KLIK KLIK

nuffnang

Tuesday, November 2, 2010

mcm mana nak suruh org tu keluar


mcm mane erk?
nk ckp berkias2 ke
atau ckp terus je...

kang ckp kias2 dia buat2 x phm 
atau dia mmg x phm...

ni kisah adik ku yg bakal kahwen bulan 12 ni
rumah yg dia duduk skrg rumah daku
kat ampang
kira dia byr sewa sikit kat daku la(skrg aku cover sikit)
bila dia dah kawen kang dia byr full

al-kisahnya..
ada sorg kawan sekolah dia ni dtg dr kg
kes lari rumah la ni(tp skrg parent dia da tau ank dia kt KL-keje)
dtg time tu dgn kakak angkat(pengkid plak tu)
kwn dia kta nk tmpg rumah pastu crik keje
da seminggu 2 x keje2 lagi
duk melepak kat rumah
smpi abis bekalan mknan adik aku kat dapur

pastu kwn dia ni dpt keje
then pindah...
x smpi sebulan..kwn dia ctc dia balik
nk tmpg rumah...
dtg tgh2 mlm...(kena halau kot)
reason dia bg-nk crik bilik sewa baru sbb opis da pindah

ok..sementara ni kira dia kena lah byr sewakan
xkn nk menanggung plak kan...

persoalan:
kwn dia nk x mo kuar rumah even da tau adik aku nk kawen bulan 12
dia nk stay situ gak..
byr sewa+bil x pernah cukup
kakak angkat(yg pengkid) tu selalu lepak situ

yang aku hangin satu bdn
bila dinding rumah aku kena gam dgn hook utk dia sangkut baju....
kalau blkg pintu aku x kisah la
(aku bukan main jaga lagi time aku duduk dulu)

aku tgh pikir mcm mana nk suh dia pindah sewa tmpt lain
dtg la idea....


adik aku da x boleh ckp apa da...nyampah
mak aku siap nk g rumah mak dia nk btau ttg ank dia-lagi ganas mak aku ni
buat msa skrg aku dgn adik aku kta nti dulu..
akng gaduh men tarik2 rambut plak kang....


2 comments:

PUANSTOBERI said...

Ekin,
rasa betul kut..suh je mak ekin ckp ke mak dia..sbb kita pun da tatau nak buat cena kan.
Payah gak tu numpang2 mcm tak paham bahasa.

ekinashikin said...

tu la..last choice tu...
buat2 x phm gaknya..
thx pn stoberi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs