KLIK KLIK

nuffnang

Saturday, February 11, 2012

Again: Tanjung Piai & Kukup


"happy weekend"


6hb hari tu..
kami ke tanjung piai buat kali kedua
dan pertama kali ke kukup
dekat je dua2 tempat ni
jarak dlm 10km mcm tu...
ada a few picca la..
kang upload sumer muntah hijo plak nk tgk...





haruslah gedik kat mercu tanda dia kan


tang perut..mmg fail lah..
"prosper" ensuami kata...


paya bakau...



okeh,
jom g kukup plak
parking mmg ssh nk crik kat kukup ni..
so pndai2 lah paking kat area stesen bas ke..
klu nk paking tepi jln
jgn smpi menghalang jln
nti perbandaran saman...


smpi2 je terus menyelinap
kat celah2..nk gi tgk tmpt org memancing
tah apa nma tempat ni
klu x silap ada nampak papan tanda
"kawasan nelayan melayu"
tah mcm gitu lah..yg penting time baca tu 
mmg kawasan melayu la...






dah lalu kat celah2 ni...
baru lah dpt smpi kat hujung sekali...
dapat lah snap picca kat bwh dgn clear..





aktiviti punggah memunggah ikan,kerang..
mcm2 lagi...


kita org x gi pun pulau kukup national park tu
kena naik bot okeh...
bayar 5 hinggit je..
boleh bitau kat org bwk bot tu klu nk gi ladang ikan
so boleh beli ikan fresh tau...
next time dtg lagi baru pegi kukup national park tu
time ni kita org punyer battery dah low...hahahaha...
dah x larat dgn cuaca panas lagi...
bahang laut lagi...


ni lah cameraman yg dah low battery..


sbnrnya pegi lagi sbb ensuami nk gi sbap picca utk photo contest
tapi bila dah snap tgk balik dia mcm x puas hati je dgn picca dia
nti kita cuba lagi ye...


7 comments:

cIk JanNah said...

eh 6hb tu jannah pon g kukup n tanjung piai..tak jumpa pon? heeee :)

Zarul said...

wat pe kat sana tu

kak ina kl said...

tak pernah sampai lagi kat sini..cam jauh ajer nak gi..semuga kamu berdua di kurniakan zuriat yang di idamkan selama ini..barulah tau camner buat zuriat tu

ekinashikin said...

TQ kak ina..aminnn..harap2 ada rezki ye..
nx time dtg la JB..infm dulu awal2..hehhe..boleh join jln2

ekinashikin said...

jln2 je zarul..hehehe..
snap2 picca..

cikpuanhady said...

hihih..dolu2 pi masa peknenkan zahra.. amacam ngan tempat parking dia?

ekinashikin said...

hehehehe...dah lama tu has...
dtg lagi lah...paking dia dah tar da...ok lah sikit...
dlm tu pon byk buat renovation dah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs