KLIK KLIK

nuffnang

Tuesday, February 26, 2013

bercuti..tapi sakit


heh...
ni kisah benar
kisah minggu lepas..
cisss...kita hanya mampu merancang
Allah jugak yang menentukan...
redha je lah...
bercuti..tapi sakit..adeehhhh...

kisahnya..daku g langkawi..
17hb - 19hb..
flight dari lcct..sbb dri jn ni xde direct flight..hmmm
x kisah lah...

kisahnya..tiket dh booking bulan nov 2012
time tu tgh sale tiket 11sen/person/way
so untuk 2 org pergi dan balik RM0.44 la kan...
siap tax,extra luggage,pick a seat,processing fee,tambang pergi balik kl sentral-lcct
gedebak..gedebuk RM262.24



okeh..bulan berikutnya..
booking plak hotel..
kami pilih base kepada review org ramai lah...
tapi tu pon x boleh percaya sgt..
kdg2 itu semua tipuuu...
klu setakat pernah trip sekali dua pastu byr hotel RM150/night
pastu nak harap layanan 5 bintang
boleh blahhhh....
last2 kami pilih hotel bella vista nih yang area jalan kuala muda
bukan yg dekat pekan kuah tu tau..
total gedebak gedebuk RM269.10
tapi time tu ada promo untuk citibank credit card holder yg buat booking guna expedia
so daku guna lah promo tu
total kena byr less 15% kot dari harga tu
tapi stated kat dlm email ikut hrga asal b4 discount...


ni pon kira 1st time booking thru expedia
lepas buat perbandingan harga hotel thru travel agent lain termasuk direct hotel sendiri
ni harga yg paling rendah la dpt lps tolak discount tu...
kira ok lah...
booking dgn expedia pon x cerewet sgt...
procedure pon mcm biasa je..

ok lah..
my SIL hntr kami ke kl sentral 
pastu skybus tu jln pkul 1.30 la plak...
ngeh..ngeh..tgk flight tu pkul brp?
15.30 okeh...sempat ke?
hah..dlm hati sempat kan aje lah...kann...
smpi lctt pkul 14.25..chisss...lagi sejam je lbih kurang
ensuami dari rumah my SIL da buat self chk in  tapi  x print out la plak pass nya
smpi2 terus pegi kiosk...
scan2 x boleh....error katanya suh refer kat counter
3x try pon camtu gak...ayoyoyoyo
okeh la..refer counter...
tgh2 baris...dgr pengumuman..
"flight AK6310 sila ke kaunter 62 untuk chk in"
wah..syukur..hahahaaha
laju lah kami ke sana..
btau x boleh scan..
dah dia kata plak kiosk tu accept scan 1 hour before
kami plak smpi ngam2 je time dia kan..
pasrah je lah byr RM20 utk chk in...
ye lah selama ni naik flight guna warrant...
x pyh nk buat sendiri...tpi x kisah lah...
kira tu fee utk belajar..hahaahahah
tetap xmo ngaku ko salah kan..haahahahaha
dah ok sumer...
bye bye lah KL...

alhamdulillah..selamat smpi 
skrg part menunggu org plak
ensuami call kwn dia..sbb sewa kereta dgn kwn dia sendiri
tunggu punya tu tunggu smpi jgak la...
pastu kami g minum2 jap..
pastu g chk in hotel...
time tu gigi da rasa mcm sakit...
siyes sakit....mlm tu hujan..tpi kami kuar jugak dlm pukul 8
nak isi minyak kereta..
pastu jln2 smpi pekan kuah...mkn la kat kedai tomyam thai ni
jgn kan harap ada gmbr ke apa...
haram xde..gigi tgh sakit sgt time tu...
adoyaiii...ensuami order plak ketam lembut
daku tgk je lah yg mampu
nk mkn x boleh..warrghhhh...
sudahnya mkn nasi dgn kuah tom yam je lah....
perassan time tu sgt2 x seronok...sob..sob..
lepas mkn balik hotel...
membuta..dgn gigi yg sakit..
ensuami plak sebenarnya batuk dan sakit tekak...
dua2 pon collapse....
zzzzzzzzzzzzzzzz......






Saturday, February 23, 2013

Catalyst - Virgin Coconut Oil


Alhamdulillah..
daku sekarang dah jadi agen berdaftar untuk produk catalyst
antara produk yang mmg daku guna sampai skrg ialah VCO



RM39.90 untuk 60 softgels
pm daku untuk harga jelita ye..


untuk info atau pertanyaan boleh email ke pinkbiru10@gmail.com
nak sms atau whatsapp pon boleh ke 016-2958313




hasil dari churp churp


wahhh...mcm da bersarang pon ada blog ni
siyes..poor time management + malas
start dari awal tahun 2013
alhamdulillah..daku da start balik operasi untuk online bizz blog pinkbiru
da nak 2 bulan ni agak bz sikit la..
dgn blog nih..dgn blog satu lagi..
mana nk hapdate FB pinkbiru sampai FB sendiri pon x terbukak..hihi

okeh nak say TQ to churp churp sbb chq suda sampai
bertahun jugak la menyemai baru dpt hasilnya
tapi mcm biasa lah x kisah...
lama2 jadik byk..
ada jugak org kata mcm buang masa..
tapi pada daku x kot sbb gembira bila dpt hasil dri teda apa2..


TQ churp churp
ku kumpul lagi ye untuk nx time plak..


mode:
tgh sakit gigi ke sekian kali...
mmg mntk kena cabut la ini...


Wednesday, February 13, 2013

shopping zalora lagi


yezza...ni kali ketiga daku shopping online di zalora
kasut lagi..sawan kasut nih
yang di daku beli end of  januari hari tu..
klu x silap 27 jan 2013
masa belian kedua hari kan kan ada kupon kredit sbb barang yang dibeli xde...
so kali ni daku guna la kod kupon tu utk shopping kasut ni
just kena tambah RM1.60 sahaja...


ada jugak prob kali ni
tapi bukan dari zalora...
again..dari pihak kurier...arghh..
dulu time belian kedua pon ada prob dgn pihak kurier
macam mana tau prob?
sbb tunggu2 barang x sampai2...
at last daku chat kat zalora 
tanya status tentang barang
dan rupanya barang dah pos 28 jan 2013
aikk..x sampai2 lah barang ni
dgn consignment no tu daku walk in ke tmpt kurier untuk collect barang
( sebab call byk kali x berjawab )
dan...taraaaa...
barang yang di beli di bawah....
.
.
.
.
.


condition barang diterima baik..
nmpk x ada sampul angpau tu
ye...zalora bagi sampul tu..
terima kasih zalora..
sampul je ye..dlm xde isi eh...


tapi ada sesuatu kat sampul angpau tu tau...
ada kod diskaun 15% off..
kot ada sesiapa nak shopping
boleh guna.. 
tapi untuk selected item sahaja
bukan sumer item...






work hard & be nice to people



hah..hari ni dah strt keje kan...
mes ti x de mood sbb da cuti pnjg kan..
hahaha..itu ada lah perasaan sgt normal..
tu la jugak perasaan daku time kerja dulu..
skrg ni alhamdulillah...
walau pon da x keje..tapi kerja dri rumah ni daku suka sgt...

 
image: gugel


okeh..no more nanges2 sebab budoy
insyaAllah budoy akan sihat..
perkembangan luka kaki memberansangkan
mode:happy



Sunday, February 10, 2013

air mata tumpah sebab budoy ( III )


hari ni lmbt sikit bwk budoy..
dlm pkul 12 td bwk g vet tukar bandage
sbb daku lmbt siap dan lmbt bgun
time hujan..bermalas malasan..hihi
actually pgi da bgun bwk budoy g membuang air
bagi mkn sekali
biar dia main2 kat luar cage sekejap..
pastu masuk kan balik
zasss...smbg tidur...

sedar2..dia dah meow meow lagi
baru lah betul2 bangun
bwk lagi dia ke pasir...
pastu biarkan dia skjap kat luar...
tapi tu lah huru hara sekejap
asik la berlari sana sini..panjat2...
heh..kali sakit..kita yg risau...

smpi kat vet..tukar bandage kejap je
ternmpk plak luka bru yg kecit....
maybe hr tu x nmpk...skrg bru nmpk doktor ckp
kesian budoy...
tpi perkembangan ok lah...
doktor kata klu sporo antobiotik x kan react...
so far alhamdulillah...ok je
sebab sehari 2x bg dia mkn antibiotik
pastu doktor pon sapu gel krim sumer
ok je...lega rasa...

sian budoy..
cepat baik ye..bru boleh kuar dari cage
kaki budoy yg sakit pki bandage merah tu kiri kanan
kat badan bulu yg sopek tu da elok da luka tu
tgl tgu tumbuh bulu je


air mata tumpah sebab budoy ( II )



alhamdulillah..
smlm hntr budoy g vet ok je..
luka pon makin kering...so far ada perkembangan yg positif
rmi sgt org time tu
yelah sumer nak bercuti
so boarding kucing masing2 la kan...
kot yg nak g hotel ke mana2 ke
x boleh bwk kucing masing2..

ramai jugak yg hntr sbb nak grooming kucing
grooming arnab..comel okeh..hahahaha
bila bulu masing2 da kembang..
tpi si budoy ni bulu kuncup biaa je lah...
bkn kucing parsi ke what so ever...hihi

mlm smlm ensuami sediakan 1 bilik khas utk budoy
angkut sumer brg2 kecik kuar bilik sbb nk bg budoy duk situ
prob budoy ni dia x reti nak buang air klu xde clumping sand dia
haiiishhh...da sesekali kena bwk kuar dr cage bwk ke pasir dia
bru la dia membuang
kdg2 kesian sbb x sempat nak mengais pon
lama agaknya dia thn...
rsa mcm menyeksa dia plak
tu yang nk buat bilik utk dia
tpi satu mslh gak timbul...sbb dia ni x sedar pon dia sakit
asik la nk memanjat berlari sana sini...
huhhh..mission fail
so,masuk cage balik
tpi kena monitor dia plak
asal dia meow meow je terus bwk g pasir dia...
kdg2 ada lah dia membuang
kdg2 saje je dia nak kuar
bosan agaknya....

time kecit...melepek..tido



Saturday, February 9, 2013

SELAMAT TAHUN BARU CINA & HAPPY LONG HOLIDAY



vroom..vroom..
strt kete ke moto ke nek bas ke tren ke
sumer berpusu2 nak balik kampong time nih..
tapi daku x balik kampong
insyaAllah 15hb ni baru balik...


pada yg x kemana mana
sila lah cuci mata kat pinkbiru
ada pelum gojes okeh..
pastu ada designer bag..
ada kain pasang...
ada set peplum..
tgk la sndiri okeh...
kot2 klu ada yg berkenan di hati kan...
sila lah PM daku..
senang wasap je atau add pinkbiru punyer fesbuk...
sbb ada baju baby and kids kat dlm fesbuk..




air mata tumpah sebab budoy ( I )


bangun pagi2 cepat daku tgk budoy
dia tgh mengeliat..
aisehhh...terpusing2..ternmpk plak daku
dia tgk je...mcm biasa...
rindu kat budoy..selalu bagun pagi mesti dia ada kat kaki..
tgh tidur baik punyer posing...

budoy meow meow...
cepat daku masukkan tangan dlm sangkar usap2 badan budoy...
dalam hati masih sedih..
sebelum tidur semalam..
ada baca pasal sakit sporo pada kucing
pada kucing yg kena sporo ni vet akan advise untuk kucing tu di 'tidokan'
means klu vet tu kata PTS (put to sleep),'tidokan'
maksudnya kucing kamu kamu akan dimatikan dengan bahasa kasarnya...
arrghhh....
siyes..nanges lagi tgk gmbr2 kucing yg kena sporo tu
byk juga kisah2 owner kucing yg kena sporo daku jumpa...
ada yg penyakit sporo tu sendiri kena pada owner kucing
kucing yg kena sporo ni mmg akan lmbt sgt baik sepenuhnya
kos rawatan sgt tinggi
apa yg daku paham..sporo ni disebabkan oleh fungus yg boleh menyerang sistem dlm badan kucing
sbb tu vet akan advise supaya kucing tu 'ditidokan'
terpulang lah pada keputusan masing2...
daku mengharapkan agar budoy bukan terkena sporo nih...
ubat untuk manusia yg terkena jangkitan sporo x boleh digunakan pada kucing..
x sesuai...

hah...mengeluh lagi...
bukan putus harap tpi penat mengarang kisah si budoy nih...
pagi ni lepas buat sarapan...
duduk depan cage budoy
bagi makan...tetiba sayu sgt tengok budoy
teringat kisah2 sporo mlm tadi
ckp kat budoy..cepat lah baik..
kita main kejar2 lagi...
budoy mcm faham..berpaling muka pada daku
pastu teruskan makan...
lepas makan bagi ubat antibiotik sebiji

air mata jatuh lagi dan lagi...
kesian kan budoy..
'cepat siap,kita bwk budoy g klinik'
'nak tukar bandage?'
'ye' kata ensuami
perut sebenarnya lapar sangat 
tapi memang x lalu nak mkn
terkenang budoy...haishhh
'kenapa awak nanges?budoy hidup lagi'
daku - diam...

sampai klinik
daku hulur ubat2 budoy..
doktor tukar cepat je..
dari rumah ku da pesan dgn ensuami
'awak je masuk eh,sya x sanggup..kesian..kang nangis lagi'
mcm semalam..berdiri depan kaunter betul2 menghadap ke tmpt doktor dan budoy
x nmpk pon apa rupa luka budoy
dgr ensuami bual dgn doktor
tapi x dgr butir lansung
budoy meronta minta lepas..
kuat betul suara dia...mesti tersangat sakit...

lepas abis sumer..
doktor kuar..dia kata free x caj pon...
ok..time kasih doktor...esok kami dtg lagi
tpi yg buat kami senang hati
doktor dgn yakin kata bukan sporo
walau pon lum chk kat lab lagi
doktor monitor lagi klu x de perubahan jugak sample darah budoy akan kena hntr ke lab
sbb doktor kata klu sporo ada bintik2 akan timbul...
sebelum luka
tapi kat budoy ni x de...
walau mcm mana pon kami x boleh nak selesa lagi dgn jawapan tu
kena gak monitor luka budoy..
cepat la baik budoy..boleh peek a boo lagi...

dlm perjalanan balik
kami berdua berfikir lagi apa yg menyebabkan budoy jadi mcm tu
siyes..mmg x puas hati betul...
sbb kami tau kami mmg jaga budoy dgn baik...
ensuami pergi belakang skodeng rumah sebelah yg kosong tu
pastu panggil daku plak suh skodeng
'awak cuba tgk tu..ada mcm myk ke apa tah tumpah
pastu ada tapak kaki budoy kan..entah2 tu yg yg sebabkan budoy sakit'
'mungkin,sbb kita x tau apa benda tu'
'ok skrg kena cari jln mcm mana nak buat supaya budoy x ke sebelah'
thinking..thinking..tik tok tik tok....

tgh hari mak call..
mcm biasa mesti tanya budoy gak
msa 1st time budoy g klinik daku lnsg x citer kat mak
mak dgr kisah budoy kali ni pon sedih
mak suh beli kawat letak kat blkg tu tutup supaya budoy x boleh kuar dari kawasan rumah kami ke rumah sebelah
tu pon satu idea jugak
daku suggest playwood jugak...
tah mna satu nti nak beli...
masih lagi mencari idea yg sesuai...

satu lagi masalah..
budoy ni x buang air kecit atau besar..
dah ptg dah time tu...mesti dia thn2 sbb x tau nak buang mcm mana
kang x pasal2 kena batu karang plak
kesian budoy...sebenarnya kami dah letak clumping sand dia bwh cage tu
tapi dia mesti x puas hati sbb x dpt nak kais2 buat lubang pasir tu
ensuami bilang tgu mlm sikit
klu x buang jugak..kita guna cra manual
bwk dia ke tempat buang najis dia mcm biasa
pastu lepas buang terus angkat
x bagi dia kambus balik pasir tu...

ptg tu kami kuar jap
daku g BBU jap
hntr baju yg kawan ku order kat pinkbiru tu
da sudah singgah giant tampoi jap
nk beli lagi mknan si budoy
tgh x sihat ni..bg dia mkn yg super baik sikit..
kali ni beli yg jenis dlm tin
selalu beli dlm paket je sbb tukar2 makanan dia
semoga luka2 dia cpt sembuh..

sampai je kat rumah
tgk kain dlm cage dia dah basah
sah dia dah terkencing kat kain tu
kuarkan kain..basuh cage dia pastu bwk dia ke clumping sand dia yg biasa
kais kais...pastu ada lah buang air kecit
pastu dah bersih sumer agkat dia balik...
bagi pil antibiotik sebiji lagi
sbb sehari 2x pil tu kena makan...

pastu budoy serba x kena
daku bagi makan..yg kering ada yang basah pon ada
terus jalan 2 jenis makanan dia
selalu tukar2 je...
nak dia baik cepat punyer pasal kan..
dah abis kn daku ckp dgn ensuami suh bwk budoy kat clumping sand dia
kais lagi...cari kawasan yg best
sampai jumpa baru lah dia buang air besar...
aaaaarrghhh...lega nya perasaan kami...

dah bersihkan sumer...
main2 dgn budoy jap dlm cage..
pastu tutup lmpu suh dia tido....

kita sambung esok plak citer budoy lagi
nak tgk luka kering x...
cepat baik ye budoy...



Thursday, February 7, 2013

air mata tumpah sebab budoy


budoy mcm biasa..
satu hari sekali kena makan ubat bengkak saraf dgn vitamin
tapi hari ni ensuami kena pegi keje awal
ada meeting pastu nak ke stadium tertutup mbjb
sbb nak amik BR1M 2.0 tu..alhamdulillah dpt lagi
so tgu ensuami balik dulu baru boleh bagi mkn ubat2 tu..sbb sorg kena pegang
sorang nak masukkan ubat dlm mulut dia

tok..tok..tok ( mcm nak roboh pintu kena ketuk )
bukak pintu org kurier hntr brg yg kwn ku kirim beli dari pinkbiru
' sorry kak,brg akak kat bwh,akak sign dulu nti sya pegi amik kat bwh'
'nak tgk ada org kat rumah ke x eh?'
'haah..lupa lah kak..akak kan mmg selalu ada kat rumah kan?'
'ye lah..akak mmg ada kat rumah' (smpi org kurier pon da kenal nih..byk sgt order on9)
'jap ye kak..saya amik brg kat bwh'
sementara pintu terbukak,budoy pon kuar sbb dgr bunyi pintu
daku pon angkat budoy nak bawak masuk...
Ya Allah,istigfar sekejap..
kaki budoy...nmpk mcm bulu tertanggal..
luka bertompok..
time tu nmpk da nak nangis tapi tahan sekejap sbb org kurier ni akan naik balik hntr brg..
x kan nak nangis depan dia kan..

'nah kak brg akak,tgk betul x nma akak...
tadi kat bukit kempas jem kak jln kat sana'
'kenapa?'
ada org paking tepi2 tu..derang bagi air coke botol besar..so rmi la org..saper lalu sumer dia bg'
'ye ke?'
'ok lah kak'
org kurier pon pergi..ramah betul budak tu..
tutup pintu cepat2..
terus pegi kat budoy...
air mata da bergenang..kesian budoy...
terus tepon ensuami yg tgh beratur bersesak 
sebab nak amik kupon BR1M 2.0...
kesian dari pagi menunggu tpi nama x dipanggil2..
sah ensuami belum makan...sayu lagi hati ni..
tepon ensuami,suara pon da lemah x bermaya dah..
pastu ckp dgn ensuami nti balik hntr budoy ke klinik..
sbb kaki dia x tau knp..mcm kulit bulu daging sumer dah luka..
daku dah x tau nak explain mcm mana.
ensuami kata hntr pegi klinik skrg..
okeh..ku dpt permission kuar rumah untuk hntr budoy...
daku bg budoy mkn setgh paket makanan kucing...
smentara budoy makan daku bersiap
lps abis mkn budoy masuk bilik tpi mcm x sakit
jln pon ok je..pastu jilat2 kaki,basuh muka dia mcm biasa...
masuk kan budoy dlm beg..strt kete terus jln
budoy x meragam sepanjang jln..diam je kat seat penumpang

sampai kat klinik terus g tmpt doktor
doktor masih igt budoy sbb bru je hr tu dtg kan..
tunjuk kat doktor kaki budoy
dia pon terkejut...dia pon tanya
 'ada kena chemical apa2 x?'
'x de pon..lg pon dia main dlm rumah je..klu pergi pon rumah sblh..x sure klu rumah sblh main apa.
'luka ni mcm baru je..sya kena shave bulu dia'
doktor panggil pembantu dia pegang budoy
sambil shave sikit bulu kaki budoy...
'saya kena bius ni,klu x cnfm kucing ni sakit'
aku angguk,sambil dlm hati berckp buat lah apa pon doktor,jnji kucing saya baik
'boleh tgu kat luar dulu..nti sya panggil'
daku pon pergi..berdiri kat kaunter yg betul2 mengadap ke budoy tapi dari jauh je terpisah dgn beberapa cermin
air mata nak gugur lagi tgk kaki budoy kiri kanan kena shave
nmpk darah pekat meleleh terkena bulu...
dah x peduli dah org keliling..
selang beberapa minit doktor panggil masuk
masa tu mmg air mata dah x boleh tahan lagi..
aku nangis depan2 doktor tgk budoy mcm tu..sedih sgt2..
doktor pesan kena balut luka..
dia dah shave bulu kaki budoy kiri kanan..daging kaki masih ada tapi da terkena sikit sbb luka mkn dlm..
merah menyala kaki budoy..aku nangis dan terus nangis...arrghhh...
tgn sibuk kesat air mata
doktor tmbh bius dgn antibiotik budoy sambil ajar mcm mana nak buat dressing..
perlu 2 org utk buat sbb dia akan meronta sbb sakit..
satu hari at least kena buat sekali..seelok2 nya 2 kali utk tau improvement luka...
daku sedih..sedih...dan terus sedih
siap sumer masukkan balik budoy dlm beg penuh hati2
budoy diam..mgkin ada kesan ubat bius..
sumer sekali termasuk ubat2..RM95..



dalam kete ku letak budoy kembali ke seat penumpang..
daku nak singgah farmasi nak beli gauze untuk luka budoy..
dlm perjalanan tetiba budoy meragam..
dia menjatuh kan diri dri seat..
dlm keadaan dengkut2 kaki dia berlari dlm kereta..sdgkan aku masih drive...
argghhh...smpi paking farmasi..daku angkat budoy..rupanya bandage sebelah kaki dah terbukak..
nmpk lah luka budoy yg merah...
mata ni nangis lagi smbil bercakap2 dgn budoy...
tinggalkan budoy sekejap..masuk farmasi dgn tujuan beli gauze..
masuk balik dlm kereta budoy daku masukkan semula dlm beg dgn ikat kemas2 supaya dia x keluar lagi..
sepanjang jln cuba menenangkan budoy..dlm hati cepat lah smpi rumah..
kesian dgn budoy yang balutan luka dah terbukak...mesti sakit sgt2
baru daku perasan..seat tu dah terkena darah budoy..
pada ensuami daku pohon maaf..

naik rumah cpt2 pasang sangkar budoy..sedangkan baru je smlm ensuami bukak sangkar tu sbb x guna
dgn air mata mengalir lagi sekali aku psg sangkar tu cepat2...
sdgn kan budoy meronta dlm beg minta keluar
alhamdulillah,akhirnya siap aku psg sangkar tu...
ku keluarkan semua ubat2 budoy
berfikir mcm mana nak balut semula luka budoy...

tiba-tiba ensuami call,bg tau nak balik..
dah kering nyawa menunggu nama kena panggil untuk BR1M 2.0 tapi x panggil2 jugak
baik! aku sabar tgu ensuami sdg kan budoy masih dlm beg lagi...meronta..daku je yg berckp untuk tenangkan budoy..
alhamdulillah..ensuami balik dgn basah kuyup sbb hujan..kesian kat ensuami..
cpt2 tukar baju...pegang budoy untuk balut lagi sblh luka...smpi la tgn kami abis kena cakar2..berdarah..
tpi kami tau budoy lagi sakit...

skrg kena kurung budoy dlm sangkar..kena ajar budoy mkn,minum,tidur,buang air dlm sangkar
selama ni budoy bebas buat apa je dlm rumah
minta makan,minum buang air di tempat sendiri dgn bagus sekali
tidur plak mesti ats katil jugak..
selalu kat kaki kami..

budoy..cepat lah baik...terasa mcm bersalah betul..smpi skrg kami x pasti kenapa kaki budoy jadi mcm tu...terpinga2 sbb tiba2 je..
skrg terpksa zalim dgn budoy sbb kurung dlm sangkar
budoy x suka terkurung..
tapi nak bagi budoy baik cpt2...
berpikir mcm mna nak buat dressing untuk hari esok..


ni lah rupa luka budoy msa daku mula2 nmpk..

skrg luka budoy bukan besar tu
abis bwh kaki budoy doktor dah shave bulu dia..
x sanggup daku nak amik gmbr dan letak kat sini
kesian sgt...



terfikir..apa plak perasaan org yg dera anak..buang anak tu?
sampai cacat..sampai mati..
x de perasaan ke?
ni kan pula kucing yg hanya seekor haiwan tp daku jaga asa part of our family..



Wednesday, February 6, 2013

projek birthday bulan march


hhhmmm...saper kata homemaker x bz?
bz tau..hihihi..
ada je benda nak dibuat..
skrg daku da aktif balik untuk blog pinkbiru
pastu nti bulan march nak balik kg
nak buat birthday2..hihi
sajer suka2..
tp nak kena organize jugak walaupon kami adek badek je
tu pon  xde sumer
cuma daku dgn ummi zara je ada
yg lain x dpt balik...
so da alang2 balik pastu walid zara pon birthday time tu
bak smbut sumer sekali la...
untuk walid zara..tu ummi dia pyer setting..
daku incharge yg untuk budak je ye...
buat kapkek je nti...
pastu kan kat ats tu nak cucuk hello kitty dgn superman kat bwh ni
untuk 2 org budak ye
so ada 2 design la...

ni sample je..lom print betul2 lagi
x besar sgt pon..just nice ats kapkek
so tema nya helo kitty dgn superman

nak gnti lidi tu dgn lilin pon buleh..
insyaAllah nti nak g beli cekelat pastu sampul cekelat pon nak tukar ikut tema jugak..
tu kena buat design lain..
pastu nak crik glossy paper yg x brp nk glossy utk print
yg ni daku design mcm buat sticker time kenduri zara hri tu jugak..
nanti dah jadik sumer aku amik picca lagi ye..


Monday, February 4, 2013

budoy sakit


homaigod..homaigod...
tetiba plak budoy diam2...
x aktif..pastu asik nk tido...
pastu bulu kembang2....
mendiamkan diri
selalu klu bunyi pintu budoy lah paling awal meluru kat pintu
tapi time ensuami balik keje
ada gak la dia sambut kat pintu

pastu dia diam2 je
ajak main kejar2..boleh je
pastu diam2 balik
ensuami try angkat dia pastu pegang kaki dia
dia marah sgt
ooo...mesti kaki dia sakit
sah..kaki dia sakit...
mcm bengkak sikit...

ensuami x puas hati 
crik no tepon kinik haiwan hari tu
daku plak g crik name kad
tepon2..x de plak org jwb
last2 ensuami call direct kat doktor juliyana tu
kinik mmg da tutup
tapi doktor still ada kat kinik
so kami pon bwk la

sampai sana kena chk doktor
budoy marah sgt
x pernah tgk dia mrh mcm tu
ye lah da sakit pastu kena tekan2 lagi..hihi
xde pape..luka pon x de..
maybe terseliuh ke apa...
so kena enjet pain killer
pastu kena bagi makan pil vitamin
doktor tunjuk cara nak bg makan pil tu

ni lah pil pil budoy

pastu doktor advise supaya budoy duk dlm cage
supaya dia x gerak aktif
nak bg fully recover
tapi alhamdulillah budoy still ada selera nak mkn
buang air pon ok je...
cuma dia x aktif je..
so skrg kena monitor budoy 2-3 ahri mcm tu
klu x doktor advise suh tgl kat kinik supaya derang boleh monitor


cepat lah baik budoy!



hari ni hari isnin..




ceria..ceria selalu...


Saturday, February 2, 2013

happy weekend


salam february..
happy weekend...
ni entri pertama untuk bulan 2 nih...
baru je 2 hari tapi dah mcm2 isu kuar da kan..
ada yang gembira..ada yg sedih..
mcm2 lah...x smpi situ je..kutuk mengutuk pon ada..
tpi ni semua isu2 yg daku baca je lah...
yg x menarik minat psl pemain bola sepak ke apa ke
ehhh...daku x amik pusing pon...

ning baizura dah dapat baby...
seronoknya..walaupon baby lahir 31 jan 2013
( masuk je lah kisah feb )
Ning dan suaminya, Omar Shariff Christopher Layton Dayton telah menamakan anak mereka dengan nama Ryan Sky Dalton


memey dan norman hakim pon dah dapat baby lelaki nama Mohamed Darwisz Hakim
lahir awal bulan okeh..
1hb feb 2013

anak memey suhaiza


tahniah pak nil...
dah dapat 'datuk'




banyak lagi la kot kan...
tahniah..

BCEPSHqCEAAuzQ5
picca: ohbulan





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs