KLIK KLIK

nuffnang

Wednesday, June 16, 2010

bersauna

aku ada satu set sauna
tp excited nk guna time baru beli je la kan
kurang dr 10x la aku guna
pastu pindah hr tu aku igt nk bg mak
tp ensuami kata dia nk try guna
smlm tgh duduk2 tgk tv
dia kta nk psg sauna tu

aku pon mcm igt2 lupa ada benda tu kat dlm bilik stor yg mcm tongkang pecah
xde mood la nk kemas bilik tu..huhuhuhuhu

crik2 sebalik kotak aku pon kuarkan
1st aku suh ensuami test 'periku nasi' dia ok lg x
buat nya kang psg kena letrik shock kan
sapa nk tanggung

berdebar aku ni ni hidupkan 'periuk nasi' dia
dah hidup suis ok..xde pape..alhamdulillah
tgu kejap tgh dia berfungsi lagi ke
dlm 5 minit mcm tu air da panas dia kuar asap...
alhamdulillah...masih boleh guna lagi sauna aku...
almaklum da 2 thun lebih x guna..heheheheh

dan yg paling excited ensuami la kan...
aku paling lma thn 10-15 minit je
dia buat 20 minit...so dia menang..hhahhahah
dehydrate kang br tau...





model sauna..haahhaah
padahal br masuk da buat muka penat




ada org kta bersauna x elok
aku search google pastu jumpa info bawah ni:




KEBAIKAN BERSAUNA
KEHEBATAN BERSAUNA DI RUMAH
Sila perhatikan manafaat bermandi wap ( bersauna) dan bandingkan dengan kegiatan aktiviti bersukan yang lain
1. Bersauna selama 15 minit mampu membakar 400-600 kalori.
2. Aerobics selama 30 minit membakar 400 kalori
3. Berbasikal selama 30 minit membakar 250 – 500 kalori.
4. Jogging selama 30 minit membakar 300 kalori
5. Berenang selama 30 minit membakar 400 kalori




KEISTIMEWAAN LAIN
** Pembersihan terperinci kulit menjadikan kulit lebih menawan, segar, halus dan licin.
** Mengurangkan berat badan dengan pembakaran lemak dari luar.
** Mengeluarkan toksid dalam badan seperti aluminum, cadmium, lead dan mercury
** Mengurangkan kesakitan anggota badan, sakit urat, sendi, sengal sengal tulang dll.
** Meningkatkan sistem kardiovascular
** Menghilangkan tekanan dan perehatan otot
** Melancarkan peredaran darah
** Meningkatkan sistem immunisasi badan
** Mengurangkan prostrate bengkak pada lelaki
** Meningkatkan tahap metabolisma




TIPs :
- Amalan Kesihatan /For Health : Lakukan mandian wap sauna untuk selama 15 hingga 20 minit setiap kali. Tiga(3) penggunaan seminggu sememangnya sudah memadai. Anda akan merasai kesegarannya setiap kali anda melakukan mandian. Minum air secukupnya sebelum dan selepas bersauna. Adalah baik untuk makan buah-buahan selepas penggunaan. Penggunaan ketika kekenyangan adalah tidak digalakkan, memandangkan badan kita pada ketika yang sama juga menggunakan banyak tenaga untuk sistem penghadaman.
-Untuk Mengurangkan Berat Badan mengikut pengalaman saya/For Weight Reduction: Lakukan mandian 15 minit diikuti rehat selama 15 minit.Sapukan krim pelangsingan sebelum bersauna. Amalkan setiap hari untuk tempoh 2 minggu dan lihatlah hasilnya.






p/s-model aku pon kata badan ringan je lepas bersauna..
aku warning siap2 smlm..mlm ni klu tido nyenyak miss tgk bola jgn salahkan daku..


jwpnnya....YA..ensuami miss tgk bola.........
tp dia x mrh sbb aku da warning awal2...ekekekekekkeek




6 comments:

Jasfyra said...

wah beshnya leh bersauna kt umah..beli kt ne tuh kin?bape hengget?org pun nak gak...hihi

ekinashikin said...

zuera,org beli dgn leesa ex TL kita dulu..
time tu ada kwn dia jual.
klu x silap 400 kot org beli hr tu..
dah lma..da 3 thun beli.igt2 lupa.

alinac lover said...

sauna mcm ni skg dlm 300 da dpt da..besh la sauna.. hehe

ekinashikin said...

ye betul..da rmi org jual skrg ni..hihi..

LyNn'Azlina said...

bersauna mmg bagus kan...rawatan...

LyNn'Azlina said...

bersauna mmg bagus kan...rawatan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs