KLIK KLIK

nuffnang

Friday, October 5, 2012

rumah terbalik & kelapa,lokan bakar


**entri bergambar utk rujukan akan dtg** 


ni sambungan citer cuti raya 2012 lagi ...
**banyak betul nak dihapdate..bukan apa untuk rujukan sendiri jugak msa akan datang nanti*
tah ni dah hari keberapa tah kami kat sabah time ni...
yang pasti kali ni kami pergi rumah terbalik pastu nak makan kelapa dgn lokan bakar

lepas amik anak sedara balik sekolah
terus kami siap2 kuar nak gi rumah terbalik
carik2 dlm gps mmg x jumpa la tempat tu direct
*dah lama x hapdate gps tu pon*
so kami guna map hospital tuaran sebagai reference
sbb dari hospital tuaran ke rumah terbalik ni x jauh dlm 3 km je mcm tu
dan rumah terbalik berada kat sebelah kiri...

alhamdulillah berjaya gak jumpa...





picca2 pon takat kat luar2 je sbb derang x allowed amik picca dlm rumah..
tpi rumah tu mmg complete dgn brg2..
mcm rumah normal biasa
ada ruang tamu,bilik tido,dapur
dan sumer brg2 tu terbalik...
kalau nak tau info lanjut tentang rumah terbalik
boleh terjah fb rumah terbalik atau pon SINI


lepas tu jom pegi makan lokan dgn kelapa bakar..
ni kali kedua daku dtg sini











sebenarnya daku x berapa nak mkn sgt
tapi lebih kpd jalan2 je hehehe
kat sini pon just mkn puding kelapa je...
pastu ensuami order lokan size medium dgn klpa bakar sebiji
tu je...personally daku suka lokan yg kecik2 je...
x lah liat pastu ada manis2 lagi..hihi..



harap2..tahun2 akan dtg dapat datang sini lagi bila balik sabah



6 comments:

Just said...

hrp2 dpt melawat rmh terbalik tu cny nx yr.. :)

Just said...
This comment has been removed by the author.
♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ekin.Bila la k.atie nak sana ya..tingin nk bergambo ngan umah trbalik tu (^_^)

skulluv said...

menarik ke?hehe

AkmaFaizal said...

wah..syioknye.xtaulah bila saya nak sampai ke sabah. boleh gak singgah ke rumah tu. :)

ekinashikin said...

just - cnfm dpt pegi nx year..hihi

kak atie - insyallah..air asia kan ada..hihi

skulluv - ok lah jugak..

akma - insyallah 1 hari nti boleh je smpi sna..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs