KLIK KLIK

nuffnang

Tuesday, January 31, 2012

morning dari theZon stulang!


muahahahaha....
morning....
wifi dari hotel ni agak lemau sikit ye
kdg2 ok..kdg2 dtg gak gila dia..hihihi...



ni picca mlm smlm...
hahahhaaha...
nmpk ke...sikit2 la kot....
negara jiran....


Sunday, January 29, 2012

stokin kecittt...

hari tu lepas buat appointment dgn dentist
gi jln2 kat giant..
pastu nmpk stokin kecitt..
terus amik..hihi..
nk bagi zara...
murah je...xde lah mahal2 sgt..
nti dia cepat besar..pastu bazir je..hihi



ensuami bebel...
ni baru anak sedara..sibuk soping
klu ank sendiri caner tah
10x pegi giant..
10 psg stokin...
huh!


Saturday, January 28, 2012

perisa tembikai..


apakah ini?
cuba teka...hihi
tau x apa dia?...
perisa tembikai...



ohhh...dlm dia ada 2 pack..
hmmmm...
perisa tembikai...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tarraaaa....
...
chewing gun je pon...
hahahaha....
yg pasti bukan condom..
opsss..hahahaha




kan...
chewing gum....
cantik kan packaging dia...
1st time ensuami beli
rasa mcm cntik je..hihi


mcm best je tgk kat iklan tv tu
not bad gak lah rasa dia..hihi


selamat berhari minggu dan bermalas malasan
heheheh


Friday, January 27, 2012

Simple And Sweet-Kad Kawen Lisa & Yusry

kad kahwin


sweet dan simple...
x lah membazir kot kan...
buat mhl2 pon ..silap2 ke tong sampah
ada ke org simpan koleksi kad kawen
mgkin ada..tapi rare la..hihi

picca dari abg nara yg di ambik gak dari forum cari

klinik pergigian uda


gusi bengkak da nk baik..
tapi x berani lagi nak mkn nasi ke atau yg keras2
mkn bubur je lah kan..
atau mkn tutti frutti..hahahah

hari rabu hari tu g klinik kat bdr baru uda...
tapi penuh la..x dpt jumpa dentist terus
 buat appointment dulu
so buat khamis
pukul 7.30pm
utk 2 org...daku dgn ensuami
ensuami nk buat scalling...
daku plak..maybe tampal 2 tempat
pastu nk buat scalling sekali...

 ruang menunggu dia selesa..
tv pon clear..
x de la pixel kan..sakit mata je




ni kaunter ye...


kat sanun tu bilik rawatannya
ada 3-4 bilik rawatan...


bila chk2..1 je boleh tampal..
gigi yg baru pecah tu...
yg gigi 1 lagi tu..
dah lma tampalan terbukak...
tpi daku x pegi2 dentist...
so gusi dah tumbuh kat situ..
x boleh tampal da....huhuhu
ada 2 choice je..
sama ada cabut atau buat rawatan akar...
tapi doc advise buat rawatan akar
dapat selamat kan gigi...
tapi kos nya...mak aiii...
rawatan akar je dlm 800 hinggit (estimate)
tu belum masuk crowing lagi....
nx visit la doc ye...hihi


lepas chk gigi terus buat scalling
pastu tampal...
tapi gigi yg 1 tu x boleh buat terbiar la...
maybe time bersih kan tu ada kena gusi
so smpi saat skrg ni daku hapdate blog ni still bleeding...arrrghhh....
x de la sakit...
tpi rasa nk tertelan darah je...huhuhu


ni ada info ttg rawatan akar(root canal)



Rawatan salur akar (rawatan endodontik) merupakan salah satu rawatan

pilihan bagi gigi yang telah dijangkiti atau rosak atau mati agar gigi
tersebut tidak dicabut dan boleh terus kekal berfungsi di dalam mulut. 



Apakah ciri-ciri gigi yang memerlukan rawatan salur akar?



  • Gigi yang rosak teruk atau mempunyai tampalan yang besar hingga melibatkan lapisan pulpa.
  • Gigi yang telah mati.


Kenapa rawatan salur akar perlu dilakukan?



Rawatan salur akar dilakukan supaya gigi yang rosak itu tidak dicabut yang mana akan dapat mengekalkan gigitan dan fungsi gigi.




Apakah akibatnya jika rawatan ini tidak dibuat?


  • Ketidakselesaan atau kesakitan akan bertambah teruk.
  • Jangkitan atau nanah akan terjadi pada gigi tersebut.
  • Gigi itu mungkin terpaksa dicabut.


Prosedur



Rawatan ini mungkin memerlukan satu hingga dua atau lebih temujanji.
Salur akar (kanal) gigi akan dibersihkan terlebih dahulu dengan
menggunakan peralatan dan ubatan sebelum ianya ditutup.





Soalan yang kerap ditanya



Adakah rawatan ini menyakitkan?


  • Kebiasanya rawatan ini tidaklah menyakitkan. Bius setempat kadang- kadang digunakan jika perlu.


What complications may arise?


  • You may experience bleeding, pain, swelling or discomfort.
    Infection may also occur but this can be treated with antibiotics and pain killers.

Adakah saya memerlukan korona selepas rawatan salur akar?


  • Rawatan
    salur akar tidak semestinya memerlukan korona. Rawatan korona hanya
    perlu jika kehilangan struktur asal korona gigi sangat teruk.





adeh...daku mmg takut sakit ni..huhuu
yg duk tampal gigi pon smpi keras2 badan tahan sakit...




Thursday, January 26, 2012

Used Dance Pad for Sale

hapdate 4/2/2011
status: SOLD


ahaks!
ada yg berminat ke...
jual murah je...



Dance Pad Playstation 
COMPATIBLE FOR PLAYSTATION
Good Condition & Look New.
Used for 2 month only.
Reason for Selling previously used at PS2,now use PS3.
- RM 20.00 only
- Postage via PosLaju RM 7.00 for Semenanjung (add RM 2.00 for Sabah &
Sarawak)
- Non Slip Surface & Backing.
Enquiry email to:


errkkk...betul ke ni??pasal tepung,minyak masak dgn roti

copy paste dari fb...
betul ke...
rasanya dah bertan dah masuk dlm badan...

dah rasa akhir zaman..
sifat kemanusiaan pon dah hilang...


\

tapi jumpa gak penjelasan yg ini..
dari sahabat halal jakim...
katanya rumors je...
confius tetap confius...
tapi klu was was..balik jgn guna kan..
syubhah plak...


Pokok pisang lemak manis bertandan empat



x boleh la nak guna peribahasa
pisang berbuah 2 kali..huhuhu


KLANG - Sepasang suami isteri di Taman Kandis Permai, Jalan Kebun di sini terkejut apabila mendapati sebatang pokok pisang lemak manis yang ditanam mereka di atas tanah bersebelahan rumah mengeluarkan empat tandan buah.

Mohd. Sapuan Kamsee, 57, dan isterinya, Asmaniah Tamjis, 51, menyedari kejadian pelik itu ketika membersihkan kawasan tersebut pada Disember tahun lalu.
Menurut Mohd. Sapuan, pada peringkat awal, pokok pisang tersebut hanya mengeluarkan dua tandan pisang namun beberapa hari kemudian, kedua-dua tandan itu bercabang dua dan kesemua empat tandan pisang itu mempunyai jantung masing-masing.
"Ini merupakan buah sulung pokok ini sejak ditanam awal tahun lalu tetapi sebelum ini, tiada pula tanda-tanda aneh akan mempunyai empat tandan," katanya ketika ditemui di rumahnya di sini semalam.


sumber:kosmo

Wednesday, January 25, 2012

Gambar : Danga Bay

semalam ensuami ajak g danga bay
nk maik gambar sblum maghrib katanya..
so terjadik la model yg x diiktiraf..hahahah
mcm senyum paksa pon ada..
kih kih kih












patern gambar same je kan..
hahahaha...
klu x mengiring kang 
kelebarannya terserlah...
hahaha..


9 nos Kotex Fresh Plus Panty Liner with Bacteria Control dah sampai..

time daku cuti2 seminggu kat kg hari tu
ada pic dari sure reach call
bg tau nk hntr brg...
ensuami plak keje kan 
so x de org kat rumah...

risau gak..kalau2 org menyamar kata nk hntr brg
pastu kita bg tau org x de
mna lah tau jadik apa2 yg x elok...
mintak lah di jauhkan...

derang nk hntr panty liner yg daku order dari groupon ni...
time tu harga dia 26 hinggit je utk 9 nos...
adalah misleading sikit kat forum discussion derang
tapi bila daku tgk 
harga nya murah walaupon misleading...
rembat lah
mmg dah sah2 harga market lg mhl...
sempat la beli dgn hrga 26 hinggit..
amekaw...buat stok..hihi
x pon bg lah adik sorg satu...
ada lagi 6..lama gak tu nk abis..hahahah

pastu esoknya..
harga dah tukar jadik 31 hinggit...
saper yg dah terbeli dgn harga 26
pihak groupon proceed je
derang honor lah hrga tu
saper yg lmbt la rugi sikit...
tapi dgn harga 31 tu still worth it lagi...
siap daku g survey kat giant
nk pastikan yg daku beli tu berbaloi ke x...
gigih time tu..
pastu chk plak...jenis panty liner tu
yg boleh pki ke x...
sbb daku ni allergic sikit klu yg ada bau2 wangi tu
x best la...huhuhu
so klu nk beli mesti crik yg unscented pyer...


ni lah parcel tu
siap ada note kan kat plastik tu..hahaha
"XDE KAT RUMAH BALIK PAGOH"



hah! amik...
melambak dah...


boleh gak buat preorder kat groupon
klu ada lagi nti derang akan inform kita...


Tuesday, January 24, 2012

Result GA ~ Cuti - Cuti Holiday!

eh! apa kena mengena dgn cup tutti frutti ni??
hehehe..saje je...
nak tau apa kat dlm???




taraaa...
nama2 yg join GA Cuti - Cuti Holiday!
alhamdullilah sumer nama ada tau
2x daku chk sumer ada...

daku draw nama cara manual erk..
tulis2..campak2..
pastu amik la satu2...




ok..ok x mo lambat2...
result kat bwh ye...


tahniah2...
nanti daku roger2 thru email ye...
klu boleh sila lah reply email tu cpt2 sikit...
cepat settle senang sikit hati
x berhutang lagi...

disebabkan cuti2 panjang ni
mgkin ramai yg x bukak email ke hapdate blog ke kan...
daku phm...so sila2 lah respond 
sebelum 27 jan 2012
segala urusan daku harap dapat settle sebelum masuk bulan february

maaflah pada yg x respond tu..
daku draw nama lain okeh....



Selalu Ketawa Baik Untuk Kesihatan


Kita akan ketawa bila merasakan sesuatu perkara itu lucu atau pun ketika kita sedang menonton cerita yang lawak.
Saat berkumpul dan berbual bersama teman-teman dan keluarga juga boleh menimbulkan saat riang ketawa hingga boleh mengeluarkan air mata.
Namun, tidak ramai yang tahu ketawa merupakan satu perkara yang selain mengembirakan, ia juga baik untuk kesihatan kita!
Menurut beberapa kajian yang dilakukan, individu yang ketawa 100 kali dalam tempoh 24 jam mendapat manfaat kardiovaskular sama seperti bersenam selama 10 minit.
Hal ini terjadi kerana apabila ketawa, tekanan darah dan kadar degupan jantung akan meningkat dan kedua-dua kadar ini kemudiannya akan turun lebih rendah daripada paras sebelum anda ketawa.
Jika kita sedar, kanak-kanak lebih banyak ketawa dari orang dewasa dan tidak hairanlah orang dewasa lebih mudah diserang penyakit serta mengalami tekanan dan kemurungan.
Antara fakta lain tentang ketawa:
  •           Ketawa 100 kali bersamaan dengan 15 minit senam berbasikal.
  •           Ketawa mampu mengeluarkan udara di dalam paru-paru dengan kelajuan sehingga 60 mph
  •           17 otot wajah digunakan untuk tersenyum, manakala mengerutkan kening memerlukan 47 otot wajah.
  •           Ketawa 17 minit sehari dipercayai memanjangkan waktu hidup selama satu hari.
  •           Seseorang yang selalu ketawa memiliki risiko penyakit jantung 40 peratus lebih rendah berbanding orang yang murung.
  •           Ketawa selama 10 hingga 15 minit boleh membakar banyak kalori.
  •           Ketawa boleh mengurangkan tekanan, melawan jangkitan dan mengurangkan kesakitan.
  •          Ketawa menggalakkan tumpuan kepada berfikiran perkara yang baik dari fikiran buruk.
  •           Antibodi yang paling kuat ditemui di dalam badan ketika ketawa sepanjang masa.
  •           Ketawa mengeluarkan kemarahan, ketakutan, kesalahan, kebimbangan dan ketegangan.
Mungkin ada yang tidak percaya dengan kenyataan ini tetapi, tidak salah untuk kita mencuba dan merasa sendiri nikmat ketawa itu.


ketawa lah selalu mcm kami..heheheh

sumber: mynewshub

nak join GA mynewshub?
klik SINI


Monday, January 23, 2012

layan bicara hati plak..


skrg da mcm trend la plak kan
buat drama ke movie adaptasi dari novel...
lepsa layan ombak rindu
meh layan bicara hati plak...

buku ni my sis beli tahun 2008..
dah baca da dulu
tapi disebabkan daku ni ada short term memory lost(hahahaha...)
so dah lupa psl apa...

pastu kena lah baca balik
kan....




Sinopsis Drama Bicara Hati Astro Prima

Bicara Hati adalah tentang kisah Tengku Syahran dan Zahlia bertemu dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita yang tidak pernah dicintai.
Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda. Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran. Tengku Syahran tidak dikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh dengan pemuda itu. Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. Pelbagai cara dilakukan oleh Tengku Syahran untuk memenagi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia kau tetapi dengan syarat, iaitu hak – hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu.
Setelah diijabkabul, Tengku Syahran mula berubah. Egonya terlalu tinggi dan dia tidak mengikut perjajian yang telah ditetapkan. Zahlia rasa tertipu. Tengku Syahran telah mengingkari. Kini timbul pelbagi konflik dalam rumah tangganya. Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat mengundang rasa cinta, kasih, sayang dan kerinduan?

Pelakon Drama Bicara Hati Astro Prima

Sharnaaz Ahmad Basir, Cristina Suzanne Stockstill, Marsha Milan Londoh, Azizah Mahzan, Zaidi Omar, Nazeera Sardi, Abby Nadzri, Josiah Hocan, Zarina Zainuddin, Mislina Mustaffa, Dazrin, Meor Muhd, Mama Rock, Lash Mokhtar, Balkish, Shakila Khoriri.


layannzzzzzz...............


jom tutti frutti...

amekaw...
hampir 50 hinggit belanjakan duit utk tutti frutti je..
hahaha....

sesekali memanjakan diri 
sejuk..sejuk...

walaupon gusi tgh bengkak skrg
x boleh nk mkn sgt...
so timbul lah sakit ngada2 tu kan...

daku pesan kat ensuami...
walau pon daku sakit
tapi kalau ada masih ada selera mkn
jgn risau
tu tandanya daku masih sihat..heheheh
kecuali lah klu daku sakit dan x mo mkn
itu adalah betul2 sakit...hihihihi

daku suka yg pina colada tu...
tapi ensuami x suka...


oren cup je pon...
pastu siap beli roll kek..haha
masih de selera nak mkn tu...



ensuami mmg x agak2
segala topping yg ada dia campur...
pastu suka vanilla dgn peanut butter flavour....
yang penting red cup dia kata...
huh!



Sunday, January 22, 2012

Happy Chinese New Year 2012




gong xi fa cai!..
hari ni mkn besar kan...
kumpul2 sama famili...

yang holiday...
selamat bercuti...
jln cnfm jem la kan...
huhuhuhu...

enjoice!


Saturday, January 21, 2012

free sample - choco marvel




sample dari choco marvel
sesuai utk sesape yg ada prob time period..
daku pon x try lagi
sbb x de prob tu...


Friday, January 20, 2012

Happy,Sedih & selamat bercuti cuti..

20 jan 2012..
ada byk cerita di sebalik tarikh ni...
antara yg happy...
pheewittt...
sumber dari ohbulan


  

Ally Iskandar & Farah Lee

sweet kan...hihi


antara berita sedih plak
sbb abg aril meninggal dunia
alaaa...izwan pilus tu..sakit jangkitan paru2 kabarnya

picca terakhir yg di upload oleh arwah


sempena cuti2 panjang
nk sambut CNY ni...
hati hati memandu...pada yang balik kampung 
atau yg pergi cuti cuti holiday...

ambik lah masa cuti panjang ni utk balik kampong 
tgk mak dgn ayah pada yg dah lama x balik kampong tu....

selamat memandu....
senyum selalu....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs