KLIK KLIK

nuffnang

Friday, May 18, 2012

bengang tau dengan bank islam ni

tapi bukan sumer la kot yg bermasalah...
ni kisah smlm la...
uwa kan nk further study so kena la buat akaun bank islam dgn sspn
sbb nti kan nak apply ptptn kan...
so salah satu tmpt yg boleh bukak akaun sspn ni ialah bank islam
dah alang2 kena buka akaun bank islam
so nk bukak akaun sspn sekali kat tmpt yg sama
walaupon kat website ptptn kata
pendaftaran sspn on9 hanya boleh dibuat sehari selepas tu..
no prob la asalkan x ulang alik sana sini...

smlm uwa pegi bank islam dgn ayah
org mmg x rmi sgt la kat bank islam ni
mcm biasa dokumen sumer ada..
nak bukak akaun bank islam xde masalah
tapi nk bukak akaun sspn plak bermsalah...
kerani kat kaunter cust svc( rasanya ) kata kena tgu umur uwa 18 tahun
sbb uwa kan bru lps spm 
so umur skrg 17 lagi dan bulan 9 nti bru umur dia 18 tahun
kerani tu kata susah la nk buat
kena guna nama ayah la...
pastu susah sbb ayah x keje la (pesara)
pastu siap bg reason akaun sspn tu x penting la..
pastu uwa dgn ayh pon x de la nk tepon aku time tu
klu tepon meh aku bagi sedasss je kat kerani tu...
nak keje ke x nak...
so dah kena advise mcm tu uwa pon x buat la akaun sspn kat bank islam tu

dah balik rumah baru ayah call 
bg tau uwa x dpt nk bukak akaun sspn
daku pon pelik la kan kenapa plak...
apa reason dia x bagi..
sumer reason dia mcm x logik..
klu x tau ke..malas nk keje ke kan x pyh la keje
keje pon menyusahkan org nk buat apa...
duduk je lah rumah..
byk lagi org lain nk keje...
daku yg kat jb ni rsa mcm nak balik muo je nk g bank islam tu..
silap plak uwa x amik nama kerani tu...

last2 daku advise ayah bwk uwa pegi maybank je
alhamdulillah x smpi sejam pon dah bukak da akun dia...
x kisah la ayah nk kena sign ke apa...
dah ank dia kan..sbb adik2 yg lain bukak sspn x de mslh pon...
ayah gak yg sign...


kat bwh ni ada sikit info2 utk bukak akaun sspn







lepas uwa bukak sspn kat maybank
daku call bank islam tu tanya
knp dia x benarkan pelajar umur bwh 18 nak bukak akaun
penjelasan yg daku terima tah dari kerani ke pegawai ke atau branch manager ke..

- bank islam ejen (mcm nk menafikan yg sspn tu produk dia)
-umur bwh 18 kena guna nama ayah/ibu/penjaga (masalahnya smlm uwa dtg dgn ayah)
-kena online dgn ptptn,sistem selalu ada mslh,mungkin sbb tu x nk customer menunggu (x de plak kerani tu bg tau mcm tu smlm)
last2 dia kata nanti dia semak balik dan cari info pastu dia call balik...
( tah boleh caya ke x kata dia )



siyes bengang dgn derang
tapi happy sbb da booking timet masuk petrosains utk 3 jun 2012


**hapdate**
daku da email ke bank islam cc ke ptptn
samada dpt balasan atau tidak..x tau la
tapi hari ni 23 mei en misral dari bank islam muar call mntak maaf
en misral kata dia da brief kat staff dia
dan mgkin ada miscommunication..
sepatutnya akaun tu boleh bukak tp mgkin salah advise dari staff dia kepada ayah...
"sejuk sikit hati da luah apa terbuku"


5 comments:

Mrs.Izi said...

weh ko mai kl time aku x de je manjang

PUANSTOBERI said...

Ekin,apa kata Ekin emel kat bos branch bank islam tu n c.c ke PTPTN. derang ni keja amik mudah je. Ada ke pulak kata ejen je. Mmg la seme ejen, Maybank, BSN ejen jugak. Tp PTPTN pun galakkan bukak kat Maybank. Terhapa2 tau. kalo rajin, better Ekin wat camtu..

islamiah said...

Kita manusia xsempurna...yg lepas dan kesalahan org maafkan lah usah dcanang satu dunia ...bukan pahala yg kita dpt tp dosa....lgpun pihak bank dh minta maaf so fikir2 la....

azam ajam said...

Salam..nak tya bbrpa soalan..sy ada beli no pin ptptn kt bsn utk isi pmohonan ptptn,brpa lama tempoh sah no pin tu...soalan kdua,nak buka akaun bank islam dan sspn kena bawa dokumen fotostat ape(tak dapat bukak pic atas tu)..soalan ke3,slps dh buka akuan bnk islam n sspn baru dpt mohon ptptn ke..n secara online atau mcmana..soalan ke4,masa isi pmhnan ptptn scara online mklumat ape yg perlu kita sediakn...cntohnye slip gaji dan lain2...atau mcmna...sy pelajar pjj..please email me 4 answer...tq

azam ajam said...

Www azamajam742@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs