KLIK KLIK

nuffnang

Wednesday, October 31, 2012

edisi red velvet cake



entri terakhir bulan october 2012..hehehe

sebenarnya ni adalah red velvet cake kedua yg daku try
xde lah mcm kat kedai ke cantik je rupanya
tapi ku puas hati sbb ni hasil dri tgn sendiri...



resepi RVC ni daku amik dri 2 blog resepi
tapi tah x igt nama dah..
sebab time tu duk relaks2 tgk tv pastu godek2 kat tepon je
dah jumpa yg berkenan
pastu screen capture je lah...
terima kasih byk2 pada tuan punya resepi ye...
2x cuba..menjadi dan suka..hehehehe





selamat mencuba..



bamboo charcoal bread



lately ni tekak rasa mcm nk mkn roti je
pastu cicah dgn air kopi ke teh o panas ke
wahh..mcm sedap sgt kat tekak nih..
klu x apa jenis roti pon x pandang...
bg lah yg tawar ke yg ada inti ke
mmg x minat lah...
kot kot kalau ngidam ke bagus jugak..hihi
tpi x jugak...
 ( xpe xpe...jgn mengalah..)

hari tu g aeon bukit indah
capai la roti hitam legam nih
1st time nk try...
ye lah baru kemaruk tekak nak makan roti
biasa je pon rasanya
cuma kaler je hitam
dah nama dia pon ' bamboo charcoal bread'

makan sambil cicah teh o panas
pastu pejam mata
wahhh...seronoknya....



Tuesday, October 30, 2012

koleksi FM kedua baru


dalama berjalan2 dgn nora hari tu
sempat gak daku rembat seketul fm ni...
hr tu pegi xde yg cam gini
pastu pegi dgn nora jumpa plak
mcm cute plak..
koleksi chef yg ada skrg sumer lelaki
yg ni gurl...
so rembat la..hihihi

nora banje nih...
nk byr kat dia dia xmo
tq nora....
smlm nora kata dia ada prob dgn ligamen kat pinggang...
take care ye...
semoga cepat sembuh
nti boleh kita berphotoshoot plak


Monday, October 29, 2012

aktiviti aidil adha 2012



alhamdulillah...
selamat da settle sumer pada sesaper yg buat ibadah korban...
daku pon smlm selamat smpi jb
gerak masuk hiway pukul 3.30 mcm tu
mmg plan nak balik awal sikit sbb confident jln akan jem
kalau x mmg selalu balik lps maghrib/isyak

smlm masuk hiway
 tgk kereta berderet da strt jem dari hiway pagoh menghala ke kl
wahhh....mau kejang kaki berehat 18x kali sepanjang jln ke kl
pitam la mcm tu..huhuhuhu
tapi alhamdulillah semalam perjalanan kami x lah jem teruk
sepanjang jln mmg byk kereta tapi x de lah terberhenti sbb jem
cuma slow je lah....

1st day raya x de buat apa pon
bwk mak g melaka je kejap
masuk hiway pagoh kuar tol ayer keroh
g jln2 kat mydin..lama da x pegi..hihihi
ramai jugak org
paking pon penuh....
sempat jugak la rembat seketul fm ..ekekeke
pantang nampak..padahal da ada fm melaka b4 ni
tapi saje je crik rupa lain plak


raya kedua plak...
nak kena pegi rumah mok teh 
tapi lps mak balik dari yaasin...
so sementara tgu ni...pegi sawah ring plak
mak kata padi tgh hijau...
sgt teruja okeh....( teruja ke jakun..hihi )
ensuami g amik2 picca jap...
masa smpi tu kebetulan da 2 kapel pon tgh nk ber 'ps'
pre wedding album kot...
ke saja2 ke x tau la plak...


picca2 ni dri tepon daku je...
yang ensuami amik x plak daku pndi nk godek
kang tersalah godek plak...hemo hemo...
nti ensuami da godek2...
daku cilok tepek kat sini..hihihihi



yg ni plak my sis bakal perantin lagi 2 mgu...




daku ada amik sesuatu dari rumah mak...
next2 hapdate la citer...


Wednesday, October 24, 2012

salam aidil adha 2012



salam aidil adha
pada yg memandu hati2 ye
jgn jadik mangsa korban...

daku pon tgh mode nk balik kg..hehehe
nx entri lps raya lah ye..

mode nak balik raya activated..





happy birthday



happy birthday to my sis ke 23





dating dgn kawan lama



mcm dah lama x hapdate kan
hari isnin lepas daku hntr ensuami g opis

skrg kan musim hujan...
biasanya pagi ensuami nek motor je g opis
tapi klu ptg2 hujan daku jadik supir..heehehe
so esok paginya kena lah hntr ensuami g keje
time tu baru lah dpt breakfast kat luar dgn ensuami..hihihi

so pagi tu ensuami yg drive
pastu tetiba dpt sms dari nora (saper plak nih?)
dia nih kwn berjimba time belajar dulu yg bru dijumpai semula 
tu pon terjumpa kat kedai 2 hinggit okeh..hehehe
nora sms nak dtg rumah
sbb dia kat klinik diserang sakit mata yg dah 2 mgu x keje..

picca nora yg gedik ku cilok dri fb dia..
hihihihi...

daku sempat tapawkan nasi kerabu utk nora
so lepas dia breakfast sumer kami pon kuar lah
gi berjimba..hahahaha
sumer tmpt kami round hari tu
memula g big bundle kat kempas nih
pastu g bundle perabot plak kat perling
jalan terus ke jusco bukit indah
dah puas g tesco bukit indah plak...
last2 balik sempat lagi singgah maslee kat rumah daku je...
siyes lama gila x kuar dan x jumpa dia
strt dari abis belajar 2003
almost 9-10 tahun la...
mesti byk citer nk story mory the morning glory


sesekali happy2 dgn kawan2...
nasib baik ensuami paham...
terima kasih ye ensuami....



Friday, October 19, 2012

Jom berStarBucks


hari ni dah hari jumaat
sekejap je kan...
budak2 sekolah mesti ada yang da bais exam akhir tahun
ada yang masih dlm exam...
pastu cuti dah....
minggu ni x de ke mana2...
dah la musim hujan kan sekarang
klu ada pon takat2 area sini je
balik2 g giant..pastu g angsana..hihihihi...
maybe ramai org gaknya sbb nk sambut aidiladha kan....

pagi2 ni dapat sesuatu yang best
kad starbuck dah smpi..
yang ni daku redeem dari punch tab vernonchan.com
cepat tau dah dpt apa yang diredeem
mcm kakyong sgt efficient okeh
email dari mr.vernon ni pon indah tutur bahasa dia walaupon dlm english
suka org mcm ni....

oleh itu..
ensuami jom lah kita berStarBucks
kali ni ai belanja...muahahahaha (ketawa jahat)





skrg hujan sgt lebat
kalau baring tarik selimut sgt beshhh....



Thursday, October 18, 2012

sesekali bila ada org bersihkan kaki kita



ni perbuatan yg jarang dibuat okeh
rsa mcm x best padahal kita byr
bukan free pon...
tapi ikut mood gak..klu rasa nk relax2....(konon)

lepas balik dari sabah hari tu
jalan2 tmpt biasa lah kan
pergi giant..ensuami install game baru
sementara tunggu tu jalan2 la dulu
daku pegi beli tape langsir jap kat kedai kain
pastu tgk2 ensuami da duduk kat tmpt urut kaki refleksologi tu
suka tau dia urut kaki tu...
daku pernah try 2x...pastu x mo da
sbb sakit..huhuhu..
ku x tahan sakit...pastu klu ada ura2 plan nk concieve jgn la buat ye
kang ditekan2 kan tapak kaki tu..
x pasal2 je kang..
kan dah nyesal...

time ensuami tgh urut kaki tu
dia panggil tanya nk buang kulit mati x? (ni kes mls nk buat sendiri)
boleh jugak..pasal time tu kan baru balik...
dgn jalan kat pantai...
pastu merayap sana sini...
boleh lah...heeeeee

org tu tgk2....
pastu dia kata dlm sejam siap...
mak aih..lama jugak...igtkan kejap..huhuhuhu
kena lah 45 hinggit....
memula tu dia letak ubat dulu..bg tapak kaki tu lembap sikit kulit dia
senang dia asah kang...
nasib baik ada beli majalah rapi b4 tu
boleh jugak baca2 majalah...hehehhe




asah asah jgn x asah...
lentang lentuk kaki dibuatnya...



Wednesday, October 17, 2012

triple burger



tetiba je semalam ensuami nak makan burger
pastu siap order triple plak tu...
burger arnab dia kata..

macam besh...
konon nak rasa...
tapi x jadik rasa ....
sanggup telan air liur tgk je...

.
.
.
.
.
.
.

pasal picca kepala arnab tu la...
lepas nmpk kepala arnab tu..
mcm kesian je...



Tuesday, October 16, 2012

hamper kotex dari majalah rapi


taraaa...
ni lah dia hmper yg dah diambik dri karangkraf tu
x de lah byk mna...
tpi jimat lah jugak duitkan...

picca dikirim oleh tika..hihi..


yang g amik ni si dyat a.k.a rummer yg daku citer hari tu
dyat ni pon kaki compers
selalu join contest dan menang...
sgt excellent perkhidmatan dyat ni...
dia dpt surat yg ku pos hari rabu
jumaat hamper tu dah smpi kat tgn tika...
efficient sungguh...
siap pesan nti tolong war2 kan kat kawan2 ye..
klu2 nk guna perkhidmatan dyat...

kawan2 yg kaki compers mesti da kenal dyat..
add je dia kat fesbuk 
so klu ada problem mcm daku ni boleh la guna khidmat dyat..hihihi...



Friday, October 12, 2012

godaan zinger double down



kali ni betul2 langgar pantang pasal zinger double down ni
daku dgn ensuami dah memantang kan diri utk mkn fast food ni
tapi yang ni kami kalah..huhuhu
ni dah kali kedua kami tapaw...
1st time hri tu time teman ensuami g opis sbb nak siapkan keje
mkn menda alah ni pastu layan youtube tgk citer kg semarah padi...
kelakar citer tu..hihihi
pastu ketawa sorg2....
rsa heaven betul time tu....mcm permaisuri..haahahah

KFC Zinger Double  Down


pastu 2 hari lepas ensuami bermulut gatal sebut2 pasal teringat kat double down nih
rsa time tu mcm dah meleleh air liur...hahaha
tahan2 kan je lah nk cover kan...
tapi last2...mcm mana daku boleh kata "jom lah pegi"
eeee....langgar pantang...


tapi tah knp kali ni ayam dia mcm rsa masin plak
x abis mkn..bwk balik...
esok pagi siap potong2 campak dalam nasi goreng
x baik bazir2 kan...sedap jugak...


kat bwh ni lah citer kg semarah padi tu
kelakar okeh...
citer psl kg yg kena sumpah pastu sumer org jadik mcm marah2 time bercakap..hihihi





Thursday, October 11, 2012

godaan handbag..



tergoda la plak...
mna nk cekau duit?hihihihi....
cuci mata lah dulu...
walau pon bukan ori henbeg2 ni 
tpi ok lah untuk daku...
jenis x kisah..jnji cantik...hihihihi

LV Classic Old Style Bag LV经典十字老花款饺子包
yang ni mak den suka...
ehh..mak pon da pilih...



LV Classic Printed Bag LV 经典印花缩口肩背购物袋
daku mmg minat design LV
sbb dia besar...boleh isi brg byk2..
mcm koperasi bergerak..heheheh


Lee Hyori Totem Chess Grid Bag (Khaki) 韩版李孝利最爱棋格图腾挎包/提包(卡其)
yg ni pon ku suka jugak...
haishhh...
rambang mata da....
sabar..sabar....


klu nak cuci2 mata jugak
boleh g kat lunaliz ni



Wednesday, October 10, 2012

menang hamper kotex dari majalah RAPI



awal last week dapat surat bawah ni
suh amik sendiri kat karangkraf
adehhh...kat shah alam tu...
rsanya ni 1st winnig dari RAPI..

ku pon selak2 celah mna plak ni yg menyangkut
bulan julai punyer rupanya..
dapatlah hamper kotex RM50
dan dan terpikir..ni hamper ke hampeh???hihihi

yo lah..saper plak ni pi amik
pastu waktu kje plak tu
try la call pic dia tanya kot2 boleh pos ke kan
postage fee tu kita tanggung la..
hmmm...dia kata x boleh
lagi pon 1 m'sia yg menang..x boleh nk pos sumer..huhuhuhu
tu reason dia lah...



tapi x pe..
daku da dpt runner da..kih kih kih
yang boleh tolong amik..
insyallah boleh dipercayai...
tapi bayar kat dia la...
zaman skrg mana ada free2 kan
pastu mintak dia hntr kat rumah adik kat ampang...
so tgu je lah kabar berita nti..hehehehe


Tuesday, October 9, 2012

Monday, October 8, 2012

happy monday!


assalamualaikum...
selamat pagi...
tetiba semangat plak pagi nih..ekekeke

hari ni nak pi servis kete ensuami
pastu nak g renew rodtax motor ensuami
pastu x tau nak buat apa...

nak smbg jahit baju kot...
hari tu da siap potong
lom cantum je lagi..

hr tu kaki ni gatal g kamdar kat angsana tu
beli la 2 meter kain kaler kelabu...
nk buat baju kurung...
mcm rsa dah lama betul x jahit baju..

aik..2meter je
yeee...sbb kain dia belasah je pki kain hitam
kan..kan...jimat
lagi pon daku bukan bekerja mcm dulu2...
skrg pki bju kurung pon jarang
time kenduri2 je...hihihihih

hari tu tangan gatal nk buat plushie kan...
taraaaa....
dah jadik da..ruypa apa erk?
ensuami kata mcm bini span bob..
ada ke....haishhh..

nama saya dolly..
besar saya 30 x 30cm..


klu rajin nk buat lg 1..
versi ada kaki
nk bg kat zara bam bam....ngeeeee





Saturday, October 6, 2012

padah berlengah..kan da melepas...

~ happy weekend ~


tu la kan 
suka tangguh2 nak buat sesuatu
ada je perkataan..nantilah..kejap lagi..
last2 ku jugak yg melepas...sob sob sob

hari tu kat groupon kan de deal utk anti anne
konon2 nak belilah kan..
kot2 kaki ni terpijak lagi ke aeon bukit indah
boleh beli kat sana je...
tu je lah tmpt paling dekat pon...
tapi tulah..asik menangguh..nanti2..
amekaw..melepas..hahahaha
sold out da...


ramainya yang membeli...
pastu cnfm beli lebih dari 1 kupon kan...
haiiishhh....


ok sudah...meh belajar sejarah ttg pretzles je
sbb melepas kupon tu kan..
at least dpt info sikit


Friday, October 5, 2012

rumah terbalik & kelapa,lokan bakar


**entri bergambar utk rujukan akan dtg** 


ni sambungan citer cuti raya 2012 lagi ...
**banyak betul nak dihapdate..bukan apa untuk rujukan sendiri jugak msa akan datang nanti*
tah ni dah hari keberapa tah kami kat sabah time ni...
yang pasti kali ni kami pergi rumah terbalik pastu nak makan kelapa dgn lokan bakar

lepas amik anak sedara balik sekolah
terus kami siap2 kuar nak gi rumah terbalik
carik2 dlm gps mmg x jumpa la tempat tu direct
*dah lama x hapdate gps tu pon*
so kami guna map hospital tuaran sebagai reference
sbb dari hospital tuaran ke rumah terbalik ni x jauh dlm 3 km je mcm tu
dan rumah terbalik berada kat sebelah kiri...

alhamdulillah berjaya gak jumpa...





picca2 pon takat kat luar2 je sbb derang x allowed amik picca dlm rumah..
tpi rumah tu mmg complete dgn brg2..
mcm rumah normal biasa
ada ruang tamu,bilik tido,dapur
dan sumer brg2 tu terbalik...
kalau nak tau info lanjut tentang rumah terbalik
boleh terjah fb rumah terbalik atau pon SINI


lepas tu jom pegi makan lokan dgn kelapa bakar..
ni kali kedua daku dtg sini











sebenarnya daku x berapa nak mkn sgt
tapi lebih kpd jalan2 je hehehe
kat sini pon just mkn puding kelapa je...
pastu ensuami order lokan size medium dgn klpa bakar sebiji
tu je...personally daku suka lokan yg kecik2 je...
x lah liat pastu ada manis2 lagi..hihi..



harap2..tahun2 akan dtg dapat datang sini lagi bila balik sabah



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs