KLIK KLIK

nuffnang

Thursday, May 24, 2012

sate vs otak-otak


iye..masih lagi berkisar tentang makanan...
mcm na nak kurus ni klu asik citer psl makanan ye...
heee...ini la dia sbb da diet la konon..
pastu dlm kepala hotak ligat je terbayang2 makanan kan...
diet tu bkn terus x mkn
mkn jugak tapi kurangkan jenis2 yg berkarbohidarat la...

ni lah menu mkn mkn kami 
hari apa erk?
x igt la..hehehehe..
tapi baru2 ni jugak la...
hidangan sate vs otak-otak

sedap...teringat la sgt klu x dpt
tapi kali ni kedai ni bg versi rentung la plak
eh...terasa gak geram
klu mkn kt kedai dia xde la rentung gini
tapi hr tu daku perasan time order tu
xde org jga kat api otak-otak ni time bakar
tu yg dpt versi kaler gini kot...
pasrah....
byk betul versi otak2..
ada otak2 kempas,gelang patah,muar
silap2 setiap daerah kat johor ni ada nama otak-otak tersendiri
tah2 pengilang dia yg sama je...
tpi psl kena bakor kat tmpt lain2..
ikut la nama daerah tu kot..muahahaha



yang ni plak sate ala2 malu
mcm x nk tunjukkan diri je kan....
5 cucuk sate ayam + 5 cucuk sate daging
siyes mmg best sate akak ni
harga 60 sen/cucuk
puasa hati la sbb sate still juicy..xde la kering smpi sekat tekak time mkn
lagi satu yg daku suka psl kat sate ni x de tambahan aksesori
mksudnya-x de tmbh lemak ke kulit ayam
kalau sate ayam tu
ayam je semata2...
klu sate daging mgkin ada lah sikit2..mgkin sbb ssh nk pisahkan...
ada jenis org (mcm ensuami)
dia suka klu sate ada lemak ke kulit ayam
daku plak x suka...
klu ada pangkah kedai tu
xmo beli lagi...


ok dua2 makanan ni beli dekat je dgn rumah
klu saper duk johor mgkin tau kedai mkn sayam 2 kat tmn dahlia...
yang otak2 tu daku beli kat sayam
klu yang sate tu daku beli kat kedai depan sayam
kat situ pon ada jual sayap ayam dengan burger best
nti klu beli daku amik picca ye
selalu x sempat hapdate da hapdate kat perut dulu...ngeeee


3 comments:

Nafisa81 said...

adoi jauhnya nak ke rumah ekin nak beli sate...bwk balik tmn u sate dah sejuk..kikiki..

JaSSNaNi said...

ekin, memang kalau satay tu saya suka tang lemak2nya sikit.. tapi bukan semua lah.. biasanya diorang yg jual tu akan letak lemak di bahagian tengah2 tu kan.. kalau daging pun sama.. saya suka daging yg berlemak sikit.. sbb tu la badan ni dah nak jadi belon.. asyik makan yg berlemak je.. ehehehe..

ekinashikin said...

Nafisa81-eleh mcm x biasa...meh dtg sini dgn umar umar & hasben..mkn la kat sayam..boleh je order sate tu..hihi

nani-ye la selera masing2 kan...
hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs