KLIK KLIK

nuffnang

Tuesday, July 17, 2012

covered button

ni sambungan pasal projek jahit langsir hari tu
kena ada button kat langsir tu kan..
daku guna covered button jenis ni la...
senang dan simple je..
x lah sarat barat sgt...


yang ni starter pack dia
dlm tu ada la alat2 dia nk tenggelamkan button tu
seronok buat..sbb senang..hehehe


ni daku beli refill dia
ada 21 pcs dlm tu
harga untuk each pack ni RM5 


klu x phm bhsa jepun sila lah ikut cara2 kat bwh ni
cner nk buat button ni
klu x phm pon x de masalah gak
sbb kita tgk picca dia pon da tau cner nk buat...
follow je lah
apa susah kan....




ni lah hasil yg daku buat...


nak daku belikan pon bulih
tapi kena tgu daku g kedai tu lagi ye...hehehe


5 comments:

Ardini Humaira said...

wahhh mudahnye! biasanya dni kalau nk tempah butang gni g kat kedai sebab tak tahu nak wat cemana. ni boleh try cari benda ni lak :D

nur anis said...

bestnya benda ni..selalu tempah je...seronok ni boleh buat sendiri..:)

Nafisa81 said...

beli kat ner?

ekinashikin said...

dni & anis - akak x pernah plak tempah kat kedai suh buat..ehehe...llenkali boleh crik starter kit ni try buat sendiri...

nafisa81 - beli kat jusco aeon bukit indah...g kat tgkt 3 kot kedai daiso...

Siti Asiah said...

kat daiso pun ade ye refill button tu, ruginya tak masuk mggu lps tu...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs