KLIK KLIK

nuffnang

Wednesday, July 31, 2013

belek buku kek


belek je..
belum ada kesempatan nk cuba buat..
tapi tak sia sia jugak beli time BBW hari tu..
banyak ilmu dpt dlm buku ni..
cara dan resepi pun senang faham..
harga buku ni RM20 je time beli hari tu..


Tuesday, July 30, 2013

tiada tajuk..


hohohoho...
serius bersawang blog nih...
bulan jun dgn july ni agak busy sikit..
coming soon lagi beberapa hari ni bulan ogos plak
yeay..tandanya nak raya...

rindu jugak nak tgk pelita terpasang di malam 7 likur..
insyaAllah daku balik kg sehari sebelum raya..
tahun ni beraya kat kg daku..hehehe
bulan bulan akhir nak raya ni 
blog dgn FB pinkbiru sgt la busy..

pastu nk perkenalkan bujang kenit..
taraaa...
nama bujang ni adam syamil..
anak cousin daku yg jatuh time pregnant hari tu...
alhamdulillah dah 3 bulan da...
disebabkan ibu dia mengajar petang..
so hntr kat daku jaga si syamil ni...
habis ngajar ibu dia amik la balik..
kannn..da jadi baby sitter plak..tmbh lagi 1 kerjaya..ngeeee
alhamdulillah..


semoga dipermudahkan segala urusan..




Thursday, July 18, 2013

album bajet


hahhhh..boleh pun bukak blog ni
pastu cpt2 la nk hapdate
kdg lps publish je terus x boleh view..
sadisss lorrrr...

hari tu ada projek photo wedding bidan terjun utk majlis kawen cousin
kat sagil..
last minit dia sms minta tlg ambil gmbr wedding
sbb kameraman asal accident
daku tanya ensuami nk accept job ni atau tidak
kebetulan  kami mmg akn balik kampung utk ke wedding dia
ensuami kata accept tapi agk risau jugak la..
sbb ni 1st job utk wedding 
sebelum ni buat untuk tunang je
bajet pengantin RM450 je...
so apa yg pengantin ni akan dpt pun album 40 pages dlm landscape atau potrait ukuran 8.5 x 11 dan frame size 12R..
gmbr semua burn dlm CD la..

alhamdulillah...
semua pun berjalan lancar pada hari tu
cuma outdoor je tak dpt nak buat sbb pengantin sibuk dgn kawan kawan
sedara mara yg dtg lewat
so..hari da gelap..sbb kami pun da inform awal nk buat atau tak..
tapi derang pun mcm tak berminat..
da 2kali inform..ok lah ambik dlm rumah je..
kami no problem..hehehe


dan alhamdulillah inilah hasilnya
akan diserahkan pada ownernya minggu ni
insyaAllah...









niat kami mmg nak buat untuk para pengantin yg ada bajet rendah untuk album
klu yg ada bajet tinggi silalah ke pakej photographer yg pro ye...
bila da bajet ni jangan la demand banyak pulak harapnya..


Saturday, July 13, 2013

selamat berhari minggu,selamat berpuasa





selamat berpuasa...
bersahur dan berbuka..



tah knp blogspot ni ada mslh ke..
kejap boleh bukak..kejap x boleh
time boleh ni la cpt2 hapdate...
daku da try buat troubleshoot bagai tapi x boleh jugak..
adehhh...
pasal tu la lama x menjenguk blog kwn2 lain jugak

Wednesday, July 10, 2013

Monday, July 8, 2013

ceria monday




setakat ni x de la budoy tidur sampai macam ni
dia selalu tidur hujung kaki je
puas la nak mengelak dari tertendang dia..


baru je citer psl budoy hari tu
da kaki budoy luka lagi
sbb hari tu dia kuar rumah..bergaduh pulak dgn kucing sekor tu
kaki dia kena cakar..luka
pastu skrg mcm bernanah..
alahai budoy...daku letak minyak gamat je
klu bwk ke vet confirm kena cukur mcm hari tu
pastu kena bandage lagi...
cepat la budoy baik...
nti kang x dpt raya plak...


Friday, July 5, 2013

happy weekend






oh ye...
ni iklan jap ye onbehalf pinkbiru
ada buat preorder untuk VCO ( virgin coconut oil ) dari brand catalyst atau produk2 lain dari brand yang sama
preorder sehingga isnin 8 july 2013 ye
sbb daku pun nak ambik stok sendiri..
so boleh la selit order jugak pada yg berminat
klu nak order femme vita ke atau catalyst collagen pun boleh juga
info lanjut boleh sms / wasap 016-dua958313




Thursday, July 4, 2013

kicap perencah char kuey teow


alahaiii...
dari smlm daku x dpt nak tgk blog sendiri
blog lagi satu pon sma kena tempias..
tah knp dgn google chrome bermasalah ke
da buat sumer troubleshoot pun sama gak
kejap boleh bukak
kejap dedua pon x boleh bukak
redha je lah...

nk story pasal kicap char kuey teow pun tertunggak
mcm lah best betul cerita tu
pda hal citer kicap perencah je

hari tu jln2 pegi beli brg dapur
jumpa lah kicap mcm dlm gmbr ni
brand chef dan yg pasti keluaran bumiputra dan halal 
ye..
try la beli
klu x reti masak tgk je cara2 kat belakang botol tu
harga betul x berupaya nak igt
tapi tak sampai RM6 la sebotol
daku da try buat kuey teow kosong je dgn kicap ni...
best la jugak..hehehe
klu ada byk bahan lagi best...


Wednesday, July 3, 2013

Tarikh Lihat Anak Bulan Ramadan 8 Julai Ini ( 2013 )




KUALA LUMPUR – Tarikh melihat anak bulan Ramadan bagi menetapkan tarikh permulaan puasa ialah pada petang Isnin, 8 Julai bersamaan 29 Syaaban 1434 Hijrah, menurut kenyataan Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja hari ini.
Menurut kenyataan itu, Majlis Raja-Raja telah mempersetujui bahawa cara menetapkan tarikh itu adalah berdasarkan rukyah dan hisab.
“Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia akan mengisytiharkan pada malam itu juga tarikh permulaan puasa yang ditetapkan, melalui radio dan televisyen,” kata kenyataan itu.
Jawatankuasa yang bertanggungjawab akan melihat anak bulan di lokasi berikut:
- Pontian Kecil, Johor;
- Kompleks Falak Al-Khawarizmi, Kampung Balik Batu, Tanjung Bidara, Melaka;
- Telok Kemang, Port Dickson, Negeri Sembilan;
- Bukit Melawati, Kuala Selangor, Selangor;
- Bukit Jugra, Banting, Kuala Langat, Selangor;
- Balai Cerap Selangor, Sabak Bernam, Selangor;

Lokasi lain ialah:
- Pantai Pasir Panjang, Mukim Pengkalan Baru, Daerah Manjong, Perak;
- Pusat Falak Sheikh Tahir, Pantai Aceh, Pulau Pinang;
- Kampung Pulau Sayak, Kuala Muda, Kedah;
- Pemandangan Indah, Pulau Langkawi, Kedah;
- Menara Alor Setar, Alor Setar, Kedah;
- Bukit Besar, Kuala Terengganu, Terengganu;
- Bukit Geliga, Kemaman, Terengganu;
- Pulau Perhentian, Besut, Terengganu;
- Balai Cerap KUSZA, Mukim Merang, Setiu, Terengganu;
- Bukit Peraksi, Pasir Putih, Kelantan;
- Bukit Kampong Tembeling, Mukim Manjur, Daerah Olak Jeram, Kuala Krai,

Kelantan;
- Menara Bangunan SEDC, Jalan Tengku Putra Semerak, Kota Baharu, Kelantan;
- Tanjung Lubang, Miri, Sarawak;
- Teluk Bandung, Kuching, Sarawak;
- Tanjung Batu, Bintulu, Sarawak;
- Balai Cerap Al-Biruni, Tanjung Dumpil, Putatan, Sabah;
- Bukit Tanjong Batu, Nenasi, Pahang;
- Gunung Berincang, Cameron Highlands, Pahang;
- Bukit Pelindong, Kuantan, Pahang;
- Tingkat 13, Menara Universiti Malaysia Sabah, Kampus Antarabangsa Labuan;
- Menara Kuala Lumpur;
- Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya; dan
- Kuala Sungai Baru, Simpang Empat, Perlis.


Monday, July 1, 2013

happy monday!



happy monday!!
welcome july 2013
tak lama lagi nak puasa...
haiii..tak sabar rasanya...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs