KLIK KLIK

nuffnang

Monday, December 31, 2012

last day 2012



yeah..today is the day...
last day 2012...last entri jugak untuk 2012
31.12.2012

countdown nak masuk 2013 la plak...
mcm cepat je masa berlalu..huhuhu
dah dapat ke capai azam 2012?
alhamdulillah..ada yg dpt..
ada yg lom dapat...

daku da dpt mesin jahit..walaupon x lah segah mana
tapi alhamdulillah..ensuami belikan..i love u lah...
dapatlah jahit apa yg patut...
skrg in progress 2 helai baju kurung
yg dulu2 buat terbengkalai..hahaha
mo kasi abiskan lah jadi baju...
dgn mesin tu jugak..dpt lah jahit lngsir tingkap rumah sendiri
dan jugak rumah kawanku -kak fauziah..
sungguh gembira...

ensuami plak da dpt beli pressure cooker
pastu senanglah dia nk masak daging ke tulang ke bagi cepat empuk
pastu alhamdulillah..da dpt beli dslr dia
dgn mcm2 lens..huh...
daku?tukang posing je...
tu pon x berapa nk posing..kih kih..
sudahnya amik la gmbr view ke,binatang2 ke..hihi..
paling byk amik gmbr makanan...
nah...saper nk bertanggung jwb klu suda lapar????

rindu nak makan ambuyat lagi


rindu lagi nak makan latuk...
hmm..yummy..


ada lagi yg ensuami x tercapai azamnya..
nk further study..haishhh...
asik tertangguh je...
klu ikut hati nak je daku yg further
tapi daku x mo keje..boleh???
boleh tmbh ilmu pengetahuan...collect degree plak..hahahaha

ada lagi impian kami lom tercapai
tau apa???
lom ada rezki dpt baby...
( yg ni klu org tanya lebih2 mo rasa nk kerat lidah dia..hahaha
xde drh tinggi..low blood pressure plak dtg..karang ku sepak sekali
"danggg" pitam
my bff zarina ajar 'ko buat je x dgr apa dia tanya x pon buat2 tgk talipon'
ahaks - so cute beb...dan ia menjadi..hahahaha )
yg timbul si budoy je...ahaks...
kekadang bercakap jugak dgn si budoy tu
'budoy boleh x ko doakan saya dapat baby?'
pastu dia tgk aku,aku tgk dia...BLURR..hahaha
bygkan klu budoy jwb 'boleh'
mo pengsan 44x kan...



eh..eh...hari ni besday daku lah...
20 tahun dgn 11 tahun pengalaman ..ye..ahaks
apa nak buat hari nih???
baskin robin jom....sambar 1 pint...
( mana x gumuks mcm nih )
last year smbut kat sabah...
this year dgn ensuami je...
nak balik kampung pon x cuti...nti2 lah...hihi

oh no...2013 will be 32?????
dah terkeluar kalendar kan...



Sunday, December 30, 2012

last week -perantin & kemeja merah




last week bwk mak ayah g kenduri besan dia...
jap..jap nak godek picca ensuami
nak carik gmbo perantin
ensuami skrg suka amik gmbo dlm bentuk 'raw'
haishhh....
ssh daku nk convert la plak g jpeg...
sgt lems bab2 gini...

okeh dah jumpa...
sekeping je yg okeh..hahaha..

apa pun selamat perantin baru la...Syed Ahmad Dzharief Al-Jamalullail & partner
perantin ni adik kepada my adik ipar..
perantin honeymoon kat bali...


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

skrg aeon tgh sale kan...
tup tup ensuami kena gi dinner tema putih merah atau hitam
arrghh...ensuami nk pki kaler merah
mana de kemaja atau t shirt yg ok kaler merah...
keluar la kami g aeon crik kemeja merah
ensuami kenan yg kotak2...
nasib baik tgh sale kan...
so rembat lah yg ni...
sbb x pernah ada kaler mcm nih..
ok lah harga RM73.90
dpt disc 50%
pastu guna kupon aeon RM10 yg dpt dari citibank sbb buat survey
ok lah tuh..bayar RM26++ je...






Saturday, December 29, 2012

alahai...si budoy de kutu plak..



adehhh...ni la antara yg x nak berlaku dah berlaku
kami mmg x sempat lagi nak bwk budoy pergi kinik haiwan
nak inject vaksin dgn deworm skli...

hari tu lps ensuami balik dinner jabatan
smpi2 rumah belek si budoy
tetiba nmpk plak mcm de bnda bergerak...
arrghhh...msti kutu nih...
pastu da mlm sikit daku plak chk...ada nmpk jugak sekor
sahhh...ada kutu la nih
nasib baik x byk..dan cepat detect
klu x mo gatal2 la kami kot kena kutu kucing nih...
pagi2 da jemur karpet...
smlm ensuami da spray sume karpet2 tu...
harap2 sumer kutu tu mati...

tadi kami bwk pegi kinik..
ensuami g tanya2 dulu ttg deworm dgn vaksin brp harga
derang kata RM50..
tapi priority kat bab kutu nih dulu
mo kasi zass ni kutu dari si budoy..
okeh kami guna ubat kutu yg jenis titik kat tengkuk dia tuh
at least selamat sikit la kan..
dia x dpt nk jilat...
rupa dia mcm picca kat bwh ni..brand frontline
kena ikut dos la..
klu overdose nti kucing kita akak keracunan
mungkin akak muntah2 dan cirit birit...


so mcm budoy berat 1.73kg mcm tu..
kena letak setgh dos je...
maksudnya setgh dari tube hijau tu...
betul2 letak kat tengkuk dia yg ada lekuk tu...
ubat ni kena letak lagi sebulan akan dtg...
tapi mungkin time tu dos da kena 1 tube tu...
doktor kata try monitor dulu...
kdg2 kucing letak sekali je da okeh...da xde kutunya da
oh ye...harganya RM20utk 1 tube nih...
lagi satu klu nak letak ubat nih..kucin tu x boleh kena mndi...
sebelum letak...x boleh mandi 2 hari 
 lepas letak x boleh mndi 2 hari
nasib baik budoy kami x mndikan b4 bwk g kinik..hihi..

alahai budoy...



Thursday, December 27, 2012

last winning 2012 - wacoal


yeahhh....last untuk 2012
dpt voucher wacoal sbb join  Wacoal "Love Your Breasts" Contest
x sangka plak menyangkut
sbb daku pon email gitu2 je...
awal bulan hri tu de plak email request details dari pihak wacoal
chk2 nama da ada rupanya kat http://wacoal.com.my/pr2012/results.php

tapi trouble plak kat courier...
dtg time daku g angsana g survey kat promosi kraf tu
balik2 tgk sorry note de kat pintu time hari hol hari tu
esoknya request suh gdex hntr balik
tgu2 smpi pukul 6 x dtg jugak...
daku pon gerak la balik kampong

hari isnin pegi sendiri kat opis gdex nk collect sndiri
chk punyer chk derang x jumpa plak suratnya
balik la dgn hmpa...
tgu2 kat rumah x de jugak..huh
last2 pagi xmas tu bru la dpt....




okeh...boleh g survey nti harga2 yg patut...
kupon tu valid pon x lama..
huh...

Friday, December 21, 2012

FM Johor Bahru



yezza....
ni lah koleksi FM baru
yang ni daku beli kat promosi kraf kat angsana
hari tu da pegi jalan2 jap
g scanning dulu...hihi
time tu ensuami lom gaji eh
so tangguh2 dulu la nk beli fm nih

smlm kan 2012.2012 cuti hari hol
so dot la gi lagi sekali
ensuami lupa nk bwk kamera la plak
so x de lah picca ye..
byk batik2 yg cantik
de baju kurung la kain pasang la
macam2..cantik2...

tapi daku berkenan nak tmbh koleksi magnet je...
so rembat la 4pcs nih...
harga dia RM6/each
tpi beli 4 bayar RM20 je...


handmade fm


dibuat dari handmade paper....


actually beli 4 nih nak bagi my sis jugak...
of cos la 1 daku punyer
1 nak bg tika (ummi si zara bambam tu) sbb belikan daku inner ninja 2 lai..ahaks

 zara yg kepoh nak try baju baru utk wedding uncle dia..


1 nak bg huda sbb belikan daku sepasang baju kurung..
homaigod..derang belikan kakak dia sesuatu dan dibalas dgn fm je..
hahahahaha...
1 lagi lebih bg mak la...



ok lah...
happy weekend...yg cuti pnjg drive bebaik..
daku pon nk g rumah zara bambam sbb nk bawak mak tok dgn tok ayah dia
dia kenduri kawen besan mak ayah kat ampang

~ tata~


Thursday, December 20, 2012

serawa durian



semalamkan daku de buat serawa durian
siyes..seumur hidup nih daku x pernah mkn
jakun kan...hahaha

durian yg beli hr tu duk dlm esbok lama dah
dari demam overdose durian hr tu terus peram dlm esbok
x berani nak mkn...
beli hri tu smpi 6 biji okeh...
6 biji tu baru RM10 je...
tapi isi dia sumer okeh2...
beli pon kat @mart kempas ni je...
skrg pon masih lagi ada durian feast nih...mmg ramai org

hari tu beli byk mmg nak buat bubur kacang sikit
pastu verangan nk buat durian crepe...
alih2 demam..huh...
pastu dah x smgt dah nk membuatnya
nak mkn pon da x teringin da..

terpikir la jugak baki durian nih nk buat apa..
nk buat gula durian mcm sikit sgt
nk buat bubur..dah buat
last2 godek resepi serawa durian
ternmpk plak mat gebu hapdate resepi
okeh la...jom la buat
bahan pon mmg ada je kat dapur...


amek picca guna vantage mode..
pastu pucat je..mcm x selera nk mkn
tapi da abis da pon...

klu nak resepi sila lah klik SINI kat blog mat gebu...



Wednesday, December 19, 2012

free sample ~ forever mine johnson baby cologne



semalam dapat nih...


sebenarnya daku x tau pon nama ada dlm list tu...
wangi ~sila sebut gaya stacy...hihi..



Tuesday, December 18, 2012

laura ashley shopping bag



semalam tangan gatal godek2 psl handbag..hihi
saja nk cuci mata
membelinya tidak la kan...
pastu godek2...terus jumpa satu beg nih
tunjuk kan ensuami kenal x beg nih?
kenal dia kata..
beg awak kan...
( klu lah ensuami kata x kenal sah dia buta atau rabun makin teruk
sah2 bini dia usung beg tu ke sana ke mari...
siap balik kampong pon budoy duk dlm beg tu)


belek2...baru ku tau
harga asal dia RM29 ye..hihihi...
tapi kan org buat shopping bag
daku buat handbag...
huh...ada ku kesah?
jnji bahagia...tpi siyes best usung beg ni ke sana ke mari..
sbb besar pastu boleh sumbat mcm2...



ni lah beg yg diusung ke sana ke mari tuh
smpi dah nk lusuh dah
maklumlah masuk mesin basuh tu je dah brp kali...kann...
nak tau beli mana dan berapa $ ku beli beg nih????
jeng..jeng..jeng....
kat kedai bundle..hahahahah
3 hinggit je ku beli
time beli tu mmg baru lagi la beg ni
siap ada price tag lagi...

nah...hari tu g derma darah pon usung beg ni gak...
suka..suka..



Sunday, December 16, 2012

Green Apricot Follow & Menang



Tarikh tutup penyertaan pada 13 JAN 2013.


phewtick



best pulak berphewtick nih
my sis yg bg tau..hihihi..
tu pon sbb asben dia buat dgn opis mate
pastu try gak la crik apps tu kat tepon nih...
yes..dah berjaya donlod...
meh la berphewtick...
tapi daku ni berphewtick dgn ensuami je
len lah klu keje de gak opismate blh berphewtick sesama..hahaha
siyes lah..klu x de keje time tu..
klu dah keje menimbun mmg nk kena mrh boss lah
kejap2 nak scan qr code tuh....


my QR code



my income sekarang..hahahaha
sikit2 la menabung..


ni lah cara2 yg diterangkan
klu nk strt phewtick
apa yg nak kena buat
apa yg boleh dan x boleh
xmo men tipu2 ye...
x baik..hihihihi





payment di byr guna paypal...
tapi agak byk la plak komisen tu ditolak kan...
15% tuh sekali cash out...






Friday, December 14, 2012

pet world



last week kami pegi danga city mall
ada pet world
tetiba plak terpegi..hahahaha
sejak menjaga si budoy ni kan...
kot2 ada brg kucin yg murah2 kan...


dan dan nak masuk tu kena suh plak registration form
igt dpt pape lah ke kan...
x de pape pon...takat nak clmd mystery gift la
nak join contest kat dlm tu
pegi pon bukan berjam2 dlm tu nak nunggu bagai


jln2 kat booth2 mcm2 ada...
yg jual makan kucin anjin
yg jual ikan...
mcm2 lah....
nengok je...
kat belah hujung tu de plak sangkar2...
wah byk kucin
mcm biasa la mesti tu contest kucin cantik...
mcm2 rupa ada....
yg comel..yg tido...yg hodoh...haishhh..
mcm2 rupa makhluk ciptaan Allah 


ni je lah yg daku rajin nak snap...
maleh.....
kesian kat kucin2 nih...
depa dah letak da jgn sentuh..
tpi kucin2 ni ttp kena cucuk2..dgn jari...
nasib ko lah kucing kena tunjal2 kan....
kalau daku la jadi owner...geram je tgk
rsa mau potong je jari org yg menunjal tu....


last2..kami beli clumping cat litter je
tgh promo..
buy 1 free 1...7 lit 1 bag..
so RM22/each..dpt lah 14 lit stok utk si budoy
yg nih best sikit la kot sbb utk travel je guna
kekadang balik kg..
ke g rumah adik ke...
boleh la guna...


dan akhir sekali....
aksi 18sx....si budoy...
skrg suka tido telentang mcm tuh...
eh...seksi..

abaikan kaki ensuami dan patung spiderman budoy kaler merah nun di sana...


this week de event kraf plak kat angsana
nak pegi jugak lah
tpi bukan waktu yg bersesak2..
pasal event tu smpi 25hb
so bebila boleh pegi...


Wednesday, December 12, 2012

movie again



lately ni ensuami suka tgk citer katun
so byk kali jugak lah kami ke aeon bukit indah
semata2 nak tgk movie...

latest movie yang kami tgk citer
rise of the guardian
yang ni kami amik 3d...

kira kali kedua lah citer 3d yg kami tgk
tapi dua2 pon citer katun..
dulu tgk citer brave..


best gak la citer rise of the guardian nih
sedih bila sandyman tu mati..huhuhuhu
tpi last2 dia hidup balik..hihi

hari tu de gak tgk citer wreck it ralph
best jugak..
citer pasal game...
karekter game.,..
saper yg kaki game time kecit2 dulu mesti igt karekter dlm tu....


yang pasti dua2 citer nih best lah...


Tuesday, December 11, 2012

jom makan aiskrim




phuh..phuh....
mcm da bersawang la blog nih...
lama x hapdate....ahaks

citer pon citer basi...
bz la konon manjang....
klu keje ada gak time audit2 ke apa kan...
tapi nih duk rumah...
audit la apa yg patut..hahahaha
kan da hjg tahun...

tekak masih sakit lagi..
nk telan air liur pon sakit
ubat sebeban da abis...
sakit x mo pegi2...
godek2 laptop nih jumpa plak picca baskin robing nih
aiii...terliur la plak
time2 sakit tekak nih...
ubatnya mkn eskrem..kan...
klu x baik..sure makin teruk....

tetiba nk mkn yg ada wafle2 nih...
yang pasti order world class chocolate jugak...



1st time beli yg jenis kek nih
mahal..huh...eskrem skit je...
ni pon world class chocolate gak...
sgt minat dgn flavor nih skrg...
klu x amik yg kaler hijau tu je..yg pistachio tu...



Monday, December 3, 2012

eh..eh dah bulan december la



pejam celik pejam celik
dah bulan doblas rupanya
thun depan dah masuk tahun baru
tambah lagi umur...
eh..eh..ni entri pertama untuk december

skrg ni amat bz betul
nak hapdate blog pon malas...
sangat malas...
nak nak klu hujung tahun gini
dgn cuti sekolah
pastu byk keje kawen....
so bz lah...balik kampong...

daku pon baru jebalik dari kampong
byk buah rambutan
tapi x amik pon..
xkan mkn nya klu amik..
dari busuk dlm plastik 
biarlah dia buruk atau monyet makan
atau orang lain yg makan
nak crik penyakit makan rambutan time gini
baru je baik demam selsema batuk bagai
'dang'....mau pitam lagi klu demam balik

jumaat hari tu lepas abis keje
balik muar..amik mak adik sumer
sbb uwa nk register masuk sem baru da
so tido kat ampang..
sabtu pagi bertolak dari rumah dlm pukul 9.30 pagi ke seri iskandar
jalan ok jugak lah...
ada lah jem sikit2 je kat atas hiway tu

sampai kat seri iskandar je dah pon pukul 12.30 mcm tu
register amik kunci sumer
kuar balik g tesco beli brg2 uwa
dgn hujan yg lebat...
lps makan antar uwa semula
pastu pkul 6 ptg kami gerak balik...
nasib baik drive tukar2 dgn ensuami...
boleh share2 penat...ahahahaha

hujan sangat2 lebat
ada certain tempat je yg hujan x lebat sgt
so bwk kete pon slow2 je lah...
alhamdulillah..
smpi ampang pkul 10.30 mlm...
rehat2 kejap pastu nak balik muar plak....
kami gerak balik muar pukul 12.30
selamat smpi pukul 3 pagi....


ahad : ZZZzzzzzZZZZzzzZZZZzZZzzz
tido....pastu balik jb semula....
* penat *




Thursday, November 29, 2012

demam lagi



demam ni on & off plak...
hari tu da ok..
kena lagi...
kali ni x boleh tahan da...
pegi gak kinik...
nak tgu kinik gomen bukak...
surrender...
ensuami bwk g kinik kat area rumah ni gak...
konon nak g kinik penawar
tapi tah mcm mana masuk kinik dahlia
dgn confident pastu mamai2...
'pernah dtg sini?'
"pernah"
carik2 kad x jumpa..hahahaha
bila da kuar..baru daku perasan..
lah salah masuk kinik...hahahaha
apa2 lah labu..
jnji demamku baik...
sungguh x selesa...huhuhuhu


ubat batuk
ubat demam/selsema
antibiotik
ubat tahan sakit
ubat radang tekak


Sunday, November 25, 2012

tiada daya



haishhh....demam da makin baik
tapi sakit tekak nih menggila la plak
punah weekend..hihihi
terasa nak mkn itu dan ini
tapi tekak ni buat makanan tu rasa x sedap
sabar..sabar...ujian dari ALLAH
sikit je tu...
ada lagi org yg hebat ujiannya ALLAH bagi

dan alang2 citer pasal ujian ALLAH
ni nak citer sambil2 nak mintak pendapat...
kot2..ada yg boleh membantu..

daku de seorang kenalan (ex-house mate time bujang dulu)
stay kat kl..area setiawangsa..
sepanjang duduk serumah dgn dia daku x pernah plak nak amik tau pasal dia
ye lah..daku bukan kepochi atau joyah sgt pon...
dia buat hal dia..ku buat hal sendiri...
lagi pon daku kan keje shift
so utk berbual ke berjumpa ke...mmg jarang sekali
duit rumah pon selalu men selit je bwh pintu dia
sekali dgn duit bil air+api...
sampai lah satu hari..kita org dpt berbual panjang
dia strt citer dulu...pnjg citer..tapi ku ringkaskan kat bwh...
.
.
.
.
Kenalan seorang perempuan dan belum berkahwin.
Berumur dalam 40an.
Mempunyai masalah keluarga yang kronik sehingga di buang keluarga kandung.
Keadaan menjadi semakin kronik apabila kenalan ini tidak boleh bekerja dan dipercayai mempunyai penyakit misteri.
Dia telah berusaha berubat di merata tempat semasa mempunyai pendapatan.
Tetapi kesemua tempat tidak mampu mengubati penyakitnya.
Keadaan sekarang kenalan tidak dpt bekerja,tidak lagi mampu membayar sewa bilik apa lagi duit untuk menampung kehidupan harian.
Terbaru dia memberitahu sewa bilik sudah pun tertunggak 2 bulan..
Baru baru ini kenalan meminta tolong dari saya untuk mencarikan mana mana asrama pekerja atau rumah perlindungan untuk dia berlindung.


ku nak menolong tidak lah mampu
setakat mampu top up kan prepaid tepon dia je...
tu pon utk urgent2 kes ke apa...
da abis sumer kawan dia call mntak pendapat dan tolong
tapi xde saper mampu nak tolong..

kenapa x kawen je?
dia kata diri sendiri pon x mampu nak jaga ni kan lagi nak menjaga suami dan jalankan kewajipan seorang isteri..dia x mampu..biarlah dia sendiri

caner nak bantu?bank in duit ke?
sumer akaun dia dibekukan sbb dah diisytihar muflis gara2 hutang kredit kad yg x mampu dibayar.duit2 tu lah yg digunakan semasa dia tidak dapat bekerja utk berubat..
time dia turun naik mahkamah..daku masih lgi jadik hse mate dia

beberapa hari nih..
daku ada lah try crikkan rumah/tmpt perlindungan atau asmara pekerja seperti yang dia mtak tolong
tapi x jumpa dan kebanyakan untuk kanak kanak/wanita terlanjur
klu boleh tmpt2 yg tiada kaitan dgn JKM sbb takut keluarga dia mencari semula...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs