KLIK KLIK

nuffnang

Thursday, May 31, 2012

edisi I Pad 1 Malaysia


picca dari : the star

PUTRAJAYA - MalTechPro Sdn Bhd optimis menjual 5,000 unit tablet jenama1Malaysia Pad bagi peringkat permulaan dengan harga serendah RM999.

Pengasas dan Pengerusi Eksekutifnya, Datuk Sohaimi Shahadan berkata, setakat ini, jualan tablet itu tidak dijual secara terbuka, namun sesiapa yang berminat boleh mengunjungi laman sesawang syarikat untuk membuat tempahan.

“Unit tempahan adalah terhad buat masa ini. Bagaimanapun, kami menjangkakan permintaan yang lebih daripada pengguna dan bakal mengeluarkan tablet mengikut permintaan.

“Kami akan melantik agen dan pengedar di seluruh negara  bagi memudahkan tempahan dan penghantaran,” katanya, selepas pra pelancaran 1Malaysia Pad di Putrajaya, semalam.

Menurutnya, sasaran utama tablet 1Malaysia Pad adalah golongan tidak berkemampuan khususnya warga pedalaman, selain pelajar sekolah, kolej dan universiti.

Katanya, MalTechPro Sdn Bhd turut mencadangkan kepada kementerian penerangan untuk menjadikan tablet itu sebagai ganti kepada komputer netbook 1Malaysia sedia ada yang diberikan kepada pelajar sekolah.

Beliau berkata, 1Malaysia Pad yang dibangunkan sejak tahun lalu adalah produk setanding jenama lain di pasaran yang mempunyai kualiti tinggi dengan harga murah.

Selain itu, pelajar institusi pengajian tinggi yang mempunyai kad diskaun siswa boleh membeli tablet tersebut dengan diskaun istimewa.

Sementara itu, Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), Datuk Ismail Sabri Yaakob berkata, kementerian akan membantu dalam mempromosikan tablet itu kepada 1.4 juta pelajar seluruh negara menerusi program jelajah beli barangan Malaysia.

1Malaysia Pad berukuran tujuh inci adalah tablet yang menggunakan sistem operasi Android Gingerbread 2.3, kamera belakang tiga megapiksel dan hadapan 0.3 megapiksel, mempunyai sambungan WiFi serta dilengkapi aplikasi terbaru 1Malaysia Club, 1Malaysia Messenger dan 1Malaysia Info.


sumber berita: sinar harian

web rasmi I Pad 1 Malaysia maltechpro.com 
(setakat ni masih belum beroperasi)



Wednesday, May 30, 2012

1st time kfc am

edisi makan2 lagi...
galak betul ambik gmbr makanan kan
ye la tuan belog kecit ni bukan model pon nk posing ambik gmbr
baik ambik gmbr makanan..hehehe

1st time sapan kfc am ni
biasa lah ..klu baba makanan yg 1st time nak try ni
cnfm la ensuami yg ajak

ni pon time pagi2 masa kami kuar nk gi kenduri kawen hr tu
takut smpi lmbt lagi satu x pernah pergi tmpt tu
so x tau jln
campur sesat2 lagi...tu yg kuar awal dan sapan kat sini...







haisshhh...tetiba tgh hari nk hapdate citer makanan
lapar la plak....



Monday, May 28, 2012

free sample - kotex & kleenex



latest sample yg amat berguna
dapat last week...

SE kleenex tisu


sample dari kotex...




Sunday, May 27, 2012

wakenabeb!- se****h*n ikan bakar

**sticky pos until 27 mei**

last wekend kami ke sini
asik dgr org citer je kan
terasa gak nk try sendiri..
ni sumer gara2 ensuami yg ajak..
klu ikut daku x berapa nk sgt la..
psl org komen negatif je pasal tempat ni...huhuhu

kami dtg petang...
rsanya x smpi 6 meja pon yg diduduki oleh manusia
itu termasuk pekerja depa sendiri yg duduk 
bukan pelanggan pon
meja yg kena duduk dgn pelanggan ada lah 2-3 meja gitu....
time ni mmg x rmi org pon..



tempat ni kira dekat je dgn rumah daku...
kat danga bay..
sebelah tune hotel...
dkt dgn suara ok jugak..
apa tu suara ok?..ahaks...
tmpt karaoke....tau pon pasal penah pegi..hihi


kalau x tgk menu ni pon x pe...
ckp je nak air apa..
pastu sah2 kena pilih ikan ke udang sendiri kan...




hasilnya setelah menunggu smpi rasa nk kebas vontot....
kami amik sekor ikn pari (yg x berapa besar pon)
dgn sekor sotong....(sotong agak pnjg..pasal tu amik 1 je)


rasa geram yg menyelubungi seluruh jiwa..
hasilnya..licin...

okeh menu kami:

1 ekor ikan pari
1 ekor sotong
1 ais kosong
1 teh o ais
1 nasi putih
1 nasi lemak


cuba teka brp total nya???
klu nya:
 klu beli hand mixer yg xde bowl kat giant boleh dpt 1 siap ada balance lagi...
klu brand biasa2 yg x glamer tu..rasanya boleh beli 1 set...
( ceh boleh jadik kuiz plak kat entri ni..peneka terdekat daku bg brooch jurai )
sila teka smpi 27hb mei 2012




perbandingan harga sgt ketara klu kita pegi mkn kat bagan lalang ke
atau ke medan ikan bakar yg lain...
ni mungkin faktor2 sewa dan keadaan sekeliling...
mungkin harga ikan pari kat sini 
RM7/100gram sedang kan klu kita tgk kat pasar
mungkin harganya RM11/kg (daku tgk kat katalog)
jauhkan perbezaannya...
tetapi klu kena dgn selera kamu tiada masalah....
klu dtg ramai2 berkeluarga buat gathering ke...
mgkin tmpt ni sesuai...
tapi sila pastikan duit atas 3 angka ye....



**hapdate peneka**
pnstoberi - RM63.50
jasfyra - RM95.00 ( ku amek tekaan yg kedua ye )
lurun namzar - RM57.50
Nafisa81 - 52.30
cik tom - RM75.00


Saturday, May 26, 2012

jom g stulang...pastu makan-makan



ni aktiviti last week sbnrnya
baru nak hapdate..
okeh..klu kami g stulang selalu akan mkn ke restoran sayam...
(apa hal asik sayam je..meh daku story..yg kat rmh daku ada 2 restoran sayam iaitu sayam 2 & 3
so mana yg no 1? yg kat stulang ni la..hehehe)

hari tu ensuami nak mkn ikan stim limau..
mcm bese la kan nk order tu...
tapi time tu ensuami nk g kedai sblh sayam plak...
pastu order la ikan stim limau...
tomyam campur dgn kerabu campur

sekali sampai...
mcm kat bwh ni lah...
ooo...dia guna asam paya la nk bg masam...
nmpk kan yg bulat kaler coklat tu...
1st time plak order stim limau dpt mcm tu..ekekeke
agak sedikit jakun la kan....
rasa dia sedap gak la..ada rasa tersendiri
dan totally x sama dgn stim limau


sementara tgu mkn smpi da melahap sate dulu
asik sate je..huhuhuhu
kebelakangan ni mmg rasa asik nk mkn sate...
tapi x byk la..sekali order pon 10 cucuk je
kira sorg 5 cucuk la..hehehe
sate sini pon sedap gak
tapi ada lemak kat tgh2 dia..aiyakkkk....

plan sblum mkn nk g tepi2 laut join org2 dating reramai kat situ
tpi x jadik plak..hehehe
sbb mls nk jln...
so tukar la plan...
lepas mkn masuk thezon la...
time ni da lah hr sabtu...
cnfm la rmi org muda2..
atau org tua yg x sedar diri nk masuk modestos dlm tu
depa g cucuk langit kat dalam..hihi...
kami plak masuk the zon sbb nk g beli cekelat...
haisshhh...cner nk kurus nih...
so hasil rembatan kat the zon..
sikit je...
bukan nak mentekedarah pon...
2 paket twix (x sangka plak sedap rupanya,yang ni tgh promo buy 1 free 1)
1 paket kisses...
tu je..total x smpi 50 hinggit pon..

da selamat masuk esbox...
dan waktu entri ni daku buat,coklat twix tu tgl 1-2pcs je dlm esbox (dari 38 pcs total)
byk da masuk dlm perut ensuami..ahaks
(x mo ngaku masuk perut sendiri)...


happy weekend...
nak pegi lagi mgu ni beli coklat
klu dpt nk bwk balik kg sikit hari kamis ni...



Friday, May 25, 2012

saya nak jumpa seseorang hari ni


ceewahhh...
ayat boleh blah...
appointment pukul 10.30...
insyaallah daku dpt jumpa dia lagi
klu jumpa ni kali kedua ye...

saper tu?




Thursday, May 24, 2012

sate vs otak-otak


iye..masih lagi berkisar tentang makanan...
mcm na nak kurus ni klu asik citer psl makanan ye...
heee...ini la dia sbb da diet la konon..
pastu dlm kepala hotak ligat je terbayang2 makanan kan...
diet tu bkn terus x mkn
mkn jugak tapi kurangkan jenis2 yg berkarbohidarat la...

ni lah menu mkn mkn kami 
hari apa erk?
x igt la..hehehehe..
tapi baru2 ni jugak la...
hidangan sate vs otak-otak

sedap...teringat la sgt klu x dpt
tapi kali ni kedai ni bg versi rentung la plak
eh...terasa gak geram
klu mkn kt kedai dia xde la rentung gini
tapi hr tu daku perasan time order tu
xde org jga kat api otak-otak ni time bakar
tu yg dpt versi kaler gini kot...
pasrah....
byk betul versi otak2..
ada otak2 kempas,gelang patah,muar
silap2 setiap daerah kat johor ni ada nama otak-otak tersendiri
tah2 pengilang dia yg sama je...
tpi psl kena bakor kat tmpt lain2..
ikut la nama daerah tu kot..muahahaha



yang ni plak sate ala2 malu
mcm x nk tunjukkan diri je kan....
5 cucuk sate ayam + 5 cucuk sate daging
siyes mmg best sate akak ni
harga 60 sen/cucuk
puasa hati la sbb sate still juicy..xde la kering smpi sekat tekak time mkn
lagi satu yg daku suka psl kat sate ni x de tambahan aksesori
mksudnya-x de tmbh lemak ke kulit ayam
kalau sate ayam tu
ayam je semata2...
klu sate daging mgkin ada lah sikit2..mgkin sbb ssh nk pisahkan...
ada jenis org (mcm ensuami)
dia suka klu sate ada lemak ke kulit ayam
daku plak x suka...
klu ada pangkah kedai tu
xmo beli lagi...


ok dua2 makanan ni beli dekat je dgn rumah
klu saper duk johor mgkin tau kedai mkn sayam 2 kat tmn dahlia...
yang otak2 tu daku beli kat sayam
klu yang sate tu daku beli kat kedai depan sayam
kat situ pon ada jual sayap ayam dengan burger best
nti klu beli daku amik picca ye
selalu x sempat hapdate da hapdate kat perut dulu...ngeeee


Wednesday, May 23, 2012

masterchef selebriti


rasa x sabar plak nk tgu rancangan ni x lama lagi...
nk tgk artis masak2...
tapi klu menang pon bukan derang dpt duit tu kan
bg kan badan kebajikan....
tu la beza kita yg biasa2 ni dgn artis..hehehehe

yang masuk plak daku rasa bukan calang2 kot...

Photobucket   Photobucket


Photobucket  Photobucket\


Photobucket  Photobucket


Photobucket  Photobucket

Photobucket  Photobucket

Photobucket  Photobucket


Photobucket  Photobucket


Photobucket  Photobucket





Tuesday, May 22, 2012

air kelapa laut yang best

ni lah dia air kelapa laut yg best tu
makan sama kacang pool haji..
sgt best...
kedai yg jual ir tu sebelah je pon


da abis minum air pon kelapa tu masih ada lagi..
apakah maksudnya?
maksudnya - isi dia bg tu byk la....
best best....



pada yg berposer sempena 1 rejab ni
selamat berposer..
sila jgn terliur ye..
i'm sorry...

mangsa terbaru kini pecah 3

mangsa perpecahan yang baru....
kali ni pecah 3 plak...
haishhh....


pemecah: 
ensuami pegi langgar FM yg duk diam2 kat esbox..huhuhu..


cari mood nk gam balik..


Sunday, May 20, 2012

Saturday, May 19, 2012

dayu simple bag dan hari minggu

adehhh...bgun pagi2 tadi sakit leher belah kanan..
tah salah urat ke apa..
x kan nk salahkan bantal plak kan...
time tido mcm perasan bermimpi..
rupanya sakit betul2 la...huhuhu...

laju je tgn capai yoko yoko
sekali tersapu byk la plak
dah pijau plak leher ni...

dah pagi ni mkn nasi goreng je
lebih nasi smlm yg daku smpn dlm esbox..hahaha
tgh hari mkn nasi bungkus je
beli kat kedai bwh yg baru bukak tu
(padahal dulu kedai org tu kat depan masjid)..hihihi
kira dapur no 2 kami la...


dah x tau nk tepek gmbo apa...
saje la letak gmbo simple beg ni...
ude yg suh buat hr tu
sbb besday kwn dia yg mmg addict dgn brg2 handmade ni...
kali ni dah ada mesin jahit..
so guna mesin jelah cantum ye...
jahit tgn ada gak tpi x byk...
part2 hias2 dia je

depan & belakang beg..
sbb blkg ni kosong
daku jahit la dgn zig zag tu


ni rupa dlm..
lapik kan kain cotton
xde la rupa dia togel je..hihhihi...



Friday, May 18, 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs