KLIK KLIK

nuffnang

Tuesday, November 30, 2010

award dari kak atie & kak nani



comel kan mickey mouse tu..
hihi..thx to kak atie dgn kak nani
both bagi award yg sama 
so daku story kan sama2 la ye...

kak atie selalu buat entri masak2..i like...
kak nani plak dia punyer header tu tgh buat cup cake..tersgt la comel..hehehehe

ok..daku gntung ye award tu...

daku pas award ni kat



award dari elly



kali ni daku dpt award dari elly
kira ssignment tertunggak daku la...
time daku tgh rsa segar2 sikit ni boleh daku buat entri..hihi

kena jwap soklan tau..

Q1; Sila jelaskan kenapa anda suka berblogging?
blog ni da wujud lebih 2 thun da..
tapi dulu daku xde la aktif sgt..just story mory pasal peribadi je...
skrg ni aktif sikit..sbb daku duk rumah je x keje...
so nk la crik kwn2 kat alam maya kan...
xlah mcm katak bwh tempurung


Q2: Apa motif anda nak tarik follower? Anda superstar ke?
daku bukan superstar...
yang follow blog daku ni kebanyakan nya daku join GA derang
dgn gigihnya..
skrg ada rezki daku plak buat GA kan...


Q3; Cerita sikit perangai anda?
bkn la seorg yg perfect sgt pon..
ada kelebihan
ada kekurangan..hihi


Q4:Best tak dapat award? Exited maybe?
best la..excited gak
boleh tmbh koleksi award..hihi


Q5: Pernah tak terfikir nak masuk magazine aka me-war-warkan blog anda? Mengapa?
xpernah plak terpikir...
berblog ni suka2 je..
x tau smpi bila...


Q6:Sila Tag lima blogger untuk menerima award ini.



jangan la risau...


kwn2 sumer jgn risau ye...
setakat ni daku cuma recieve emel x smpi 30% pon dari pemenang GA tu
yang da bg details..
daku akan uruskan secepat mungkin..
insyaallah...sbb daku ni masih demam kura2 lagi
jap panas
jap sejuk...warghhhh....

bermula dari hujung mgu ni...
daku akan bercuti buat seketika smpi la pertengahan bulan 12
nk kena balik kg...
cousin kawen
adik kawen...
so P1 punyer coverage bukan ada kat kg pun kan...
aiseeeyyyy...sob sob...

pada yg menang yg masih x email kan details smpi la daku balik dr bercuti
daku akn buat cabutan baru..
kira da lama da tu daku bgi tempoh kan....

daku pon da join GA lain2 gak...
dlm pada daku x de..x dpt nk claim hadiah(klu menang la)
tu rezki kwn2 sumer...betul x???


p/s-pada yg menang...jgn la harapkan hadiah yg bakal kamu terima tu
gempak sgt tau...klu boleh daku nk bagi kat sumer...
tapi x ler termampu..hohohoho...
saguhati2 tu ikhlas dati daku..sepenuh hati(jiwang plak)


pemenang Giveaway 13 Nov - 28 Nov 2010


dari semalam nk umumkan..
tapi daku dan ensuami x sihat la plak...
mls nk tangguh2 ni...


yummylicious of number..
ihsan:kfc..hahaha


kiri:5 nombor pertama
kanan:10 nombor saguhati
(di cabut oleh ensuami)


5 nombor pertama




 10 nombor saguhati



oh ye...utk teka2 harga cutting mat tu..
mira momo chan teka paling dekat..
harga sebenar cutting mat tu RM10/set




 p/s-daku da email pada pemenang..nanti reply ye..ASAP
reply dgn nombor kamu kamu sekali ye
yang x bagi email lagi time join hr tu..
sila email ke ekinashikin@hotmail.com
subject:Giveaway 13 Nov - 28 Nov 2010 - winner details

award dari pelangi



daku dapat award ni dari pelangi..
thanks pelangi..

ooo...kena jwb soklan plak ye...

1)Thanks the person who gave you this award and the link of the person
pelangi yg bagi daku award ni...
ada lagi nti boleh bagi lagi kan..

2)Speard the award 15 blogger who you like and youthink their blog are awesome
alaa...xcukup 15...
sbb daku nk bg kat saper2 je yg dtg sini...
amik lah ye...


Monday, November 29, 2010

rezki 29 nov 2010


kali ni rezki dari has 
rezki daku time demam2 ni kan
hihi..thx has...

tahniah gak utk kak yong,mama zharfan dgn miza..




has dgn family dia la ni ada kat lausanne,switzerland
depa ada sorg gegurl yg comel tau..hihi
meh la sekodeng blog has kat SINI


cuticuti sekolah GA



mama adam buat GA la...
klik SINI utk info lanjut

tarikh tutup 31 dec 2010(besday daku ni..hihi)

daku tag:

bila ensuami dan daku demam

saper nk jaga saper ni..huhuhu...
both of us demam..
ensuami demam dulu ahad hr tu..
time tu daku x demam lagi la...
tapi ada petanda2 nk demam tu
sengal2 badan..sakit2 sendi..
arrghhh..x suka la...

dan hari ni...
both of us tumbang...
warghhh..berat betul kepala ni nk bgun tido pagi tadi...
kena bgun gak sbb nk pi klinik
tau la klinik gomen..
pegi lmbt kang..berjam2 menunggu...

pagi tadi smpi klinik b4 8.30am
tgu2 smpi turn..
daku punya temperature 38.5
ensuami lebih 39
daku dpt ubat je
tapi ensuami kena amik darah dgn buat urine test..
punye la lama nk tgu..
warrghhh....
klu boleh baring golek kat simen tu alangkah seronoknya...
dan ensuami suspected denggi
esok nk pi chk lagi...
daku kena monitor plak...
klu hr rabu x elok..
then turn daku plak nk kena chk darah dgn urine test
arrghhh....

badan plak kejap sejuk
kejap panas...
rumah kami????
dah mcm perang dunia ke-2..
da tunggang langgang...
da x kenal da cadar ke selimut..
asal dpt capai je la nk balut badan time sejuk kan...
kami pasrah(eleh..ala2 jiwang plak kan)


Anas r.a berkata, Rasulullah bersabda “ bahawa besarnya sesuatu balasan itu menurut besarnya sesuatu bencana ujian, dan bahawa Allah apabila mengasihi sesuatu kaum diuji mereka, kemudian sesiapa yang menerima ujian itu dengan reda, maka dia akan beroleh keredaan Allah, dan sesiapa yang bersikap keluh kesah serta benci menerima ujian itu , maka dia akan mendapat kemurkaan daripada Allah.” ( at-tirmidzi dan ibnu majah)


award dari aida dan mia


time daku demam2 ni..
byk plak dpt award..
tu yg masih semangat duk depan lappy ni..hihi...

kali ni daku dpt award dari aida dgn mia
award ni sama..
so daku jwb sekali la ye...



nickname empunya blog
ekin

sepatah 2 kata utk pemberi award..
utk aida dgn mia...
thx bebanyak...
lurve u la...muah..muah...

feveret artis...
saper erk..hahaha...
faizal tahir 
faizal tahir
(FT je yg terlintas dlm pikiran daku skrg)

daku pas award ni kat
dan blogger2 lain yg dtg singgah sini...



duitku melayang lagi....cuba teka....


duitku melayang lagi...ngeeee...
dlm demam2 tu..hahahaha
boleh soping lagi tau
daku 'terbeli' Flexi Cutting Mats brand dari tupperware...
owwhhhh...
psssttt..tanpa pengetahuan ensuami tau...heheheh
sori ye ensuami...
daku beli tnpa izin...
x mrh kan???
utk tmbh koleksi alatan dapur gakkk..heheehehe

ni lah ropenya


mcm biasa la..
daku kan pembeli barang on9 tegar
sbb klu depan mata mcm teragak2 nk kuar duit..hihi
kdg2 x terbeli pon sbb kena lecture ensuami...
so beli on9 la kan..
hehehehe....

harga cutting board tu RM39.80 tu pon PWP dgn brg tupperware lain
tapi sbb akak yg jual tu nk perabih stok...
dia jual murah je....
satu set tu ada 2 sbnrnya...
sendiri mau igt la kan...brand tupperware nya kualiti...
dan...daku smbr 2 set tau...
buat pe nk byk2..
buat GA lagi ke...???
hahahaha
doa2kan rezki daku ni murah...
mna tau boleh buat GA lagi...
hadiah kan brg tupperware plak kan????
kan.....

sape nk teka brp harga 1 set cutting board tu?
klu betul daku bg hadiah...
nak????
da alang2 nk pos hadiah GA nti kan....
tapi hadiah x la gempak mana kan...
setakat saguhati je la...


klu...lebih RM5 kurang RM20
teka smpi pukul 9pm 29 nov 2010...


Please...Please...Stop Child Abuse


"We all have power to stop child abuse"

betul tak????(sila angguk kepala tanda setuju)
tapi itu x cukup sekiranya anda masih lagi
tidak menyokong campaign INI
anda tidak perlu keluarkan walau sesen pon
pendaftaran adalah percuma
sila klik banner di bawah untuk pendaftaran..




ikut langkah selanjutnya "to raise your hand"

tangan di bawah adalah bukti daku telah menyokong campaign ini

Nur-ashikin-ramli-original





tidak sukakah anda melihat kanak kanak riang seperti ini????


picca credit to dreamstime.com



atau sanggup kah anda melihat berita ini di dada akhbar??



renung renungkan dan fikir sejenak...


ini ada simple contest dari Mom Bloggers Planet
untuk maklumat lanjut...
sila klik SINI utk info



Sunday, November 28, 2010

selamat malam...


daku baru je lepas mkn actifast...
harap2 esok sembuh la..
hari ni da la mendung + hujan sepanjang hari
warghhhh....

ensuami plak demam...
panas banget badan...
esok klu x kebah..
harus lah ke klinik...
takut je klu demam denggi kan...

ok..
selamat malam...
ZZZZzzzzzzZzZzZZZ



SAHABAT BLOGGER GIVEAWAY



LM buat GA
nk join sama klik SINI

tarikh tutup 12 dec 2010


daku tag:


MummyKD-1st Giveaway




daku nk join GA hot mummy
klik SINI utk info

tarikh tutup 17 dec 2010

~1st GA Bahagia Ku Di Sini a.k.a Fieza79~



fieza buat GA
klik SINI utk join

tarikh tutup 14 dec 2010


GA - Salam Ukhuwah Corat Coret Keyphochee



keyphochee buat GA
klik SINI nk tau info lanjut

daku follower CCK yg ke -87

tarikh tutup 30 nov 2010



Johan Raja Lawak Akui Nikah Ozlyn 5 Tahun Lalu



Akhirnya Johan Raja Lawak mengakui yang dia sudah berkahwin dengan Ozlyn 5 tahun yang lalu. Mereka berdua sebenarnya dah berkahwin sebelum Johan bergelar artis lagi. Ingat lagi gambar berpeluk Johan dengan Ozlyn? Itu semua sebenarnya adalah halal sebab diorang dah berkahwin dah pun.
Dan untuk pengetahuan anda, gambar seorang kanak-kanak bersama Johan dan Ozlyn yang pernah tersebar suatu ketika dahulu adalah anak mereka berdua. Maka terjawaplah persoalan anak yang dilahirkan tahun ini, yang dikatakan tidak cukup bulan tetapi lahir dengan berat 4kg. Sebenarnya mereka memang sudah bergelar suami isteri sebelum itu lagi. So tiada apa-apa masalah.
Kami faham kadang-kadang sukar untuk artis mengakui yang mereka sudah berkahwin kerana takut populariti jatuh merudum. Dan kami respek dengan Johan sebab akhirnya mengaku jugak. Apa-apa pun, kami doakan agar rumah tangga mereka bahagia sehingga ke akhir hayat. Sumber berita BiPop.

sumber:abg nara


senarai peserta GA


sungguh..
daku terharu..(emo plak kan)
daku pikir x smpi 20 org pon nk join GA ni..
tapi lebih rupanya..hihi
toceh..toceh...
i luv u lah...
even daku x bg tau pon apa hadiah yg korang akan dpat...
tapi nk gak join GA ni...
tu yg buat daku terharu..

start pagi ni..sesi juling2 bermula
daku nk g jln2 tgk entri kamu kamu ye...
mana yg dah terjah daku update nama kat bwh ni...
kalau x de lagi..daku x sempat nk terjah lagi..hihi

5. ummu umar
6.tiefazatie
7..has ishak
8.hadina
9.Nur Qistina
10.lin azlina
11.imanmom
12.miya
13.kak ngah
14.suzie rahman
15.miza yusof
16.nurezzat
17.nadratul
18.kak yong
19.tunoor73
20.cute mum
21.fideila
22.huda
23.jieda
24.faryza
25.leen
26.husna
27.jasfyra
28.nana
29.aanie
30.secret
31.teratai
32.amnah@nina
33.izzah farahana
34.shera haifa
35.sahbanu
36.baby fiy
37.sari
38.antuGorgon
39.Qiqie
40.syira qahira
41.dina a.k.a ibu Aqimi
42.mama balqis
43.ctnurkhijah
44.anin
45.kehelan
46.izzara
47.zalina
48.nur
49.rosilah
50.atie@ejay
51.ibu ayra
52.atie
53.zai kulim
54.sofiah
55.inahasan
56.syakila
57.ogy
58.juniza
59.segalanyer kuterima
60.sarah
61.izan
62.cute mummy
63.erawatie
64.muslimah vouge
65.fateen
66.nanie
67.ms sunsweetz
68.jassnani
69.khazinatul_humaira'
70.miera momo chan
71.mama zharfan
72.nadiah sidek
73.lya mama asya
74.ika puk puk
76.sall
77.puan nina
78.ieyza
79.cikgu akim
80.ibu iman




senarai setakat 28 nov 2010 6.03pm

p/s-yg number kunin tu xde banner kat side bar..
oppsss...terlompat la number 74-76..
daku kekal kan ye..
guna manual draw..x guna  random.org






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs