KLIK KLIK

nuffnang

Thursday, September 30, 2010

Miss Zahidah Contest Teka & Menang




daku nk join contest lagi...
ni 1st time join GA yg kena teka meneka ni...
kali ni teka dan menang

nak join sama
sila klik bulat bwh ni ye....hehhehe


opppssss...
tarikh tutup 31 nov 2010 ye


apa nk kena teka???
tugasannya kena teka brg2 kat bwh ni
berapa totalnya dalam Ringgit Malaysia(RM)
di ulangi..ringgit malaysia je ye...


teka & menang 2

A) DKNY Be Delicious Eau de perfume spray 100ml = RM___34___
B) Pop Soda White Jean = RM__18__
C) Pop Soda Black T-Shirt = RM__30__
Jumlah = RM__82__




Contest aku Bangge Pakai baju Bundle




dgn murah hatinya zila a.k.a ka-ching buat contest
hari tu zila buat lucky draw kat ka-ching preloved
kali ni kat lipat's bundle plak
blog pinkbiruku dpt 10 hinggit duit raya dari zila
xie xie ni..(terima kasih)
ni hen piao liang ...(awak mmg sgt cantik)


contest kali ni semestinya ada kaitan dgn bundle
da tajuknya"Aku bangge pakai Baju Bundle"

ni lah picca gedik aku snap
baju ni mmg bju bundle tau...
daku beli on9..ngeee
even inner polka dot tu pon bundle gak...



knp daku suka pki bju bundle erk??
sbb baju bundle semestinya murah kan(saper x nk)
dah lah murah, cntik plak tu...
yg best bju yg imported dri negara lain kan...
x lah kita g jln2 pastu sama dgn bju org tu plak kan..kui kui kui...
pastu kualiti kain dia best...(kena lah pandai pilih)



kalau soping2 kat lipat's bundle kan berbaloi2..
sbb apa??
pakej dia mmg best...
bajet bwh 20 hinggit da dpt 3-4 helai baju...
mcm ni...



lagi....



kalo g JJ ke pasar mlm ke giant ke
ada dpt harga mcm ni??
x de kan...
selai baju bajet dlm 29.90 xpon 19.90(paling murah la kan)

kalo kat ka-ching preloved plak
blouse2 dia santek2....
bajet pon still bwh 20 hinggit gak tau...


mcm ni..


cantik kan..
zila kata boleh buat baju tido...

tapi...klu da make over
jadik cam gini


ha....kan boleh bwk g soping2
kan..kan....

ok..rasa2nya da cukup kot syarat2 yg zila suh ikut...
meh join sama2
klik SINI wokey...

tarikh tutup 31 Oct 2010



selamat tinggal dear...!!


aku sayang ko..
tapi ko buat hal...
aku da byk bersabar...

dulu ko laju..
skrg ko slow
nk hntr repair mcm x berbaloi

ko da nk expired kot
da lebih 3-4 thun ko ada dgn aku
so dgn rasmi nya..
aku ucapkan..

selamat tinggal sayang...
ko duk dlm stor ye...




sbb smlm ensuami da beli kan pengganti baru
utk aku...

yeeehaaa....





1st Giveaway by Petals Patch




nmpk apa picca kat ats...
tu mknanya daku join GA lagi
kali ni dari Petals Patch Gallery


kagumku dgn hasil kraf tgn sis ni...
bestnya di kurniakan dgn idea2 kreatif..
x caya???

jom tgk hasil kreativiti sis ni..

'Flying Heart Pouch'.
kaler pink ni yg buat aku tertarik menarik kau mmg d'bomb


'emergency pouch'
biarla nama dia emergency sekali pon tetap anggun
kalau suruh daku yg buat
x pasal2 jadik mcm karung guni bawang je...hihihihi

kebetulan daku bru je siapkan satu keychain ni..
hahahahaha....(aku gelak dulu)
dah siap...aku terpikir..
ni kete ke tembikai...ngeeee....




GA ni still ongoing smpi 5 Oct 2010
saper2 nk join klik SINI ye


sekian terima kasih


Wednesday, September 29, 2010

Amber Selamat Lahirkan Bayi Lelaki


KUALA LUMPUR, 29 SEPT 2010: 

Meskipun dia sepatutnya dimasukkan ke Hospital Pantai Bangsar pada Isnin depan, namun bayi lelaki seberat 2.8 kilogram milik supermodel negara Amber Chia telahpun selamat dilahirkan ke dunia kira-kira jam 5 petang semalam.
Amber menerusi kiriman BlackBerry Messanger (BBM) kepada portal murai.com.my semalam berkata, dia telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki sihat dengan kaedah bersalin cara normal seperti yang diinginkannya.
Katanya, dia telah ditemani suami Adrian Wong dan ahli keluarga terdekat sewaktu bergegas ke hospital.
Bagaimanapun Amber berkata, selepas kelahiran keadaan badannya sangat letih dan dinasihati oleh pihak doktor supaya berehat.
Menurut teman rapat model jenama Guess itu, Stella Lim Bee Choo, bayi Amber mempunyai fizikal yang panjang mirip ibunya manakala wajah mirip bapanya, Adrian Wong.
"Amber telah dimasukkan ke hospital sekitar jam 10 pagi dan hanya pada jam 5 petang dia telah disahkan bersalin.
"Dia memang kelihatan letih, bagaimanpun hanya sekitar jam 8 malam Amber telah membenarkan pelawat untuk datang melawatnya di hospital," kata Stella.
Sementara itu, bermula hari ini Amber telah dilantik sebagai duta kepada produk pelangsingan badan S2 Slimming selama 2 tahun.
Isnin lalu, Amber bersama rakan kongsinya Xavier Mah telah melancarkan syarikat perhubungan awam mereka Amber & Xavier Public Relation (A&X PR).
Bukan sekadar menguruskan acara berkaitan dunia hiburan, A&X PR bertanggungjawab menyudahkan apa juga majlis berkaitan fesyen dan gaya hidup bermula dari rangka sehingga tamatnya acara.
Ketika ditemui pada majlis berkenaan, Amber turut berkongsi rahsia bahawa dia tidak sabar untuk kembali ke berat badannya yang asal di mana berat badannyannya kini telah meningkat sebanyak 19 kilogram.
Memilih untuk berehat selama sebulan, Amber dijangka akan kembali aktif pada awal November depan dengan dimulakan sebuah majlis khas bagi memperkenalkan bayinya itu kepada pihak media dan rakan terdekat.


**model top pon x kesah nk beranak normal...

kredit to murai


CONTEST TEKA DUIT SYILING 50 SEN


ku join GA dari ibu
tarikh tutup 30 Sept 2010

nak join???
klik picca bwh ni yer..



daku teka syiling 50 sen ni RM96.00




Tuesday, September 28, 2010

GIFT to be given AWAY!!!




ku nak join GA safetybuttonme
nak join gak klik SINI ye


ke jatuh chinta dgn pandangan pertama dgn 
button bracelet ni..
ku suka warna pink..ngeeee


    
yummy..yummy
mcm coklat M&M kan...kan....
simple and nice


lagi satu ku suka dgn
tote bag ni
comel.....



me tag:










rindu masakan mak



dari smlm teringat2 masakan mak
tah kenapa..huhuhu..
kalau mengidam ada mkna x pe gak..
ni xde..sob sob..

bila nk balik kg ni....
mcm da lma x balik padahal x smpi 2 mgu  pon
hahahaha...

nanti balik nk mntak mak masak kan nasi lemak utk breakfast
pastu nk mkn bubur gak..
bubur kosong pon xpe...
2 mlm lepas ku buat bubur
tp feeling x sma mcm mak masak....
walaupon mcm2 ada dlm bubur tu...
nk bubur mak masak jugak....


Monday, September 27, 2010

cepat la siap



da berhari2 aku x sentuh felt yg adik ku suh buat tu..
warrghh...byk lagi ni...
nasib baik nk bg kat owner dia lma lagi
b4 coti sekolah yg pnjg
tp adik ku nk bg kat ownernya 1/11/2010
ada sebulan lagi ni...

"cepat la dtg mood nk siapkan...ni...."


baru ni je yg siap...sob sob sob..



berderet yg belom done lagi..huuhuhu



Sunday, September 26, 2010

Lynn's First Lucky Draw





smlm daku join GA pn stoberi
hr ni nk join lucky draw miss strawberi plak..heheh
nmpknya rmi yg suka kan strawberi ni...
ku suka kaler dia..heheheh
ni join klik SINI
tarikh tutup 25 OKTOBER 2010 (JUMAAT) jam 12.00 tengahari yer...


LO buat promo



jln2 singgah blog LO
saper LO??
Linda Onn la...hehhehe

ada promo breakfast


Seringgit je.... :-) 

Mulai esok (Isnin 27 Sep), restoran My Mom's Chicken Rice - Citarasa Linda Onn di cawangan Ampang Point akan mula jual sarapan pagi dengan harga RM1 setiap satu makanan/minuman. Sarapan pagi bermula dari 7pagi - 11pagi.

Lepas tu...kalau u all terasa nak makan Kuey Tiaw Goreng, make sure datang kedai antara pukul 3ptg-7mlm sebab time tu ada Kuey Tiaw Goreng dengan harga RM2. Yummm yummm !!

Semua ini hanya di My Mom's Chicken Rice - AMPANG POINT. 



huhuhu...daku x stay ampang lagi skrg..
x boleh la terjah sana da....



Hairclips frenzy and a giveaway!



hari jln2 nk cari stok brg2 felt and button utk adik
mcm biasa mesti pegi dan singgah tamu jaja dgn jajakraf dulu
jln2..tiba2...
ohhh...ada GA la
nasib baik daku sempat ikut

pada yg lain yg nak join
sila klik SINI
and lucky winner akan di announce pada 1 Oct 2010
so x lama lagi la kan...

honestly kak jaja punyer reply mmg cepat
biasanya daku akan beremail dgn kak jaja utk pertanyaan ke nk beli brg ke
last 3 mth ada daku beli button,applique,dgn brg2 untuk hair clip
lagi pon item sent guna pos ekspress
cepat je smpi...

pada sape2 yg buat kraf
meh dtg jenguk2 kedai kak jaja
x menyesal
gerenti best punyer...

dan secara kebetulan
hair clip akan jadi souvenir utk adik2 pompuan
masa adik ku kawen bulan 12 ni...


cantik kan hair clip byk2 ni

nk order brg2 atau nk beli da siap terus pon boleh
sila terus ke



daku tag:





Saturday, September 25, 2010

akhirnya


setelah kemarahan ensuami memuncak tadi
dia telah menggodek wifi W1MAX ni
dan akhirnya

.
.
.
.
.
.
dah boleh guna
tapi aku pon x tau berapa lama dia nk connect dan disconnect
pastu x boleh connect lagi...

xpe 7 hari trial aku balun abis2
dan sebab tu lancar je tgn aku nk buat entri baru...
wakakakkaka....



CABUTAN BERTUAH MANJAKU SAYANG



ku nak gak join cabutan bertuah ni
dari shaza
Sempena dengan birthday Aleeya yg ke 3rd

tarikh tutup 30 sept 2010
nk join gak klik SINI..sempat lagi ni


Catatanku 1st Giveaway


ku tak ketinggalan join GA catatanku
nk join klik SINI

tarikh tutup 23 Oct 2010

pendapat ku mcm kat bwh...


anak itik anak ayam bertukar email
masing2 nk try crik kekasih
blog ni simple,nice dan cumil
ownernya ialah miss sukasih




GiveAway Pertama



ku pon rasa nk join GA ni

tarikh tutup 30 Sept 2010

ku da follow sumer syaratnya

and lucky winner boleh menang ni


Mom&a Journey Called Life 1st GA








nak join gak GA ni
anjuran dari anne


GA ni start dari 21 Sept - 11 Oct 2010
lama lagi kan
meh la join rmi2.


hadiah utk GA ni:


Pemenang 1st 
Avon Baby wash & shampoo(200ml)


Pemenang 2nd
Avon Baby Soothing Oil(200ml)


Pemenang 3th 
Avon Baby Moisturizing Lotion(200ml)




tragedi hari raya




entri lepas citer2 psl hr raya mcm best
tp ada gak yg x best

1-aku x dpt wish mak besday face to face

2-my sil preggy 6 mth,then otw balik ada spot bleeding..cepat2 crik klinik nk scan baby

3-da smpi R&R machap ensuami suh crik kunci2 rumah,opis,grill tp xde pda daku...dan kunci2 itu tgl rumah akak dia..hahahhha....
nasib baik aku ada kunci duplicate satu lagi untuk pintu rumah

tapi nasib malang la kat solex tu
kena potong sama cutter besi






alhamdulillah sumer ok skrg....


P1 W1MAX buat ensuami geram

smlm tgh hari da hujan lebat
pagi2 daku da goreng jemput2..hehheeh
buat breakfast..breakfast sorg lor...
ensuami???semestinya tido lagi pasal smlm ada keje smpi pagi..

mkn jemput2 smbil tgk tv mmg syorgaaa..heheheh
ptg tu kami kuar g mkn pastu g belanja brg dpur
kat giant tampoi la kan
lagi pon mcm da lma je x g jln2...
da siap soping...
otw nk kuar nmpk lah P1 W1MAX nyer booth
lma da kami perhatikan
tah knp hr smlm ensuami nk menyinggah plak
story2 pastu ensuami agree nk amik P1 W1MAX plak
so kena lah terminate celcom ni punyer kan
cara mamat jual ni pon mcm best je..
connection bgus la bagai kan....

da sign itu ini
kami pon balik
belum balik rumah lagi
nk g mini market kat area rumah jap
nk beli brg basah plak

dah soping sini...boleh balik
lupa plak kan hr gaji
so rmi org la kan
termasuk2 yg dri negara2 asing
kat depan mini market ni ada western union
so derang beratur rmi2...
nk tukar dgn kirim duit kot kat negara derang....





berbalik pada citer P1 W1MAX
smpi rumah kemas2 brg
pastu duduk2 smbil psg wifi ni...
da ikut sumer step..
warghhh...x boleh
ensuami da panas hati
tepon mamat yg jual tu dia kta esok bru boleh chk..
smpi ke tgh mlm kami mencuba
sumer da ok
da connect tp nk browse x dpt...

ensuami dgn kecewa duk tgk TV
aku smbg jln2 blog lain guma celcom ni lagi la kan
tah mcm mana try lagi sekali wifi tu
ok la plak...
x smpi 10 minit..hampeh...xdpt lagi...huhuhu

pgi ni ensuami try lagi
x dpt gak
prob yg sma..
packing2 pastu ensuami gi lah giant balik
mamat tu buat lagi teruk 
x connected lansung...
mamat tu kata lappy ada virus sbb tu x boleh connect
boleh pki ke reason tu...
klu x reti ckp je lah x reti...
smlm time menjual beria beno

pastu 1 effect lagi
asal psg adapter dia 
mesti effect kat letrik rumah
lmpu jadik kelip2 jap
mcm x de karen...

so mcm ni lah
last choice
g bwk svc cntr try dulu cner
tp hari senin la kan...

aku ckp dgn ensuami
x boleh gak mntak refund je lah
nasib baik ada trial day kan

dan daku ckp kat ensuami.............
mgkin lappy kita dgn letrik rumah ni yg x boleh support kot...





dan ketika ini
aku msih lagi guna berukband ni
walaupon aku amat mrh pdnya kadang2
tp sekurang2nya msih boleh guna lagi



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs