KLIK KLIK

nuffnang

Thursday, July 19, 2012

Ijazah palsu: Ciri keselamatan ijazah dikaji



hari tu kan kecoh pasal ijazah palsu yg boleh beli je kan...
agak x best la kan
kita belajar mcm nk botak kepala
lebam biji mata jadik mata panda
derang beli je nak dptkan benda yg sama kita dpt tanpa berusaha
itu lah kuasa wang ringgit...
tapi sebenarnya pengalaman dan ilmu yg kita dpt tu lebih berharga
kan..kan..kan...



sumber berita dari kosmo

Ijazah palsu: Ciri keselamatan ijazah dikaji

01/07/2012 8:59pm

JOHOR BAHRU — Kementerian Pengajian Tinggi akan mengkaji ciri keselamatan pengeluaran ijazah bagi menangani kegiatan penjualan ijazah palsu di negara ini.
Menteri berkenaan, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, kementerian juga akan melihat ciri keselamatan yang digunapakai negara lain bagi mengatasi kes seumpama itu.
"Berbanding sijil kelahiran yang mempunyai ciri-ciri serupa, pengeluaran ijazah oleh setiap universiti di negara ini berbeza-beza. Orang ramai tidak tahu sama ada ia tulen atau sebaliknya,” katanya.
Sebuah akhbar hari ini melaporkan kegiatan satu sindiket yang menawarkan ijazah palsu menggunakan nama Universiti Sains Malaysia (USM) menerusi laman web pada harga mencecah RM5,000.— BERNAMA


** dulu time keje astro ada lah sorang hamba Allah ni
dia citer dia masuk kje astro guna cert tipu gak
dia edit diploma kawan dia utk kje..kekonon dia ada diploma lah
cert asal dia kata dah hilang time interbiu dan di sahkan dgn adanya report polis
x kisah la alasan dia hilang kena curik ke rumah terbakar ke
jnji ada report polis dia kata...
dan akhirnya dia berjaya lah dpt kje kan..
waktu daku resign dulu dia masih lagi kje astro
skrg x tau la kje lagi ke x**

terpikir gak hasil duit gaji tu bg family mkn
cner erk...mmg la halal lgi pon dia buat kje mcm org lain gak
cuma tang dia masuk guna cert tipu tu tpi keadaan memaksa supaya dia buat mcm tu
klu guna spm je + experience cnfm gaji ciput la...
hhhmmm...saper la daku nk citer bab agama hukum hakam ni...
wallahhualam...



nama tumbuhan ni tipuana tipu
sumber : google



4 comments:

nur anis said...

dunia canggih sekarang, semua benda boleh edit..bahaya kan..

Cik Rongoks said...

tp still cam tak berkat je duit yg dapat tu..

Nafisa81 said...

DAH SELALU SGT JUMPA ORANG CENGGINI.
BILA SURUH MENGIRA..HAMPEH.

Ardini Humaira said...

ape la diorang ni menipu ada ijazah.. isk3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs