KLIK KLIK

nuffnang

Saturday, September 29, 2012

Kenapa Maybank perlu bagi saya tiket ke Legoland




kerana saya dan suami memang pelanggan setia maybank
kerap lagi kami guna maybank2uuntuk urusan harian dan bayaran bil tiap tiap bulan



semestinya kami pun pemegang visa debit kad maybank
lebih senang nak shopping 
tak perlu bawa cash sampai tebal dompet
cuma kena pastikan ada baki yang cukup sebelum transaksi



tapi jangan risau
maybank kredit kad kan ada...
sayalah salah seorang pemegang kredit kad tersebut
pastikan buat bayaran tiap bulan ye 
jangan sampai tertunggak 




dan lagi Kenapa Maybank perlu bagi saya tiket ke Legoland




saya berjaya memiliki kereta pertama saya dengan pembiayaan dari maybank
dan sekarang kereta itu berjaya jadi milik saya sepenuhnya kerana saya dah pun habis bayar



begitu juga dengan kereta suami
pembiayaan pun dari maybank juga dan masih membayar tiap tiap bulan tanpa gagal



kalau dah ada kereta kena ada insuran kan?
mestilah saya pun pilih etiqa takaful ahli kumpulan maybank
telefon je untuk renew insuran dan roadtax
pantas mereka kurier kepada kita
( semestinya lepas pembayaran dibuat )





tahun 2011 saya dan suami berjaya buka akaun maybank gold invesment account (MGIA)
segalanya saya coretkan di SINI
tahun ni berjaya juga saya menambah simpanan MGIA saya dengan duit raya 
sebab itulah saya kata saya ni pelanggan maybank yang setia




dan lagi Kenapa Maybank perlu bagi saya tiket ke Legoland



disebabkan saya rakyat negeri johor
perjalanan untuk ke Legoland cuma ambil masa lebih kurang 30 minit je melalui second link
sekiranya saya dapat pergi dan masuk
bolehlah saya bercerita dan ajak kawan kawan dari negeri lain untuk datang ke Legoland

kawasan Legoland ni juga dekat dengan bekas tempat kerja saya dahulu
pernah saya coretkan di entri sebelum ini di SINI dan SINI


antara gambar koleksi peribadi saya kawasan Legoland sewaktu dalam pembinaan





berharap agar dapat ke Legoland suatu hari nanti untuk melihat keadaan dari sisi yang sama tetapi dengan hasil yang berbeza (the true Legoland)




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs