KLIK KLIK

nuffnang

Friday, August 28, 2009

CSD Buka Puasa..

26 Aug 2009-CSD buka puasa...lama dah tertunda sbb mcm2 hal jadik..heheh..akhirnya dpt gak buat mkn2 kat CSD.Tapi sebab puasa,so kira mkn2 untuk buka puasa larr...kali ni bos kami-Mr Gerrad yg belanja tau...mknan sumer beli ka pasar ramadhan..mana lagi klu x kat putrajaya...heheheh....kekenyangan lah sgt ..pada hal aku mkn x de lah byk mana pon..tp biasa lah perut ksong mana boleh mkn byk sgt pon...aku,sara,sugy dgn malliga duk prepare mkanan...heheheh...smbil men posing2 time kemas2 mknan...pantang...hahaha...



Ni kuih seri muka
Kuih Lapis warna warni

Bingka ubi..sedap ni


Wadeh..



Roti john 4 batang..




Sate...tp x cukup..warghhh

Pulut panggang+sup nasi ayam

Nasi Ayam
Sugy+sara+malliga(bibik sedia mknan)..oppsss..

ekin+sara+malliga(peace smbil berpikir-biler aku boleh kurus???)



Saturday, August 22, 2009

Selamat Menyambut Bulan Ramadan Al-Mubarak 1430H

Umat Islam seluruh Malaysia akan berpuasa pada hari Sabtu ini, 22 Ogos 2009. Selamat menyambut bulan Ramadan al~mubarak untuk semua pembaca yang beragama Islam.
Hayatilah lagu dari kumpulan Rabbani ~AHLAN WASAHLAN YA RAMADAN~

Miliki Cosway Retail Store Secara PERCUMA

Ingin Memiliki Perniagaan sendiri ?
Kebanyakan kita bercita cita untuk memililki perniagaan sendiri tetapi hasrat terkubur kerana :
  1. Tidak memiliki modal
  2. Menghadapi masalah untuk promosi
  3. Tidak pasti apa yang ingin di jual
  4. Sukar mendapat harga yang berpatutan dari pembekal
  5. Masalah jika perniagaan tidak mendapat sambutan
  6. Ambil masa yang lama untuk memperolehi kembali modal yang dilaburkan

Disini ingin saya kongsi, perniagaan ecosway tanpa modal dan risiko yang amat rendah.

eCosway adalah syarikat yang bernaung dibawah Berjaya Berhad iaitu Syarikat ‘Congolomerate’ yang terbesar di Malaysia.
Berjaya Berhad telah menyuntik modal RM500 juta kepada eCosway untuk penubuhan Sales Centre ke seluruh Malaysia, China,Thailand,Singapore, Korea,Indonesia dan Australia.
Projek ini telah membuka peluang kepada anda untuk menguruskan Sales Centre eCosway dengan syarat yang amat minima. Kuota yang telah di peruntukan kepada bumiputra adalah 30%.
Bagi sesiapa yang berminat untuk memiliki perniagaan sendiri, peluang ini amat menarik kerana pihak eCosway menyediakan pelbagai kemudahan :

Sewa kedai bulanan adalah di tanggung eCosway
Pengubahsuaian kedai adalah ditanggung eCosway
Alatan pejabat seperti TV Plasma, DVD Player, Alat Penghawa Dingin, Telefon, CCTV serta pelbagai kelengkapan pejabat di tanggung eCosway Bil elektrik ditanggung eCosway
Stok consignment bernilai RM300k – RM500k oleh pihak eCosway Promosi Syarikat dari eCosway
Boleh dikatakan anda cuma masuk kedai cuci kaki dan tangan sahaja. Tugas anda adalah uruskan kedai sebaik mungkin dan ambil commission 5% - 10% dari apa yang dijual di kedai anda.
Paling minima RM100k sebulan jualan kedai anda akan mendapat pendapatan RM10k sebulan.

Apakah syarat-syarat untuk memiliki eCosway Sales Centre
Perempuan (lelaki juga boleh memohon tetapi untuk membuka eCosway Sales Centre Perempuan diberi keutamaan) Berumur 25 – 50 tahun
Boleh membaca,menulis dan berkomunikasi dalam Bahasa Inggeris Boleh mengendalikan computer
Boleh menguruskan kedai sepenuh masa Deposit RM10k (akan dikembalikan jika anda tidak lagi berminat menguruskan eCosway)
Penjamin : SATU Penjamin (Gaji RM5k sebulan) ATAU DUA
Penjamin (Gaji RM3.5k sebulan) ATAU DEPOSIT RM20k (dikembalikan jika tidak lagi berminat)
Beminat sila email saya di cindyrina@gmail.com atau SMS atau Call saya di 016 278 2823 untuk keterangan lanjut atau lawati laman blog http://www.coswayconnection.blogspot.com

Bagi yang berminat untuk mendaftar sebagai Business Owner sila isi borang permohonan yang boleh di dapati di sebelah kanan atas blog tersebut.
Isi borang dan klik ‘submit’ .
Pihak kami akan menghubungi anda secepat mungkin.

Monday, August 17, 2009

Situasi Semasa Pandemik (H1N1) 2009 Dan Tindakan Kementerian Kesihatan Malaysia


Diberitahu sehingga 16 Ogos 2009 jam 9.00 pagi terdapat seramai 213 pesakit H1N1 sedang dirawat di wad dan 33 lagi dirawat di ICU. Daripada 33 kes yang sedang menerima di Unit Rawatan Rapi, di dapati 16 kes mempunyai faktor risiko iaitu penyakit kronik (7), asma (3), obesiti (2), kecacatan otak (2), hamil (1) dan post-delivery (1).
Untuk makluman sebanyak 3 kematian telah dilaporkan. Maklumat ringkas mengenai kematian tersebut adalah seperti berikut:-
Seorang kanak-kanak lelaki istimewa (Down’s Syndrome) berumur 6 tahun yang juga mengalami penyakit jantung berlubang, dimasukkan ke hospital pada 09.08.09 setelah mengalami simptom infuenza bermula sejak 06.08.09(2 hari), simptom termasuk kesukaran bernafas. Rawatan antiviral telah dimulakan pada 09.08.09 dan kes disahkan positif Influenza A(H1N1) pada 12.08.09. Kes ini meninggal dunia pada 13.08.09 disebabkan pneumonia with underlying Down’s Syndrome with AVSD and Pulmonary Hypertension.
Seorang kanak-kanak lelaki berumur 3 tahun, dimasukkan ke hospital pada 01.08.2009 dengan simptom demam dan batuk 5 hari serta susah bernafas 1 hari sebelum dimasukkan ke hospital. Kes disahkan positif Influenza A(H1N1) pada 03.08.09 dan rawatan antiviral telah dimulakan pada hari yang sama. Walaubagaimanpun kanak-kanak ini meninggal dunia pada 14.08.09 disebabkan severe pneumonia.
Seorang lelaki berumur 50 tahun dimasukkan ke hospital pada 03.08.09 kerana mengalami demam, batuk dan sukar bernafas sejak 28.07.09. Dua hari sebelum dimasukkan ke hospital beliau juga mengalami muntah dan cirit birit. Rawatan antiviral telah dimulakan pada 04.08.09 dan kes disahkan positif influenza A(H1N1) pada 06.08.09. Beliau walaubagaimanapun meninggal dunia pada 13.08.09 disebabkan oleh septicemia with severe pneumonia.Kementerian Kesihatan mendapati masih ramai pesakit yang mengalami jangkitan influenza A(H1N1) yang tidak memberi kerjasama yang baik dalam mengawal penularan influenza A(H1N1), sila beri perhatian wajar atas perkara berikut:
Menasihatkan orang ramai yang mempunyai simptom influenza walaupun ringan untuk tidak mengunjungi tempat-tempat awam seperti pusat membeli-belah, melancong, pergi ke tempat kerja atau sekolah serta menaiki kenderaan awam. Perbuatan ini boleh menularkan jangkitan influenza A(H1N1) kepada orang awam dan kebimbangan adalah jangkitan kepada mereka dari kumpulan berisiko.
Mereka yang bersimptom influenza perlu memahami bahawa walaupun simptom yang dialami adalah ringan, virus H1N1 masih boleh disebarkan kepada orang lain apabila mereka ini batuk atau bersin. Oleh itu sesiapa yang mempunyai simptom influenza mesti berada dirumah atau jangan mengunjungi tempat awam, tempat kerja atau sekolah sehingga tiada bersimptom lagi.
Walau bagaimanapun sekiranya mereka yang bersimptom perlu juga melakukan aktiviti luar rumah yang amat mustahak, mereka mesti memakai topeng muka dan mengamalkan kebersihan diri sepanjang masa.
Kementerian Kesihatan ingin menjelaskan sekali lagi bahawa rawatan antiviral hanya diberikan kepada 3 kumpulan berikut tanpa perlu menjalani ujian pengesahan influenza A(H1N1):
Individu yang mempunyai simptom influenza-like illness (ILI) dan mempunyai faktor risiko.
Individu yang mempunyai simptom ILI, tanpa mempunyai faktor risiko tetapi mempunyai demam yang tinggi (>38°C) berpanjangan (lebih daripada 2 hari).
Individu yang telah menjalani ujian “rapid test” serta didapati positif, mereka akan diberikan rawatan antiviral jika mengalami simptom jangkitan menjadi teruk dalam masa 48 jam.
Orang ramai juga terus diminta untuk sentiasa mengikut nasihat Kementerian Kesihatan Malaysia dan mendapatkan rawatan segera bagi mereka yang mengalami simptom dan berisiko tinggi untuk mendapat komplikasi akibat jangkitan Influenza A(H1N1). Maklumat dan perkembangan semasa jangkitan influenza A(H1N1) boleh diperolehi melalui talian hotline yang beroperasi dari jam 8.00 pagi hingga 5.30 petang di talian 03-­88810200 dan 03-­88810300. Maklumat terkini juga boleh didapati daripada laman web Kementerian Kesihatan Malaysia http://www.moh.gov.my dan http://h1n1.moh.gov.my.
Kementerian Kesihatan Malaysia mengucapkan terima kasih di atas kerjasama orang ramai. Tindakan tepat anda dapat membantu kami memberi perkhidmatan yang berkesan.


Sekian, terima kasih.
TAN SRI DATO’ SERI DR. HJ. MOHD. ISMAIL BIN MERICAN
Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia
Tarikh: 16 Ogos 2009
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs