KLIK KLIK

nuffnang

Wednesday, August 29, 2012

jalan jalan lagi...


kami masih lagi di kk...
masih lagi mode jalan jalan...
nasib baik my biras dah ada kete..
boleh la pinjam bwk g jalan jalan
yang penting amik anak sedara balik sekolah...
pastu merewang ke sana ke mari dgn ensuami...

siang tadi sempat lagi g pasar pilipin..
sempat borong lagi tshirt utk sang lelaki lelaki
pastu utk mak..
sempat lagi beli kuih cincin udang kering
rumpai laut ikan bilis stotong kering
tah apa2 lagi lah...
yg mutiara2 dah beli hri tu...
kira yg hari ni kali ke 3 kami ke pasar pilipin..hehehe

lepas amik ank sedara balik sekolah
ptg tu kami pegi rumah terbalik plak...
pastu g mkn lokan dgn kelapa bakar...
best best...
picca ntii2 lah...
sbb nk resize dulu...leceh la plak kan nak buat satu2...
kang x pasal2 abis limit storage..hahahaha


okeh bubye...
nti sambung lagi


Friday, August 24, 2012

kami masih bercuti-cuti lagi


masih lagi mode raya ke da balik bekerja????
mesti ramai dah start bekerja kan...
kami masih lagi dalam mode raya + bercuti cuti....
masih letih...
dan perut bergelodak..hahahaha...
apa2 pun happy holiday....

kami kami je di raya pertama



kami lagi di manukan raya ketiga...



Saturday, August 18, 2012

Salam Aidil Fitri 2012






salam lebaran untuk semua fren/follower/SR...
( mcm rmi peminat..ahaks )
x kisah la saper kamu pon...
terima kasih singgah kat blog ini...

ampun dan maaf dipinta kalau ada terkasar bahasa ke..
terasa ke...
semoga hari raya kali ini lebih bermakna..
di samping insan2 tersayang....

tahun ni pertama kali daku x dpt beraya dgn family sendiri
sedih jugak la kan..
tapi semua org pasti kena gak merasa...
selama 2 minggu kami akan berada di rumah in law..insyaallah...
blog ni mgkin akan bersarang la....kannn...

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir & Batin



kejam kan...
malam raya baru balik..hihi...
petang ni akan berbuka puasa di airport je...


Friday, August 17, 2012

dah abis soping raya???


dah cukup lah setakat ni...
xde lah soping sgt...
dpt baju selai...tudung selai...ok lah tu
bersederhana..hehehhe...
raya pon da dekat...
tgl berapa hari je lagi...
mesti rmi da balik kampong
sbb cuti sekolah pon da mula kan...

pada yg drive tu..elok2...
jgn drive time ngantuk...
berenti la berehat...



dgn misi mencari baju raya...



Tahniah Farah AF selamat melahirkan baby girl


kegembiraan berganda la kan untuk farah tahun ni..
walaupon terpksa berpantang time raya...
kena lah bayar zakat untuk si kecit jugak....

comelnya...
picca kredit to twitter farah sendiri


tahniah farah & family


Thursday, August 16, 2012

lega..dah selamat hantar rempeyek dgn langsir


lega..lega..
dah hantar..dah pas sumer tempahan2 rempeyek
yg part ensuami pon dah hntr
yg part daku pon dah abis di hntar...
langsir yg kawan tempah tu pon dah hantar...
siap dah gantung da..hihi


ni lah 2 balang yg last utk dihantar semalam...



laaa....terbalik plak picca ni
malas dah nk rotate..hihi...
alhamdulillah...kawan tu puas hati dgn langsir yg daku jahit ni...
siap mms daku time otw balik..
perasan x..tu lah cover button yg daku guna hr tu...


ni lah mms dari kawan tu
lps dia siap gantung...
semangat betul dia nak raya...



skrg ni mode nak raya dah dekat kan..
so kemas2 rumah sebelum daku tgl kan utk jangka masa yg lama jugak la...
rasa nak buat mini GA...
insyallah nti daku hapdate entrinya..
mcm biasa..senang2 je...


Wednesday, August 15, 2012

siapa lelaki misteri depan pejabat pos tampoi ni????


siyes okeh...
geram dgn mamat baju hijau nih....
muka mmg innocent...
mcm x bersalah bila minta tolong....
pada yg ada jejakkan kaki kat pos opis nih...
buat bodoh je lah klu dia minta tolong...
rasa nak lempang laju2 je...

kisahnya...
awal bulan pose hari tu
daku ada g pos opis ni sbb nak beli setem pastu nak pos surat sekali
tetiba lelaki ni ketuk tingkap kete
ckp dgn ensuami dia nk pegi larkin..
tapi x de duit...pastu ensuami pon ckp jauh lah nak hntr
lagi pon kita org x ke area sana...
cara dia ckp mmg betul lah dlm kesusahan
( pandai betul dia berlakon )
lepas settle beli setem dgn pos surat
daku pon carik2 la kot2 de duit boleh bagi kat dia....
tu je lah cara nk tolong..
nak tolong hntr x dapek la...
korek2 wallet x de plak duit kecik...
paling kecik pon RM10 je..
ensuami pon sama...x de plak duit kecik...
( bulan poser..xde nk soping pecah duit sgt..hihi )
last2 bagi lah dia RM10 tu...
ye lah..dgn niat nk tolong dia..tu je yg mampu...
klu dia menipu..tu antara dia dgn Allah la ye...(da lah bulan poser)

tup..tup semalam...
ensuami minta tolong hntr dia g opis sbb motor tgl kat opis...
balik dari hntr ensuami,daku pegi pos opis lagi nk pos surat
sekali paking...aiii..nmpk mamat ni lagi..
time tu geram pon ada..berderau darah nmpk dia
bukan pasal takut..pasal marah..
time tu dia tgh ckp2 dgn sorg laki yg baru je paking kete
so dia mintak tolong yg sama jugak la kot...
eh..eh..senang2 je erk ko mengambingkan aku dgn org lain
buat2 muka susah..mintak tolong...
dah laki tu x dpt tolong dia...
dgn berani dia ketuk tingkap kete daku...
eh..eh...time tu daku da buat muka dah..

mamat kambing : assalamualaikum kak...
daku : waalaikumsalam
mamat kambing : kak,tolong saya nak ke larkin kak,duit pon x de
daku :eh..kan hr tu dah bagi 10 hinggit x kan x sampai2 larkin lagi????ko ni menipu org je..dah la bulan poser..( terus blahhh g pos surat )
mamat kambing : ( terdiam )....xpe kak terima kasih ye...






menyampah betul dgn org yg menipu2 mcm nih...
mmg x halal rezki ko dpt..
tah2 buat beli dadah...ke tah apa...
eee...geram betul...
masa nk jalan kuar dri pos opis tu nnpk kete polis lalu..
dlm hati nak tahan pak polis ni...nak ngadu
tapi x dpt lah plak sbb tetiba ada 1 kete lain lalu sebelah..
klu tahan polis tu cnfm dia x nmpk..
xpe lah...selamat la ko kali ni mamat kambing...
esok lusa tah saper plak ko kambing kan....



tapikan...dia tetap ckp terima kasih walaupon daku dah sound dia
mamat kambing yg berbudi bahasa..


mimpi semalam..



bangun tido je senyum2...
mcm seronok je mimpi semalam...
mcm igt2 lupa tapi cuba gak utk igtkan semula apa mimpi yg best tu...
igt2 balik...hah...
mimpi g umrah...
Ya Allah..seronoknya time dlm mimpi tu
ramai sgt org...
pastu siap dpt diri depan kaabah lagi...
dan lagi satu daku igt dlm mimpi tu daku dukung baby..
tapi baby saper erk....
confius sekejap...
apa petunjuk Allah nak bagi ye...
pastu dapat naik satu tempat tinggi..
mcm shopping complex pon ada tempat tu
tapi x de plak membeli apa2...
hmmm....
harap2 ada rezeki nanti nak jejal kaki ke sana...


picca dari gugel



Monday, August 13, 2012

last weekend @pasar minggu parit sulong


weekend lepas daku balik kg lagi...
buat kuih raya sama2 dgn mak..hehehe
pastu siap mak bekalkan kuih raya bwk balik
sayang makk....
ni kira kali yg last balik b4 raya la kan...
hujung mgu ni plak da raya...
tahun ni daku raya kat sabah..belah ensuami...
kira 1st time la x beraya dgn mak...
sob..sob...

balik kali ni sbb ensuami kata nk belikan mak ayam
pasal hr tu ayam sumer sakit
pastu mati...
yg tgl ada lah 3 ekor ayam betina yg dah janda..
hehehe....

kami pon pergi pasar minggu kat parit sulong
ayah konon nak beli ayam gajah
tapi x de palk jual kali ni...
ada pon arnab,anak itik,anak ayam,burung...
last2 x jadik beli....

besar betul pasar ni...
byk betul baju raya...saper belom beli cnfm lah rambang mata...


cuaca pagi tu panas gak lah...



eh ada yg jual mutiara sabah
tapi harga x tau la plak...sbb x nmpk org yg jual



ada org jual bunga2....



daku pilih cendawan...
pilih2...amekaw setgh kilo...
RM5 je..byk tau...



lately ni jarang sikit hapdate
bz kan...kemas2 rumah..basuh apa yg patut...
pastu berusaha nak abiskan stok makanan dlm esbox
sbb nti raya lama x de kat rumah

Friday, August 10, 2012

free aeon voucher - dari citibank

~ happy weekend ~


alhamdulillah...
ada rezki lagi kali ni walaupon haya bernilai RM10 sahaja...
kali ni gift voucher aeon dari citibank
daku mmg pengguna cc citibank..
tu lah cc 1st yg daku apply dan setia smpi skrg..
cc bank lain cimb dan maybank dah tutup sbb x satisfied..
yg tu bergantung dgn pendapat masing2 la...

hari tu citibank ada hntr email
suh jwb survey..
biasala..klu bab2 jwn survey ni kdg2 men hentam keromo je
pastu x igt pon apa yg dijwb..hehehe...
tpi yg citibank pyer survey hari tu ttg home loan...
jwb la apa yg patutkan
tup..tup dpt plak voucher ni
suka...suka...
( teringat dulu pernah dpt aeon voucher RM250 sbb jadik best call centre employee of the month time keje kat astro...jenuh gak nak bg perabih voucher tu..alhamdulillah dpt beli baju2 satu family time tu..cepat betul masa berlalu )


RM10 je...

pada sesaper yg ada nak tanya pasal home loan citibank ni boleh la email daku...
ekinashikin [at] hotmail.com
kot..kot ada yg boleh daku bantu...
x pon kita tukar2 info ye...



pssttt...skrg mood buat biskut smpi..
da nk raya..hoorayyy....
tpi daku de mood nk buat kek la plak...
try la buat red velvet cake...hehehe...
sah2 x cantik la...tpi rsa okeh ensuami kata...
almaklum baru 1st time buat..hehehe...
nx week la story lagi..
daku nak balik kg lagi ni...ye lah nx week da mgu raya
daku akan balik beraya kat sabah kali ni 2 mgu okeh...lama giler...


RVC yg bukan daku buat..
ni beli time makan2 kat restoran salsabila hari tu...



Thursday, August 9, 2012

free gift - cosmoderm & munchy lexus


akhirnya free gift dari cosmoderm dah smpi...
dapat pencuci muka 
mcm tau2 je stok pencuci muka biore yg dpt hadiah hari tu da nk abis...
lepas ni boleh guna brand cosmoderm ni plak..
daku mmg x boleh guna sejenis je pencuci muka..
sama gak dgn shampoo..
kena tukar2..klu guna yg sama je mmg xde effect da lps tu..
muka berminyak la..pada hal masa mula2 guna okeh..tu tanda2 nk kena tukar la..
klu guna shampoo yg sama je plak..
cnfm kelelumur menjelma dgn hebat...
haiiishhhh...




smlm gi kedai dekat2 rumah ni..
pastu nmpk biskut munchy lexus kat bwh ni...
dpt free mangkuk..
eee..mcm best je..hehehe
rembat la satu...beso rupanya mangkuk ni..
suka..suka...
g giant crik biskut ni still on promo yg kupon kfc dgn pizza hut tu..
limited agaknya yg free mangkuk ni..



Wednesday, August 8, 2012

hujung mgu lepas - part II


pnjg sgt nk buat 1 entri..
so kita bagi 2 lah ye...

bukan misi crik baju raya je hari tu
daku bwk ude dgn mak gi rumah bedah..
mak andam/pak andam yg mak da buat appointment tu
nk g tgk baju perantin...
tapi picca2 kureng sikit kualitinya..
snap dari tepon je...


bedah aka mak andam kata fesyen yg kaler oren tu yg paling baru
kain ropol2 bertingkat...
lps raya rmi yg amik patern mcm tu nti
kira tgh inn la skrg...


bakal perantin dah rambang mata...
berkenan kat kaler pupel tu..



 
antara koleksi warna2 lain...


Monday, August 6, 2012

hujung mgu lepas - part I


alhamdulillah...
dah selamat balik jb dah..
jln pon lancar je... xjem..

paling gumbira sebab adek badek sumer balik
so dpt buka pose sama2 ramai2..

hari sabtu..
misi mencari baju raya kami sekeluarga..
yg da kawen kena la beli sendiri2 kan
utk yg lom kawen + mak ayah
disponsor oleh ude..hehehe
kira ni 1st time dia sponsor sbb b4 ni daku sponsor utk beberapa tahun
ikat kontrak..hehehe..
sbb dulu daku kje derang belajar lagi..
skrg dia pon da kje...
so turn dia plak la...dia pon ok je...
daku kasi tau dia..murah rezki tau nti...caya lah..

tahun ni family kami pilih warna biru biru kehijauan
daku panggil mcm hijau petronas tpi dark lagi..hhehehe
so misi lepas ni utk carik tudung plak
ni je lah selai baju nya pon...
pastu nti buat bju sedondon time ude kawen bulan 11
kira x de lah membazir sgt nk berpasang2 bju..
klu waktu kje dulu2..ok jugak..
skrg da duduk rumah je..
pakai pon sekali sekala je...


warna ni lah yg daku maksudkan




ni plak zara bam bam dgn tok ayah..



thinking..thinking mna nk crik kain tudung yg murah dan cantik..
hehehe....


Friday, August 3, 2012

mee rebus ZZ


~ happy weekend ~


time bulan2 pose rsa nk mkn mcm2 kan...
hari tu rasa mcm nk makan mee rebus...
lama dah x mkn..
klu balik kg biasanya akan mencari jugak klu terasa nk mkn..
xpon crik mee bandung...
eeeeaiiii...rasa nk mkn mcm2 plak...

okeh..kali ni 1st time daku rasa mee rebus kat ZZ damansara aliff
lama da x dtg sini sejak ensuami geram insiden nasi  dlm air sirap bandung hari tu
bukan sebiji nasi tapi seketul kot..
apa yg terlintas dlm fikiran klu sedut straw sirap bandung pastu tersedut nasi...???
kena sekali ok..
kena kali kedua..nak mrh ni..
kali ketiga ensuami complaint la kan...
yess dpt air baru...tpi daku x minum pon sbb da terasa hati
siyes...

tapi tu thun lepas kot...
dah lupakan da pon...x simpan dlm hati..
sikit je lah yg tgl.....hiiiihiiii
asal nk ke situ je...teringat sirap bandung bernasi..hehehe

sbb da lama x ke sana...
jom lah try mee rebus...

mee rebus ayam


mee rebus tulang



mode nak balik kampong esok..yahuuuu...
siap buat popia inti ikan tau nk bwk balik kg...
adek badek semua balik dpt buka pose sama2...
pastu nak amik stok tempahan rempeyek sekali


Wednesday, August 1, 2012

Tahniah Dr. Halina & family


tahniah utk dr halina & family yg bakal menambah ahli keluarga lagi...
berita best ni dihapdate dlm blog dr halina sendiri...
bella bakal mendapat adik


semoga sihat walafiat 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs