KLIK KLIK

nuffnang

Wednesday, August 15, 2012

siapa lelaki misteri depan pejabat pos tampoi ni????


siyes okeh...
geram dgn mamat baju hijau nih....
muka mmg innocent...
mcm x bersalah bila minta tolong....
pada yg ada jejakkan kaki kat pos opis nih...
buat bodoh je lah klu dia minta tolong...
rasa nak lempang laju2 je...

kisahnya...
awal bulan pose hari tu
daku ada g pos opis ni sbb nak beli setem pastu nak pos surat sekali
tetiba lelaki ni ketuk tingkap kete
ckp dgn ensuami dia nk pegi larkin..
tapi x de duit...pastu ensuami pon ckp jauh lah nak hntr
lagi pon kita org x ke area sana...
cara dia ckp mmg betul lah dlm kesusahan
( pandai betul dia berlakon )
lepas settle beli setem dgn pos surat
daku pon carik2 la kot2 de duit boleh bagi kat dia....
tu je lah cara nk tolong..
nak tolong hntr x dapek la...
korek2 wallet x de plak duit kecik...
paling kecik pon RM10 je..
ensuami pon sama...x de plak duit kecik...
( bulan poser..xde nk soping pecah duit sgt..hihi )
last2 bagi lah dia RM10 tu...
ye lah..dgn niat nk tolong dia..tu je yg mampu...
klu dia menipu..tu antara dia dgn Allah la ye...(da lah bulan poser)

tup..tup semalam...
ensuami minta tolong hntr dia g opis sbb motor tgl kat opis...
balik dari hntr ensuami,daku pegi pos opis lagi nk pos surat
sekali paking...aiii..nmpk mamat ni lagi..
time tu geram pon ada..berderau darah nmpk dia
bukan pasal takut..pasal marah..
time tu dia tgh ckp2 dgn sorg laki yg baru je paking kete
so dia mintak tolong yg sama jugak la kot...
eh..eh..senang2 je erk ko mengambingkan aku dgn org lain
buat2 muka susah..mintak tolong...
dah laki tu x dpt tolong dia...
dgn berani dia ketuk tingkap kete daku...
eh..eh...time tu daku da buat muka dah..

mamat kambing : assalamualaikum kak...
daku : waalaikumsalam
mamat kambing : kak,tolong saya nak ke larkin kak,duit pon x de
daku :eh..kan hr tu dah bagi 10 hinggit x kan x sampai2 larkin lagi????ko ni menipu org je..dah la bulan poser..( terus blahhh g pos surat )
mamat kambing : ( terdiam )....xpe kak terima kasih ye...






menyampah betul dgn org yg menipu2 mcm nih...
mmg x halal rezki ko dpt..
tah2 buat beli dadah...ke tah apa...
eee...geram betul...
masa nk jalan kuar dri pos opis tu nnpk kete polis lalu..
dlm hati nak tahan pak polis ni...nak ngadu
tapi x dpt lah plak sbb tetiba ada 1 kete lain lalu sebelah..
klu tahan polis tu cnfm dia x nmpk..
xpe lah...selamat la ko kali ni mamat kambing...
esok lusa tah saper plak ko kambing kan....



tapikan...dia tetap ckp terima kasih walaupon daku dah sound dia
mamat kambing yg berbudi bahasa..


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs