KLIK KLIK

nuffnang

Friday, July 23, 2010

Pelajar saman restoran terkenal



eee....
klu aku da muntah thp cipan da ni...
rasanya da lma x mkn OLD TOWN lepas dpt tahu 
yg logo HALAL yang dia guna bukan jakim kuarkan...
begitu gak dgn kopitiam2 lain...
heran gak..
x kena pantau ke...
rasanya da melambak kopitiam2 ala2 old town ni wujud...
kembang tekak aku kejap...



KLANG - Seorang pelajar kolej swasta semalam menfailkan saman terhadap Artisan Natural (M) Sdn. Bhd. dan Kopitiam Asia Pacific Sdn. Bhd. yang didakwa cuai sehingga menyebabkan hidangan mi goreng yang dimakannya mengandungi sepasang kaki katak.

Writ saman itu difailkan oleh plaintif, Aliff Shanaz Hairi Hariharan, 24, menerusi Tetuan Adnan Rahim & Co. di pejabat pendaftar Mahkamah Sesyen di sini.

Palintif menamakan Artisan Natural iaitu sebuah syarikat yang didakwa mengusahakan perniagaan restoran makanan dan minuman dinamakan Old Town White Coffee yang beroperasi Bandar Bukit Tinggi di sini sebagai defendan pertama.

Kopitiam Asia yang beroperasi di Subang Jaya dan Ipoh, Perak dinamakan sebagai defendan kedua. Ia ialah syarikat yang didakwa bertanggungjawab menyedia, memproses dan membekalkan makanan serta minuman bagi perniagaan yang dijalankan di premis defendan pertama.

Mengikut pernyataan tuntutan, pada 11 Mac lalu antara pukul 8 hingga 10 malam, plaintif bersama keluarga mendakwa pergi ke premis defendan pertama dan memesan mi goreng Dry Egg Noodles.

Ketika makan, plaintif mendakwa terjumpa sepasang kaki katak dalam makanan itu yang menyebabkannya hampir muntah.

Plaintif kemudian mendakwa menunjukkan kaki katak itu kepada kakitangan restoran dan meminta penjelasan daripada pengurus bertugas tetapi dia enggan keluar sebaliknya mengarahkan juruwang untuk mengambil gambar








mental down

kerana CELCOM berukband ni
tah kenapa tah
da seminggu dia %#&^@!
selalu ok je...
ensuami pon da mentak down gak
x tau nk buat apa...
nk buat keje terbengkalai
byr nya tiap2 bulan x prnh x byr...
pastu servis cam hampeh...


ensuami da abis idea cner nk dpt line tenet ni
dish astro jadik mgsa...

nk update kaspersky pon amik msa sejam lebih
saper x hangin....




Wednesday, July 21, 2010

adehhh...tukar background lagi



kali ni kena major changes la...
huhuhuhu...
3 blog aku kena tukar layout(actually 4 blog sbnrnya)
warghhhh....
dgn tenet yg slow ni
terpaksa la....
bwk bersabar ye....
usaha tangga kejayaan
dan buktinya...
aku berjaya gak tukar 3 blog ni dgn jayanya
tp font kaler ni iskhh..menyesakkan jiwa aku la
later2 la tukar font kaler ni
saper x suka x yah baca
erkkk...ada ke org nk baca..wakakkakaka

dgn keadaan internet ku yg slow gler
buat aku dgn ensuami jadik tensen...
dia x boleh buat keje dia(keje opis)
dan aku x boleh nk bukak blog aku la kan
apa lagi nk layan YM dgn zarina
nk tukar2 citer
last2 smpi kami ni ber SMS tau..
sedih nyer...

nanti la time tenet da ok
aku upload gmbr keadaan 
dan kejadian ketika line internet ni &^%$#!@...


Friday, July 16, 2010

asam pedas parit jawa

ni smbg dr citer sabak awor ye..(esok nye la)
kita org g settle hal ensuami pastu g pejabat agama...
balik tu aku suggest ensuami mkn kat parit jawa...
dia pon on je la..psl bab mkn cnfm x tolak
lagi pon lma x mkn kat sana
da alang2 nk balik pastu on the way plak tu kan
singgah la kejap...

parit jawa ni glamer dgn asam pedas...
so kita org mkn asam pedas je la kan
menu lain xde ye...
hr tu ikan yg ada cuma kembong,merah dgn pari...
so aku pilih ikn kembong
ensuami pilih kepala ikan merah


melantak lagi..huhuhuhuh


lama x amik gmbr sndiri rsanya..heheheh..
gedik...
ni lah wajah ceria pagi dlm kepala da pikir nk mkn...........




blurrr....mmg amatur




yg ni ensuami punyer...




dan yg ini..aku punyer
mcm kesian je kan...bekas je beso..




kangkung belacan dgn telur dadar...






gmbr atas ni jeti nelayan ye....
ni je la sempat aku snap...


best best mkn kat sini.....




medan ikan bakar sabak awor



ni citer weekend hr tu
bru nk citer walau pon esok da masuk minggu berikutnya
ala..tenet ni asik buat hal je sbb tu lmbt bertindak...

last week aku dgn ensuami balik muar
tp kitaorg balik ahad tgh hari..
dlm sejam lebih camtu smpi la

mak dgn ayh sumer da smpi dulu da..
derang balik tgk org renovate rumah tu
pastu amik rambutan sapu2 sampah sikit
bersih2 kan kwsn rumah

aku dgn ensuami mula2 x nk balik
tp sbb mls nk tangguh2 lagi hal yg ada kat muar kan
lg pon ensuami punyer rumah yg dulu x settle lagi
so g la opis lma dia
pastu aku g pejabat agama muar tanya boleh x amik form onbehalf adik aku
ooo...skrg da canggih..guna online tau
tp di sebabkan ada naik taraf sistem so tgu lama sikit la...
amik form permohonan nikah adik aku ni kena caj RM5...
nanti aku nk claim kat dia RM10..hahaahhaah

ahad mlm tu aku bermlm kat rumah muar
sbb esok nya nk g bndarkan
mak ayh sumer balik melaka

pas derang balik kita org g mkn kat sabak awor
dekat dgn kg ayah aku
tmpt ni kira glamer sikit la kat muar
klu nk mkn ikn bakar ke
sotong goreng tepung ke ++++..mcm2 la....
klu aku ajak mak aku cnfm dia xmo pegi da tmpt ni
psl ada sekali dulu aku belanja family aku mkn sini
pastu mak aku kena cirit birit yg teruk sgt...
adik aku pon kena tp x la teruk sgt
mak aku ni smpi demam2 g klinik bagai
tah apa yg dia alah gaknya
mungkin cara org tu msk perut dia x boleh trima
kesian mak aku..rsa bersalah pon ada gak kat dia

tp sepnjg aku mkn kat sini xde plak aku alah
ok je...heheeheh..tolak abatu kayu je la...

mcm biasa mkn 2 org xde lah byk mna order pon
x byk pon tp hadap jugak la ikan pari sekor msk cili
pastu ikan siakap sweet sour sekor dgn sotong goreng tepong
huwaaa....penat aku mkn time tu
nk abiskan bukan main pyh lagi
nasib la x amik sayur bagai...huuhuhuhuh
mmg kenyang smpi pagi la...
ensuami order air suam siap2 3 gelas..
aku mcm biasa la..teh ais..heheheheh....
harga sumer sekali RM45.00.....
pastu balik tido(mna la x gemok kan)
wakakakakaka.....


gmbr2 x amik byk...
aku copy dr google..heheheh..
gmbr mknan je yg aku amik...
sbb time tu lapar...
xde mood aku nk amik gmbr




medan ikan bakar sabar awor



boleh mkn2 kat sini gak
tp aku x prnah sbb mcm rsa byk nyamuk kat situ(perasan sendiri)
bwh tu ber air kan..heheheh



boleh naik tgk view dr sini


p/s:gmbr 3 atas ni cilok dr google...
utk tn punyer..thx ye....



ketibaan...



muka org lapar




sotong




ikan siakap




pari sambal...
da kena tutup dgn sambal...
ada rupa pari lagi ke...hohoho
.
.
.
.
.
.
.
.

khatam sumer...



Wednesday, July 14, 2010

masa lapang

entri b4 ni kan aku ada citer psl kain felt...
sudahnya brg2 tu aku bg kat adik aku
dia yg skrg berkobar2 buat sbb byk kwn2 sekolah dia 
so aku suh je la dia buat

hr tu dia btau aku kwn2 order byk
so dia nk kain kaler lain...
aku da order da online 
terus pi hntr kat dia la kat melaka

last week aku ada balik kg
pastu tgk adik aku ni beria2 la kan dia nk siapkan tempahan dia
aku pon sumbang2 la tenaga..hahahaah

pastu nk balik ada aku amik sikit2 kain tu
mna tau bosan2 duk rmh boleh gak isi msa lapang(ayat ni poyo sikit)
hasilnya...
xde lah cantik sgt...
tp ni hasil tgn aku 
so aku puas...



lambakan....



yg ni konon nk buat baju tepon



lurve u
ada ke rupa tapak kaki..hehhehe



lurve mom...



gitar???
ada rupa ke?



si comel



button



itik ni adik aku yg nk
so aku buatkan la




gmbr 2 atas ni yg da siap packing(konon)





Tuesday, July 13, 2010

sindrom pinjam duit dgn penganggur @ muntah darah mcm zarina

entri kali ni pasal muntah darah versi aku(cilok dr zarina nyer blog)
aku ni x de la niat nk memburukkan org apa lagi nk buat org sakit hati
tp aku x thn da....sabar aku pon ada limit

nk aku mrh-dah tua
nk aku tegur-aku da tegur
bukan aku sorg je yg tegur,satu opis pon da prnh ckp dgn dia apa dia buat ni x betul
tp dia tetap dgn kata dia je la yg betul


mslahnya :
  • aku rimas
  • org lain pon rimas
  • aku sakit hati
  • org lain pon sakit hati
  • dan kami RIMAS
asik nk jga hati ko je kan
abis tu saper nk jga hati kita org


lagi satu
patutnya aku yg pinjam ko duit sbb aku ni menganggur a.k.a suri rumah(phm2 la x bergaji)
aku pon ada tgungjawab sendiri
kete,moto2 nk kena byr road tax + insuran
walaupon kete,moto2 aku x bergerak
aku nk kena byr rumah kat bank

ko tu bekerja
patutnya aku yg pinjam duit ko
ni da terbalik plak

umur da masuk 3 series
tp perangai x boleh blah
x matang lansung
ko sekolah high school
pastu belajar kat kolej
further study kat oversea

pastu profile picca ko kat fesbuk,status ko bak kata zarina
"muntah darah"
ko mrh biler ada org komen status ko
ko ngadu kat aku...
aku da pesan x yah tulis la klu x nk org komen
ko tulis gak...

eeeee...x phm la...
satu kes lagi pasal pinjam duit
lagi la buat org rimas
aku lagi rimas
da 2 bulan setengah aku resign(aku x keja la kan)
satu bulan sms 2-3 kali nk pinjam duit aku
ko igt aku duk rumah cetak duit????
pls reasonable la...
aku ni x keje...

pastu b4 aku kawen
sah2 ko tau aku ni nk pki byk duit kan
nk belanja itu ini(tu pon x cukup,tapi cukup2 kan lah)
sbb x cukup pn aku x pinjam duit org time tu
dan ko tau yg tunang aku(skrg ensuami) nk bg duit hantaran kat parent aku
ko boleh nk pinjam duit tu 4k....
(sbb kete ko nk kena tarik & ko nk kena kuar rumah sbb duit rumah byr x tentu msa)
walaupon ko x ckp direct kat aku..
tp aku tau apa yg ko nk smpikan kat aku
aku tau apa niat ko...
tp nasib ko baik...
klu ko ckp direct kat aku time tu 
mau berdarah bibir ko sbb tgn aku laju je nk lempang muka ko time tu
kwn ke mcm tu...
aku x heran klu aku hilang kwn mcm ko
dan aku x menyesal pon

last mth ko sms aku nk pinjam 1.5k plak
eeee....
pastu sms aku suh tanya kat ensuami ku...
aku pon x mintak laki aku duit byk tu tau
dan satu lagi gaji ensuami pon x smpi 1.5k pon
ko phm2 la setakat keje gome
bukan ensuami ku tu pengarah ke pengusa ke..
kerani je beb....

pastu ko igt blogshop aku tu untung ratus2 ribu2 satu bulan
wei...aku buat isi msa lapang aku kat rumah je tau

x mcm ko nk crik laki kaya
nk duk rumah ada swimiing pool
x men la kondo apa lagi rumah flat
ko sure x pndang la kan...

pikir lah sendiri..
aku amik keputusan mcm zarina x mo bls msg ko...
klu setakat ko msg aku tanya kabar pastu nk pinjam duit
aku anggap aku x dpt msg tu

harap2 ko berubah
jadik matang satu hari nanti....


**curahan rasa pahit hempedu - aku-**







Monday, July 12, 2010

kenapakah aku x berjaya interbiu keje gomen?????

knp bah??
knp kah??
walaupon aku da.....(tgk bwh)


  • lebih 5x gi interbiu 
  • 3x g ujian fizikal 
  • 1x exam bertulis
part exam bertulis dgn ujian fizikal yg suh aku berkawat,yg suh aku cam warna aku LULUS
di ikuti oleh surat paggilan interbiu pon dtg....
aku gi interbiu.....................
hmmmmmmmmmmmmmmmmmm......
yang ado-FAILED la kan....

aku da apply keje guna diploma - X dapat
aku da apply keje guna SPM je -pon X dapat....

tanya aku soalan - aku jwb
tapi ttp gak faild kan....

dan bru aku tau yg aku kekurangan sesuatu....
sila rujuk sini

atau dgn lebih senang aku tlg copy paste la klu korg x boleh view link tu
siasat jgn x siasat...




Pembantu tadbir SPA didakwa terima rasuah untuk ubah keputusan temuduga


2010/07/12
E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel
SHAH ALAM: Seorang pembantu tadbir bahagian perkeranian dan operasi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) didakwa di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas pertuduhan menerima rasuah untuk mengubah keputusan temuduga, September tahun lalu.
Mohamad Faizal A Rahman, 27, bagaimanapun mengaku tidak bersalah di hadapan Hakim Azhaniz Teh Azman Teh selepas pertuduhan terhadapnya dibacakan.
Mahkamah kemudiannya menetapkan 16 Ogos depan untuk sebutan kes bagi membolehkan Mohamad Faizal melantik peguam dan membenarkan dia diikat jamin sebanyak RM4,000 dengan seorang penjamin.


Dia didakwa menerima rasuah sebanyak RM700 daripada Nurazlina Kamarudin, 23, yang menghadiri temuduga bagi jawatan juruteknik komputer, sebagai dorongan untuk mengubah keputusan temuduga wanita itu daripada calon tidak berjaya kepada calon yang berjaya dilantik.


Ketika kejadian, Mohamad Faizal bertugas di Bahagian Pengambilan Khas SPA, Putrajaya. Dia didakwa melakukan kesalahan itu di Restoran McDonalds cawangan Jalan Ulu Klang, Batu 7, Lebuhraya Lingkaran Tengah 2, Ulu Klang dekat sini, jam 1.30 pagi, 16 September tahun lalu.


Jika sabit kesalahan, Mohamad Faizal yang didakwa mengikut Seksyen 17(a) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009, boleh dihukum mengikut Seksyen 24 akta sama yang membawa hukuman penjara maksimum 20 tahun, dan denda RM10,000 atau lima kali ganda nilai suapan, mengikut mana lebih tinggi.-Bernama   

**kredit to mymetro..daku copy paste artikel ni..



Saturday, July 10, 2010

swap team & miniclip online game



tetiba teringat msa keje kat astro dulu
masa time keje kat swap department la..
mmg heavan..
mostly antara kitaorg yg fresh graduate
termasuk lah aku...
bru je grad time tu...
yg bwk aku masuk keje siti@aliza@toro(ni nickname msa kat uitm)
actually kita org satu bilik..room mate tau

dia da keje kat swap ni dulu dlm brp bulan
sbb dia senior aku satu sem(so dia grad dulu la kan)
pastu aku grad terus dia ajak aku keje astro
aku pon dtg la KL
g interbiu..time tu yg yg interbiu aku kak mazani dgn nurul..
TL kitaorg time to ialah mr guna,kak mazani dgn nurul..then pastu biler nurul kena trf g dept lain br leesa ganti...

geng2 kat swap ni ada dlm fesbuk aku skrg
tp ada gak yg x dpt ctc lansung
and mostly antara derang ni skrg keje bgus2 tau
lebih dari 5 org antara kami ni skrg jadik PTD...
hmm jadik pegawai kerajaan gitu...
tmpg bangga kat korg sumer

boleh dikatakan 99.5% antara kita org sumer da ada family sendiri
senang citer da kawen la kan...

time keje kat swap ni mmg best giler2 la...
pastu teringat plak
klu kita org x de keje boleh men game
tp sorok2 lah kan
game install dr miniclip online game..
weeee....best nya...
time tu main game telor ikan,game tenis,volleyball..
eeee..best nya...
keje da lah 2 shif je kan
x smpi 8 jam plak tu...sonok giler lah..
smpi la ada org dengki kat dept kita org...

da sifat manusiakan...
dengki mendengki biasalah...

rindu nya zaman muda2 dulu
rindunya kat kwn2 swap dulu....




Friday, July 9, 2010

semalam..

dapat dah..
smlm chat dgn zarina..
smpi waktu lunch
zarina g lunch aku plak x tau nk buat apa kat rumah

masuk dapur mcm 'ter'rajin sikit
jeng jeng jeng
buat coklat mcm hr tu..
ekeekkeke....
tp yg ni guna acuan aku sendiri yg dah beli lama tu ye...
hasilnya mcm kat bwh...
hahaahhaha...

dalam acuan



taraaaaa.....
da siap....
mcm kelakar laa....ekeekkeek



pastu ensuami balik...
ajak g angsana..
mcm jauh je rupanya..
tp sekangkang kera je..hahahahaha
tapi...
uwaaaa....knp celak aku da abis...
dpt tujuan da g angsana
kena cari celak baru..
xyah mhl2..
jnji ada...hehehehhe...
dan aku nk beli popia...
popia popia....


xbest pon sgt popia org ni buat...
huhuhuhu....(byk plak komplen)




balik dr angsana
laparrr....
td kuar x mkn
konon kenyang...ekekekekek....
pastu hasilnya..

jeng jeng jeng..
ni mknan faveret ensuami..
bg seperiuk pon cnfm abis...

cendawan goreng....
ada ke rupa..hahhaah


pastu msa kuar mcm rsa da lma x amik gmbr 
stok gedik2....
haahhahah....


dan aku telah cilok satu tudung dari pinkbiru




Thursday, July 8, 2010

german kalah..

smlm aku tgk citer titanic kat tv2
da ulang2 kali da aku tgk
mcm citer p.ramlee plak kan..
tgk ulang2 kali x jemu
hehheeheheh....

tetiba ensuami tanya citer titanic ni da brp thun...
tah la dlm 10 thun kot kan
sbb time glamer tu aku form 4 ke form 5 cam tu...

abis titanic pukul 2am(pg td la kan)
ensuami tgu 30 min je lagi nk tgk german men bola...
aku????
baik aku tido dr tgk bola rebut ramai2....

dan keputusan nya..
german kalah
ensuami la frust kan
tgu smpi pagi pastu kalah plak..
ngeeee.....
dan penangannya...
gi keje lambat....
huhuhhuhuh....

waka..waka....


Wednesday, July 7, 2010

entri sakit kepala


warrggghhh...
lama x tido ptg..semalam aku tertido
dan ni yg aku dapat..sakit kepala
sampai la hr ni.....






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs