KLIK KLIK

nuffnang

Friday, August 19, 2011

bad news tentang mak ngah


selama ni mmg mak ngah sakit..
x sihat...
last sekali tgk dia sihat pon msa time adik daku kawen 
december last year

awal thun time CNY
mak ngah & pak ngah dpt tau yg mereka ni ada yg 'dengki'
so, ada lah benda2 x elok yg kena buat pada family derang
alhamdulillah,semua dah settle
bila daku tgk video apa yg kena tanam kat rumah derang
mmg x sangka
kuat betul penangan sihir2 uilmu hitam ni
yg buat pon mcm dah x igt hukum tuhan da...

lebih setahun jugak mak ngah & pak ngah
sakit..batuk x baik2...sakit perut
sakit dada..rupa2 nya ada yg 'dengki'

part of dada mak ngah sakit dan ada mcm kudis
tapi lepas 'benda' x baik tu kena jumpa dan dibuang
mcm da elok sikit...
tapi lama2 sakit tu dtg balik...
mak ngah pon x mo jumpa doktor
dan igt dia sakit biasa je
smpi skrg da lebih kurang 7 bulan
sakit dia mkin teruk..
even x boleh nk bangun dan angkat tgn..
dada pon berkudis da bernanah..
just mkn pain killer je
buat dressing pon pgil doktor dtg rumah
(sakit tu mgkin da ada tapi bertambah teruk lepas di dengki org)

last monday her daughter bwk dia pegi KL
utk berubat
(byk kali ank2 dia ajak berubat tapi dia refuse sbb tkut nk jumpa doktor)
selasa mak ngah kena masuk wad kat hospital putrajaya
daku selalu doa semoga mak ngah cepat2 baik..

ptg selasa time da nk buka pose
mak call..mak kata mak ngah kena tahan kat wad
dan doktor btau makngah ada breast cancer...
terkejut...sbb kanser da thp ke 4
doktor kata x boleh nk buat apa
just boleh bg ubat je utk thn sakit
nk operate pon da x boleh
jaga je la selagi dia masih hidup

hari ni daku dpt tau dri mak
doktor kata estimate utk mak ngah cuma tgl 2 bulan je utk hidup
so sad..
daku rasa nk sgt jumpa dia
tkut x sempat...klu tangguh2

isnin nx week pak ngah akan bwk mak ngah balik rumah ank lelaki dia
boleh jaga dia..
sbb doktor da benarkan dia di bwk balik...

harap2 mak ngah akan dpt bertahan
daku doakan yg terbaik utk mak ngah sekeluarga...


p/s-mak ngah actually kakak angkat ayah daku
ayah dibesarkan oleh family mak ngah smpi la ayh dewasa & convert to islam
b4 nikah dgn mak
kami sekeluarga rapat dgn mak ngah 
mak ngah la yg tlg uruskan hal2 kawen daku dgn adik daku last year



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs