KLIK KLIK

nuffnang

Tuesday, July 13, 2010

sindrom pinjam duit dgn penganggur @ muntah darah mcm zarina

entri kali ni pasal muntah darah versi aku(cilok dr zarina nyer blog)
aku ni x de la niat nk memburukkan org apa lagi nk buat org sakit hati
tp aku x thn da....sabar aku pon ada limit

nk aku mrh-dah tua
nk aku tegur-aku da tegur
bukan aku sorg je yg tegur,satu opis pon da prnh ckp dgn dia apa dia buat ni x betul
tp dia tetap dgn kata dia je la yg betul


mslahnya :
  • aku rimas
  • org lain pon rimas
  • aku sakit hati
  • org lain pon sakit hati
  • dan kami RIMAS
asik nk jga hati ko je kan
abis tu saper nk jga hati kita org


lagi satu
patutnya aku yg pinjam ko duit sbb aku ni menganggur a.k.a suri rumah(phm2 la x bergaji)
aku pon ada tgungjawab sendiri
kete,moto2 nk kena byr road tax + insuran
walaupon kete,moto2 aku x bergerak
aku nk kena byr rumah kat bank

ko tu bekerja
patutnya aku yg pinjam duit ko
ni da terbalik plak

umur da masuk 3 series
tp perangai x boleh blah
x matang lansung
ko sekolah high school
pastu belajar kat kolej
further study kat oversea

pastu profile picca ko kat fesbuk,status ko bak kata zarina
"muntah darah"
ko mrh biler ada org komen status ko
ko ngadu kat aku...
aku da pesan x yah tulis la klu x nk org komen
ko tulis gak...

eeeee...x phm la...
satu kes lagi pasal pinjam duit
lagi la buat org rimas
aku lagi rimas
da 2 bulan setengah aku resign(aku x keja la kan)
satu bulan sms 2-3 kali nk pinjam duit aku
ko igt aku duk rumah cetak duit????
pls reasonable la...
aku ni x keje...

pastu b4 aku kawen
sah2 ko tau aku ni nk pki byk duit kan
nk belanja itu ini(tu pon x cukup,tapi cukup2 kan lah)
sbb x cukup pn aku x pinjam duit org time tu
dan ko tau yg tunang aku(skrg ensuami) nk bg duit hantaran kat parent aku
ko boleh nk pinjam duit tu 4k....
(sbb kete ko nk kena tarik & ko nk kena kuar rumah sbb duit rumah byr x tentu msa)
walaupon ko x ckp direct kat aku..
tp aku tau apa yg ko nk smpikan kat aku
aku tau apa niat ko...
tp nasib ko baik...
klu ko ckp direct kat aku time tu 
mau berdarah bibir ko sbb tgn aku laju je nk lempang muka ko time tu
kwn ke mcm tu...
aku x heran klu aku hilang kwn mcm ko
dan aku x menyesal pon

last mth ko sms aku nk pinjam 1.5k plak
eeee....
pastu sms aku suh tanya kat ensuami ku...
aku pon x mintak laki aku duit byk tu tau
dan satu lagi gaji ensuami pon x smpi 1.5k pon
ko phm2 la setakat keje gome
bukan ensuami ku tu pengarah ke pengusa ke..
kerani je beb....

pastu ko igt blogshop aku tu untung ratus2 ribu2 satu bulan
wei...aku buat isi msa lapang aku kat rumah je tau

x mcm ko nk crik laki kaya
nk duk rumah ada swimiing pool
x men la kondo apa lagi rumah flat
ko sure x pndang la kan...

pikir lah sendiri..
aku amik keputusan mcm zarina x mo bls msg ko...
klu setakat ko msg aku tanya kabar pastu nk pinjam duit
aku anggap aku x dpt msg tu

harap2 ko berubah
jadik matang satu hari nanti....


**curahan rasa pahit hempedu - aku-**







1 comment:

Jasfyra said...

tensinya ngan org camtu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs