KLIK KLIK

nuffnang

Wednesday, February 29, 2012

‘Cahaya Malaika’ Nama Anak Mawi & Ekin


‘Cahaya Malaika’  Nama Anak Mawi & Ekin


‘Cahaya Malaika’, itulah nama yang diberikan oleh Mawi dan Ekin kepada puteri sulung mereka. Menurut Mawi yang dihubungi sebentar tadi, nama itu membawa makna ‘Cahaya Permaisuriku’ dan ia merupakan pilihannya dan Ekin.
“Nama itu kami berdua yang pilih. Selepas dapat tahu Ekin hamil anak perempuan, kami mula mencari nama yang sesuai. Lama juga hendak buat keputusan, tapi selepas anak saya selamat dilahirkan semalam, saya dan Ekin setuju gunakan nama ‘Cahaya Malaika’ itu,” ulas Mawi.
Sementara itu, Mawi juga diminta mengulas pendiriannya yang tidak mahu berkongsi gambar anaknya kepada pihak media. Jelas bintang Akademi Fantasia ini, ketika ini dia tidak selesa untuk menunjukkan wajah puterinya itu kepada umum.
“Saya tahu ramai peminat yang ingin lihat anak saya, tapi tunggulah dahulu. Buat masa ini saya dan Ekin tidak selesa hendak berkongsi. wajah Bukan hendak sembunyikan selama-lamanya, tapi saya menunggu waktu yang sesuai. Mungkin saya benarkan pihak media rakamkan gambar anak ketika saya buat kenduri kesyukuran nanti,” tambah Mawi yang merancang untuk mengadakan kenduri kesyukuran dalam waktu terdekat ini.
Menyentuh tentang perkembangan terbaru kariernya, dalam sedikit masa lagi Mawi akan melancarkan single terbaru berjudul  ‘Termolek’. Single gubahan Datuk M.Nasir dan liriknya ditulis oleh Ad Samad ini berkonsepkan irama pop dan Mawi kini dalam perancangan untuk menjalani penggambaran muzik videonya.
“Dalam seminggu dua ini memang saya luangkan masa untuk menjaga Ekin dan bayi kami. Namun bermula 10 Mac depan saya sudah mula sibuk dengan beberapa aktiviti seperti jelajah Anugerah Bintang Popular Berita Harian dan juga persembahan pentas,” ujar Mawi mengakhiri perbualan.


sumber: gua.com.my


sedapkan nama tu...hihihi


mari sejukkan tekak!


lepas mkn nasi ambang
kami laki bini pegi gelang patah plak
konon ensuami nk mkn durian goreng
tapi sampai2..
tapunnnn....kedai tu tutup la plak..

so ajak lah ensuami mkn ABC
jom....

ni daku pyer order...
jagung susu...besttt...


yang ni plak special...
ensuami pyer order...
best jugak...rasa coklat yang best...




Tuesday, February 28, 2012

nasi ambang

kisah makanan lagi...
hari ahad lepas..rasa mcm nk mkn nasi ambang
ensuami ajak gi BBU

sebelum ni pernah gak mkn kat kedai ni 2-3 kali
tapi kali ni x rmi org
so dpt la snap picca...
hehehehe....


ni lah kedai nya...
yg set ketupat tu x prnh try lagi..
next time la..hehehhe


 ni nasi ambang ayam..
daku pyer...
klu daging..daging rendang...



kdg2 layan nasi ambang best gak...
tapi yg ni xde mee plak..


Monday, February 27, 2012

last week : preview pontian & kluang

ni citer sabtu lepas ye...25 feb 2012
pegi preview kat pontian dgn kluang
kat pontian preview buat kat 
pejabat kemas pontian..
x sia2 nama kemas...
mmg tmpt tu kemas je...
selesa la....


otw ke kluang..
dari pontian ni lalu la kat ladang nanas....
wahhh...besarnya...
1st time daku lalu ni
so,agak jakun sikit menengoknya..hehheeh



kita org x lalu hiway
sbb time tu hiway jem 
dapat tgk dri jejantas b4 simpang hiway
so lalu jln lama la ke kluang....


ok dah smpi pejabat mara kluang
itu lah zana & ika...
geng preview


ada rak kat luar pejabat ni...
disebabkan kami smpi awal..
nasib baik ada bhn bacaan..hihihi..




utk adik2 yg berjaya kami register kan kat pontian & kluang ni...
derang akan smbg belajar 12 mac ni...
gud luck ye!!!

Saturday, February 25, 2012

hamper dari biore dah sampai



yeay..yeay..
dah sampai hamper dari biore ni...
sampai ptg semalam...
TQ biore...




happy weekend..
hari ni dsaku ada preview kat pejabat kemas pontian
pastu berdesupp plak ke pejabat mara kluang



Friday, February 24, 2012

WWW.KAKINAKL.COM NAK BAGI RM


daku join GA dari kak ina
rasanya ni 2nd time join GA yang kak ina buat
klik SINI atau picca klu nak join
due date 29/2/2012




Kak Ina : NK tengok kamera belah sini..

NK : Sini pun ada orang amik gambar kita kak,tengok sini cepat..alaaa...mana tangan akak ni..


GIVEAWAY di taja oleh www.kakinakl.com


resepi pop corn versi suka hati

daku x suka sgt pon mkn pop corn
klu g tgk movie..
i'm sorry lah nk beli pop corn..
tah la..knp erk
x minat pon...

tapi disebab kan buat pop corn ni senang
maka dgn senang hati lah daku membuatnya....
lagi pon kat rumah ni ada org yg kuat mkn
dan mkn apa saje yg bini dia masak
tanpa byk tanya...
klu sedap dia bilang lah sedap
klu x sedap dia akan komen
tapi bukan komen kutuk2 tau
komen yg membina..
itu lah ensuamiku...hehehehe



ni resepi pop corn versi suka hati..

bahan bahan
segenggam jagung kering
2-3 sudu besar minyak masak
2 sudu besar mentega
garam secukup rasa

untuk karamel
2 sudu mentega
2-4 sudu besar gula pasir(ikut suka byk mna klu nak manis)


cara cara
panaskan minyak dgn mentega dlm periuk ke kuali sampai cair
masukkan jagung pastu tutup
nanti akan dgr bunyi "pop pop"
bila dah senayp baru buka tutup

untuk karamel
panaskan mentega dgn gula pasir sampai kaler coklat2
pastu masukkan pop corn tadi gaul rata2...
dah siap...


senang kan??



Thursday, February 23, 2012

tahniah! yusry & lisa surihani


gambar pernikahan lisa surihani dan yusry


gambar pernikahan lisa surihani dan yusry


sumber:  abg nara

gula kapas

tekak nk mcm2 la....
teringin mkn gula kapas la plak
padahal x de la nk mkn byk
nk rasa je...

dah beli sebungkus besar ni
saper nk perabihkan....
huhuhuhu....




dulu time kecik2 beli
pastu jatuh kena pasir
konon nk bersihkan...
pastu gi lah lalu bawah air...hahahaha....
mesti la dia cair...
sedih je...
gula kapas dah hilang...

Wednesday, February 22, 2012

lama tak makan kat mama chop papa grill


lama dah x mkn mama chop papa grill
tetiba tekak rasa nak mkn western la plak
gara2 jumper kete kancil daku yg kurang berjaya itu...
aarrrgghhh...
rasa tensen...
so kita mkn2 la ....

lamb chop 
semestinya embekkkk ni ensuami punyer
$15.90

papa mama combo
tah betul ke namanya....
$16.90

dah mkn mesti kenyang kan...
daku mkn kat area bandar baru uda
kat dgn mydin tu...



Monday, February 20, 2012

seronoknya dapat 4 kembar



sumber: kosmo

MUAR - Penantian sepasang suami isteri untuk menimbang cahaya mata sejak tiga tahun lalu berbaloi apabila mereka tanpa dijangka dikurniakan bayi kembar empat.
Norbazilah Amin, 27, dan suami, Mohd. Sazalee Mohd. Hilal, 35, mendapat kembar empat tidak seiras itu yang dilahirkan pada 14 Oktober tahun lalu di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM).
Bayi kembar empat itu terdiri daripada tiga perempuan iaitu Sherlea, Seliesha, Shazrica dan seorang lelaki Shazrick, yang semuanya dilahirkan tidak cukup bulan.
Menceritakan pengalaman mengandung dan melahirkan keempat-empat bayinya, Norbazilah yang bekerja sebagai jururawat di PPUM berkata, dia terpaksa mengambil cuti setahun sepanjang tempoh itu.
"Ia berikutan keadaan kesihatan saya yang tidak menentu dan dalam tempoh itu saya terpaksa berulang-alik ke PPUM serta mendapat pengawasan rapi daripada doktor.
"Saya juga tidak boleh makan dan hanya boleh minum untuk mengalas perut yang lapar, akhirnya saya bersalin menerusi pembedahan pada usia kandungan mencecah tujuh bulan empat hari," katanya ketika ditemui pada majlis cukur jambul bayi kembar itu di rumah ibu bapanya di Taman Sri Mas di sini semalam.
Norbazilah yang tinggal di Petaling Jaya berkata, kesukaran itu bermula pada minggu ke-10 kehamilan sehingga saat untuk bersalin dan selepas itu melalui pula pengalaman baru menguruskan empat bayi sekali gus.
"Pada mulanya saya agak kelam kabut kerana anak-anak saya akan terjaga bergilir-gilir selang 10 minit setiap seorang untuk minum susu," katanya.
Mereka memperoleh bayi kembar empat itu selepas menjalani rawatan permanian berhadas (IUI) di PPUM selepas tiga tahun tidak dikurniakan cahaya mata.
Katanya, doktor sebelum itu memberitahu potensi untuk hamil melalui IUI hanya 10 peratus tetapi amat terkejut apabila dia dimaklumkan mengandung bayi kembar empat.

kalau daku la sekali beranak je dah cukup kuota nihrezki tuhan kan...


Saturday, February 18, 2012

JB-Yong Peng-Segamat-Pagoh



sbnarnya daku da strt keje semula hari isnin hari tu..
14 feb 2012 time velentine day
keje skrg ni kena banyak berjalan sana sini..
alhamdulillah..
ensuami x kisah dan support bila pnisteri dia keje...

entri ni auto publish..
skrg daku ada kat yong peng
buat preview untuk student kwsn2 sini...
ptg ni insyaallah akan ke segamat
preview untuk student segamat plak ye...

rasa teruja sgt nk pijak kaki ke segamat
lepas daku grad dulu x pernah lagi jejak kaki
dah 10 thun grad bru nk jejak lagi...
teringat replika buah durian besar tu...
tah ada lagi tah x...

pastinya..
daku kat kampong ye mgu ni...
"happy weekend"



Friday, February 17, 2012

kuih kapit


rasanya byk nama kuih ni
kuih kapit
kuih kepit
love letter
kuih belanda
egg roll
banyak kan nama dia...
tapi sama je..
rupa dia mcm kat bwh...


ni mmg favourite ni..
klu beli kejap je abis...
daku suka beli kat angsana...
klu sapa yg rajin merayap kat angsana mesti tau kat bwh tu ada 
kiosk jual popia basah..
pastu kat tepi dia ada yg jual kuih2 ke
kerepek ke...mcm2 la...
kat situ la daku selalu beli kuih kapit..
sbb best...
3 bungkus mcm kat atas ni 10 hinggit...
tapi cepat abis tau...
so klu ada bajet lebih daku rembat la 20 hinggit..hihi


resepi kuih kapit
sumber: my resepi

500g Tepung gandum
500g Gula pasir (saya kurangkan gula sbb x suka manis)
3 cwn santan ( kalau nak lemak, semua guna santan pekat)
3 biji telur
½ sudu teh garam - masukkan dlm santan dan kacau
Minyak utk goreng


Cara-cara

Pukul telur hingga kembang.
Masukkan santan berselang dengan gula dan tepung. Adunan jangan terlalu pekat atau terlalu cair.
Panaskan minyak dengan acuan terendam.
Letak sesudu adunan dan kapitkan acuan, goreng sehingga keperangan.
Apabila kulit luar mula keperangan, ia menandakan sudah masak. Kikis kulit luar dan gulung atau lipat kepingan kuih kapit dengan segera sebelum ia keras




Thursday, February 16, 2012

muzium tokoh johor a.k.a bangunan dato jaafar


hari tu kami daku de pegi muzium tokoh
daku x tau pon wujudnya bangunan ni
ensuami yg bg tau yg bangunan ni wujud
pastu dia pon ajak pegi sbb nk pi snap picca
struktur bangunan ni pon cantik...
ye lah bangunan lamakan..

tapi x boleh masuk la kat bangunan ni
klu x silap dlm proses pemulihan

layan picca ye..



cantik kan...?


mcm sama x?pembinaan bangunan dato jaafar
berilhamkan dari Hardwick Hall England



abaikan makhluk yg kat tgh tu...





ni dari pandangan sisi



nah..dia dia batu bersurat yg menerangkan ttg kenapa
wujudnya bangunan ni


ni plak taman mini yg ada kat sebelah kanan bangunan ni
kemas je..


pastu siap ada pondok kecit ni plak...
hehehehe...sempat lagi duk amik gmbr


kalau la nk amik gmbr pre wedding kan
cantik tempat ni
pastu boleh la men guling2 ke men cak2 kat sini...
mcm filem hindustan tu..
siyes..mmg cantik
pastu org pon x de..
ko anggap je taman ni ko yg punyer(konon)
pstu feeling2 sikit..
tapi ingt sebelah tu sekolah..
time sekolah ada lah budak2 sekolah kan...
so klu nk amik gmbr ke..ptg2 sikit
time derang dah balik sekolah..hihiihi


lagi satu klu nk tau
kat sini ada tempat mkn tau
anjung tokoh...belah kiri bangunan ni
happening klu time mlm
saper yg kaki karoks tu layan la kan
tpi byk lagu2 old skool okeh...
mkanan pon sedap
hrtu daku order nasi goreng ayam...
amekaw siap ada udang lagi...
harga pon berbaloi la kan...
x rugi lah mkn kat sini

nasi goreng ayam
mana ayam???cuba carik...heheheh
nmpk udang je kan...best...


sikit info ttg muzium tokoh:
sila igt balik sejarah time belajar kat sekolah dulu..hihihi

bangunan ni asalnya bangunan Dato Jaafar
Dato Jaafar ni menteri besar johor

dan salah sorg dari anaknya ialah Dato Onn Jaafar bukan jaafar onn okeh

perdana menteri kita yg ketiga ialah Tun Hussein Onn merupa kan anak kepada Dato Onn Jaafar

dan Datuk Seri Panglima Hishammuddin Tun Hussein adalah anak kepada perdana menteri 
ketiga kita...



ensuami suka pegi muzium2 ni
klu boleh segala muzium kat mesia ni dia nk masuk...


Wednesday, February 15, 2012

terukir di bintang-wordless wednesday


hari ni 15 feb 2012
hari anniversary daku dgn ensuami yg ke2
i love u lah...
so x tau nk hapdate apa...
x mampu nk bg hadiah mahal2 gak..
cuma mampu bagi buku je
"semurni kasih adam,seutuh cinta hawa"



pastu lagu yuna ni best lah sgt...
layan lah....



Tuesday, February 14, 2012

happy anniversary to mak ayah


hari ni velentine kan...
huh! x best ..
pasal daku x sambut pon...

tapi nak sambut lain....
anniversary mak ayah...
dah 31 thun da.....
sng je nk tau..sbb umur daku pon 31..hhehehe
sng nk igt...sbb sama dgn tarikh velentine...hihihi




de familia picturia 
of 
 en ramli abdullah a.k.a mr. yap beow seng
..heheheh...
daku x de kan..pasal daku yg amek gmbr tu...
baby dlm perut tu sudah kuar
pastu ada sorg adik yg xde kat picca...


ok lengkap da...

happy anniversary mak ayah
we love both of you...


esok hari apa plak?
hari rabu la..heheheh
tapi......


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs