KLIK KLIK

nuffnang

Monday, July 2, 2012

sakit hati pastu soping kupon gambar sampai lebam...



bagi sakit hati reda dulu baru boleh hapdate kat sini
klu x kang 'termencarut' plak kan sbb nak lepas geram
alhamdulillah..nasib baik daku ni bukan org yg suka mencarut..

kisahnya last week..
mcm biasa dlm area pukul 10-11 pagi mcm tu mesti ada posmen hntr surat
mcm mana tau?
sbb dgr la kan bunyi tingkap pos box tu kelantang kelentung
lepas posmen masuk kan surat
klu luar waktu pon masih bunyi..
biasanya org hntr flyers atau katalog2 la...
( siap hafal waktu,tanda suri rumah berjaya )..lalalalala...
okeh balik pada citer asal...
daku dgn ensuami (yg ni pon daku gak yg komen kan)
ada lah join prediction bola utk euro tu kan kat paintsmore



saper komen dan betul so ada lah point yg dpt
depa akan hapdate hari2 la...
gigih la kami mengumpul point
makin lama makin rmi la yg joint
memula terlepas gak nk redeem keychain nippon paint tu
tpi lepas depa open lagi point utk redeem
dgn semangat daku pon nk gak redeem point tu
sbb nk bertahan lagi rasanya x mampu nk menggondol hadiah kamera sony tu (tah apa nama betul dia )
so redeem je la h point ensuami ( 8 point ) -1 set keychain tpi leper
daku ( 10 point ) - 1 set keychain tapi bulat2 gitu
sekali smpi surat2 tu....ensuami bwk naik lepas balik keje
warrghhhh....nk menjerit pon ada
surat da kena koyak..saper lah yg tergamak buat
dua2 surat kami plak tu
set keychain daku hilang..da kena curik..sabor je lah
tgl note dari paintsmore dgn sampul surat je
yg ensuami punye masih ada walaupon da kena bukak
tpi dia x amik la plak
mgkin kesian kat kami atau pon sbb yg daku punyer keychain tu cantik sikit
dia bulat2 kan..so menarik kat mata dia
tensen betul..terkenang2 kat keychain tu smpi brp hari
da x de rezki...

ni lah set keychain nippon tu
ensuami punyer la..syg nak bukak dari plastik (jakun)
sbb comel..hihi

asal boleh hilang?x kunci ke posbox tu?
ye..mmg x kunci
org2 kat blok ni mmg sumer jenis x kunci posbox
ye lah b4 ni x de la plak surat2 kena curik ke apa...
kira percaya la kan sesama kita kat sini
tetiba plak muncul si pencuri ni...
haiiisshhh...dgn ini di isytihar mau kunci la posbox tu
lantak la apa org nk kata
jnji surat2 daku dlm keadaan elok...
cepat2 pi godek kat toolbox carik mangga kecik
nasib baik ada..zasss terus kunci
padan muka...

da geram...mlm tu daku soping la kupon yg berkenaan dgn gmbr..
puas hati...
amekaw sekali 3...jenis
gmbr 4r,gmbr 12r dgn softcover photobook

tapi jgn salah sangka plak
ni daku share 3 badek..
tpi yg soft cover photo book tu utk adik yg bakal bertunang 14 july ni
dia yg agak kedekut (actually berjimat)
mntak khidmat abg ipar dia ( ensuami la ) utk jadik cameraman
time dia tunang...
buat pon simple2 je...kecik2
so dgn upah yg dia bg tu
dpt la daku belikan kupon2 kat bwh ni...
sebagai kenangan hari pertunangan derang...




Choose 100 (RM29) / 200 (RM55) / 300 (RM78) Pieces


sekarang mood da okeh da..pasrah je lah dgn keychain tu
da masuk july da...x sabar nak sambut poser..
alhamdulillah angin gastrik ni da kurang
hilang sikit2 berbandaing minggu2 sebelum ni...


3 comments:

Jasfyra said...

kuang ajar la pencurik tu!!

Mrs.Izi said...

cun sgt tu sampai org berkenan.hehe.tp masa ko citer ari tu rasa geram gila kat org tu

ekinashikin said...

jasfyra- kannn...geram betul tau..
rasa nk tmpar laju2..hehehe

mrs izi - tu la agaknya comel tu yg termencuri tu kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs