KLIK KLIK

nuffnang

Thursday, May 9, 2013

jangan la mencarut please..


telinga ni berbulu je kalau dgr org mencarut tau
melatah pon agak2 la..
pastu melatah mencarut
rasa nak tonyoh muka dia kt tempat grill tu...

okeh..ni kisah benar..
last week..sejujurnya ni kali kedua kami g makan kat tempat ala steambot grill
yg 1st time dulu kat SINI
setahun yg lepas..hihi...
ensuami ajak g makan kat kedai baru bukak
dkt je dgn rumah..jalan kaki pon sampai ( kalau rajin menapak la )
kalau nak try meh la ke My Steamboat & Grill
map nak ke sana pun ada dlm fb dia
termasuk la picca daku dgn ensuami..hahahaha...
x semenggah je rupa..

sbnrnya nak story..
sambung balik citer pasal mencarut tu
memula kami dtg lps maghrib
mmg x ramai org...
pastu makin lama makin ramai plak
ada yg berkeluarga so kena sambung 2 meja macam tu..
harga mkn kat sini..pun berpatutan
satu kepala tgh promo RM20.50 utk adult
untuk kanak2 x igt plak brp..
makan la brp byk nak makan...
kami berdua je so kena RM41 la..no tax okeh..
pstu ada lah 4 org ni duk blkg kami
time tu kami pun da separuh makan la...
ok je kan..
tapi bila derang start 'memasak'..
mcm2 perkataan mencarut kuar dari mulut
adehhh..sucinya telingaku ini da dicemari plak
x suka la..ni yg rasa nak tonyoh je muka dia kat grill
kejap2 melatah..klu melatah x kisah la
tapi melatah mencarut daku x gemar la...
cubalah sebut perkataan yg best didengari..
mcm Allahuakbar dll...
ni mesti sbb tgn dia kena percik2 minyak mengrill tu...huhuhuhu...

daku pon makanlah cepat2..
da siap bayar angkat kaki blahh cepat2...



Tuesday, May 7, 2013

simple/bajet brown paper bag


apa lagi la projek bulan may ni kan...
taraaa....
bajet brown paper bag
sgt bajet okeh...
skrg daku tgh buat ini lah utk 400 pcs
tapi untuk yg ni owner request brown paper bag dgn tapak
so harga sgt2 berbeza dgn paper yg biasa tu..

simple je..
chop TQ, doily paper putih,kertas
klu yg ada sticker boleh gnti chop TQ tu dgn sticker..


ok..ni lah rupa brown paper beg yg ada tapak tu
harga mmg berbeza sgt dgn yg biasa tu ye
besar pon berbeza
utk beg yg ni ukuran 273x147
besar la..padan dgn harga


ni plak yg biasa tu je
yg isi 'gor pis' tu..hehehehe
lagi lah bajet okeh...
tpi ikut citarasa memasing la kan...
last2 nti org  buang jugak kan..


okeh ni lah rupa paper beg yg da siap tu
daku da siap ikat2 da...
owner ni nak yg bajet dan simple
so design pon dia yg bg
yg belakang tu rupa yg da siap
tema pon kaler peach/pink
so ada dua kaler reben la...
reben pon satin biasa je..
klu nk yg corak2 tu mahal lah sikit kan...


oh ye..tips tampal doily tu
sila lah pki gam 'glue stick' tu ye buat yg x tau
jgn pki gam biasa..
ada yg berkedut plak paper beg tu
pastu lmbt plak nk kering...

ok tu jer nak story...
ada yg nak tanya apa2 ke nak daku buatkan jugak
jgn la malu..
boleh je email kat pinkbiru10[at]gmail.com
x pon boleh je wasap ke wechat ke 016-2958313




Monday, May 6, 2013

selesai PRU13..tahniah!!



Ok dah selesai pru 13 smlm kan
Ramai lg yg bercuti pnjg
Yg x amik cuti tu kerja lah mcm biasa ye
No heart feeling okeh...

Daku mmg x berminat nak story psl pru mahu pun politik
tahniah la pada parti2 yg menang
Apa pun daku sokong je..
Asalkan rakyat x merana
Kebebasan bersuara tu ada..

Tapi biasalah
Lepas kemenangan confirmlah rumah siap pahat masih berbunyi..
Tunggu lagi 5 tahun ye..

Sunday, May 5, 2013

Thursday, May 2, 2013

wahh...da bulan may


wahh...kejap je kan da masuk bulan may
smlm cuti hari pekerja..
mlm sebelum tu daku da bitau ensuami nk cuti gak
sgt poyo..hahaha..
cuti masak..
diperkenankan okeh...suka suka..
oleh itu kita makan kat luar la semalam
tpi jgn harap ada picca ke apa..
skrg thp malas gaban nak snap picca..
xde lah mkn best2 pon..biasa je
tgh hari nk mkn kat kg pasir..
ya ampunnn..ramainya org..
smpi jem2 tempat tu
dgn paking org g makan..dgn bilik gerakan mengundi
sudahnya lalu je

pastu naik hiway perling..
da lah jom makan kat sayed je
kedai mamak tu...
klu kedai mamak daku suka amik aym goreng
kuah kari dgn sayur..dah tu je
RM4.50 sepinggan...
x mcm kat kedai food court aeon tebrau tu..
cekik darah..nk tersedak dgr dia ckp harga
klu nak untung pon patut2 lah...
lauk yg sama je pon smpi RM8++..homaigod...
oklah..itu pertama dan last daku beli kat kedai tu..

ok nak smbg keje..
nti hapdate lagi




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs