan melaka

kali ni nk citer pasal g mkn2..
cner nk diet ni asyik g mkn jerk...
klu kuar g jejln x sah klu x g mkn2 x pon beli mknan bwk balik ke rumah..b
alik kg hr tu..
dpt g jejln jap kat dataran pahlawan..
time lapar sgt sbb kuar rumah x sempat mkn..
g muar dulu pastu bru g melaka..
konon nk mkn kat fast food situ tp sekali pegi fast food pon x byk choice..
lagi pon tmpt tu tmpt baru...last choice...kitaorg ke Johnnys's(betul ke spelling?)..
dah time lapar sumer benda nk mkn..
byk betul order..
tp gmbr desert yg last x sempat nk amik da..
lupa sbb nk mkn sgt..hheheeh...






nasi goreng cendawan




yg ni ayam+udang campur telur..tah apa nama omputihbya..xigt dah





mls nk pikir..nk tgu..masuk je sumer dlm ni




wah byknya..tp dah masuk sumer dlm bekas..nkpk sikit..tp kenyang giler lah








hmmm...sempat gak org amik candid




yg pasti bukan aku yg belanja mkn hr ni..boleh senyum lebar2























Wednesday, January 14, 2009

Busy dgn follower...




Agak lama gak x update blog ni tau..
mana x taknya..
hri2 busy baca blog2 aku aku follow..
suka tgk citer2 baru yg update..
klu perasan..
blog yg di folllow x de lah byk tp best sbb kengkawan sumer suka update citer..hehehe...
klu blog yg bikin pns..
semestinya blog azwan ali yg aku follow...
citer sumer kuar dri oven..pastu dia plak mmg update sumer news dia..heheheh...(tmpg nyibuk)...

Dan hr ni..aku g keje mcm biasa tp si shiyamala sibuk ajak amik gmbr kat area off ni..
sbb hri ni hri poongal(klu x silap eja)..
dia pon nk gak tlg snap gmbr aku..
actually pgi ni aku x de mood sgt nk amik gmbr..
tp layan je lah...gmbr2 ni sumer kat belakang off ..
dgn gmbr off belakang bangunan off tmpt aku keje..




Wednesday, January 7, 2009

63 petua bahagia

Meh kongsi sama2.,mudah mudahan berguna..amin..

1. Doa yang berterusan.
2. Patuh ajaran agama.
3. Murah dgn pujian.
4. Murah dgn khidmat.
5. Murah dgn belaian kasih sayang.
6. Murah dgn sentuhan.
7. Mencari kebaikan pasangan.
8. Cari masa berkomunikasi, berbual atau bergurau senda.
9. Cari kebaikan dan pembaikan diri drpd setiap pertengkaran.
10. Menghormati had, sempadan atau hal peribadi pasangan.
11. Menilai diri drpd perspektif pasangan.
12. Berfikiran terbuka - boleh tegur menegur.
13. Berani mengambil risiko emosi - tegur/perubahan/berpisah sementara.
14. Menilai dan memberi keutamaan dlm kehidupan.
15. Tolak-ansur.
16. Menghormati dan mengambil kira 'gerak batin' (intuition) perempuan.
17. Tidak mengejar kebendaan semata-mata.
18. Sedar bahawa perselisihan kadangkala tidak boleh dielakkan.
19. Mengubah diri untuk merangsang perubahan pd pasangan.
20. Sanggup berkorban buat pasangan.
21. Menghormati pasangan.
22. Berasa amat beruntung (dan nyatakan) mendapat pasangan yg ada.
23. Perhubungan seksual yg sihat dan diredai.
24. Menghormati perbezaan dlm diri pasangan.
25. Sentiasa bermaafan sebelum tidur.
26. Sentiasa bersangka baik terhadap masa depan..
27. Meletakkan hak kpd pasangan.
28. Tidak menjadi hamba kpd pasangan.
29. Berubah secara kecil-kecilan untuk meningkatkan kebahagiaan.
30. Mengawal marah. Buat perjanjian.
31. Mencari penyelesaian dlm situasi 'menang-menang'.
32. Muhasabah hubungan utk mencari punca masalah.
33. Menghormati sifat semula jadi pasangan.
34. Memahami peranan 'pasangan'.
35. Hubungan perasaan sesama pasangan.
36. Jgn simpan ketidakpuasan, sedih, marah atau benci dlm hati.
37. Bentuk kod kasih sayang dan anda berdua saja yg tahu.
38. Sengaja merancang utk membaiki hubungan suami isteri.
39. Tujuh kali puji dan satu teguran.
40. Sebut 'I love you' sepanjang masa.
41. Banyakkan bergurau dan bermesra.
42. Sentiasa berterus terang.
43. Beri masa utk perubahan berlaku - sabar.
44. Elakkan berdebat utk mencari kebenaran.
45. Elakkan salah pasangan.
46. Cari titik pertemuan.
47. Selesaikan masalah hari ini pd hari ini juga.
48. Lebih banyak memberi drpd menerima.
49. Minta nasihat, pandangan atau maklum balas drpd pasangan.
50. Sentiasa bersemangat - bangun tidur, pergi kerja, balik kerja dan sebagainya.
51. Seimbangkan hubungan dari segi:(a) Mental, pendidikan dan ilmu(b) Emosi(c) Fizikal dan ekonomi(d) Sosial(e) Spiritual
52. Jgn berjauhan terlalu lama (kecuali terpaksa).
53. Tidak terlalu mengongkong.
54. Tidak bertindak bersendirian.
55. Memberi peluang utk berbeza:(a) Pendapat atau pandangan(b) Hobi(c) Kegemaran(d) Makanan(e) Cita rasa(f) Warna pilihan dan pelbagai
56. Humor atau lawak dari semasa ke semasa.
57. Minta bantuan utk memecahkan kitaran negatif.
58. Berwawasan dan pandang ke depan (tidak terjebak dgn masalah semasa).
59. Tidak meminta yg bukan-bukan.
60. Bentuk undang-undang atau peraturan dlm rumah tangga.
61. Mencari kelainan dan perubahan positif.
62. Elakkan mendera pasangan dgn apa cara sekalipun.
63. Reda, syukur dan tawakal kpd Allah s.w.t.

Tuesday, January 6, 2009

Di Samping Mu

sekali je dgr lagu ni terus suka dgn wording dia..
lama aku cri saper lah yg nyanyi lagu ni sbb aku nk search internet pon aku x tau apa tajuk lagu ni..last2 tadi masa aku balik keje..
dah smpi gate pintu nk masuk area rumah aku tetiba aku dgr lagu ni kat Hot FM..
terus aku call my sweetie suh dgr...
and biler aku smpi je kat rumah dia dgn suksesnya dpt lirik lagu ni.pastu aku search lah mp3 utk dwload...yeah yeah..suksess lah ekin..lagu ni yg nyanyi adik beradik Lotter AF4 dulu...
grup nama The Divine Masters

Hey..
Ingin aku menatap wajahmu
ku pandang potret indahmu
memang itu tak cukup bagiku
hanya itu yang ku termampu
Setelah sepurnama diperantauan
hari itu yang kita nantikan
berdegup kita pergi ke pelabuhan
melepas rindu yang terpendam

Memang itu yang ku impi
impi miliki permata sepertimu
yang lama ku cari
cinta seperti mu
woo ooo woo ooo

Kau punya kelembutan
punya perasaan sepertiku
oh bahagia diriku disampingmu

Tapi dikau merajuk dihatiku
sentiasa indahlara dalam duka
hatiku tak henti-henti berkata
kau matang seorang wanita
Jika usah wujud perkara mustahil
ku ingin bawa kau terbang tinggi
tempat yang indah tiada penghuni
kita bahagia dan menyanyi

Friday, January 2, 2009

sunway pyramid

aku rasa dah lebih 7 thun dah aku x ke sunway pyramid...
tetiba tah mcm mana tah aku agreee je biler my sweetie nk pegi...
hmmm...apa lagi drive lah smpi sana...
paking pon penuh..dah sah2 time cuti sekolah pastu tgk kat sunway lagoon bukan men penuh lagi org2...
jln2 dlm tu..
actually x de lah apa sgt...
tp masa tgh jejln tu ada plak budak2 ballet buat performance 4 xmas..
tu yg stop jap dpt snap gmbr derang dri jauh je...
dah round2 pastu kita org pon balik..
byk lah dah berubah kat sini...heheheheh










ni gmbr budak2 ballet tgh buat xmas performance




huh!mcm mls nk bergmbr lah time ni





xmas decoration kat main entrance




























Thursday, January 1, 2009

salam thun baru...

mcm biasa aku x prnh pon nk celebrate new year beria2...
dri kg aku nk balik KL dgn harapan jln x jem lah kan..
maklumlah rmi nyer yg kuar rumah nk tgk bunga api..
tp alhamdulillah jln lengang/lancar x jem lansung...
tp smpi kat pandan indah mrr2..huh! 
ni nk mrh ni sbb org paking tepi jln dok tgu bunag api lah...
yg mslh org rmi yg lalu..
nyusahkan org betul x ps2 jln jem tau...
nasib baik sekejap je pastu dah ok..
time tu gatal je tgn aku nk tekan hon..
tp masih boleh bersabar..
heheheh...




time ni lah kak zarita duk tepon tanya nk g kenduri kawen shima cner...




tgk ni berderet tau org duk bersidai tepi2 jln ni









jln jem..time ni dah clear sikit...



picnic @ PD..


gmbr dah abis picnic...sumer hitam legam..hahhahaha




tempat huda belajar..


dah..dah..siap nk balik...






kaki belakang tu sibuk nk enterframe gak...........



30hb aku satu family g picnic kat PD..
tu pon kebetulan sbb nk hntr adik aku pi balik hostel..dia dah abis cuti..
so secara kebetulan amik lah kesempatan g picnic..
sumer over xcited nk pi terjun laut..hehheehh...
cuma my dad je lh yg jadik guard jaga brg2...heheheh...
dah puas berendam..
apa lagi baliklah...

kucing degil..


ni lah kucing degil tuh!



satu hri ni ada aku nk pi keje mlm..
ada sekor kucing baiknyer landing atas kete..
aku buat x tau..mula2 tekan alarm..pastu bukak pintu..
hidupkan enjin dan aku harap dia sedar yg dia kena halau..
tp dia buat dekkk jer..huh..sakit hati..
aku duk halau cara bauk x nk plak dia..
last2aku pon tolak lah dgn beg pon dia x hirau...
sudahnya aku tarik tengkuk dia(betul ke)..
angkat bg dia turun.tu pon tapak kaki dia keras x mo turun..
tp akhirnya aku berjaya...
tp smpat lah aku snap gmbr kucing tu..heheheheh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs