KLIK KLIK

nuffnang

Monday, October 31, 2011

kesian..tapi salah caranya tu



baca metro hari ni..
dalam hati ni..kesian..
tapi korang tetap bersalah...

SIASAT...pasangan OKU yang ditahan penguat kuasa Jaik, semalam.

ALOR SETAR: Sepasang kekasih orang kelainan upaya (OKU) membuat keputusan nekad melarikan diri ke negeri ini semata-mata untuk bernikah di negara jiran selepas hubungan cinta mereka mendapat tentangan daripada keluarga masing-masing.
Bagaimanapun, perjalanan mereka berakhir apabila lelaki berusia 26 tahun yang mengalami masalah lembam dan pasangannya berusia 18 tahun ditahan selepas disyaki berkhalwat di bilik sewa di tingkat atas sebuah bengkel di Jalan Langgar, dekat sini, semalam.

Difahamkan, mereka yang berkenalan ketika belajar di sebuah pusat latihan dan kemahiran OKU di Sentul, Kuala Lumpur sejak beberapa bulan lalu, menumpang di bilik berkenaan yang dipercayai disewa ibu saudara gadis terbabit.

Malah, hubungan cinta pasangan itu mendapat tentangan kuat daripada ibu si lelaki kerana bimbang anaknya tidak boleh bekerja serta menyesuaikan diri sendiri.

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Penguat Kuasa Jabatan Agama Islam Kedah (Jaik), Syeikh Muhammad Suhaimi Salleh, berkata berdasarkan aduan, sepasukan anggota diketuai Md Nasir Md Dali memeriksa sebuah daripada empat bilik sewa itu, kira-kira jam 9.15 pagi.


Beliau berkata, selepas mengetuk pintu dan memberi salam, seorang lelaki memakai seluar pendek paras lutut dan berkemeja-T kemudian membuka pintu lalu membenarkan pemeriksaan dijalankan.


“Pemeriksaan lanjut kemudian menemui seorang wanita sedang berbaring di atas toto dengan memakai kemeja-T dan berseluar pendek paras paha.


“Hasil siasatan mendapati wanita itu cacat fizikal apabila tidak dapat berjalan kerana masalah kaki dan tangannya, manakala si lelaki pula kelihatan normal, tetapi sebenarnya mengalami masalah lembam.



“Si wanita itu terpaksa dibawa turun bersama kerusi roda miliknya untuk memudahkan dia bergerak,” katanya ketika ditemui, di sini.


Muhammad Suhaimi berkata, pasangan itu mengaku lari dari rumah dan datang ke negeri ini dengan menaiki bas sebelum mengambil keputusan untuk bernikah di Thailand.



Katanya, pasangan itu kemudian ditahan untuk siasatan kerana gagal menunjukkan sebarang dokumen mempunyai hubungan mahram atau suami isteri dan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Star untuk dibuat laporan tangkapan.



“Mereka kemudian dibawa ke pejabat agama untuk siasatan lanjut dan dijamin oleh keluarga masing-masing.



“Kes disiasat mengikut Seksyen 9(1) dan (2) Enakmen Kanun Jenayah Syariah Kedah 1988 kerana disyaki berkurung sehingga mendatangkan syak kepada orang ramai,” katanya.







maybank gold investment account


akhirnya daku berjaya gak bukak akaun MGIA ni
nk bukak dah lama
tapi x sempat nak pegi bank
dari harga emas murah da jadik mahal la kan

previously ensuami bukak thru on9
daku try gak tapi x berjaya la plak

dulu time ensuami bukak
min saving 5gram

tapi skrg min bukak MGIA da 1gram je
ni kira investment la...
pada sesaper yg x suka pki emas kan
so simpan je la dlm bentuk gini
lagi pon simpanan kita di lindungi PIDM
(cehh..mcm iklam PIDM plak)




untuk info pasal MGIA ni boleh chk website maybank
x pon KLIK sini dgn SINI




Sunday, October 30, 2011

Samsung Galaxy S Plus with Micro SD 4GB



2 month old Samsung Galaxy S Plus 
(GT-I9001)with Micro SD 4GB 

 - Full-Set In Box include handsfree,charger,USB Cable 


 ** Payment Method : 
Cash or ATM Transfer 


 **COD at Aeon Bukit Indah,Angsana Johor or location nearby. 


SMS or Call at 016-8118076 / 0162958313 or email ekinashikin@hotmail.com 


 Price: RM 1000

SOLD @ 27 Oct 2011





kisah kelapa bakar & lokan bakar


hmm..tadi tgk jalan jalan cari makan (JJCM) kat tv3
pastu Qi pergi mkn kelapa bakar dgn lokan bakar..
daku ckp dgn ensuami
mcm kat tmpt kita mkn je..
ensuami kata..mmg la..
kita pernah pergi
kedai tu mmg glamer...
oooo...baru tau..hihi...



lokasi:
jalan sulaman kota kinabalu..

Saturday, October 29, 2011

Friday, October 28, 2011

koktail buah buahan


sesekali makan koktail buah seda gak kan...
ni last 2 day daku buat...
men campak2 je la kan...
simple...
ensuami pon suka..
1 periuk pon dia boleh abiskan sorg2



daku campur buah
betik
anggur
honey dew
peach(beli dlm tin)

pastu didihkan air sikit
letak gula pasir dlm 5 sudu
pastu campurkan krimer sejat
letak esen vanilla 1 tutup botol..
didihkan...

siap la...
senangkan..

p/s-sori la ye..daku mmg x reti nk letak2 resepi ni cara betul
sumer men agak2 je...


metrojaya carnival sale @danga city mall 26-30 oct 2011



calling..calling...
sper yg stay kat area JB
boleh g kat danga city mall
sbb ada metrojaya carnival sale...
dari 26 oct - 30 oct 2011





mmg murah2 brg2 dia kan...
hari tu daku dapat pergi sekejap..
ni 1st time g sale kat JB ni...
dlm kepala mesti ramai org
mesti penuh parking ni...
dah la cuti am deepavali kan..
so ramai org cuti2...

tapi daku smpi dlm pukul 12 mcm tu..
mula2 nk masuk mmg target parking penuh..
tapi rupanya parking kat belakang byk lagi
biasa lakan mentaliti org yg suka parking area dekat2
sbb x nak jln jauh
kalau ada baby ke org2 tua tu daku x de la kisah sgt pon
mmg eligible la kan parking dekat

daku tertarik kat bahagian cadar2
mak aiii..mmg muarh la..
klu size queen pun strt dri RM39+++ la gitu...
kalo yg brand ok sikit mcm akemi ke novelle ke
ada la harga RM49+++...
sila pilih2..tapi corak kurang sikit la..
kena pandai pilih...

bantal2 pon murah gak...
sale 70% la mcm biasa kan

tapi happening dia x mcm kat KL area  la kan
kalau area KL punyer sale
mmg berhimpit la...
tapi kat JB ni kira agak selesa gak la
senang nk bergerak..xde la rmi sgt...

daku rembat sandal je..
da tu je yg daku perlukan skrg...
ensuami kata next time je beli cadar2 ke bntal2...



p/s-bru je dpt call,mok teh mntak tlg beli cadar kaler hitam putih untuk kahwin anak dia nti
kira cadar bilik pengantin la kan...
ada gak can nk soping walaupon bukan brg sendiri...hihi


ensuami gumbira bila phone berjaya dijual


gumbira betul
1st time ensuami suh daku iklan dlm mudah
dan berjaya menjual phone dia...

daku publish iklan dlm pukul 1.30pm semalam
dan berjaya jual phone tu lebih kurang dlm pukul 10pm

mcm biasa la byk yg tanya2
pastu nego x hengat pyer kan
pada hal phone tu belom sempat jatuh pon
ye la bru je sebulan 7 hari(smlm)

brother yg beli tu pon cool je
sbb daku da mention price mmg fixed
then dia agree
COD la...
x byk ckp dan x mention pon nk mntak kurang...
caya lah bro...

knp erk ensuami nk jual?
phone tu ok sgt la..
cuma kerja ensuami memerlukan dia guna camera yg tgi pixelnya
tpi phone tu cuma 5mp je
so bila nk zoom..picca jadik pecah2...
condition phone tu mmg tip top lagi

p/s-mmg berbaloi sgt la brother tu dpt phone tu..hihi



Thursday, October 27, 2011

message FB daku problemo la plak


pagi tadi baru je daku notice yg daku ada problemo dgn FB
message daku x boleh nk retrive la plak..huuhuhu
sadis arrr...

then baru je recover
pastu ada plak message dari clean & clear
daku igt pernah join kat FB
tapi igt x menang apa2...
warghhh...sedih arr...

terus la daku reply message tu cepat2
tanya boleh ke dpt lagi sample tu sbb daku ada problem dgn FB
...
...
...




at last dpt gak la...
tapi freebies yg lain
sbb da out of stock la gak nya kan...
huhuhuhu...



nando's peri peri


honestly ni 1st time daku mkn kat nando's
setelah dipaksa oleh ensuami
hihii...

mcm x berapa nk ada mood mkn time tu..
so mkn je lah kan...

ensuami pesan 1/2 chicken (extra hot) with 2 sidelines


tapi potato tu buatkan lelangit daku luka..
terus xde mood nk mkn..huhuhu

terima kasih utk ensuami yg menaja
makanan itu..hihi


dan yg ditaja mknan itu pastinya gumbira...
kuikuikui...





Wednesday, October 26, 2011

happy deepavali



happy deepavali utk saper yg smbut
1 malaysia kan..
happy holiday gak utk yg bekerja...
utk adik2 yg sekolah..
cuti pnjgkan sbb da gnti cuti..hihi
seronokkan...




Tuesday, October 25, 2011

pasal kupon voucher

daku xde lah giler sgt nk membeli kan..
tapi kdg2 tu tergoda gak..
setakat ni daku beli xde lah jenis yg mahal2...
x mampu den..
teringin gak nk beli jenis2 photobook tu
tapi x de picca cntik..

nk ada yg jenis2 photoshoot tu pon teringin gak
tapi kat KL
xde plak plan nk g KL
plan tu mmg boleh tapi tau2 la
ensuami keje x tentu
buatnya da plan baik2 sekali ada keje...
hampeh la...kan
makan hati sendiri

ni lah setakat ni kupon2 diskaun yg daku beli
yg biasa2 je..
hihi
2 dari milkadeal

1 ni dari dealcity
tapi daku rsa yg ni nti ada lucky draw kan...
no harm tu try la...



brg yg terbeli itu dah smpi..


ni sambg kisah brg yg terbeli hri tu kan
hihi..
dah smpi da brgnya..
byk betul dugaannya..
ye lah time abg courier tu hntr dia kta xde org kat rumah
pada hal hri tu ensuami ada je kat rumah
last2 derang call
pastu daku mintak resend balik la 21hb hri tu...


taraaa....
masih lagi dlm kotak ni jugak waktu daku tulis entri ni..
hihi..belum sempat kemas...



Monday, October 24, 2011

happy birthday my sis..


hari ni besday my sis
semoga panjang umor 
dimurah rezki
selamat bersalin bulan 12 ke bulan 1 ni due..hihi
dapat baby sihat..


rupa rupanya photo magnet dari PhotoCelivery.com


hmmm...rupa rupanya photo magnet da siap
dah smpi da pon...
tu yg dpt sorry note dari abx

temporary daku lekat dulu kat peti sejuk ye..
nti crik tmpt baru utk photo magnet tu


koleksi magnet daku kat peti sejuk
sila abaikan tingkat pinggan dan selipar pink kat sebelah tu
ngeeee.....
photo magnet yg kat bwh tu ye..



Sunday, October 23, 2011

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com



daku di invite oleh lin utk join GA dari penmerah.com
tarikh tutup 10 Nov 2011
klik SINI utk join
nak klik gegirl cumil bawah ni pon boleh..hihi

anigif penmerah 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

daku tag:
cik kema
kak atie
nani


kipas kereta


bukan kipas kat enjin kete tau
tapi kipas yg kat dashboard kete tu
lama x nmpk paten mcm ni zaman skrg
kalau dulu2 kat dlm teksi2 atau kete2 mesti ada

kalau daku balik kg pon still nmpk teksi2 lama yg masih guna
kipas dlm kete ni...



breakfast dgn homemade nasi lemak

last minit punyer nasi lemak..
men campak2 je la kan...
bahan pon bukannya cukup sbb x plan pon nk msk nasi lemak..
huhuhuhu..
tapi dah selesai da pon semuanya..







agak agak apa ye


ada dapat sorry note dari abx express 19/10
agak2 dari siapa dan apa ada kat dlm parcel tu erk?
huhuhu...
tertanya2..
yang pelik kenapa abg abx ni x call bila tgk org xde kat rumah
kot kot x dgr dia ketuk pintu ke
tertido ke kan...

request to resend la...



Saturday, October 22, 2011

anak ayam pon boleh la...


penat daku godek2..
letih jari tangan ni...
anak ayam pon boleh la...
nk yg simple2 je dah la...

kalau jadik mcm2 x de la daku frust sgt kan...
hua hua hua...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs