KLIK KLIK

nuffnang

Sunday, February 20, 2011

tuah banjir


rasanya belum lmbt lagi kot nk ucap tahniah utk kawan yg satu ni
ex class mate daku ni
dah selamat bernikah dah dlm keadaan bnjir hri tu

daku balik kg
tapi ada kenduri kat rumah makcik
x dpt nk pegi kenduri ko ye idin
thx ye sbb invite 
tapi kan mkn2 tunda sbb banjir
kang invite aku lagi ye..
insyallah aku dtg...

nk tau kenapa daku kata tuah pengantin??
sbb pengantin satu ni masuk paper
klu korg ada beli paper time tu
penuh gak la citer psal pernikahan derang ni...
ye la..time banjir hri tu
rumah daku x kena la pasal ats bukit
tapi byk gak bekalan mknan yg kurang kat kedai
roti2 sumer abis time ni...

Sunday, February 6, 2011

Pasangan pengantin bernikah dalam banjir

NORLIANA (kiri) bersama Hishamuddin yang menaiki bot menerima ucapan tahniah daripada rakan-rakannya di Kampung Sri Tanjung, Panchor, Muar semalam.


MUAR - Kesedihan sepasang pengantin baru apabila persiapan kahwin musnah disebabkan banjir terubat apabila majlis pernikahan mereka diserikan dengan kehadiran isteri Sultan Johor, Tuanku Raja Zarith Sofiah di Masjid Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN), Pagoh, di sini semalam.
Baginda berkenan menghadiri majlis pernikahan Hishamuddin Darwis, 30, dan Norliana Sakiman, 21, selepas membuat lawatan ke pusat pemindahan banjir sementara di IKBN pukul 11 pagi.
Pasangan berkenaan dinikahkan oleh naib kadi kawasan Panchor, Mohd. Taib Mohamad.
Menurut Hishamuddin, walaupun masih bersedih kerana tidak dapat bersanding di rumah isterinya di Kampung Sri Tanjung, Panchor akibat banjir namun, dia tetap gembira apabila majlis pernikahannya tetap berlangsung dengan meriah terutama dengan kehadiran Raja Zarith Sofiah.
RAJA ZARITH SOFIAH (tiga dari kanan) bersama Norliana (kanan) di Masjid IKBN, Pagoh, Muar semalam.


"Sukar untuk saya percaya kerana dalam kesibukan melawat mangsa banjir, baginda masih sudi menghadiri majlis pernikahan kami.
"Kami tidak akan lupa kenangan manis ini walaupun kami masih bersedih kerana persiapan kahwin kami musnah akibat banjir," katanya selepas majlis pernikahan di sini semalam.
Menurut beliau, mengikut perancangan asal, majlis persandingan di rumah pengantin perempuan akan diadakan selepas akad nikah semalam sementara di sebelah pengantin lelaki di Kampung Terus, Panchor hari ini.
Bagaimanapun, katanya, majlis tersebut terpaksa ditunda sehingga bulan hadapan apabila segala persiapan bernilai ribuan ringgit musnah sama sekali.


tahniah utk idin dgn pasangan
semoga kekal ke akhir hayat ye...

Saturday, February 19, 2011

Free sample S-26 sachet


suka kan klu brg free????
godek2 jumpa plak free sample S-26


klik je banner tu klu nk request sample ye...
pastu pilih la sample mna yg kita nak tu..
ni ada sikit info psl susu tu...

S-26 MAMA, the nutritious beverage that supplement the diets of pregnant and breastfeeding women

Our premium range of Growing Up Milk – S-26 Progress Gold for children aged 1-3 years, and S-26 Promise Gold for children 3-7 years old.

A standard range of Growing Up Milk – S-26 Progress for ages 1-3 years, and S-26 Promise for ages 3-7



p/s-dalam bz x sempat on9
sempat lagi nk godek free sample..
nk share dgn kamu kamu la..hihi



Tuesday, February 15, 2011

happy anniversary

yes..our anniversary today
15 feb 2011
dan maulud nabi jugak...
smlm anniversary my parent
14 feb 2011
semoga di permudahkan urusan kami sekeluarga
murah rezki...

thx to ensuami
sbb jaga daku time 'check in' kat sepital hari tu
bersusah payah ulang alik dri rumah ke sepital
berusaha masak kan daku sup ketam seperiuk
dan daku dipksa mkn smpi abis....
terharu sgt..sob sob..

ensuami yg selalu tlg pos brg2 tau
baik dri pinkbiru atau pun hadiah2 utk GA..
i luv u lah...

 nk tau daku bg ensuami hadiah apa????
hehehehe....
.
.
.
.
.
.
.
.

taraa......




lollipop...haahahhaha....


p/s-maaf ye ensuami sbb wife awak ni x mampu tau nk bg hadiah memahal
daku bg yg termampu dan yg awak suka...

mode:happy sbb ensuami suka hadiah tu...
sbb dia teringin nk mkn lollipop dri raya haji thun lepas
tapi daku x bgi sbb x baik mkn gula2..hihi


sah!ensuami pilih dia

yg lain dia x pndang da...
sah dia pilih big apple
ensuami dan big apple x boleh dipisahkan lagi...


kita amik picca pon dia x sedar
abaikan perut yg buncit tu



x aci...
dia punyer 4 ketoi
kita 2 ketoi je...yg alien coklat bwh tu
dgn yg ada nut tu...




maulud nabi



selamat menyambut maulud nabi..
byk2 kan berselawat ke atas nabi kan...

teringat time2 belajar dulu
kami x dibenar kan balik kg
sbb ada pertandingan berarak dgn sepanduk tau
best..tapi rentung berpanas...
tapi tetap semangat

daku duk kolej baiduri
warna korporat ialah warna merah
pastu tudung kaler krim
berarak la pusing satu UiTM dgn sepanduk
dan berselawat
rentak lagu berselawat tu ubah 
ikut lagu'selamat penagantin baru'
best tau
try la....
dan tiap2 thun kolej baiduri la juaranya...
hihihi...



Monday, February 14, 2011

ya! saya cuai...

ngaku awal2..
saya mmg cuai...
tapi bukan selalu la...
kdg2 je...
dah memang terlupa kan
nk buat cner.
bukan purposely buat...

ala...ni kisah 2 hari lepas...
nk pi keje pagi2...
pastu nk guna tudung lain
so..daku pon iron la..
da siap pi la keje..

pastu mlm smlm
daku pon masuk bilik
tmpt iron board tu...nk letak brg
tetiba terasa
knp la iron ni berhaba...
wargggghhhhh...rupanya 
daku x tutup suis iron
abis la..lebih 24jam iron tu ter'on'
ohhhh....sorry ensuami...

nasib baik x jadik apa2 yg x elok..huhuhuhu
mode:rasa bersalah....


p/s-agak2 byk x bil letrik den bulan akn dtg ni....
ohhh no.....



Sunday, February 13, 2011

ohh..silap mangsa plak



kesian kat burung ni
terlekat plak kat gam tikus yang ensuami pasang
ensuami da lepaskan burung ni
tapi x tau la pnjg mana riwayat hidup dia...



suka klu dpt tiket wayang free

last 2 hari lepas
daku dpt call dari eKawan
derang mntak address sbb nk hntr tiket wayang
rupa2nya daku menang contest wayang derang
wahhh...best ni..hehehehe

actually da lupa pon wayang apa yg daku join
sbb byk sgt join contest kot..hahaha(ayat poyo)

nama daku kat tmpt yg 1st tu...hihi
mode:happy..lalalalala
dpt tiket free tgk yogi besr je pon....



Qirah Isa 1st Giveaway


daku join GA qira
klik SINI utk join

tarikh tutup 20 mac 2011

daku tag:
lin azlina
cikpuanhady


Tudung Mania 2nd Giveaway



klik banner atau SINI utk join

tarikh tutup 14 feb 2011


Saturday, February 12, 2011

D'Aina Collection Give Away



klik banner atau SINI utk join sama

tarikh tutup 20 feb 2011

daku tag:
pelangi
cik una
teratai



“Kome nak Tak?”

Mrs. Zach's First Give-Away : Free Photoshoot Uols!


daku join GA dari mrs zach
boleh klik SINI klu nk join sama
mna tau..
ada rezki boleh menang hadiah best derang

tarikh tutup 20 feb 2011

"saya nak menang mrs zach's first give away kerana....
boleh la daku buat suprise kat ensuami
yg memang liat sikit nk amik picca
pastu klu ada peluang amik picca pon selalu kamera x ngam la
ye la..x guna kamera canggih..ciken brand je
so,kualiti picca x berapa nk best la...
mana lah tau kan...klu ada rezki 
boleh la 2 org jurugambar ni amik picca2 kami...
tentu kualiti picca tu lagi  manarik tertarik dan memang da'bomb
akan daku frame kan dgn bangganya
di dinding rumah ku..hihi
sesi bergambar 2-3 jam..(ohh..lama tu)
unlimited lagi...
boleh x klu guna prop umbrella
mcm gini..

mana lah tau klu rezki daku berbadan dua thun 2011 ni...
boleh la daku amik picca mcm kat bwh ni...(opsss..terlebih suda)




ally iskandar dah bertunang!!

walau pon story ni agak basi
tapi baru pada daku sbb baru dpt baca gusip
bru dpt on9 kan...

alaaa..citer pasal ally iskandar dah tunang..hihi...
sah...

gambar pertunangan ally iskandar aishah zainal

"selamat bertunang ye ally"


p/s-suka tgk ally jadik host..
cumil je...
selalu tanya ensuami..
bila la si ally ni nk kawen...
akhirnya da tunang da...
semoga kekal la ye...
ke jinjang pelamin


alhamdulillah..rezki feb lagi

skrg ni jrg2 sikit daku dpt on9..
balik keje pastu berebut dgn ensuami plak nk guna laptop ni..
hehehehe
kdg2 dri ada mood terus x de mood nk on9
klu daku rajin boleh buat auto publish je kan...
ada gak buat...
tapi kdg2 x sempat gak..hehehehe

daku dpt email dgn pm inbox FB
mama zakwan pm sbb daku antara 5 peserta yg bertuah sbb LIKE zakwan kat FB
ni lah entrinya


alhamdulillah..
mekasih ye...
aunty suka sgt....hihi



pastu daku pon da dpt da hadiah conso dari GA kat blog cik kema
thanks cik kema...
thanks una...

 mai secawan....


 siap ada brochure lagi tau...
thx cik kema...
klu la daku ada bajet
daku roger2 cik kema ye...
kena lah bgi diskaun sikit kan...,hihi



lastly...
dapat gak free gift dari

kelip cumil ni....
thanks ye sis...



Friday, February 11, 2011

Mukjizat di sebalik BISMILLAH

~tazkirah jumaat~


BISMILLAH adalah sebutan/nama singkat dari lafaz ' BISMILLAHIR ROHMAANIR ROHIIM '   
yang bermaksud ' Dengan nama ALLAH Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. '   



KELEBIHAN-KELEBIHAN BISMILLAH   

1. Yang pertama ditulis Qalam adalah BISMILLAH. Maka apabila kamu menulis sesuatu,   
maka tulislah BISMILLAH pada awalnya kerana BISMILLAH tertulis pada setiap wahyu   
yang Allah turunkan kepada Jibrail.   


2. 'BISMILLAH untukmu dan rumahmu, suruhlah mereka apabila memohon sesuatu dengan BISMILLAH.  Aku tidak akan meninggalkannya sekejap mata pun sejak BISMILLAH diturunkan kepada Adam. (Hadith Qudsi)   

3. Tatkala BISMILLAH diturunkan ke dunia, maka semua awan berlari ke arah barat, angin terdiam, air laut bergelora, mendengarkan seluruh binatang dan terlempar semua syaitan.   


4. Demi Allah dan keagunganNya, tidaklah BISMILLAH itu dibacakan pada orang sakit melainkan menjadi ubat untuknya dan tidaklah BISMILLAH dibacakan di atas sesuatu melainkan Allah beri berkat ke atasnya.     

5. Barangsiapa yang ingin hidup bahagia dan mati syahid, maka bacalah BISMILLAH setiap kali memulakan sesuatu perkara yang baik.   


6. Jumlah huruf dalam BSMILLAH ada 19 huruf dan malaikat penjaga neraka ada 19   
( QS.AL  Muddatsir:30) .Ibnu Mas ' ud berkata: ' Sesiapa yang ingin Allah selamatkan dari 19 malaikat neraka  maka bacalah BISMILLAH 19 kali setiap hari. '   


7. Tiap huruf BISMILLAH ada JUNNAH (penjaga/khadam) hingga tiap huruf berkata, ' Siapa yang membaca BISMILLAH maka kamilah kekuatannya dan kamilah kehebatannya. '   


8. Barangsiapa yang memuliakan tulisan BISMILLAH nescaya Allah akan mengangkat namanya di syurga yang sangat tinggi dan diampunkan segala dosa kedua orang tuanya.   


9. Barangsiapa yang membaca BISMILLAH maka akan bertasbihlah segala gunung kepadanya.   


10. Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, maka akan terpelihara dari gangguan syaitan, kecurian dan kebakaran, maut mendadak dan bala.   


11. Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 50 kali di hadapan orang yang zalim, hinalah dan masuk ketakutan dalam hati si zalim serta naiklah keberanian dan kehebatan kepada si pembaca.   


'selamat beramal'


Ole-ole Bali Giveaway 2011



daku join GA ni...
meh klik SINI

tarikh tutup 28 feb 2011


"[Contest] Jejaka Terhangat Nak Bagi Henpon Free..!!!"


daku join GA dari JT
meh klik SINI atau banner atas utk join

tarikh tutup 11 march 2011

kalau la menang GA dari Jejaka Terhangat ni...
cnfm la dpt henpon RM150 tu kan...
berbaloi baloi..jnji boleh jwb call pastu boleh SMS hihi...
pasal apa...sbb daku nk bagi kat mak daku kat kampong nun...
boleh la mak eksen sikit dgn adik & ayah daku sbb dia ada henpon baru...

daku tag:
cik kema
cikpuanhady
lin azlina
una
kak atie
teratai



Ibu Hadif Giveaway 1/2011



daku join lagi GA dari ibu hadif
x serik2 walau pon b4 ni x prnh menang pon..hihi
meh klik SINI klu nk join...

tarikh tutup 1 mac 2011


Thursday, February 10, 2011

TOTE BOUTIQUE'S GIVEAWAY




sgt cantik kan...
daku suka klu la dpt ni..hihi
GA ni daku join dari SINI
meh klik SINI klu nk join

tarikh tutup 28 feb 2011


stylo ke membazir???

picca bwh ni daku amik time nk pi tapaw kek secret recepi kat ampang point
time CNY hri tu la...
my SIL dgn ensuami nk mkn kek la plak...hehehehe
paking je kete
cnfm la nmpk kete beso ni paking dpn SR kan
klu x nmpk cnfm buta...
dah terang2 dia beso

pastu daku pon snap picca kete ni...
knp erk????
hihihii..
sbb apa????
nmpk couple sblah tu ke....
sbb plat kete dia cntik ke...
....
tapi bukan sumer dia atas....



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
***
****
*****
******
*
*
*
*
*


sbb kat bwh kete dia ada gantung bola..
tu je..hihi...

rasanya ni kete ke 4 kot daku jumpa yg ada gntung 
patung2 kat bwh kete...
stylo ke mcm tu???
daku ni ketinggalan zaman erk..
alamak...sorrry...outdated..hihi

tapi kan kete pertama aku jumpa dulu
dia gntung patrick..ala kwn spongebob tu
kete kedua gntung spongebob
pastu jumpa motor plak 
motor tu gntung bear coklat mr bean...
dan picca atas tu la kenderaan yg latest daku jumpa...
ala...daku rsa mcm membazir plak patung tu gntung2 kat kete
kang langgar lopak time hujan
da kotor...
baik bagi kat daku je...hihiihih



p/s-sorry la klu ada kwn2 yg buat mc  tu..hihihi
ampun ye...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs