KLIK KLIK

nuffnang

Wednesday, May 19, 2010

sirih junjung

knp aku tetiba nk buat entri pasal sirih junjung?
sbb adik aku bakal bertunang hjg bulan ni..
dan kawen hjug thun ni..
tp bakal tunaang dia x mo bagi sirih junjung msa hntr hntaran nanti..
yg adik aku ni nk jugak sirih tu...
knp bakal tunang dia x mo bg sirih junjung erk??
reason dia bg sbb sirih tu xde nk buat apa2 pon..
klu mknan boleh di makan...
errrmmmmm....
puas da adik aku ni bitau dia nk gak sirih tu
even aku mak aku ensuami sumer nk sirih tu...
pendek kata belah aku sumer nk sirih junjung la....
dpt x dpt tgu je lah majlis tu nanti hujung bulan ni erk....


knp penting nye sirih junjung...
pendapat aku ..

1- sirih junjung penghulu barang hntaran..
2- sirih tu la yg org tgk antara byk2 hntaran yg ada...guna brg branded utk hntaran xde sirih junjung..ada mkna ke???
3- tu kan adat org melayu...saper lagi nk ikut adat..xkan nk biar hilang mcm tu je
4- kang x pasal2 org kg mengata..mulut tempayan blh di tutup..mulut org.....................

pada aku,biar lah sirih tu fake sekali pon..
asal rupa daun sirih pon x pe..
xcukup syarat..xde gambir ke kapur ke pinang ke pon x pe...
JNJI ADA SIRIH nye...

kat bwh ni gmbr sirih junjung msa majlis aku..ahaks..


time ni bunga pon da layu...
TQ to busu sbb buatkan sirih junjung ni...
ni dr aku ke ensuami..




ok..yg ni ribut tofan pon mmg x layu..eekekkeek..
sbb ni sirih palsu...
aku kagum dgn sis in law aku sbb sggup tempah sirih ni walaupon derang x tau sgt adat melayu sini


kisah pasal sirih junjung boleh view kat setel kawen



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs