KLIK KLIK

nuffnang

Tuesday, April 30, 2013

little kebaya pinky bunga telur


alhamdulillah....
da siap tempahan bunga telur dgn brooch ni semalam..
bukan tergeliat urat belikat da...
lebam da agaknya..haahahah
tapi manage gak buat...
total 130 brooch
130 bunga telur....
semuanya berasaskan felt as request dri owner tu sendiri
design baju kebaya by me..
harap2 owner dia suka...
yang mana merupakan kwn sekolah rendah daku..





ok yg bwh ni rupa sebenar bunga telur tu...
yg atas ni amik dari kamera ciken brand..hihi..


ada sesaper nak tempah ke...
murah2 je 
RM2.00/pcs dengan minimum order 30 pcs
*tidak termasuk kos penghantaran*
boleh email ke pinkbiru10[at]gmail.com
nanti daku bagi quotation
atau viber / wasap /wechat 016-2958313



ada lagi 400 paper beg nak kena siapkan...
dang* pitam




Friday, April 26, 2013

free sample - L'Occitane en Provence


hari tu kan dpt complimentary hand cream loccitane
wekeend lepas da dpt g amik da kat aeon tebrau
suka..suka..dpt free kan..
pastu usha2 gak hand cream rose
suka sgt bau dia..
yg ada skrg pon da nak abis..
hr tu ada tnya kat airport langkawi tpi nyesal x beli..huhuhu
pastu promoter tu kata strt 1 may nti hrga sumer produk naik
alololo...nti lagi la x mampu nak beli..huhuhuhu




Wednesday, April 24, 2013

iklan : motor klasik untuk dijual






comel x motor klasik ni...
motor ni tahun 1975
kawan ensuami yg punya...
skrg nak dijual..masih berfungsi tau
dibaik pulih sepenuhnya
document sumer complete...
ada sesaper nak beli?
boleh contact owner terus kat SINI

klu nak buat prop untuk photoshoot ala2 60an ke 70an ke
confirm meletops...
pstu pki la kebaya kan..suar2 bell bottom gitu..hihihi


Tuesday, April 23, 2013

Merasai Keunikan Menginap Di Hotel Patuh Syariah…De Palma Ampang


wahh!!
bagusnya..perkembangan yg mengagumkan...
syabas..

PERNAH tak anda menginap di kamar hotel yang lengkap dengan sejadah, telekung, kain sarung, Al-Quran hingga ke peringkat diberi peluang menikmati air zam-zam secara percuma oleh pihak pengurusannya?
DSC_1672
Pernah tak apabila anda menatap sahaja muka anda di cermin hotel, anda terlebih dahulu akan melihat ‘Doa Melihat Cermin’ yang ditampal di satu sudut cermin tersebut.
DSC_1697
Begitu juga ketika anda hendak meletakkan kepala di bantal, pernah tak anda ‘terpaksa’ mengalihkan dahulu sekeping kertas yang mengandungi tazkirah (peringatan) mengulas beberapa potong ayat al-Quran…dan sebelum menutup butang lampu, anda diperlihatkan dengan ‘doa sebelum tidur’ yang dilekatkan di sebelahnya?
DSC_1659
Pernah tak anda menginap di hotel yang laluan dari lif hingga ke bilik dihiasi dengan bingkai ayat-ayat suci dan alunan Al-Quran?
DSC_1744
Malah lebih dari itu, pernah tak anda menghadiri seminar di bilik mesyuarat hotel yang lengkap dengan kurma, tamar…termasuk kayu sugi untuk kebersihan mulut?
DSC_1740
Oh sebelum terlupa, pernah tak anda merasai suasana persekitaran lobi yang mendamaikan bercirikan Islam?
DSC_1720
Akhir sekali, pernah tak anda pergi ke mana-mana lobi hotel yang bila masuk saja waktu solat, kita akan mendengar laungan azan berkumandang seolah-olah memenuhi ruang lobi itu?
Mungkin anda beranggapan kalau ada pun, hotel sebegitu hanya terdapat di negara timur tengah.
Kalau itu tanggapannya, anda silap!
Hotel De Palma Ampang sebenarnya ada semua perkara yang dinyatakan di atas termasuk telah mengkhususkan salah satu tingkat khusus untuk orang Islam yang inginkan suasana penginapan yang menepati konsep Syariah.
DSC_1752
Hotel berkenaan juga mempunyai surau yang cukup selesa dan dilengkapi dengan Imam sepenuh masa untuk mengetuai solat termasuk solat Jumaat dengan jemaah  mencecah 1,800-2,000 orang setiap minggu.
DSC_1765
Semua kakitangan wanita Islam juga memakai yang menutup aurat, di samping kelas-kelas agama untuk para tetamu dan kakitangannya.
Langkah baru dan inovatif ini telah mendapat  pengiktirafan dari dalam dan luar negara.
DSC_1663
Kumpulan Hotel De Palma kini telah diiktiraf sebagai “Pioneer Hotel Patuh Syariah” bukan sahaja di Malaysia tetapi di dunia.
DSC_1691
Anugerah Halal Journal 2011 yang dimenangi mereka adalah bukti yang  hotel berkonsep Islamik mendapat pengiktirafan hingga ke peringkat global
DSC_1682
Jika anda hendak merasai apa yang kami nyatakan di atas tadi, Hotel De Palma sedia menyahut hasrat, impian dan salam anda.
Hotel tersebut terletak di Jalan Selaman 1/2, Palm Square, Ampang Point, Jalan Ampang. Ia boleh dihubungi di talian 03-4270 7070
Keunikan dan kelainan yang pasti mencipta keasyikan! – Mynewshub.my


Monday, April 22, 2013

felt brooch


hahai..apa lah yg sibuk sgt smpi x berhapdate blog
bersarang..kena sapu sikit..heheheh

alhamdulillah..tempahan felt brooch ni dah siap
tema pink+putih
130 pcs...
jenuh membuatnya..
sampai ensuami pun daku pksa tolong..hahahaha
paksa rela okeh..kecut2 muka 
bkn muka daku yg kecut..muka ensuami yg kecut
kelat masam sumer ada..
sbb tkut kena marah klu buat salah..hahahaha

yg tempah ni pon kawan lama daku..
utk majlis nikah dia bulan 5 nih..
pasni nak siap kan bunga telur la pulak...
kembang kempis hidung nk buat..
hihihi....



ada sesaper nak tempah felt brooch ni
murah2 je 
RM1.50/pcs dengan minimum order 30 pcs
*tidak termasuk kos penghataran*
boleh email ke pinkbiru10[at]gmail.com
atau viber / wasap /wechat 016-2958313


Friday, April 19, 2013

serbuk coklat pilihan hati


hmmm..ni lah serbuk coklat pilihan hati saya
dari dulu kini dan selamanya..
buat kek ke..sedapnya
tapi apa pun terpulang pada pilihan masing2..
yg murah pon boleh je buat kek coklat
cuma rasa dia x sama lah kan



yang penting ada tanda halal
kalau suh ensuami yg beli
cnfm beli kotak beso lah dibelinya...
pastu suh buat air koko
panas pon best..
koko sejuk pon best...


Thursday, April 18, 2013

Tuesday, April 16, 2013

Tentang gula dalam makanan



melihat pada pengambilan gula dlm makanan kita seharian
tak mustahil nak kena diabetis nih





Monday, April 15, 2013

Thursday, April 11, 2013

kereta hadiah Utama Bintang Popular kena curi dan sudah dijumpai


adehhh..yg curi ni pun satu hal
agak2 la..
x panas lagi vontot sam duk dlm kete tu...
sempat berposing je amik2 picca...
tapi dah jumpa da ok la tuh..


Kereta Hadiah Utama ABPBH Shaheizy Sam Dicuri, Ditemui Di Skudai

Hadiah utama bagi Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2012 iaitu kereta mewah jenis Nissan Fairlady yang dicuri di pusat servis kereta di Segambut pada Sabtu lepas ditemui semula awal pagi ini di Taman Skudai, Johor.
Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Mohmad Salleh berkata kereta mewah yang bernilai kira-kira RM400,000 itu dipercayai dilarikan suspek (lelaki) yang sama dengan tiga kes curi kereta mewah di Jalan Chan Sow Lin dan Bukit Bintang sebelum ini.
“Pada hari kejadian kira-kira 10.25 pagi, suspek memasuki perkarangan pusat servis sambil membawa fail dan berlakon seolah-olah ingin melihat kereta berkenaan. Suspek kemudiannya melarikan kereta tersebut dengan mudah kerana kunci kereta telah berada di dalam kereta itu.
“Kita percaya kejadian ini dilakukan suspek sama berdasarkan petunjuk dari rakaman kamera litar tertutup dan modus operandi yang sama,” katanya kepada pemberita di ibunegara hari ini.
Katanya lelaki itu sebelum ini pernah ditahan dan didakwa di mahkamah atas kesalahan sama bagaimanapun dibebaskan dengan ikat jamin RM15,000 namun gagal hadir di mahkamah selepas itu.
“Meskipun suspek dibebaskan dengan ikat jamin, dia dikenal pasti masih giat menjalankan kegiatannya, ketika ini kita sedang giat menjejaki suspek,” katanya.
Mohmad berkata kereta mewah berwarna coklat gelap yang belum didaftarkan dan menggunakan nombor pendaftaran palsu itu dipercayai telah dijual semula dengan harga RM30,000 kepada orang tengah dan dibawa ke Johor sebelum dijual sekali lagi.


Wednesday, April 10, 2013

yeay! masterchef selebriti kembali


ni lah masa nk melekat tgk tv je
mcm xde keje lain
tapi mmg pon..hahahaha
duk buat keje pon da depan TV
time tu rasa oh!indahnya dunia
seperti ana yg punya....

x sabar nak tgk..
tilik punya tilik
ada RCW dgn zain..errrkkkkk

masterchef selebriti


Tuesday, April 9, 2013

percutian sakit gigi & tekak

* entri basi langkawi bulan feb 2013*


okeh smbg lagi percutian sakit tu
hahahaha..x boleh blahhh...
x boleh kenang...tpi jdik kenangan yg x best
mcm nk suh pegi lagi je pasni..
tapi tah bilanya...huhuhuhu...

disebabkan bilik booking siap breakfast..
so pgi2 turun g breakfast la...
jgn lah nk hrp english breakfast ke apa kan..
mcm la dduk hotel 5 bintang
ada breakfast pon da ok...
mcm biasa local breakfast la
nasi lemak
nasi goreng
bihun goreng
sosej goreng
tapi not bad jugak rasanya..hihi
daku mkn sikit je..minum kopi
da gigi sakit
sentap rasa...haishhh...

lepas breakfast siap2..nk g cable car
hoyehhhhh....ni la motif nk g lgkawi sbnrnya
hihihi..tpi x best sgt sbb sky bridge tu tutup mentenen kan
tpi still boleh naik smpi ats...
mcm biasa ensuami nk snap picca
daku la jdik drebarnya
smpi2 paking kete..terus msuk..
amik2 gmbr skit...
x sakit gigi ke time nih?
kurang sakit okeh
pasal da bantai 2 biji actifast + 1 biji voltaren







org lain buat duck face..
dia pon nak ejek gak..wakakakaka
amekaw...



kami dtg awal la jugak..
tpi kena beratur la kan...smpi ats tgh tgu turn
ensuami bisik
'awak tau x sya ni gayat?'
hahahahaha....ku baru tau..
igtkan berani sgt..rupanya takut tgi...
beratur2..sekali naik dgn 3 org laki jepun
umur dlm 50an
tpi sumer muka kerek sehhh...sepanjang dlm cable car tu berpeluk tubuh
huhhhh...tpi kan dri air muka tu nmpk sebenarnya derang gayat
hahaahahahaha....smpi kat chk point daku turun pastu bantai gelak...

ni lah org yg dimaksudkan...
yg org gmbr blurr ni..
depa 3 org..hihihi..


abis gelak amik picca sikit pastu naik ats lagi
sejuk time tu...x panas pon
tapi de lah cahaya matahari..tu yg mata yg sepet dan lagi sepet time amik gmbr
angin pon kuat time tu






ok ok je..tpi dgn gigi sengal walau pon x sakit
still xde mood nk amik gmbr
pasrah je lah...
dah duduk2 ats tu..turun balik..
ternmpk jepun 3 org tu
xmo lah nek dgn derang lagi..ku bagi dia lps dulu..
pastu nek dgn makcik pakcik ni..hihihi...

okeh smpi bawah dah...
kat bwh ni depan cable car ada movie 6D baru bukak
derang buat promo RM10/person
ensuami pon ajak tgk..
walaupon 10 min je okeh..huhuhu
tapi overall best jugak lah..
kira 1st time tgk x lah rugi..hihi
memula masuk kena ltk sumer brg2 kat rak dulu
klu boleh jgn pegang brg..kang terpelanting sana sini plak
sbb apa?kan kusi kita duduk tu akan bergerak ikut citer dlm movie


mcm real..siyes...
dia abg movie naik roller coster
pastu ada spider besar..hihi
mcm real lah..
ada air2 kuar dri tmpt kita pegang kat tgn
pastu de mcm benda jugak menyembur dari bwh kusi tu...
budak arab sebalah daku ni dah angkat kaki..hahaha
tkut dgn benda tu jugak
ye lah,rasa mcm de benda nk menjalar kat kaki kita
pengalaman bau ni..hihi
sumer ok..tpi visual padaku kurang memuaskan..huhu
rasanya boleh dipertingkatkan lagi mutu visual dia lenkali..

ok lah...jom kuar dari sini
tpi sempat lagi mkn kat food court dia..hihi...
best jugak makanan dia
x menghampakan lah...
jom g makam mahsuri plak...
smbg nti lah..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs