KLIK KLIK

nuffnang

Friday, January 6, 2012

interview paling x best pernah aku lalui


poyo je kan tajuk ni...
mcm beria je sgt...
hahahaha....

ni utk rujukan akan datang ye...
mna tau kang dah tua2 nk igt balik dah x igt
so meh la berceloteh di sini...

last monday (19 dec 2011)
( chehhh...speaking la plak )
daku pergi interbiu..
hari jumaat HR dari company ni call...
invite interbiu hari isnin...
daku pon mcm dlm dilema..kui kui
nk pergi ke x...jauh ni..dgn jem lagi..huhuhuhu
tergugat sikit la iman tu kan...

tgh pikir2 sekali line phone putus2 la plak
tapi sempat la infm kat PIC tu suh email...
sempat la jugak dia btau nti dia email invitation...
ok...pastu daku pon x de la nk call balik...
dalam hati kata..
apakah petanda itu..huhuh...
harus pegi ke x interbiu tu...
warrghhh...serius conflict ni....

tgh hari tu (setelah puasa ngadap FB kan)
dapat la email dari HR comp tu...
invitation email..
pastu kat bwh remind suh print email
dan tunjuk pada guard masa nk masuk...

ok..daku pon siap2 la print...
pastu ensuami balik...
tanya lagi pendapat dia..
harus ke saya pergi?
ensuami jwb
pergilah..ok tu interbiu nya...
lapang sikit la hati ni...
tapi tempat tu jauh dgn jem lagi...
berbaloi ke?...
serius daku berat hati nk pergi sebenarnya
tu yg byk sgt tapi tu kan....
tapi alhamdulillah syukur..
ensuami selalu support daku....

ptg tu daku ajak ensuami pergi survey tnpt interbiu tu
ensuami tau jln area situ
sbb dulu dia keje area sana...
daku pon tau gak...tapi mcm igt2 lupa...

dah tau tempatnya...
otw balik tu melecong la kat jusco tebrau
tu yg siap tgk movie lagi..hihi
hihihihi....

okeh..berbalik pada citer interbiu...
hari isnin pon tiba..
pagi tu hujan lebat sgt...
arrghh...sudah...rasa mcm mls sgt
tapi kuat kan hati...
bersiap..bwk sumer document
otw tu..hujan mmg lebat gila...
kdg2 lebat..kdg2 renyai...
tapi byk yg lebat la....smpi x nmpk jalan...
pastu nk kena bersaing plak dgn lori2..
warggghhhh....
mana nk elak lopak air lagi...
dgn kereta2 yg x tau sivik memotong dari kiri....
huh!semput....

otw,kerani HR tu call
tanya jadik dtg interbiu x?
daku jwb jadik..tgh otw..
dia pesan nti bgi invitation email yg print tu kat guard masa nk masuk
pastu bwk masuk kereta bg tau nk pergi
interbiu kat bhgian construction & engeneering
okeh..

smpi kat post guard berhenti tunjuk email..
pastu guard tu kata x boleh bwk masuk kete..
daku bg tau yg kerani HR tu call dan bg tau boleh bwk masuk kete
dia pon suh kuar balik & kena amik pass..
ok..daku pon u turn balik kuar...

adehhh...dgn hujan yg lebat tu...
mencari paking..
penuh gila..cner ni..
pusing2..lntak la paking je lah kat blkg kete org...
kejap je lagi pon...

dgn hujan yg lebat gila...kuar la
berlari2 anak gak la kan..
pergi kat kaunter reception
infm yg daku nk masuk ada interbiu
dia suh isi slip pastu bg pass...then daku btau nk bwk kete..
time tu mcm tongong je...
dpt slip dgn pass tu x baca2 pon apa yg di tulis
guard reception tu pon x bg tau apa2

berlari anak lagi sekali masuk kete
lalau lagi kat guard tu..
pastu dia tanya lagi...
knp x amik pass kete...
hah!...
aduiii...bongok gak aku ni x tgk2 slip tu tulis apa
yg guard lg sorang tu da kesian tgk aku
dgn basah2 pastu kena u turn balik...
adeehhh....

kuar lagi dgn susah payah mencarik paking
dah la time hujan2..
warrghhh...sampai kat tempat polis bantuan tu
tertinggal plak invitation email yg da siap print tu
pergi balik kat kete
warrghhh...tiba2 beg plak putus...huhuhu
(apa la dugaan ni)
bertempiaran botol air kuar..malu nya..


amik email yg da print out tu
tapi kat email tu xde plak nama PIC dari HR tu
huh! x kena bg masuk lagi...
call balik PIC tu mntak nama dia..
last2 bru la dpt pas kete tu...

dah smpi kawasan dlm ni..
mna la plak arah nk tuju
dah la tmpt ni besar..huh!
crik2 tmpt nk interbiu tu sambil budak HR tu call
bg direction...
TQ sha...
last2 jumpa pon...nun tersorok...
masuk tempat tu terserempak dgn sorg pompuan baju kaler hijau...
tanya la kat dia kan...
(org kata malu tanya sesat jln)..hihihi
dia pon jwb tmpt tu kat tgkt 1..
oh..ok TQ...

akhirnya jumpa gak dgn sha (PIC HR tu)
tgu2 jap..
dia kata..interbiu x strt lagi sbb pgi td ada meeting..
fuhhh....lega...
pastu dia bwk naik tgkt 2 plak...
tgu turn...
dah ada 4 org yg tgu turn kat situ...
daku rsa daku paling tua la kot..muahahaha..
yg lain sumer muda2 lagi...

daku turn no 4...(patutnya yg last sekali)
tapi tah kenapa dia pgil daku dulu instead of ada sorg lelaki ni..
(kesian dia tgu lama)

interbiu pon dlm 10 min je...
pastu kuar dan balik...
tapi kan rupa2nya org yg daku tanya yg pki kaler hijau tu la yg interbiu daku...
hahahaha..
dia pon senyum je...tpi dia yg byk tanya..huhuhu...

interbiu kat SINI


bila igt balik..rasa sedih sgt time tu..
nak nangis...


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs