KLIK KLIK

nuffnang

Wednesday, January 30, 2013

ayam goreng dapur kayu


okeh...ensuami bwk mkn kat situ..
awal bulan kot..
pastu x tau mna picca ni..hihi..
ramai sgt org sbb dekat dgn kawasan kilang
kena dtg cepat2
klu x tgl kayu je nti..ayam da masuk perut masing2...


kedai ni berdepan dgn kilang nestle klu x silap
gerai MPJB jalan petaling
dekat2 dgn pusat pos laju kg ungku mohsin
klu dtg wajib order ayam goreng ye...
best sbb dpt sekali kuah asam pedas dgn kuah kari..



Tuesday, January 29, 2013

garnier light complete

minggu lepas ada dpt sorry note dri gdex
tu pon bila ensuami balik tgk ada kat depan pintu rumah
jatuh maybe sbb tgh hari tu hujan dan angin kuat
heh..org ada je kat rumah
pastu suka2 je derang ni letak sorry note
mcm lah rumah ni banglo sgt smpi x dgr klu org ketuk pintu
( tpi sorry to say la..lately ni svc gdex kureng sikit..x tau la knp
pada hal b4 ni okeh sgt..harap2 derang buat improvement
dah brp kali da kena mcm ni..sakit hati wooo )
dah la letak sorry note
men letak consignment no je
pastu nama si penerima x de
tarikh x de...
memula daku igt org lain punya yg terbang2 sbb angin tiup
lantaklah kan..
pastu tergerak hati la plak nk chk on9
tgk2 date bru je lagi..huhuhu
call la nak tanya saper punya pastu nk mntk resend balik
derang pon x boleh jwb saper punya parcel..adehhh
korg ni betullah..
bg aku laki bini men teka teki...
nak kata beli brg on9 x de plak..heh

selang 2 hari lepas tu bru dpt brgnya
kat luar tulis dari loreal
bukak kat dlm tgk krim garnier...
oh..rezeki...TQ


smpi dah lupa apakah kempen yg daku join b4 nih..hihi..


chk kat fesbuk garnier..
yeah...kempen cabaran 2 minggu garnier light...
TQ lah garnier...



da like fesbuk GARNIER
mana tau lenkali de kempen lagi



Monday, January 28, 2013

dear nestle


morning..morning
happy monday..hihi
eh suka..suka..sakit gigi dah baik ke???
huhuhuhu...

ada yg masih bercuti..
ada jugak yg keje hari ni kan..
yg pasti pos opis tutup la kan...
kena gi esok nk pos barang...

hari tu kan bosan2 pastu register kan ensuami dear nestle ni
pasal daku punya nama da register da..
tpi da dulu2 x de la dpt timer nih...
tpi setiap kali ada produk baru mesti nestle hntr sample..
bestt...


kot kot nak register jugak
klik SINI



Friday, January 25, 2013

tragedi malam maulidur rasul


rasanya ramai yg bercuti pnjg kan
maklum lah cuti maulidur rasul hari tu
pastu amik cuti hari ni.. sbb senin pon cuti lagi sbb thaipusam kan
ramai balik kg..hihi
daku terperuk kat jb la kot
x de plan nk ke mana2
kot2 ada emergency ke barulah ke mana2..
klu x jln2 hbis kan myk kete je lah

ni nak story
hari tu hari rabu lps mkn mlm 
ayah sama pakcik den call nk ckp dgn ensuami
urgent nak mntk tolong
menantu dia jatuh kat rumah
tlg tgk pastu bwk g sepital
kami pon apa lagi lajulah siap
rumah dia pon kat quartess cik kat sekolah tun fatimah tu je
my cousin ni duk sorg
dia pjj dgn asben dia
asben dia kje kat kuantan
dia plak tgh preggy 6 mth
pastu jatuh terlongkop la plak sbb tersangkut wayar tv
smpi2 dia siap2..nangis2..sakit pinggang+risau kan baby
kami bwk g kinik pastu kinik dia selalu pegi tu da tutup plak
da pkul 10mlm kn
pegi kinik lg 1 nih 24hrs
tgu2..masuk jmpa doktor
tpi x dpt nk scan sbb xde tmpt scan ye...adoyaiii...
klu tau da g kinik lain dah
pastu doktor try dgr pki steteskop je
dgr2 jantung baby dgn baby pon x gerak
huh...scary okeh
terus dia buat surat g sepital bhgian kecemasan
smpi kat sepital pukul 11..
pastu tgu bukan men lama lagi nk kena pgil
rmi betul org kat tmpt kecemasan nih..huhuhu
jam 1 pagi lebih mcm tu baru kena pgil
da scan x de apa2..alhamdulillah
tapi doktor situ pon x boleh bg result
di suruh pegi plak kat wad bersalin..haishhh
pergi wad bersalin nk jumpa doktor kena tgu lagi
rmi plak org nak bersalin time pepagi hening gini..
dlm pukul 2.30 pagi mcm tu bru dpt jumpa doktor
da scan sumer ok..cuma kena monitor dulu lm 2 mgu
tkut efect kat uri pecah sbb x terus efect klu jatuh..
so alhamdulillah sumer okeh la
smlm hntr cousin tu balik rumah dia sbb asben dia balik dri kuantan
so ada lah asben dia tgk2 kan sementara cuti nih..

alhamdulillah smlm g angsana jap dgn ensuami 
pastu dpt derma darah untuk pertama kali dlm tahun 2013...
ensuami x bernasib baik la plak
sbb budak praktikal yg cucuk mencucuk..x kena urat la plak
sudah lebam la dia punyer tangan...



selamat bercuti & happy weekend


Tuesday, January 22, 2013

sakit gigi



huhu..rasanya lama x sakit gigi
daku mmg de alergic skit dgn dentist..
tah kenapa..trauma pasal dulu masa sekolah kan de nurse gigi dtg kan
ada sekali tu daku kena tampal gigi
pastu buat sambil bual kan
tgn ke mana,mata tah ke mana
kena kat gusi
pastu blh ckp sory..sory je
dia x tau ke aku sakit
pastu bleeding ja jugak kan..lama plak tu
sejak tu rasa mcm trauma je...huhuhuhu

last 2 hari ni terasa plak gigi yg da lubang tu berdenyut2
dentist de sugest buat root canal hr tu sbb da x boleh tampal da..
tpi x buat2 pon..mahal beb..
pastu skrg ni sakit plak..aisehhh...

SORRY SEDANG SAKIT GIGI ! !
picca : fungopher

ensuami gi watson bukit indah sbb nak beli nicoret dia
pastu belikan sekali pain killer
dpt la voltaren..sepapan ni RM11.90
beria ckp lps mkn ubat ni nti mesti x sakit lagi..
ye betul..tpi thp sakit gigi aku ni lmbt sikit nk hlg sakitnya
tpi mmg berkesan lah


da hilang 2 biji..


50mg je..tpi berkesan
my sis kata ubt ni utk org gout jugak...
apa2 lah..jnji x sakit da...


nak tgk mesin jahit mini jengah SINI
stok limited


Monday, January 21, 2013

hujan



hujung minggu semalam x de g mana2 pon
duk rumah..hibernate mcm beruang..hahahaha
kat johor ni hujan je x henti
smpi ada tmpt yg banjir
pastu ke pegi pusat pemindahan
kalau x hujan pon cuaca mendung
keadaan lembap sokmo...hihi
sumer jadik lembap..
kain lembap
org dlm rumah pon lembap
tenet lembap..
smpi g makan pastu order sate 10 cucuk pon x sampai2
da abis mkn baru sampai..dah kenyang pon...
ni pon kategori lembap jugak x?

si budoy pn ikut lembap..asik tidur je
tidur depan tv nak semua org tgk dia gaknya..huh
tapi ni lah tempat yg best time sejuk sbb screen tu panas2 kan...


Wednesday, January 16, 2013

labu siam


selalu nmpk je kat kedai 
tapi x pernah beli...
dulu igtkan jambu batu..hahaha
tapi tgk org x semangat membeli cnfm la bukan..
klu ye mesti dah abis licin kan..
da lah kulit pon halus mulus..
licin je...

ni lah rupa dia...


hari gi beli ikan sayur sumer
belilah gak sebiji
sbb ternmpk artikel kat mna tah..dah x igt
labu siam ni elok untuk org yg ada darah tinggi,kencing manis dan seangkatan dengannya
xde lah mahal sgt pon sebiji labu siam ni
dalam seringgit lebih je sebiji
ok lah tu..1st time nak try masak kan



ni rupa dlm dia..


ada gak daku gugel2..
ada yg masak rebus je..
ada yg goreng belacan...
daku decide goreng biasa je lah pastu pecah telur sebiji..
senang je pon

dah siap...rasa dia ok lah..
boleh la beli lagi pasni...ensuami pon kata ok je
xde rasa pon sebenarnya..mcm makan timun je kot..hihi
bezanya dia kena masak...


termenung ke tido?



budoy ni tah termenung ke tido tah...
melepak sebelah sangkar
tapi haram nak masuk sangkar dia nih...
rela masuk handbag daku...


Tuesday, January 15, 2013

gift voucher giant dari aip online survey kali kedua


yeahhh...alhamdulillah..
dapat lagi voucher giant ni RM20
ni kali kedua redeem dari aip
agak lama lah jugak...
takat nak kumpul 2000 point baru boleh redeem
genap je 2000 laju je mencari button nak redeem
x koser nak tgu lama2 nak bagi byk
kot2 hilang point tu
gigit jari la..hahahaha...

pagi tadi sampai nih...
xde lah byk..tapi ok lah free je pon..
sambil2 jwb survey time online kan
yang penting wangi..eh silap..rajin nak jwb survey tu...


nak join jugak gi SINI



Monday, January 14, 2013

pai epal



ni gara gara dah beli loyang pai hari tu kan
crik la kat tenet resepi2 pai yg senang
yg mudah..tu yg paling penting..hihi...
carik2...jumpa la jugak...
maka terjadilah pai yg kat bwh ni
rupa pon pucat lesi je
sbb x sapu telor pon atas pai ni...
ensuami kata x pyh...huh


pai epal tpi ada kastad tu...
yg mcm habuk tu ensuami parut kayu manis sikit...parut manual..hahaha
pastu mengeluh nk dpt sesudu pon bukan men susah lagi
tapi wangiii....
dlm resepi x de...
tpi biasalah tahap nk derhaka resepi sgt tinggi..hahaha
letak je lah kan...


ni lah resepi yg daku ikut tu
ni men screen capture je kat tepon...
TQ ye owner resepi
jasamu ku kenang...
( pasan x pai dia buat cntikkan...pai den buat yg adooo...)
nmpk x?
x nmpk klik la picca ni kot2 boleh beso 




pastu ada lebih doh dia tu daku smpn dlm esbox
esoknya daku pon cincang la epal 
panaskan air gula..campak je..kih kih
jadik la mcm  kat bwh ni
mcm biasa nk pekatkan guna sikit tepung jagung ye..
pastu tabur je lah ats doh tu






Friday, January 11, 2013

salam jumaat & happy weekend



pejam celik pejam celik
kejap je dah 11 hari di tahun 2013 ni kan
petang ni daku nak balik kg
zara pon balik kg..hihi..
sbb dia nk g rmh atok sedara dia kenduri kawen

kalau nak tgk2 kain untuk buat baju kurung atau nak cuci2 mata
meh klik SINI

ok lah..tata...
vroom...vroom...




Wednesday, January 9, 2013

AA 10000 free seats


hah...ada sesaper berjaya bertarung smlm????
hihihihi....
kebetulan smlm daku da buat appointment dgn ensuami
strt 8 mlm...
heh..serumah pon kena buat appointment?
yessss...sbb dia ada byk masa terluang utk game ps3...
so,klu berckp time tgh men game...
sumerrr yg kuar dari mulut "ya" "ok"
padahal telinga bukan dgr pon apa kita ckp
so nak sng dan x menyakit kan hati...buat appointment
dan ensuami x men game la time tu...yesss

cuma nak settle kan hal booking hotel sama kete sewa je
cuti2 pon dlm msia je
xmo kalut2 last minit..
jgn risau daku x g oversea pon..
psl x de pasport..hahahaha...



okeh...smlm alhamdulillah
sumer booking2 tu da settle...

pastu si tika (ummi si zara tu) remind suh tgk tiket pukul 12 nti
da kebetulan on9 tgk la sekali...
saje2 je kan....
tapi hazab nk nunggunya mcm biasa lah
cuma kali ni x dihantarnya kita ke waiting room..ekekekeke...
ensuami suh chk balik sandakan de x?
dari johor mmg x de direct
so tgk dri kl-sandakan
( daku x pernah jejak lagi kaki ke sandakan, 
sbb da x de saper kat sana, ensuami bercita2 nak bwk daku balik sana 
asik balik kk je kan )
cari2..ada la...dlm 30/1 - 2/2/13
kl-sandakan RM6/person
sandakan-kl RM9/person
okeh booking ensuami kata
time2 nak login la punyer la slow ya ampun
dpt je login chk balik
hmmmm....melepas....abis dah...
giler ah..mcm piranha sumer org nih...
rakus betul..x nyempat2...time tu bru pukul 12.40 mlm
x smpi sejam abis licin kena pulun...
haiishhh...xde rezki la ye...
pasrah



Tuesday, January 8, 2013

gayang seafood restoran



okeh rasa nak hapdate lagi pasal makan makan...
asik2 pasal makanan...
apa boleh buat kan...
asik snap picca makanan je...
yang ni godek2 jumpa plak gambar2 kat gayang....
dan harus pegi lagi...
dan lagi..okeh..
pasal best...best..

time ni pegi dgn family BIL
sbb SIL dah balik kl time nih
rsa rugi betul x mkn kat sini time derang ada..
x pe set lagi this year la kot..hihihihi....

makanan2 kat sini best...
ada yg smpi daku pon dah lupa nama dia
psl da lama kan..last year...
harus tgk menu dia balik nih...

ni sayur feveret nih
masak bwg putih je...


ini ikan apa daku da lupa
tapi stim halia...


yang ni sup perut ikan
rasa dia okeh tpi daku x suka part perut dia tu klu mkn ada rasa x best
so elakkan klu x biasa..hihihihi


udang butter..


siyes lupa nama siput nih..haishhh...
yg ni ensuami dgn abg dia yg order
daku mmg x mkn la...


sotong goreng tepung harus ada...


overall..recomended..
mmg best..best..
lokasi : sila gugel sendiri..ekekekeke..
daku x sekejam tuh la kan..
lokasi @jalan sulaman,tuaran..
ala..dekat2 kelapa bakar dgn lokan bakar tu...


bahulu gulung



alahai bahulu gulung...
cantik x  bahulu gulung nih?
hari tu daku beli kat *tet*....
memula jalan2 kat angsana hri tu
time de promosi hari kraf tu kan
tah ada satu hari tu paking penuh giler
pastu ensuami ajak paking kete kat sebelah lhdn tu je
x penah paking situ
kena lah manapak sikit lintas jalan..
ikut pintu masuk angsana tu kiri kanan de org jual kuih kuih,kek kek sumer
mata pn meliar jugak kan...
ternmpk bahulu gulung
tapi x beli....huhuhuhu


tahan tahan supaya x beli..
tapi akhirnya tewas jugak
membeli jugak la kat *tet*
3 batang RM10 la kan...
excited betul nak makan..hihi
tapi kan indah khabar dari rupa
cantik tu mmg la cantik...tapi rasanya x best lansung
huhuhu...sedih tul
kat inti nenas tu fail betul
tah2 dah expired agaknya...da lah x de bau nenas pon
rasanya dan bau sekali mcm makanan si budoy pon ada..
adehhhhh la...
ada lagi terperuk dlm esbox..
nak ku buang rasa sayang...
kot kot bagi budoy pon x nak agaknya....
heh...



Sunday, January 6, 2013

ngaku chips a.k.a chinese arrowhead


skrg ngaku dah byk dijual kat sana sini
paling murah setakat nih ku jumpa kat giant
RM2.78/kg klu x silap tapi x sampai RM3 la...
mula2 hari pegi tesco..
beli pon sikit je x smpi sekilo
ada lah 8 biji dalam RM1.80 gitu
nak buat chips..nak buat chips..
hihihihi...gigih okeh


ala...de punya pemarut/penyagat/grater nih da x boleh pki
ye lah jarang pakai mende tu
simpan je dlm laci..hihi
kesimpulannya hiris la manual guna pisau ye..
punyalah tekun nak menghiris...
hasilnya jadik la mcm kat bwh nih...
sikit je pon..
dah 8 biji je...x smpi sejam lepas goreng
dah abis kena telan...
budoy pon nak tumpang sekaki...



mcm nak kena beli lagi...
pegi lah giant plak...
carik2 barang jumpa lah ngaku lagi..
eh kat sini murah
marilah membeli

punya lah banyak smpi 2 plastik ni
ada lah 3 kilo gitu..hihihihi...
gigih kan..dah tu bermula la proses nak membersih nak menyagat nak meggoreng
hasilnya dpt la sebekas kat bwh ni..
byk la smpi sebekas beso nih
org lain elok je buat cntik putih mulus
daku goreng smpi coklat2 gitu..
peduli lah..jnji suka...

termasuk plak pati delima gulsan kat belakang tu..hahahah
nak enterprem sekali...
tapi klu nak tau khasiat pati delima tu
meh jenguk SINI


senang je nak buat ngaku chips ni
g beli ngaku dulu
pastu bersihkan 
( x kisahla nk buang kulit ke x nak ke)
pastu sagat dia mcm sagat kerepek pisang tu
pastu daku rensam air garam kejap
tos kan..
pastu da boleh mula menggoreng
dah siap boleh makan..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs