KLIK KLIK

nuffnang

Friday, April 29, 2011

di kala panas...


sedapnya klu dapat minum bandung soda kan???
ada la terbayang2 gak dlm kepala daku
tapi x sumer org pndi buat bandung soda yg best...
(sbb daku agak cerewet bab mkn minum kot..)


bandung soda kat chamek kopitiam


hadiah GA dari pupel

smlm balik2 keje tgk ats meja ada surat..
bukak2 dari adik pupel rupanya...
hri tu ada rcvd email dri pupel...
jap je hadiah dia da smpi...

thx ye pupel..
comel hadiah pupel bgi tu...
siap ada surat dgn picca pupel dgn ensuaminya...
boleh guna esok g keje..hihi..

selamat pengantin baru ye pupel..



Thursday, April 28, 2011

kau terbaik!

ni kisah sabtu lepas...
daku keje half day..
da siap2 pastu kuar je kat depan TV tgk ada mesej la
hihihi...

ensuami belikan breakfast la mlm tdi
(psl ensuami ada keje pastu balik lmbt)..


sgt suka...
thank you
ilevyu lah....


Wednesday, April 27, 2011

safety helmet den hilang...warghhh

saper la curik safety helmet den ni erk...
baru je pki 2 kali kot...
g meeting site walk...

tah mat indon ke mat bangla mana tah naik van company 
pastu boleh plak tertukar
klu yg tukar lagi baru ke cara gak..
ni x..buruk plak tu...


nasib baik sempat amik picca ni...
ada kenangan la gak..
dan yg penting sekali no siri tu la...
boleh pi apply sticker lagi...




toner baru den...


ni sambungan entri yg lepas
pasal produk sebamed
ni 2nd produk yg daku baru je guna..
toner baru..


Pore-deep skin cleansing with an anti-pimple effect and intensive care effect with a pH value of 5.5


Combats pimples, blackheads and skin impurities
    Product features:
  • Witch hazel soothes irritated skin and has an astringent effect to contract the pores
  • Removes excessive oil, sebum and dirt particles from the skin and disinfects it with alcohol
  • Cucumber extract and hydrolyzed silk provide moisture to protect the skin against dehydration
  • Panthenol supports the healing of acne lesions
  • Allantoin smoothes the skin and makes it supple
  • Can be used on wet or dry skin
  • Tones and refreshes the skin
  • pH value of 5.5 stabilizes the acid mantle
    Indications:
  • Especially recommended for oily and combination skin to remove excessive oil after cleansing the skin
  • Best suited for the use on the problematic T-zone
  • Dermatologically tested

p/s-setakat ni da guna seminggu
muka daku pon da kurang berminayak
x mcm sebelum ni...
suka..suka



Tuesday, April 26, 2011

cleansing baru baru den..


ni gara2 entri ni la...
sejak muka daku ni berbelak hitam putih..pasrah
pasal keje la punyer pasal

then daku skrg tgh guna produk sebamed
ahak..try la dulu kan
tgk berkesan ke x...

sekurang2nya pon amik la masa..
jgn harap la nk dpt muka cun setakat sebulan..hihi...

skrg daku guna cleansing bar ni..
walau pon tertumpu pada pimple..x de kata utk whitening
sekurang2nya muka kurang pimples la kan..

The effective bar for pimples: soap-free cleansing bar for blemished skin tending towards acne

Combats pimples, blackheads and skin impurities
    Product features:
  • Effectively reduces pimples and blackheads in light forms of acne
  • Mild pore-deep cleansing removes excess sebum
  • Combats the proliferation of acne causing bacteria with the pH value of 5.5
  • The natural moisturizing factors lecithin, vitamins and amino acids help rebalance the stressed skin
  • Vitamin E scavanges free-radicals
  • Skin-related squalane supports the maintenance of the skin’s moisture balance
  • No preservatives
    Indications:
  • Well suited for skin cleansing in mild forms of acne
  • Major clinical study




Monday, April 25, 2011

freebies dari Campbell's

sabtu lepas daku balik keje nmpk ada motor abg posmen poslaju
bila masuk rumah tgk atas meja ada parcel utk daku..hihi
suka suka...

hohohoho...rupa nya dari campbell's
daku ada 'like' FB campbell hari tu and tag a few fren utk share 
x sure la kwn2 daku tu ada join x..hehehhe


taraaaa....


daku x sure plak klu2 link ni boleh guna utk request sample
atau da smpi target limit campbell.

TQ campbell's

freebies dari blackmores

freebies best ni daku dpt pon last mth...
dapat dari blackmores..
best sgt..
suka suka...

 so sorry x dpt nk share info ni...
sbb time limited utk freebies ni..


dapat buku2 info yg best2..
plus CD yg lagu nya meruntun jiwa..hihi
a.k.a the blackmores pregnancy music relaxation CD
insyaallah daku boleh guna in future

TQ blackmores...


Sunday, April 24, 2011

Cameron Diaz Sedia Untuk Berkahwin

tah kenapa erk..
daku suka sgt klu tgk si cameron diaz ni berlakon
x kisah la citer apa pon
tah apa2 erk..hahahaha...



info dari mStar

AKTRES Cameron Diaz, 38, (gambar) dikhabarkan sedang bercinta dan bersedia untuk berkahwin dengan Alex Rodriguez.
Cameron bercinta dengan pemain besbol yang popular dipanggil A-Rod itu sejak setahun lalu. Malah Cameron dikatakan makin serius bersama A-Rod setelah memperkenalkan lelaki tersebut kepada ibunya, Billie.
"Alex sangat mencintai Cameron dan Cameron suka A-Rod yang sangat mementingkan keluarga," ujar sumber menurut Showbiz Spy, Sabtu.
Menurut majalah InTouch America, A-Rod telah membeli cincin tunang di New York baru-baru ini. Bintang filem Holiday itu juga dikhabarkan mesra dengan kedua-dua anak A-Rod iaitu Natasha, 6 dan Ella, 3.
Cameron menunjukkan keseriusannya kepada A-Rod dengan berpindah rumah di Miami agar lebih dekat dengan lelaki itu. Sebelum ini wanita itu mengaku tidak mahu berkahwin terburu-buru.
Sebelum ini, Cameron pernah bercinta dengan aktor Matt Dillon ketika keduanya bergandingan dalam filem There's Something About Mary.
Dia juga pernah bercinta selama empat tahun dengan Jared Leto. Kemudian hati Cameron terpikat kepada Justin Timberlake dan kemudian putus selepas tiga tahun.


Majlis Tunang Ashraf-Dayana Seperti Kenduri Kahwin

info dari mStar


Ashraf dan Dayana menunjukkan cincin tunang di jari manis masing-masing selepas selamat bertunang di Villa Bestari, Kampung Sungai Pusu, Gombak, Sabtu. - Foto M AZHAR ARIF
KUALA LUMPUR: Pelakon Ashraf Muslim, 30, dan Noor Dayana Lokman, 24, diraikan dengan penuh meriah seperti ‘kenduri kahwin’ dalam majlis pertunangan di rumah Dayana di Villa Bestari, Kampung Sungai Pusu, Gombak, di sini, Sabtu.
Majlis besar-besaran itu siap dengan 16 buah khemah yang dipasang di luar rumah bakal isterinya itu.
Antara tetamu yang memenuhi rumah keluarga Dayana untuk melihat lebih dekat bakal pengantin.
Malah kehadiran Ashraf yang memakai sepasang baju Melayu putih dan bersamping ungu mencuri tumpuan ramai dan dilihat seolah-olah hendak bernikah lagaknya.
Bagaimanapun, pengacara Nasi Lemak Kopi ‘O’ dan Gadis Melayu di TV9 itu menjelaskan, majlis tersebut diadakan sedemikian kerana mereka turut melangsungkan majlis perasmian Pusat Rawatan Islam Al-Hidayah di tempat dan hari yang sama.
“Pada mulanya kami tidak merancang untuk melakukan majlis perasmian serentak dengan majlis pertunangan tetapi setelah memikirkan majlis ini turut melibatkan saudara-mara, jadi saya rasa tidak salah untuk dilakukan sekali,” ujarnya yang turut menjemput ramai ahli keluarga dan sanak saudaranya.
Ashraf dan Dayana merakamkan gambar kenangan dengan ibu dan bapa Dayana.
Ashraf merupakan anak sulung daripada lapan adik-beradik. Antara ahli keluarganya yang hadir adalah bapanya dan ibu saudaranya, Fatimah Azil yang menyarungkan cincin pertunangan di jari manis Dayana. Ibu Ashraf telah meninggal dunia pada enam tahun lalu akibat kanser payu dara.
Ashraf dan Dayana akan bernikah pada 30 Ogos tahun ini sempena Hari Raya Puasa di Mekah.
Beralih kepada kariernya sebagai pengamal perubatan Islam di Pusat Rawatan Islam Al-Hidayah, Ashraf mula mempelajari cara mengubati pesakit menggunakan ayat-ayat al-Quran, mendidik dan memberikan kaunseling kepada pesakit sejak dua tahun lalu.
Ashraf dan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin (kiri) melepaskan rama-rama sebagai tanda perasmian Pusat Rawatan Islam Al-Hidayah.
“Selepas mengubati pesakit, saya menyerahkan segala-galanya kepada Tuhan. Selain itu, saya turut membekalkan mereka dengan ayat-ayat al-Quran dan doa untuk diamalkan sementara benar-benar sembuh.
“Apabila membaca al-Quran, diri kita akan lebih dekat dengan Tuhan. Kadangkala, saya ada juga meminta bantuan daripada Dayana untuk mengenal pasti sesuatu penyakit itu menggunakan kaedah perubatan moden kerana dia sedang belajar dalam bidang perubatan,” katanya.
Pusat rawatan yang digelar sebagai klinik oleh Ashraf itu boleh merawat penyakit seperti semua jenis kanser, SLE, kanser otak, AIDS atau HIV, gangguan sihir, penyakit kanak-kanak, penyakit kesuburan, diebetes, darah tinggi dan masalah akhlak.
Inilah Pusat Rawatan Islam Al-Hidayah di Kampung Sungai Pusu, Gombak.
Dalam perkembangan lain, Ashraf yang masih meneruskan kariernya dalam bidang lakonan turut menganjurkan pakej umrah di bawah Pusat Rawatan Islam Al-Hidayah dengan kerjasama ZHB Holidays Sdn Bhd.
Dia dijangka akan bertolak ke Mekah pada 17 Ogos tahun ini bersama-sama bakal bapa mertuanya, Lokman Abdul Hamid dan ahli rombongan umrah yang terhad kepada 40 orang sahaja.


rasa mcm nk buat GA la...

insyaallah..
pnjg umur ada rezki gaji ni nti kan...
klu jadik ni GA pertama yg guna duit gaji daku 
setelah bekerja tau..


tunggu.....


good morning..


bukan kisah tuala good morning tau
tapi kisah selamat pagi....


breakfast apa??

nasi lemak???
sedapnya...

lontong??
yummy..yummy

nasi dagang??
lapar la plak...

sate??
nape,x caye ke...
kat muar(kg daku la)
brekfast sate tau pagi2..serius ni


roti canai??
sedap gak ni...

plus...
terbaik.....


Saturday, April 23, 2011

grrrr...geramnya...

hari ni daku keje half day...
balik cepat kan tgh hari...
so mcm biasa...ajak ensuami kuar g mkn 
kesian dia x mkn tgh hari lagi
nk gu daku msk..
lmbt sikit la kan...
kot petang2 karang boleh la masak mkn mlm...
nk soping pon duit x de..
maklum la da hjg bulan kan..hihihi

sudah nya kami ke @mart je..
lepas mkn jln2 sikit..jumpa cable printer utk opis then terus beli
tu x pe la kan boleh claim balik duit opis

sambil2 tu survey gak nk crik digi prepaid punyer starter kit
survey2 mcm xdpt plak info kat @mart ni...
ajak plak ensuami g giant tampoi ni..
tmpt dituju mesti la kat tmpt digi tu kan
nk tanya pasal prepaid starter kid tu la....
da dlm 3 minit tercongok kat situ
xde plak org nk melayan...sabo lagi
pada hal time tu x de pon customer lain...

last2 daku pon g la depan dia..
pastu tanya2 kan..
ye lah nk beli..mesti lah nk dpt clear info dulu...
pastu jwb mcm nk x nk...
mcm nk ajak kita bergado plak...
mata plak x lepas dari komputer dia tu...
mglin dia rsa rugi klu jwb soklan aku...

ok lah...aku blah..
tapi b4 blah..sempat gak daku perli
"u byk sibuk kan?"
hah...amik ko...daku terus blah..
dia pon mcm terpinga2 je...

x puas hati daku amik plak picca dia...

time daku amik picca ni pon dia x sedar dan betapa khusyuknya dia menghadap komputer dia...


utk apa???
sbb nk lodge complaint kat digi...
dan....
daku da sent pon email complaint tu...


p/s-daku pon CS gak suatu ketika dulu..
dan x phm kenapa ada org muka tembok tapi dpt jadi CS



reserve it for mummy to be..


daku x leh nk reserve la plak kan..
so pada saper2 yg rasa mummy to be...
sila2 la reserve utk diri anda ye..
sila klik SINI utk reserve



tapi..
Please note: Currently BaiBoo-Family Service only works with selected private and university hospitals in West Malaysia.



cepat cepat
sebelum terlambat..hihi




Friday, April 22, 2011

freebies dari karihome

sample ni daku dpt last mth
time2 x hapdate blog ni la kan
tapi gigih gak request sample ni
hihihih....


daku rasa sample ni still boleh request lagi...
sila klik SINI

harap2 daku dpt share info ni ye...
sila sila..



bila ensuami potong rambut

itu ada perbuatan yg pelik sikit la pada daku..
pasal ensuami mmg x suka potong rambut
kali terakhir berambut pendek setahun lepas la
msa time nk nikah...
pastu x pernah potong rambut da...
suruh la mcm mana pon xmo gak dia potong rambut tu..

smlm ensuami call daku time kat opis..
bitau nk potong rambut..hihi...
balik keje g angsana jap..
pi potong rambut..


 


actually x de la pendek mna pon...
ada la 3 inch je potong nya...
still pnjg lagi rmbut ensuami dri rambut mak daku..hihi...

tapi sekurang2nya...
xde la...
"bgun pagi rambut bagai singa"
hehehehhe...


Thursday, April 21, 2011

x jadi demam..yahooo


alhamdulillah...
smlm kan rsa mcm nk demam
da sengal2 badan da...

da mkn panadol dari semalam..
pagi tadi pon ada mkn panadol...
dan..rsa ok kot..

harap2..diberikan kesihatan..
byk keje nk kena buat kat opis...
xmo tangguh2...


Facebook Temukan Jodoh Zed Zaidi & Natalia

KUALA LUMPUR: Pelakon Zed Zaidi, 31, atau nama sebenarnya Rozaidi Abdul Jamil bakal menamatkan zaman bujangnya dengan Natalia Mustafa Kamal, 28, pada 29 April ini.
Majlis akad nikah akan diadakan di Restoran Felda Villa, di sini dengan tetamu terdiri keluarga terdekat kedua-dua belah pihak.
Kedua-dua pasangan kemudiannya akan diraikan dalam satu majlis resepsi pada 7 Mei di Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur dengan tema moden tradisional.

Menurut Zed, dia tidak melakukan upacara pertunangan sebaliknya terus melangsungkan acara ijab kabul.
“Acara pernikahan nanti akan dibuat secara sederhana sahaja dengan dihadiri keluarga kami sahaja. Mereka minta agar dibuat secara tertutup manakala majlis resepsi baru kami menjemput rakan-rakan dan media,” ujarnya.
Bercerita tentang detik perkenalannya dengan wanita tersebut yang juga ahli perniagaan, Zed memberitahu mereka bermula sebagai rakan Facebook sehinggalah kemudian bertukar menjadi rakan perniagaan sebelum hadirnya bibit-bibit cinta.
“Kami kenal di laman sosial Facebook sejak tahun 2008. Selepas itu saya tolong dia usahakan perniagaan dalam talian miliknya.
“Pada asalnya kami hanya rakan biasa sahaja sehinggalah selepas menunaikan umrah tahun lalu, saya mendapat petunjuk dialah calon yang paling sesuai untuk saya,” katanya.

Tambah Zed, Natalia merupakan seorang gadis yang memahami dan sentiasa setia dengannya.
“Dia sangat memahami kerjaya saya sebagai pelakon kerana dia pun dahulu pernah bekerja di TV3.
“Lagipun dia antara kawan yang sentiasa ada di sisi saya serta sanggup mendengar masalah saya,” ujarnya.
Ditanya tentang persiapan perkahwinan, Zed berkata, dia sedang dalam beberapa fasa terakhir untuk majlis tersebut.
“Semuanya keluarga sudah uruskan, saya sudah bercuti sejak 15 April lalu untuk urusan perkahwinan. Sekarang hanya tinggal beberapa perkara sahaja lagi yang belum selesai. Insya-Allah semua akan berjalan lancar,” ujarnya yang akan memberi tujuh dulang hantaran kepada pihak perempuan.
Zed turut merancang untuk membuka sebuah francais makanan bersama isterinya selepas bergelar suami isteri nanti.




kad kawen rupa FB..


cute nya..


p/s-cinta internet..
daku pon kenal ensuami thru internet gak..
hihi..

Wednesday, April 20, 2011

x kan daku plak demam kot...


arrggghhhh...
pagi tadi g keje mcm biasa je..
x de plak sengal2 badan ni...

smpi opis terus g site sbb ada site walk meeting..
huh..mula2 panas pastu mendung...
abis meeting balik opis semula..
smbg buat keje..
time tu la rsa badan ni sengal2...
sakit betul sendi2 ni..

alaaa...x kan jangkit demam ensuami plak kot...
tah kenapa sejuk je bdn ni...
panadol da mkn da..
harap2 esok dpt g keje...huhuhuhu
keje byk menunggu ni...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs