KLIK KLIK

nuffnang

Sunday, September 30, 2012

magnet alphabet


ni lah koleksi magnet terbaru
alphabet magnetic plak...
yg ni sambungan dari numberic magnetic dulu
ni x termasuk koleksi2 magnet dari sabah baru2 ni...
klu nak hapdate sumer melambak...
yang pasti magnet yg kat bwh ni dah lekat kat belah tepi esbox
pasal kat depan dah penuh....kih kih...


murah je...
x sampai lapan hinggit pon....



Saturday, September 29, 2012

Kenapa Maybank perlu bagi saya tiket ke Legoland




kerana saya dan suami memang pelanggan setia maybank
kerap lagi kami guna maybank2uuntuk urusan harian dan bayaran bil tiap tiap bulan



semestinya kami pun pemegang visa debit kad maybank
lebih senang nak shopping 
tak perlu bawa cash sampai tebal dompet
cuma kena pastikan ada baki yang cukup sebelum transaksi



tapi jangan risau
maybank kredit kad kan ada...
sayalah salah seorang pemegang kredit kad tersebut
pastikan buat bayaran tiap bulan ye 
jangan sampai tertunggak 




dan lagi Kenapa Maybank perlu bagi saya tiket ke Legoland




saya berjaya memiliki kereta pertama saya dengan pembiayaan dari maybank
dan sekarang kereta itu berjaya jadi milik saya sepenuhnya kerana saya dah pun habis bayar



begitu juga dengan kereta suami
pembiayaan pun dari maybank juga dan masih membayar tiap tiap bulan tanpa gagal



kalau dah ada kereta kena ada insuran kan?
mestilah saya pun pilih etiqa takaful ahli kumpulan maybank
telefon je untuk renew insuran dan roadtax
pantas mereka kurier kepada kita
( semestinya lepas pembayaran dibuat )





tahun 2011 saya dan suami berjaya buka akaun maybank gold invesment account (MGIA)
segalanya saya coretkan di SINI
tahun ni berjaya juga saya menambah simpanan MGIA saya dengan duit raya 
sebab itulah saya kata saya ni pelanggan maybank yang setia




dan lagi Kenapa Maybank perlu bagi saya tiket ke Legoland



disebabkan saya rakyat negeri johor
perjalanan untuk ke Legoland cuma ambil masa lebih kurang 30 minit je melalui second link
sekiranya saya dapat pergi dan masuk
bolehlah saya bercerita dan ajak kawan kawan dari negeri lain untuk datang ke Legoland

kawasan Legoland ni juga dekat dengan bekas tempat kerja saya dahulu
pernah saya coretkan di entri sebelum ini di SINI dan SINI


antara gambar koleksi peribadi saya kawasan Legoland sewaktu dalam pembinaan





berharap agar dapat ke Legoland suatu hari nanti untuk melihat keadaan dari sisi yang sama tetapi dengan hasil yang berbeza (the true Legoland)




nasi lemak Pak Nasser's & air asia

~happy weekend~


tahun ni naik air asia pergi balik dpt makanan berlainan (godek2 tepon jumpa picca2 ni)
time pegi dpt makan nasi padang...
tapi honestly x sesuai dgn tekak ni....
rasa x best..
mkn pon x abis...
picca pon x amik...huhuhu

tapi time balik jb hari tu
dpt nasi lemak....
ni kira 1st time dpt mkn nasi lemak dlm air asia
sebelum ni selalu dapat nasi ayam je....


best jugak nasi lemak pak nasser ni..hihi



comel je kan daun pandan tu....



terima kasih air asia & majikan ensuami...
tahun depan taja lagi...kan..kan...



mhu ni x pegi mana2...
ku bertapa kat rumah sorang2...
ensuami ada keje kena bertapa kat opis...
rasa mcm nk buat plushie baru..hihi


Friday, September 28, 2012

menolak sekali lagi rezki itu...



rezki itu datang lagi..
terpaksa menolak sekali lagi
bukan sengaja tapi terpaksa...
kerana keluarga saya lebih penting
walaupon duit pon mmg penting...

hari ni daku di sms lagi sekali oleh opismate dulu
offer keje masih lagi terbuka..
dgn gaji basic yg best la jugak kan...
itu lom masuk commision
cnfm makcik kayo...kayo....

tapi daku ada lagi sesuatu yg perlu dibuat yg belum selesai...
yg mungkin akan menggangu waktu bekerja klu daku terima offer itu
maaf...kalau daku dah bekerja komitmen keje tu ttp ada...
daku x suka keje main2 
sbb itu daku terpaksa menolak sekali lagi...
beri ruang kepada yg lebih memerlukan

**sedih bila earning churp churp kurang disebabkan derang kena hack**




Thursday, September 27, 2012

hari exam ensuami


kejap je dah setahun berlalu
last year ensuami exam 29 sept 2011
tahun ni 27 sept 2012...

malam tadi da siap2 kan uniform dgn kasut ensuami...
bila nk kena pakai uniform mesti lah kena potong rambut pendek kan
tu pon da settle hari tu...
da bagi pendek rambut...

exam kali ni ensuami kata 
fail dgn jayanya
sbb dia x study pon...
men hangkut je buku tu g dewan pekse
sbb open book kan....
tapi mana tau kot2 lulus ke..hihi


Wednesday, September 26, 2012

KLM luggage tag dah sampai



yeah...finally dah sampai pon...
klu sesaper pon ada request free luggage tag ni
mesti dah dapat jugak kan..
lama jugak menunggu
3 bulan la dari entri ttg ini hari tu

tgh hari tadi ada rcvd call dari kampung
bg tau ada mcm poskad bergambar sampai
pastu gmbr mcm x nmpk...
derang bg tau dari KLM..baru ku igt

pastu sibuk2 lah tgk posbox sendiri jugak
dan gmbr kami terang je...




da kasi tau ensuami..
balik sabah nx time nak sangkut kat luggage la...
kih kih....


Tuesday, September 25, 2012

makan makan di krishna fish head curry house dan kampung nelayan

**entri bergambar utk rujukan akan dtg** 

yes..citer pasal makan makan lagi
pasal tu la badan daku masih lagi mcm ni...hahai...
asik makan je cner???

mmg x dpt dinafikan 
klu balik sabah..aktiviti utama mmg la makan makan
percaya lah tiap kali balik cnfm 2-3kg naik berat badan...
hohohoho....

kali ni nak hapdate pasal makan2 kat krishna fish head curry house
kedai ni kira glamer la la klu nk mkn kari kepala ikan dgn banana leaf
kami pegi ni kat penampang..
jgn risau sbb kedai ni ada sijil halal...
dan diiktiraf...






ni je lah antara picca2 makanan yg sempat kena ambik
yg lain da masuk perut...



lepas tu x abis lagi...
pegi plak belakang centre point
pegi plak tapaw egg tart...
hahai...mcm manalah x mcm pisang montel kan....




lepas tu sesi jalan2 la dlm centre point tu...
jln2 buang masa...
dari satu kedai ke satu kedai yg lain...
dlm kepala derang masing2 ku tau ligat la kan nk makan kat mana lagi pasni...
kiranya klu balik sabah ni perut mmg x sempat lapar la....
dan akhirnya..nak mkn seafood..
my BIL suggest la kat kampung nelayan kat taman tun fuad stephen



disebabkan waktu tu masih awal lagi
so jalan2 lah dulu 1 round...
kasi bakar dulu kalori kari kepala ikan tadi..hihi
sbb lepas ni nak menambah lagi ni...

1st and 2nd anak sedara



raheesh & uncu...



raheesh & bongsu..








antara yang diorder....



yeah..selamat masuk perut...



kalau makan kat sini ada persembahan tarian..
ngam ngam lepas makan derang start
jom tgk plak persembahan tarian rakyat....
macam macam ada.....




dan yang paling kena tunggu mesti lah yg api api ni
ye lah kuar api ikut mulut...
budak2 tgk cnfm ternganga mulut...



tu lah serba sedikit ttg makan makan time cuti raya hari tu
tapi ni pon belum abis lagi...
ada lagi tempat kami pegi....
nanti kasi up kat next entri...
untuk rujukan masa depan kami....


Monday, September 24, 2012

makan makan ikan bakar di pasar pilipin



yang ni plak antara aktiviti time cuti hari raya hari tu - kira citer basi la
siyes daku x pernah mkn kat sini
selalu mkn seafood kat tmpt lain...
1st time ni pegi
b4 ni pon ensuami x pernah btau ada tmpt mkn kat sini
yelah..klu pegi area ni pon mcm kejar masa
tapi balik kali ni memang betul2 jalan..
smpi 3x pegi area pasar pilipin ni
tiap kali pegi ada je brg yg di beli...
balik johor dah mcm pasar pilipin mini dah kat rumah...
( daku x rasa pon mcm tu..ensuami yg kata )

best mkn kat sini...
ada byk pilihan size udang sotong ikan
macam jenis ada...
ikut selera dan poket masing2 lah...


ikan..


udang...


actually time hapdate entri ni
terasa nak mkn si latok ni...
atau nama lain dia anggur laut sbb rupa dia mmg mcm anggur
ni 1st time daku mkn dan rasa...
rasa dia masin..
yelah kan duduk dlm air masin kan...
pastu cicah dgn air asam....
arrgghhhhh....rasa terbayang kat mata sekarang
bila la mo dpt mkn ni lagi...




antara gerai2...


air asia kan ada offer free seat..
siap daku dah chk hrga flight da...
konon mo bwk mak ayah ke sabah plak..
nak beli..x nak..nak beli..x nak....haishhh....
hampir2 menempah ni






Sunday, September 23, 2012

iklan : keep tripod for sale

hapdate: sold
-----------------------------------------------------------------------------------
~ happy weekend ~

hari2 minggu ni buat iklan onbehalf ensuami
used tripod la
sbb da ada yg lain so let go yang ni






*Masih dalam keadaan baik*
-Tripod 3 extend berserta tripod pouch
-Sesuai untuk indoor dan outdoor atau travel use
-Ketinggian Lipatan : 425 mm +/-
-Maksimum load 2-2.5kg +/-
-Sangat sesuai untuk beginner

SMS sahaja 016-2958313 atau email ekinashikin@hotmail.com

**Penghantaran melalui pos sahaja
**Tiada COD


RM35 termasuk pos laju




Friday, September 21, 2012

iklan...



kenapa lah iklan ni masuk kat email den...
kan dah tergoda...
haiishhhh....

kot2 yg berada kat area jb
gi lah thezon stulang
tgh ada promo....




nak tunjuk ensuami iklan nih
kot2 dpt satu...hihihihihi



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs