KLIK KLIK

nuffnang

Wednesday, December 21, 2011

Isu Perkahwinan Yang hangat diperkatakan - Ariff Alfian



daku rasa minggu ni penuh dgn cerita seorang pelajar tajaan petronas ni
actually daku jumpa link ni kat FB last week
sebelum cerita penuh tersebar...
mengucap panjang jugak klu betul la cerita ni betul2 berlaku...

esoknya dah tersebar dah tentang cerita ni..
penuh la kat laman2 gosip..
pendapat daku la..kan
bukan si ariff ni aje yg buat mcm ni..
ada lagi yg lain dah pernah buat mc  ni...
tapi bezanya cuma x di closed up je...
sendiri mau igt la kan...

anyway...
kita bukan TUHAN yang mampu utk tentukan tempat seseorang tu
di syurga atau sebaliknya...
cuma yang kagum bila si ariff ni masih lagi mengagung kan
baju tradisional rakyat malaysia..
siap dgn tanjak sekali...

dan masih alhamdulillah..sekiranya..
betul kata si ariff yang 
tapi kesian kat parent ariff yg mencari dan xde kabar berita...
klu pun betul ada masalah keluarga..
jgn la smpi buang keluarga...
jgn la ikut hati muda tu...
masalah x kan selesai klu kita lari dari masalah...
yg menanggung parent dia lah
terpaksa menanggung hutang pembiayaan pelajaran yg dah nk cecah 900k (klu x silap la)


harap maaf sekiranya ada yg tersentuh perasaan..
picca daku x sanggup nk letak..
sekadar beringat sesama kita..
tiada yang sempurna antara kita...
ada yg tersilap langkah tapi jgn terus menghukum...
wallahuallam...




1 comment:

cikpuanhady said...

kan..sian family dier, ngan tohmahan lagi, ngan nak membayar lagi..semoga dia diberi hidayah dan kembali bertaubat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs