KLIK KLIK

nuffnang

Friday, April 30, 2010

TazkiRah JumaaT

Tazkirah 1.

Di riwayatkan bahawa pada suatu hari Rasulullah S.A.W sedang duduk bersama para sahabat. Kemudian datang pemuda Arab masuk kedalam masjid dengan menangis. Apabila Rasulullah S.A.W melihat pemuda itu menangis, maka baginda pun berkata, “Wahai orang muda, kenapa kamu menangis?”

 
Maka berkata orang muda itu, “Ya Rasulullah S.A.W, ayah saya telah meninggal dunia dan tidak ada kain kafan dan tidak ada orang yang hendak memandikannya. ” Lalu Rasulullah S.A.W memerintahkan Abu Bakar r.a. dan Umar r.a. ikut orang muda itu untuk melihat masalahnya. Setelah mengikut orang itu, maka Abu Bakar r.a dan Umar r.a. mendapati ayah orang muda itu telah bertukar rupa menjadi babi hitam. Maka mereka pun kembali dan memberitahu kepada Rasulullah S.A.W, “Ya Rasulullah S.A.W, kami lihat mayat ayah orang ini bertukar menjadi babi hutan yang hitam.”

 
Kemudian Rasulullah S.A.W dan para sahabat pun pergi kerumah orang muda itu dan baginda pun berdoa kepada Allah S.W.T. Kemudian mayat itu pun tukar kepada bentuk manusia semula. Lalu Rasulullah S.A.W dan para sahabat menyembahyangkan mayat tersebut. Apabila mayat itu hendak dikebumikan, maka sekali lagi mayat itu berubah menjadi seperti babi hutan yang hitam. Maka Rasulullah S.A.W pun bertanya kepada pemuda itu, “Wahai orang muda, apakah yang telah dilakukan oleh ayahmu sewaktu dia didunia dulu?

 
Berkata orang muda itu, “Sebenarnya ayahku ini tidak mahu mengerjakan solat.” Kemudian Rasulullah S.A.W bersabda, “Wahai para sahabatku, lihatlah keadaan orang yang meninggalkan sembahyang. Dihari kiamat nanti akan dibangkitkan oleh Allah S.W.T seperti babi hutan yang hitam.”




 
Tazkirah 2.

Di zaman Abu Bakar r.a ada seorang lelaki yang meninggal dunia dan sewaktu mereka menyembahyanginya, tiba2 kain kafan itu bergerak. Apabila mereka membuka kain kafan itu, mereka melihat ada seekor ular sedang membelit leher mayat tersebut serta memakan daging dan menghisap darah mayat. Lalu mereka cuba membunuh ular itu. Apabila mereka cuba untuk membunuh ular itu, maka berkata ular tersebut, “Laa ilaaha illallahu Muhammadu Rasulullah, mengapakah kamu semua hendak membunuh aku? Aku tidak berdosa dan aku tidak bersalah. Allah S.W.T yang memerintahkan kepadaku supaya menyeksanya sehingga sampai hari kiamat.”
Lalu para sahabat bertanya, “Apakah kesalahan yang telah dilakukan oleh mayat ini?” Berkata ular, “Dia telah melakukan tiga kesalahan, di antaranya;

1. Apabila dia mendengar azan, dia tidak mahu datang untuk sembahyang

2. Dia tidak mahu keluarkan zakat hartanya.

3. Dia tidak mahu mendengar nasihat para ulama. Maka inilah balasannya”.


credited to : http://orange4k.com/200806/tazkirah-jumaat/



Thursday, April 29, 2010

anggerik mall..metrojaya warehouse sale

smlm..aku kuar dgn zarina..
dri pagi..smpi ptg...hahhaha..g shah alam..
pastu sesat2 semata nk crik anggerik malll...hahahahha
actually aku selalu dgr tmpt ni dan aku tau dia dkt dgn pkns..
tah apa hal smlm ssh bebeno aku dgn zarina nk crik tmpt ni...

masuk2 je ada insiden yg x best yg buat zarina sentapp..hahahah
aku pon jdik mcm blur2 je...hahahahah
knp?
kena zarina yg citer..ekekekek...

smpi kat tmpt ni yg penting mkn dulu...
tp apa penangan tah kami ni da igt nk bergmbr plak.
klu x kang sibuk nk bergmbr..biler dah jumpa..lepak seharian xde plak gmbr...

balik dri angeerik mall singgah jap metrojaya warehouse sale...
xde apa pon aku beli melainkan kecik kacang rebus..hahhahaha

p/s-zarina,aku tgu ko upload gmbr kita tu...



Tuesday, April 27, 2010

mylivesignature

hai...cerianya..
knp????
aku mc hri ni....
dari pagi aku kuar...g klinik..lma giler turn aku nk smpi..
akhirnya dpt jumpa doktor...
pastu g mana????
g medan tuanku...
buat apa?
amik geran kete...dah habis bayar...yepiiiiii...happpy.....
penat aku berjln hr ni nk setlekan sumer...
semua ni hasil aku naik tren dri cempaka - bandaraya - lalu sogo - g mbb medan tuanku
g jpj matikan hak milik kete - naik tren g masjid jamek - tukar tren putra sbb nk ke klcc
akhirnya..smpi kat tmpt zarina ni...heheeheheheh....

duk chatting2..betul2kan blog..
pastu zarina ajar aku buat live signature...
kena g kat mylivesignature...pastu buat kat situ 
tepek kat blog ni...
hasil nyer mcm kat bwh ni...

taraaaaa....taraaaa.....
TQ zarina...



Monday, April 26, 2010

mana homemade coklatnyer???

hahhahaha...dgn bangganya nk bitau yg coklat ke mana..
aku ke mana...
beria smlm aku nk pi beli brg nk buat coklat..last2 hujan lebat gile time aku balik keje...
huh!...dgn ini mls la aku nk kuar kete nk singgah kedai ...
aku suka g tmn dagang kat ampang..
pasal kat situ ada hero punyer bakery shop...
brg2 nk buat kek ada kat sana..bekas2 pon ada kat sana...
convinien utk aku...
brg2 buat kek yg aku x tau atau x pernah nmpk pon ada...
heheheh..jakun...tp gatai tgn nk membeli nti...

so,xde la pix gmbr HOMEMADE CHOCOLATE aku...
ensuami kta,tgu je la balik jb nti bru buat...
dgn nk pindah..sibuk nk buat coklat..
ok lah.......
ok lah...
tgu balik jb je la...

Sunday, April 25, 2010

searching for recepi **homade chocolate**

hr ni..ahad..dgn bangganya aku bitau yg aku keje...hahhahaha
misi ------------> cari resepi homemade coklat...
mlm td..aku da bitau ensuami..aku nk crik gak resepi ni..sbb aku nk buat...
dan aku akn pastikan yg aku akan buat sbb mcm cantik je...heheheheh...

dan mising lagi ---------> ptg ni balik nk crik brg2 nk buat coklat...
nti boleh la daku buat kan utk ensuami....hehheheeh...

resepi aku amik dri fotopages hanie liza...TQ sbb share resepi..teruja nk buat ni...




HOME-MADE CHOCOLATE
Bahan

300 gm cooking coklat [jual kat kedai bakery tu]

50 gm cocoa butter

kekacang [badam/hazel/walnut..kismis]
acuan coklat



Cara

1. Cincangkan semua bahan dan masukkan dalam bekas tahan panas.

2. Letakkan dalam kuali berisi air dan panaskan sehingga coklat cair.

3. Tuangkan coklat dalam acuan coklat.

4. Masukkan beberapa biji kacang atau kismis. Tekan dengan garfu sampai tenggelam. Sejukkan

5. Keluarkan dari acuan [tekan ditengah bekalang acuan saperti keluarkan air batu]

6. Hidangkan.

 
 
DAN
 
harap2 dpt lah rupa dia jadik mcm coklat yg kanda dinda buat tu..mcm kat bwh.....hahahahahha..
kecuali bekasnya la..
aku gntikan dgn bekas yg disposable je ye....
 
 


gmbr 3 atas ni tipu lah kan klu rupa coklat aku buat...
**credit to kanda dinda ye utk gmbr ats yg 3 ni...



kalo coklat aku buat rupa yg bwh ni pon dah syukur...
mintak2 lah yer....
.
.
.
.
.
.
.
.


klu nk tgk koleksi2 resepi yg best2..x rugi jln2 kat:

http://hanieliza.fotopages.com/



Saturday, April 24, 2010

weekend xtbt

keje...keje..keje..selagi x tutup mata..huhuuuhu..
mgu ni kan rmi balik kampong kot..aku tgk status memasing'balik kampong'....
mgu balik kg gak nyer...
tgl mgu ni je aku keje..
pastu dah nganggur da...
buat apa erk?..tah la..think..think..
esok pon aku keje gak.huhuhuu
hri ni survey2 jumpa blog best...http://borongblouse.blogspot.com/
nk g lah nti...hehheheh

Wednesday, April 21, 2010

taadaaa....http://pinkbiru-pinkbiru.blogspot.com/

hari isnin aku bz sikit..x sempat nk update apa2 citer..
smlm lagi aku bz..tp aku puas hati.sbb.......

1- email untuk google(gmail) da ada.. pinkbiru10@gmail.com

2-email untuk yahoo pon ada... pinkbiru10@yahoo.com

3-dpt start buat blog,walaupon ala kadar je...xde nk update pape lagi..
insyaallah..later k

4-dpt buat group dlm fesbuk ku..PinkBiru..gmbr group pon ada tau..heheheh



Sunday, April 18, 2010

boring sunday!

knp la boringnya hri ni..
x tau menda nk buat
klu aku tgk citer bersiri mesti x dpt tgk abis..
so hri ni aku ulang sumer kisah2 bersiri kat tv3 la tv9 la...
akhirnya dpt tgk abis citer sumpah bunian/putri senandung yg hitam legam tu...dgn naomei skli..
lain?
aku x minat

Saturday, April 17, 2010

kisah mug shell

dah lma da aku ada mug ni...lebih dri 5 thun la..
dri shell kaya asik bg free gift je klu beli myk hitam dia...smpi la ni x de gift da klu aku beli..
salah satu free gift yg aku ada ialah mgu ni..



apa kisah nya?????



mcm aku kata..lma aku smpn mug ni dlm gobok aku..tp aku x gunakan..
satu hari aku g cosway..nk dptkan kupon pyer pasal..ensuami kta amik je kopi cappucino tu..kita try...
paket dlm tu xde la byk..ada dlm 15 paket kot...tp setiap paket tu byk isinya...

aku teringat lah mug shell yg besar ni...ok gak klu guna..lg pon mesti nk letak byk air..klu x kang manis sgt plak cappucino aku ni...

nk d jdikkan citer..tuang je air pns..aku tgl kan..
pastu aku tgk2 rupanya mug ni berubah kaler....

oooo..patut la..rupanya tu gimix dia..
dulu prnh aku kta...mug ni hodoh sbb hitam je kaler dia kat tgh2 ni....hahahah...rupanya aku yg tertipu..


kesimpulan:
smpn lg brg2 dlm gobok biar penuh..tu la da ada brg x guna...pastu sibuk cri brg lagi(ensuami kta)...



huhhh!!!!



ni lah rupa mug tu b4 tuang air pns..air sejuk x de MAGIC nyerrr...



taraaaa....
ni la rupa nyer klu da tuang air pns....


jakun nyer aku...ahaks!!!

Friday, April 16, 2010

akhirnya dpt kuar...


da brp hari aku kat JB ni kan..jadik bibik sbb x dpt kuar..

knp???



1-ensuami keje smpi mlm..mlm td pon balik pukul 2am..

2-ensuami keje...keje..keje dan keje....

3-klu dia tgl kan kete suh aku kuar pegi kedai beli sayur ke ikan ke ayam ke...aku x nk..

aku rela duk rumah..mkn apa yg ada...
 
hr ni lepas jumaat pon dia kuar lagi..dah la hujan selebat2 hujan dentam dentum..huhuuhuh...
nk tgk tv pon aku tkut...laptop ni lma da aku offf...kang x pasal2..kena aku gnti klu rosak...
saper ssh?aku gak sbb x dpt update blog...hehhehehe
 
br jap ensuami call tanya nk kuar x???
YESS..YESS...pastilah aku kata YERR...
nk mkn apa??
KFC nk??
ye..aku hmpir lupa yg aku nk mkn KFC fri aku smpi jb hari tu...
nasib baik ensuami igtkan...
 
knp x msk???
1-beras abis..hahhahah..
2-brg dpur..dah aku abiskan utk msk...ada lah tgk 2-3 pokok sawi kat peti sejuk..
3-knp x beli???sbb ensuami nk g muar ada kursus 18-24hb...
dari brg2 dapur busuk..rela la kami mkn kat luar...
aku???
nk balik jb a esok pepagi buta..kan ptg aku keje..heheheheh...
 
pikiran aku terbyg2 ayam KFC...set mna aku nk amik...??
adakah mcm kat bwh ni....hahhaha
cner nk kurus ni klu mcm ni...
 
 

citer last week lepas...

citer last week lepas...





masuk sikit entri lepas2..

kan dah kta..klu aku x keje..boleh le aku update blog ni dgn senang lenang..hehhehe



dari citer sedih ke citer jln2...

sedih???

9hb april-atok mok da meninggal..tu mak kpd ayh aku k...

dia je la satu2nya atuk ku yg tinggal..so skrg aku da xde atok lagi..

tok mok di jga oleh mak cik aku yg jht..selalu tgk kes dera parent kat tv kan???

ni realnyer story k..makcik aku aka adik tiri ayh aku la punyer adik..hmmm..tah mcm mna dia lyn mak dia sendiri tuhanje yg tahu dan bls balik apa yg dia buat kat mak dia sendiri...

x tau ke..skrg tuhan byr cash ats dunia???dia x sedar2 lagi...

ALLAH MAHA BESAR...
 
busu kta muka atok berseri2 senyum je..hakikatnya kan..kat muka dia mcm ada jeragat yg byk mcm kat tgn aku ni..sbb dia kan convert dri chinese ke muslim..so phm2 je lah cner rupa jeragat tu..xtau aku nk explain cner...Al-Fatihah......


otw ke kluang dri melaka


ni sumer gmbr amatur yg amik..so xtau la aku pe motif dia snap


hijau bumi tuhan


ni kat batu pahat..actually kilang biskut munchys..
aku suh adik aku amik..ni je hasil nyer..psl aku kn drive,,cner nk snap
klu aku amik cnfm cntik jer gmbr..hahahah


smpi kluang tanah perkuburan..tersusun cntik..sbb gomen jaga..


berbaris..so x leh nk chop2 tmpt ye..
sape cepat dia dpt..xleh nk chop2 nk tanam sebelah husband ke kalangan ahli kuarga ke...




sedih2 jugak la kan..tp kita yg hidup ni kena lah teruskan hidup..balik tu kita org singgah ayer hitam..best..lma x singgah sini...

ni pon singgah sbb adik aku nk beli brg2 kawen dia..

kat sini kena thn nafsu soping sikt ye..nasib baik aku x kuar kan cash aku..so aku cuci mata je ye time ni smbil round2 tgk brg...



tp aku da btau dgn ensuami..nti kenkali kita balik jb lalu jln biasa singgah ayer hitam ye..heheheh...aku btau thru tepon..sbb klu berdepan..muka dia berkerut2 nti..hahahhahah...



otw balik..smpi ayer hitam...


senget plak..mcm2 ada..


huhuu..knk2 pompuan pasti meroyan klu nmpk patung katun yg dia suka...

Thursday, April 15, 2010

sesak nya kat terminal bus bukit jalil..JB lagi...

hr ni dgn esok aku off...memula x de pon plan nk g memana selain dri nk balik melaka..tp sbb atok mok da meninggal last week hri jumaat so,aku amik EL weekend tu..makanya x jdik la aku balik kg minggu ni...

kemas la brg ekin sbb ko tu nk pindah kan..bukan xnk kemas tp kotak aku x cukup..so terbantut la aktiviti aku untuk mengemas...
smlm pas balik kje aku teman tka pi beli brg2 dia yg x cukup nk buat hntaran tu..pastu aku balik packing brg pas mgrib aku kuar..gi mana????g bukit jalil..sbb pudu kan da tutp x boleh nek bus kat sana...dgn selamba je la aku pon bergerak..konon2 tau la tmpt tu...
dri LRT ampg amik tren g bukit jalil..tetiba plak ada sorg minachi ni naik bukak lagu guna loud speaker...kecik besar kecik besar je aku tgk dia..dah sumer org pndag dia buat buduh jerr muka dia...lenkali pki la earphone...klu lagu ko bukak tu sumer org phm xpe..ni bhsa ko..ko je lah yg phm...
dah lebih 3 thun da x jejak kaki kat bukit jalil..klu dulu time keje astro msa x de kete lagi..ni ler tmpt aku turun naik tiap2 hari...rasa mcm lain plak tmpt ni...
sampi2 je...mana erk terminal bus ni????blurrr....

ok..apa kta kita kita follow arah bertentanga dgn org yg tarik2 beg dia,mesti terminal tu kat sana..hahahaha...

fuhhhh...nasib baik betul..sesak nyer tmpt ni....nasib baik la da mlm x de la pns kering aku kat sini..patutla ensuami kata bwk payung klu siang..mmg betul pns giler kat sini...klu x mesti kulit aku da tinted da...
sesampai je..besalah ulat tiket mengekor aku...dgn blurrr...aku amik tiket bus maju xpresss..jln pukul 830 yer..terus aku nek bus...
bus ni ala2 mewah arrr...tp aku x thn dia punyer enjin bukan la men bising lagi...nk tido x lena lnsung...wlu pon bus ni bru sbb plat dia JLT xxxx...sgt bru..enjin dia..ampun...
aku smpi JB dlm pukul 1230..ensuami da tgu dah kat terminal larkin...g mkn jap erk sbb aku kebulur...

tekak kta nk mkn KFC tp da mlm2 camni..KFC pon x best klu ada menu pon...so tunggu esok je erk...pas mkn nasi putih+sup ayam+barli ais..ok blahhhh...da pgi ni.....
 
gmbr ni hasil dri pakcik google ye..sbb aku kn smpi tmpt ni mlm..
so xde gmbr lgpon nk cepat..xde msa nk snap

Wednesday, April 14, 2010

kenapa aku x update blog atau lmbt update atau seumpamanya..????

adalah sebab2 yg kurang enak...



1-sb aku keje pgi..so x leh nk ngular lebih2..buss asik berterbangan dri satu lokasi ke lokasi lain...

2-most gmbr aku snap dri hpone..so ssh aku nk bluetooth g pc kat opis melainkan aku mms gmbr dlm hpone aku g email aku..tu pon kena save dulu dlm pc...klu x delete..kantoi arrr nti...

3-aku x suka nk save gmbr dlm pc opis..sbb floating pc..sesaper je boleh godek aku yer file computer sesuka hati mak bapak atuk nenek sebelah pakcik mertua dia...

4-pc kat opis lembap dan selalu buat aku nek hangin dgn "kelajuan" wifi yg ada...

 
5-aku lebih suka guna laptop ensuami untuk aku update blog dan bluetooth gmbr..sbb ensuami x kan mrh aku save gmbr yg tah pape tah dlm laptop dia...hinggakan 99.9% gmbr aku pyer..wakaakakak...TQ yer ensuami..

 
sbb2 itulah blog aku lmbt update..dan entri ada yg dah basi..klu free aku update gak...
tgu aku jadik suri rumah nti rajin la aku update...

Wednesday, April 7, 2010

JB-KL-cyberjaya-ampang

wah!mcm gah je tittle..padahal biasa jer...
pepagi pukul 645 ensuami hntr pi larkin..amik bas 730pg..aku bntai tdo sepanjg jln..sakit gak ar leher..patah mcm leher ayam...sedar2 je da sakit..huhuhuhhu..tah brp kali bgun brp kali tdo...

smpi pudu dlm pukul 1130..aku amik tren terus g lrt ampang.mcm biasa amik tek g ke seri nilam..
smpi2 je asal lah tmpt ni gelap..ghupanya x de letrik sumer bgunan..ada yg aku jatuh gak dlm parit parking ni kang...tetiba teringat plak yg hp aku kan ada torch..apa guna hp canggih aku ni klu x guna time2 mcm ni..wah statement berlagak..huhuhuh...tgu lif ni satu hal..pastu ada lah aci tu kta letrik xde dri pukul 11 lebih..tah pukul brp nk ada balik erk???..da aku ni kepenatan lerr...smpi rumah..wa smbg tido jap smpi 130...siap2 pi keje ler..mna lagi..huhhuhu

hr ni aku dpt bca email dr HR..aku nyer last date seve 30042010..so ada 2 hr AL yg aku entitle..bila nk amik erk???derang ni sbuk plak nk buat farewell time 30hb tu..klu x bolah aku blah awal offset cuti aku tu...
think..think..think...

6 April 2010

kua kua kua..kekonon nk balik la kan dri JB-KL...tapi aku capek + malas...tu yang betulnya.."MALAS"..
ensuami kata..jom je lah g Larkin kita tgk tiket...dan aku bru je teringat yg aku keje pth esoknya(7hb April)..heheheheh..lg la mls aku nk balik..aku pikir keje pagi...
sampai kat Larkin..g terus kat Trans nyer kaunter tanya tiket untuk 7hb..ada la...lg pon jarang org nk nek bus pepagi buta...
harga tiket MYR31.20 yer dri JB-KL..untuk sehala...hahahaha.klu aku nek kete dpt penat+duit myk+duit tol..klu nek bus dpat penat+duit tmbg bas jer...double kan..so nek bus je la...

selesai membeli tiket..ensuami bwk g jejalan kat danga city mall..dia beria2 ajak aku pi sana sbb nk survey desktop punyer harge..xde la best sg pon tmpt ni...jual bju byk lerr...tp klu setakat bju free size..xde mkna untuk aku yg size x free ni..hahahahah...pastu fesyen plak ala2 fesyen x cukup kain..x berkenan la aku...

kuar dr danga city mall g plak ke angsana..jln2 kat sini byk org jual tudung2..tp aku xde mood nk tanya pon..tah kenapa..hati aku kata nk g aeon tebrau nk beli kasut crocs..hahahahha...tp hajat x smpi lagi...so ekin jgn boros by the time ensuami nk bwk g jj tu kang xde duit...so jaga2...heheheh...




Monday, April 5, 2010

upload gambar

smlm x sempat nk update sbb sibuk nk upload gmbr kat flippix...suda nyer x siap pon...
beria2 nk upload sbb smlm due date promo...last2 lantak arrr..mls nk lyn dgn berukband yg lembapzzzzzzzzz...tensen arrr...

dah lma x g johnnys(lntak ar ejaan dia)...
last 2 week kot aku pi dgn ensuami kat aeon au2...mkn+mkn...smpi kenyang...time ni kitaorg lapar giler..tu yg gmbr pon x byk..hhahahah...sbb sumer dah masuk perut.

ni nasi goreng thai pedas kot..best gak arr.


yg ni mesti order..mls nk rotate gmbr ni...
ni palm in syrup kot nama dia
buah kabung+ngka(yg kunin2 tu)...BESHHH!!!!


X nmpk kan..hahahha...
dlm ni set no 2 tu..x la byk sgt..pasal aku da order nasi..hheheheh



hahaha...gmbr senget..ensuami control lah tu...
nk gak tunjuk apa yg ada dlm tu..


klu perasan la kan..gmbr aku mmg jarang ada dlm blog ni ..pasal ensuami x suka nk amik kan gmbr aku..kena suh bru nk amik..
last2 mls aku nk suh lagi...
phm2 sendiri lah...ekekekeke...


Saturday, April 3, 2010

kat JB skrg ni....

aku snpi JB mlm smlm..huhuu..penat arrr...dri KL jln jem bas berenti2..rasa nk mabuk aku ni..al maklum lama x nek bus...heheheheh...
tgk2 kat puduraya sama je masih lagi beroperasi mcm dulu..kata nk tutup utk renovation...biler tah yg betul2 nk tutup...tp klu tutup pun ssh ler aku nk nek bus...ada tmpt sementara kat IPK KL...katanya....

smpi JB dlm 1030 mlm...tapaw Mc D balik..mkn..huhuhu..lapar sbb pgi tu mkn pukul 11...
dah lah ada org duk sebllah seat aku..knp akak trans ni x bg aku single seat..kan best duk sorg2....

skrg kat JB hujan lebat arrr...nk kuar jejln??mcm x de mood...tgu hujan stop..
kain aku basuh td pon ada lagi dlm mesin x sidai2..hujannnnnnnnnnnnnnnnnn......

pikir2 jap..nk g mana erk hri ni....

Friday, April 2, 2010

Din Beramboi meninggal..


Al-Fatihah buat PakDin..



Aku dpt tau time driving pagi ni g keje..sebak + terkejut sumer ada..bergenang gak ar air mata aku dpt tau berita tu dri Radio Era pagi ni..

Kenapa aku terkejut??pejalanan aku dari ampang ke cyberjaya melalui MRR2 & hiway MEX amik masa lebih kurang 30-45 minit(depend kelajuan kete aku bwk) atau lebih kurang 45km/way...kalu aku keje pagi aku mesti dgr radia ERA sbb ada Pak Din dgn PAk Nil...selalu buat lawak..teman aku g keje supaya x bosan..walaupon kdg2 lawak dia buat aku x ketawa...
Hari Khamis lepas,Pak Din xde..jumaat pon tgl Pak Nil sorg..masa tu rasa suram je radio ERA sbb Pak Din dah masuk sepital..aku tau Pak din masuk sepital dari murai.com..tu pon dia dah kritikal time tu..

tp x tau sakit apa..cuma tulis dia demam x bebaik..
rumors mengatakan dia kena virus rat pee,denggi berdarah atau H1N1 la..mcm2 ada...tapi muktamadnya dia kena denggi berdarah...
so x de lah riuh2 lagi pagi kat ERA....Al-Fatihah....semoga rohnya di cucuri rahmat.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs