KLIK KLIK

nuffnang

Friday, October 29, 2010

siapakah gerangannya????

tergerak hati ni nk jenguk kabar nuff (padahal x byk pon)
daku chk kat keywords ternmpk ini
"mohd ghazali yahya zikri orang teluk intan"
daku gelak dlm hati
terpikir...
siapakah org ni ye...



.
.
.
.
.
.

mintak tolong nabil pikir lah..
hehehe




Be Part of ChurpChurp Today!


me nmpk ni kat nuff hari tu
tapi x berkesempatan nk join sebab bila klik akan hang..huhuuhu

but today...
i wanna tell u..
that
.
.
.
.


sbb daku da register as a churper ok...hihihi

so simple to join as a churper
sila klik SINI untuk register
kalau nk tau mcm mana churp churp berfungsi
sila klik SINI


join la churp churp skrg
sbb nuffnang nk bagi RM100 tau pada blogger yg buat entri menarik
daku rasa x rugi pon..sbb nk register pon x la ssh sgt...
then ada outdoor aktiviti jugak yg dibuat untuk churpers



aktiviti terbaru "Fly Kite Day"



for next outdoor aktiviti
churp churp boleh buat bowling tournament kot...
sambil happy2 outing..
mana tau dpt daku ulangi kemenangan
mcm kat bwh ni....





contest "Be Part of Churp Churp Today!" berlansung
25 oct - 25 nov 2010
mana tau boleh menang RM100 kan...


saya nak teka berat baby mama liyana



penganjur: mama liyana
nk join klik SINI

mama liyana ni tgu hari je ni...
so contest akn tamat bila2 masa bila baby lahir

semoga selamat hendaknya ye...

daku teka berat baby: 3.25kg



hadiah dari dni


hadiah dari dni da smpi da...
happynya...
dpt perfume...
kenalah sgt sbb daku mmg tgh crik perfume yg da nk habis tu...
sbb yg lain syg nk pki..hihi...




dan....
.
.
..
.

ni lah perfumenya....
boleh la ber wangi wangian...


thx dni

chat box punyer pasal


ada nmpk lain sikit x hr ni..hahahah(syok sendiri)
mcm ada org nk baca blog ko ekin..hihi...
ada aku kesah????

ni chat box punyer pasal la...
previously daku guna oggix.com
tapi tah kenapa mlm tadi dia buat hal
ada error..
terkezutttt tau masuk2 blog je tgk chat box gelap gelita
means bukan la hitam
tapi kosong..apa pon x de...

kat tepi belah kanan tu..
kosong je...


daku try la masuk kat oggix pastu try reinstall balik
buat chat box baru
tp x boleh jugak..huhhu..sedih...
ada system error agaknya
xpe la..
daku ni kurang sabar sikit ye...
mula lah nk beralih arah ni...
nk guna chat box lain
klu oggix kasi infm awal2 xpe..
ni xde reminder ke ada system error ke...sib sob sob


daku try gak testing kat chat box tu tapi kuar data base error

 database error bila testing kat chat box


dan tetiba..
idea dtg...
ni lah masanya pinkbiru membantu tuannya..hihi
pinkbiru ada 2 chat box
satu daku letak utk iklan
satu lagi utk booking @ pertanyaan
tapi biasalah kan...
ada je yg main suka2 iklan kat tmpt yg x sepatutnya...
dah terang2 kat ats tu daku letak
"iklan free kat bawah"
x phm2 jugak....

hr tu daku ada plan nk remove satu chat box ni
nk guna satu je..
so klu ada org nk tanya ke nk booking ke
please la email @ sms je..
lebih selamat
sbb klu kat chat box tu
di tenggelamkan dgn iklan2...
terlepas pndang kdg2...


 ni lah chat box kat pinkbiru yg skrg da move kat blog ni...




kat bwah ni lah rupa baru dia...
saje letak kaler hijau tu
bg terang sikit..hihihi...





fuhhhh...penat menaip..
selamat tinggal oggix

besday giveaway by nuanza



penganjur: nuanza
nk join sama klik SINI

tarikh tutup 31 oct 2010


semoga murah rezki
+
panjang umur
+
sihat selalu
+
mendapat keberkatan dariNYA
+
lastly
.
.
.
.
.



kad besday khas utk nuanza..
org lain x dapat ni..hihihi

daku fail la bab design2 ni...
sila jgn gelak ye..


p/s-daku selalu jln blog nuanza tgk menu dgn menu diet...hihii


AC Mizal Lega, Tidak Bermalam Di Penjara

ac Tuntutan Nafkah Shafnie : AC Mizal Terlepas Hukuman Penjara 25 Hari

KAJANG: Pengacara popular, AC Mizal menarik nafas lega selepas tidak perlu bermalam di penjara selama 25 hari bermula Khamis, selepas berjaya menjelaskan tunggakan nafkah anak bersama bekas isteri, Shafnie Zainudin,35, yang tertunggak RM9,800 seperti yang diarahkan oleh Mahkamah Rendah Syariah di sini.
Bekas pengacara Konsert Akademi Fantasia itu juga menjelaskan denda RM1,500 bagi kesalahan menghina mahkamah yang mana, jika gagal Hakim Syarie, Abdul Halim Abdullah memerintahkan dia dipenjarakan selama 10 hari.
AC Mizal atau nama sebenarnya Mizal Zaini, 39, menjelaskan denda tersebut beberapa minit selepas keputusan dibuat.
“Alhamdulillah, lega tidak di penjara. Saya sangat berpuas hati dengan keputusan hari ini kerana ia menunjukkan saya tidak bersalah 100 peratus. Saya bayar nafkah cuma ada masanya saya tidak mampu kerana kontrak kerja tamat.
“Saya sudah bayar apabila boleh dan saya harap selepas ini tidak ada orang yang akan memfitnah atau menyebarkan cerita saya tidak bayar nafkah anak,” katanya di sini, Khamis sambil menambah telah memaafkan individu tersebut.

berita penuh refer to mstar


p/s-nasib baik ada duit byr terus la..
kalau x raya haji di lokap ye...


Badan Berisi, Raja Farah Salahkan Baju



PETALING JAYA: Pelakon Raja Farah23, yang dikatakan semakin “comel” ketika muncul dalam Festival Filem Malaysia ke-23 (FFM23) Ahad lalu menyalahkan pakaian yang dipakai apabila susuk tubuhnya yang semakin berisi diperkatakan orang.
Katanya, pakaian rekaan Ezuwan Ismail yang berwarna merah jambu itu tidak begitu sesuai dengannya sehingga perkara tersebut menjadi perbualan ramai.
“Pakaian yang dibuat untuk saya itu menampakkan saya lebih berisi. Ramai yang jumpa saya secara realiti memberitahu badan saya tidak seperti yang mereka lihat di televisyen,” katanya kepada mStar Online, Khamis.
Bagaimanapun kata wanita berusia 23 tahun ini, dia menyedari badannya semakin naik sejak kebelakangan ini tetapi imejnya di dalam televisyen ketika memakai pakaian tersebut bukanlah dirinya yang sebenar.
“Saya juga sedih dengan perkara ini tetapi saya malas nak fikir tentang pandangan orang tentang saya itu. Saya sedang untuk berada di depan kamera televisyen memerlukan saya lebih kecil daripada apa yang penonton lihat,” ujarnya.
Tidak menyalahkan pereka fesyen berkenaan, katanya, pakaian tersebut mungkin dibuat secara tergesa-gesa.
berita penuh go to mstar

p/s-daku amik picca nmpk gemuk..
klu mcm tu boleh salahkan kamera gak la..hihi...


Give Away Kecantikan 3



penganjur: dni
nk join sma klik SINI

tarikh tutup 30 oct 2010

p/s-daku prnh guna cocoa collogen tu beberapa bulan
mmg sedap..rsa koko yg best..
minum panas2 lagi best...


Thursday, October 28, 2010

buah kabung

daku suka sgt mkn buah kabung
kat rmh mesti ada stok buah kabung
kalau x buat dgn air sirap
mkn mcm tu je..hihi

info pasal buah kabung kat SINI


ni lah sbb daku suka order
palm in syrup klu mkn kat johnny's
sbb ada buah kabung dlm tu..
yang kuning tu hirisan buah nangka...
sedapnya...
yummy..yummy...




1st Lucky Draw by Atie Aizam



penganjur: atie aizam
nak join sama klik SINI

tarikh tutup 30 nov 2010

daku tag:


Wednesday, October 27, 2010

Karaoke Bersama Datin Paduka Seri Rosmah Mansor – If Tomorrow Never Comes


Satu-satu’nya isteri Perdana Menteri yang menyanyikan lagu dan post di youtube, Datin Paduka Seri Rosmah Mansor. Tak boleh nak cakap banyak, takut kena ISA. Serius, kami ada kelenjar takut.
If Tomorrow Necer Comes, lirik lagu membayangkan kasih sayang serta caring beliau terhadap Perdana Menteri kita, Datuk Seri Najib Tun Razak. Walau pun suara beliau ada sedikit lari dengan melodi lagu, namun kesungguhan dan keberanian beliau dalam menghasilkan video ini wajar dipuji.
Syok sendiri bukan’lah terma yang tepat, mungkin ini salah satu cara Datin Paduka untuk menarik minat golongan muda supaya menyokong pucuk pimpinan Datuk Seri. At least, she’s thinking outside the box.
Ruangan komen di Youtube kebanyakan mengkritik beliau, diharapkan Datin Paduka dapat menerima dengan hati yang terbuka. Video selepas ini.



sumber: ohbulan



p/s-daku try search youtube tapi..




LUCKY DRAW ANAK AYAH



penganjur : adyshariz
nk join sekali klik SINI

tarikh tutup 12 nov 2010



NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAY



klu nk join sama klik SINI

tarikh tutup 1 dec 2010

daku tag:



Saida Fail Cerai Cara Baik




KUALA LUMPUR: Setelah 14 tahun melayari hidup bersama dan dikurniakan empat orang anak, penyanyi Saida memfailkan permohonan untuk bercerai secara baik daripada suaminya, Mohd Ghazali Yahya Zikri.
Saida yang merupakan kakak kepada penyanyi tersohor, Datuk Siti Nurhaliza memfailkan permohonan itu pada 6 Oktober lalu di Mahkamah Rendah Syariah di sini, dengan menamakan Mohd Ghazali sebagai defendan. Permohonan itu difailkan mengikut Seksyen 47, Akta Undang-Undang Keluarga Islam Wilayah-Wilayah Perekutuan 1984 dan kes disebut di hadapan Hakim Syarie, Mohd Suhaily Rosdi pada Selasa.
Bagaimanapun, prosiding tersebut hanya dihadiri oleh peguam syarie, Noor Azlina Che Hasan sebagai wakil kepada bekas peserta Akademi Fantasia Musim Keenam itu manakala Mohd Ghazali tidak diwakili peguam.
Mohd Suhaily menetapkan 20 Disember depan sebagai sebutan semula kes bagi membolehkan pasangan tersebut berbincang bagi mengetahui sekiranya ikatan perkahwinan masih boleh diselamatkan ataupun mereka masih mengekalkan keputusan mahu berpisah.
Berdasarkan pernyataan tuntutan, Saida, 34, dan Mohd Ghazali, 40, mendirikan rumah tangga di kampung halaman penyanyi itu, Kuala Lipis, Pahang pada 14 Disember 1996 dengan berwalikan bapa kandung.
Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan cahaya mata, Siti Nurunnyssa, 13, Anas, 11, Khalid, 7, dan Siti Nurul Mashitah, 4 tahun.
Saida atau nama sebenarnnya Siti Norsaida Tarudin mendakwa dia dan suami sudah lama tidak bersefahaman dan sehaluan serta perkahwinan itu telah mengalami masalah yang berpanjangan dan tidak boleh didamaikan lagi.
Dia yang bernaung di bawah syarikat milik Siti Nurhaliza juga yakin bahawa matlamat perkahwinan tidak akan tercapai.
Turut dinyatakan, mereka yang beralamat di Alam Damai, Cheras, di sini juga tidak pernah bercerai sebelum ini.
p/s-ooo..gosip b4 ni betul la erk..igt khabar angin

apa citer siti musliha??


smlm tgh nk tgu berita pukul 8 kat tv3
tetiba ternmpk iklan 
kanak2 buta atau cacat
tetiba teringat plak kat siti musliha
terus ckp kat ensuami
tolong google kan crik news pasal siti musliha
godek2 x jumpa pon..
hmmmm...terus terpikir
xde ke org nk tau apa berita baru dia

dulu siti musliha ada kuar kat tv3
masa tu aziz desa jadik pengacaranya
masa tu kisah adik ni..
hujan air mata rakyat malaysia
ada kutipan yg dibuat utk pembiayaan pembedahan adik ni
pastu adik ni pon pndai nyanyi
smpi masuk separuh akhir muzik2 lagi
saper dgr lagu dia mesti sedih
kecuali org tu xde perasaan la



p/s-ok skrg google la nk crik lagu siti musliha
hujan air mata

Tuesday, October 26, 2010

cinta craft giveaway



penganjur: cinta craft
nk join sekali klik SINI

tarikh tutup 20 nov 2010


My First Blog Giveaway



penganjur : cik puan hidayah
nk join sekali klik SINI

tarikh tutup 20 nov 2010

daku pon x ramai follower jugak..
kebanyakan follower yg follow blog ni pon secara suka rela
sbb daku ada join GA derang
ada jugak dari geng blogger
mungkin hidayah boleh join geng blogger punyer grup
pastu ping entri2 baru ye..hihi(sekadar pendapat)


comelnya picca adik mia kat red carpet


gambar red carpet ffm23



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs