KLIK KLIK

nuffnang

Sunday, May 27, 2012

wakenabeb!- se****h*n ikan bakar

**sticky pos until 27 mei**

last wekend kami ke sini
asik dgr org citer je kan
terasa gak nk try sendiri..
ni sumer gara2 ensuami yg ajak..
klu ikut daku x berapa nk sgt la..
psl org komen negatif je pasal tempat ni...huhuhu

kami dtg petang...
rsanya x smpi 6 meja pon yg diduduki oleh manusia
itu termasuk pekerja depa sendiri yg duduk 
bukan pelanggan pon
meja yg kena duduk dgn pelanggan ada lah 2-3 meja gitu....
time ni mmg x rmi org pon..



tempat ni kira dekat je dgn rumah daku...
kat danga bay..
sebelah tune hotel...
dkt dgn suara ok jugak..
apa tu suara ok?..ahaks...
tmpt karaoke....tau pon pasal penah pegi..hihi


kalau x tgk menu ni pon x pe...
ckp je nak air apa..
pastu sah2 kena pilih ikan ke udang sendiri kan...




hasilnya setelah menunggu smpi rasa nk kebas vontot....
kami amik sekor ikn pari (yg x berapa besar pon)
dgn sekor sotong....(sotong agak pnjg..pasal tu amik 1 je)


rasa geram yg menyelubungi seluruh jiwa..
hasilnya..licin...

okeh menu kami:

1 ekor ikan pari
1 ekor sotong
1 ais kosong
1 teh o ais
1 nasi putih
1 nasi lemak


cuba teka brp total nya???
klu nya:
 klu beli hand mixer yg xde bowl kat giant boleh dpt 1 siap ada balance lagi...
klu brand biasa2 yg x glamer tu..rasanya boleh beli 1 set...
( ceh boleh jadik kuiz plak kat entri ni..peneka terdekat daku bg brooch jurai )
sila teka smpi 27hb mei 2012




perbandingan harga sgt ketara klu kita pegi mkn kat bagan lalang ke
atau ke medan ikan bakar yg lain...
ni mungkin faktor2 sewa dan keadaan sekeliling...
mungkin harga ikan pari kat sini 
RM7/100gram sedang kan klu kita tgk kat pasar
mungkin harganya RM11/kg (daku tgk kat katalog)
jauhkan perbezaannya...
tetapi klu kena dgn selera kamu tiada masalah....
klu dtg ramai2 berkeluarga buat gathering ke...
mgkin tmpt ni sesuai...
tapi sila pastikan duit atas 3 angka ye....



**hapdate peneka**
pnstoberi - RM63.50
jasfyra - RM95.00 ( ku amek tekaan yg kedua ye )
lurun namzar - RM57.50
Nafisa81 - 52.30
cik tom - RM75.00


10 comments:

PUANSTOBERI said...

Err..ikan pari tu tak smpai seko tu kot. Ngeee...
Akak penah makan sini. 2,3 kali gak la. Tp lps tu malas dah. Dah la menu tak pelbagai. Lps tu byk sgt kut cawangannya. Dia kena variety kan menu ni, kalo tak... sendiri mau igt la. Yg kat KL ni pun dah kurang dah orang dtg.

PUANSTOBERI said...

Oh lupa. meh akak teka.
Kesemua total adalah RM63.50

Mrs.Izi said...

memang bengong tpt ni.aku pernah kena.dah la lembab.x sedap mana.mahal lak tu.

ekinashikin said...

pnstoberi- haah..sumer men bakar2 je kan..menu x byk..hehehe(mandai je komen)..
ikan tu sekor kak..x berapa nmpk sgt kepak kiri kanan tu sbb kuah sambal dia tu byk..haha

zarina- ko jgn yeka sbb aku da btau ko hr tu..haahaha..tapi komen berani mati oooo...hahahaha

Jasfyra said...

wakenabeb!!!hahaha..mmg mahal menggila kan sekincan tu.kitorng penah g dulu.tp masa timbang siap2 tanya harga.ikan keli ciput tu je dh dkt rm8 sekor.hayyo...

hmm, nk teka rehe la..rm80 kot..hihi

Jasfyra said...

ke up lg??rm95 la.hahaha

lurun namzar said...

saya teka.
rm57.50

Nafisa81 said...

dekat gile dgn tempat kerja..tp baru pergi sekali dan tak berhasrat nak pergi lagi...
tekaan RM52.30

ekinashikin said...

aaaiishhh...sumer mmg x berhasrat nak ke sana lagi ye..hehehe

CIK TOM said...

cik tom teka rm75..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs