KLIK KLIK

nuffnang

Thursday, November 29, 2012

demam lagi



demam ni on & off plak...
hari tu da ok..
kena lagi...
kali ni x boleh tahan da...
pegi gak kinik...
nak tgu kinik gomen bukak...
surrender...
ensuami bwk g kinik kat area rumah ni gak...
konon nak g kinik penawar
tapi tah mcm mana masuk kinik dahlia
dgn confident pastu mamai2...
'pernah dtg sini?'
"pernah"
carik2 kad x jumpa..hahahaha
bila da kuar..baru daku perasan..
lah salah masuk kinik...hahahaha
apa2 lah labu..
jnji demamku baik...
sungguh x selesa...huhuhuhu


ubat batuk
ubat demam/selsema
antibiotik
ubat tahan sakit
ubat radang tekak


Sunday, November 25, 2012

tiada daya



haishhh....demam da makin baik
tapi sakit tekak nih menggila la plak
punah weekend..hihihi
terasa nak mkn itu dan ini
tapi tekak ni buat makanan tu rasa x sedap
sabar..sabar...ujian dari ALLAH
sikit je tu...
ada lagi org yg hebat ujiannya ALLAH bagi

dan alang2 citer pasal ujian ALLAH
ni nak citer sambil2 nak mintak pendapat...
kot2..ada yg boleh membantu..

daku de seorang kenalan (ex-house mate time bujang dulu)
stay kat kl..area setiawangsa..
sepanjang duduk serumah dgn dia daku x pernah plak nak amik tau pasal dia
ye lah..daku bukan kepochi atau joyah sgt pon...
dia buat hal dia..ku buat hal sendiri...
lagi pon daku kan keje shift
so utk berbual ke berjumpa ke...mmg jarang sekali
duit rumah pon selalu men selit je bwh pintu dia
sekali dgn duit bil air+api...
sampai lah satu hari..kita org dpt berbual panjang
dia strt citer dulu...pnjg citer..tapi ku ringkaskan kat bwh...
.
.
.
.
Kenalan seorang perempuan dan belum berkahwin.
Berumur dalam 40an.
Mempunyai masalah keluarga yang kronik sehingga di buang keluarga kandung.
Keadaan menjadi semakin kronik apabila kenalan ini tidak boleh bekerja dan dipercayai mempunyai penyakit misteri.
Dia telah berusaha berubat di merata tempat semasa mempunyai pendapatan.
Tetapi kesemua tempat tidak mampu mengubati penyakitnya.
Keadaan sekarang kenalan tidak dpt bekerja,tidak lagi mampu membayar sewa bilik apa lagi duit untuk menampung kehidupan harian.
Terbaru dia memberitahu sewa bilik sudah pun tertunggak 2 bulan..
Baru baru ini kenalan meminta tolong dari saya untuk mencarikan mana mana asrama pekerja atau rumah perlindungan untuk dia berlindung.


ku nak menolong tidak lah mampu
setakat mampu top up kan prepaid tepon dia je...
tu pon utk urgent2 kes ke apa...
da abis sumer kawan dia call mntak pendapat dan tolong
tapi xde saper mampu nak tolong..

kenapa x kawen je?
dia kata diri sendiri pon x mampu nak jaga ni kan lagi nak menjaga suami dan jalankan kewajipan seorang isteri..dia x mampu..biarlah dia sendiri

caner nak bantu?bank in duit ke?
sumer akaun dia dibekukan sbb dah diisytihar muflis gara2 hutang kredit kad yg x mampu dibayar.duit2 tu lah yg digunakan semasa dia tidak dapat bekerja utk berubat..
time dia turun naik mahkamah..daku masih lgi jadik hse mate dia

beberapa hari nih..
daku ada lah try crikkan rumah/tmpt perlindungan atau asmara pekerja seperti yang dia mtak tolong
tapi x jumpa dan kebanyakan untuk kanak kanak/wanita terlanjur
klu boleh tmpt2 yg tiada kaitan dgn JKM sbb takut keluarga dia mencari semula...




Friday, November 23, 2012

semalam 22 nov 2012



hmmm...siyes...
bangun pagi sakit giler tekak nih
penangan byk mkn durian agaknya..huhuhu
batuk2...
pastu muntah...aiyakkk....
terus bdn jadi lemah
sakit sumer sendi2 badan nih
terlepek lah baring...
amik suhu badan ( rutin harian ) wow..37.9
beep..beep..beep..laju betul bunyi termometer tu
menandakan demam lah tu...

ptg sebelum tu
daku de buat kek coklat
untuk ensuami
hoyeeah....happy birthday sayang....
pastu ensuami kongsi plak tarikh birthday dgn hari keputeraan sultan johor
Sultan Ibrahim Sultan Iskandar
so,selagi ensuami keje kat johor nih
cutilah time birthday ensuami...hoyeahhh...
yg x bestnya plak
daku demam...ensuami plak baru je baik demam
x pasal2 kena jaga daku plak...
g beli breakfast
pastu g beli mkn tengah hari plak
g kedai lagi beli air badak dgn air kelapa
sampai 2 biji tuh...

alhamdulillah...
lepas makan nasi terus mkn panadol sumer
hentam lagi air kelapa  dgn air badak
pastu tido....penat betul tido smlm...
smpi ensuami tutup pintu bilik dan main ps3 sorg2
sbb x mo budoy ganggu..men gigit2 kaki...huh
lepas asar badan mcm dah okeh sikit...
tanya ensuami nak mkn kat luar x?
x boleh jawapannya...ensuami nak msk kan maggi ayam utk mkn mlm
whattt????saya dah sihat...( sambil tunjuk otot tgn la konon)
lepas berjaya meyakin kan....yesss....berjaya
daku cuma nak mkn yong tau foo je yg sup2...
tu pon klu kedai tu bukak...

time bersiap2 lepas maghrib tu
mencurah betul peluh kat badan
alhamdulillah...demam nak kebah dah
rezki kami jugak
kedai yg nak di pegi tu bukak
lepas mkn terus je balik....
sampai rumah rehat2 jap tgk masterchef
pastu tgk citer saka nibong tunggal...
amik suhu dah 35.9..yesss
dah x demam..
bangun pagi nih....
dah okeh..cuma sakit2 sendi badan je x hlg lagi...


sekian cerita hari semalam



Sunday, November 18, 2012

aeon chatterbox contest


hari tu time kat kg dpt jugak la curi2 on9 dgn laptop adik
sempat jugak menjengah email
biasanya klu x tgk sehari je melambak email2 iklan masuk
sekali sangkut plak satu email dri aeon ni

ni daku join kat fb aeon..
saja suka2..menyangkut plak



ni lah benda nya...
hahahha....xkisah lah..jnji free...
daku collect kat aeon bukit indah...


dah amik benda ni x tau la plak nak buat apa...
kita gi starbucks jom...
guna free credit yg dapat dari vernonchan hari tu


ada lagi balance credit..
boleh la pegi lagi pasni..hihihihi


Saturday, November 17, 2012

selamat pengantin baru untuk huda & fauzee



wahh..baru dpt hapdate blog ini
nak cari vitamin R nih...
alhamdulillah daku da selamat smpi jb

majlis kenduri kahwin kat lampung pon sumer ok je
alhamdulillah...
hari jumaat last week ( 9/11/12) huda dah jadi isteri org
daku mmg xde masa pon nak pegang tepon
apa lagi nak snap2 picca
ensuami pon sama
sumer bz time tu...

picca2 ni sumer cilok dri fesbuk camerawoman..hihihi

malam lepas nikah...


10.11.12 
b4 bersanding..


malam berinai lepas nikah..
asal ayh dgn mak x pki selipar erk time nih...?





selamat pengantin baru..



posing lagi b4 bersanding...


weekend nih nak rehatkan badan
penat mengemas....
pengantin dah g jln2....


Monday, November 5, 2012

pak ngah pun pergi jua..



tahun lepas daku buat entri ttg mak ngah yg telah pergi meninggalkan kami
hari ni tepat pukul 1 pagi
giliran pak ngah pula yg pergi tinggalkan kami
pak ngah masuk hospital sbb kena serangan jantung
dari hospital muar pastu kena hntr plak ke hospital jb (hsajb)
akhirnya lepas bertarung..
Allah lebih sayangkan pakngah

alhamdulillah proses pengebumian berjalan dgn lancar
walaupon hujan...cuaca pon murung je hari ni
last daku dpt jumpa pakngah time ude tunang hari tu
tu lah kali terakhir...
smpi lah waktu tadi..

semoga pakngah & mak ngah di tmpt kan di kalangan org beriman...
aminnnn....






Friday, November 2, 2012

payung dan water tumbler



yesss...dpt free water tumbler sbb register utk e-billing
dapat payung pink sbb register auto debit
register apa?
register utk bill astro e-billing dgn auto debit..
daku da pi collect kat astro taman molek..
(sbnrnya ensuami yg g collect)..hihi




sepanjang keje dgn astro dulu
amat sukar utk dpt kan apa2 brg astro...siyes...
walaupon pocket calendar
jauh sekali diary..hahahah
skrg x tau lah..mgkin da senang lah kot kan...


p/s-daku nak balik kg..smpi lah kenduri my sis..
insyaallah jumpa lagi nti...


lagi lagi red velvet



hahhhh...padahal baru je citer psl RVC ni beberapa hari lepas
nah citer lagi..hihi
kena sawan ke apa...asik2 citer RVC
ni hasil buatan malam semalam lepas tgk julia..
pastu smbg plak keluarga iskandar (repeat)
baru la mula nk buat RVC nih
1st time buat bentuk kapkek cam gini

snbrnya adik yg kecit tu suh try buat
katanya buat hntaran time akak dia kawen kang
klu jadik cntik lah
padahal boleh je tempah kek kat kedai kan..
lagi senang...ni nak jugak buat
tpi daku try jugak lah...
maklum lah x pernah buat cam gini b4 nih

tapi fail betuk bab krim cis tu
daku punya piping beg tu mata dia x beso
kecit je...
so mcm x de rupa..huhuhuhu
pastu dah geram meh daku tabur je love love tuh..
amekaw...







nti nak crik piping beg baru lah....



Thursday, November 1, 2012

si budoy



welkam november...
rsa mcm kejap je dah nak hujung tahun kan...

ni entri pertama bulan november
memperkenalkan si budoy (mcm penah dgr x?)
anak kucing yang ensuami amik kat rumah mak
time balik raya haji hari tu....
memula si budoy ni 3 badek
tapi 2 dah mati sbb ibu dia mmg x menjaga anak2 dia sgt
budoy nih garang...x reti bermain lansung
klu kita try nk usap dia ke atau nk tangkap dia
mesti dia kuarkan bunyi mcm bunyi ular tu
pastu jarang plak mengiau....
ku igt bisu..hahahahha

tapi sejak dtg jb nih...
mnja teramat la plak...
asik nk bermain je...
1st nite je duk dlm cage..pastu da x nk da...
tu pon psl dia kena mndikan sbb muntah
mgkin sbb tukar susu...
ye lah b4 nih susu ibu dia kan...
x pon sbb mabuk jalan jauh..hahahahaha

so far budoy da poo poo sumer kat pasir dia
sng je ajar dia ikut...
so x lah merata kan...


ni lah budoy...


pernah dgr nama budoy?
nama ni mak yg bagi
ni sumer psl gara2 terpengaruh dgn citer bersiri lah nih..hihi
citer philiphines kat astro bella klu x silap...
citer feveret skrg yg mak ayah tgh follow...




bulan november:
9/10 - my sis nikah/sanding
13 - deepavali
15 - awal muharram
22 - besday ensuami / hari keputeraan sultan johor

nak bg hadiah apa?????



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs