KLIK KLIK

nuffnang

Sunday, April 27, 2014

hujung minggu


hujung minggu ni takde baut apa
hari ni ensuami keje..
semalam je dapat keluar sekejap..
tu pun last minit ada yg suruh buatkan hantaran lolipop
jadinya keluar pegi cari barang je...

dah malas..
sila keluarkan pretzle mini ni dari plastik
carik coklat hershey's dalam esbox pastu tuang ke atas pretzle ni
makan sambil tengok tv..
belum ada masa nak mecelup coklat
macam ni pun boleh..hehehehe




Thursday, April 17, 2014

Baby Foot



lama juga daku cari produk ni
banyak je kual online kat FB
dulu time baru kuar mahal ya ampun
sekarang ni da murah je kat FB
ada yang tak sampai RM30 pun da dapat 7 pasang
murahkan...
tapi daku tak berani plak nak try
sebab tak tau rupa mcm mana,kandungannya apa,bahaya atau tak..

hari tu jalan jalan kat angsana
masuk watson
carik jumpa la baby foot ni..
tapi sepasang je..dan harga mahal gak la compare yg kat FB tu
ni RM36 tak silap lepas diskaun
tapi baca dulu la kandungannya pastu cara guna
dah confident baru beli..



ikut cara dia pakai 90 minit
tak bergerak la time tu
jalan kang takut terjatuh plak
so ready la buang apa yang patut
macam pakai inai dulu dulu kan..
bukan bergerak pakai pastu tido
tapi yg ni jangan plak melampau sampai ke pagi
kang tah apa yang jadi plak..

lepas pakai tu rasa macam tak berapa nak selesa sangat sebab rasa macam panas panas sikit kat kaki
dah cuci semua daku pakai losyen
lepas tu macam biasa je..
ternanti2 gak betul ke benda ni nanti buat mengelupas
tah2 tpi..rugi je RM36 tu
punyalah tak sabarkan

selang 2 hari masih lagi tak mengelupas 
tapi bila jalan atas tile rasa licin
macam pakai stokin plak
bila rasa kering tu daku sapu la losyen
hari ke 3 ke 4 baru lah nampak start mengelupas
start dari jari hantu kaki dengan ibu jari ( belah bawah )
sampailah boleh buat macam dalam gambar ni

sumber: gugel

tak kose nak tepek gambar kaki sendiri
sikit sikit mangelupas
sampailah part yang kat tumit tu
situlah pentingkan..
pasalnya dari pindah rumah hari tu
kaki ni kotor dengan habuklah..macam macam
pastu nampak kaki macam tak cantik je..
plus lagi pecah kat tumit..alaaa..x suka betul
tapi sekarang dah ok..
suka..so tak la membazir duit tu kan...kih kih
berjaya...


kalau ada luka kat kaki better jangan pakai
sebab nanti pedih..


Wednesday, April 16, 2014

PRAY '4' MH 370



otw dalam perjalanan balik semalam
gambar boleh cerita segalanya




Tuesday, April 8, 2014

Air songkok vs popcorn Poco



last weekend tak tau nak ke mana
last2 ajak ensuami ke danga city mall
sebab da usha2 dlm ig ada bazaar

skrg malas sikit nak ke danga city mall tu sbb parking da kena bayar
hmmm...macam tak berbaloi je
parking pun mahal,baru baru ni je turun harga jadi RM1 sejam pertama
pada hal orang ke sana bukan nak lama lama sangat pun
kadang kadang tak sampai setengah jam pun
ni kali kedua kami masuk lepas dia charga parking
ni pun pasal nk g bazaar tu..




ni lah yang daku cari
air songkok..hehe
daku beli 3 botol 
2 perasa pisang
1 durian belanda
betul..betul..besttt...
lagi 1 perisa pisang tu sayang nak minum
nanti abis..hehehe
kalau nak tau info boleh sekodeng instagram popthesoda
meh sokong barangan buatan malaysia
lagi lagi keluaran bumiputra




lagi satu daku beli popcorn ni
best jugak..sbb daku bukan peminat popcorn sgt
yang ni daku rembat perisa almond
yang ni pon boleh sekodeng kat instagram happycandyshop



ok lah..nanti sambung lagi


Saturday, April 5, 2014

Kan dah exceed quota



amekaw...
ni semua gara gara tengok tonton online la ni
daku follow citer 7 suami tapi episod last hari tu tak dapat tengok
semangatlah nak tengok kat tonton...
akhirnya yah berjaya juga bahagia dengan suami ke 7
dapat kahwin dengan cinta pertama dia..
bahagia sampai akhir hayat
meninggal pun sama sama
kuat betul kuasa cinta..

pastu tengok miranda plak..
time tu mmg pikir byk lagi ni quota internet
sekali ensuami dapat sms cakap dah low..
hehehehe...x pe la..
sekarang masih boleh online cuma slow je la
takpe takpe..da nk recycle bil baru nti ok la tu..
sbb tiap2 bulan pakai jarang habis
setahun boleh kira berapa kali je abis quota..
sabar menanti quota baru,barulah laju sikit


happy weekend


Thursday, April 3, 2014

lamb chop vs fish & chip



ok harga untuk lamb chop + fish & chip + 2 air suam + 1 sirap limau ialah RM16.80
bestkan,selalu je nak singgah makan tapi selalu penuh je pastu takde tempat parking kete..
hari ni geram dgn BR1M punya pasal 
kami pergi juga asalkan dapat makan...
da dapat makan puas la hati..hahaha
tak sedar diri batuk batuk..kih kih
kami makan ni kat kedai western kat hutan bandar...

okeh nak citer pasal BR1M tu kan
hari ni dpt surat TIDAK DILULUSKAN..hahahha
dengan reason no 27
nak tau no 27 tu apa?
nah tgk sendiri..hahahaha...senyum sendiri ok baca surat tu
No pengenalan pasangan/tanggungan tidak wujud di JPN...chitttt
ic pasangan tu merujuk pada daku la kan...
sbb yg apply tu ensuami....
malas nak cakap banyak..tah la siapa yang bersalah dalam hal ni
sedangkan yg 1st dgn 2nd tu ok je
takde ubah apa2 maklumat pun
apa pun daku masih warganegara ada IC,lesen,mendaftar dengan SPR lagi
apalagi tah mereka mahu...

~sigh~




Tuesday, April 1, 2014

welcome April



Allahuakbar!
sangatlah bersawang blog ni
nasib baik ingat lagi caner nak login..kih kih



Saat ni daku selsema nak batuk...
musim cuaca tak menentu..

Last week baru je balik dari Cameron..
ikut rombongan orang kampung..
stylekan..hahahaha

tup tup sampai sana kamera kecit ensuami tu screen yak boleh nak kuar plak
bila tekan bunyi kecikk kecikk..ngambik gambonya
tapi screen blank..alahaiii..
kamera samsung tepon ni jelah guna..
jadilah...

daku tak beli apa pun..
tapi FM harus beli
walaupun da berlambak melekat FM dari Cameron
kali ni gambar lebah pulak..




ok lah..nak makan ubat
nak tidur cepat
harap harap esok kurang sakitnya


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apa ada?

kisah ku (551) info (301) giveaway (232) free sample (77) hadiah GA (47) hiburan (28) giveaway aku a.k.a pinkbiru (22) review makanan (18) si budoy (17) kawan2ku (16) jalan2 (11) contest (10) raya 2012 (8) anak sedaraku (7) kesihatan (7) FM (5) iklan (5) tempahan (5) joint problem (4) plushie (4) sticker (4) tubuh (4) bunga telur felt (3) family (3) langsir (3) legoland (3) lutut problem (3) masterchef selebriti (3) pulau manukan (3) red velvet cake (3) the zon stulang (3) zalora (3) VCO catalyst (2) aip online survey (2) big bad wolf (2) buah zuriat (2) buang kulit mati kaki (2) cantik (2) danga bay (2) ikan bakar danga bay (2) insiden lahad datu (2) kacang pool haji (2) langkawi (2) loccitane (2) loyang pai (2) mini GA (2) new year (2) plain fox material (2) rempeyek (2) reward blog (2) runner (2) sabak awor (2) sakit gigi (2) BR1M (1) Hj Sharin Low Grand Restaurant BBU (1) Ipad 1 Malaysia (1) My Steamboat and Grill (1) P1 (1) a farmosa (1) aidil adha (1) air terjun gunung ledang (1) album bajet (1) astro e-billing; auto debit (1) baby foot (1) bamboo charcoal bread (1) bank islam (1) baskin robin (1) brown paper bag (1) bunga tisu (1) cake in jar (1) cameron (1) churp churp (1) cookies senang (1) digi (1) durian spring roll (1) epal pai (1) felt (1) felt brooch (1) flannel material (1) gadjet (1) gayang seafood restaurant (1) gift voucher (1) giv (1) hab pendidikan pagoh (1) haiwan (1) hotel patuh syariah (1) hutan bandar (1) hutang (1) ikan bakar pasar filipin (1) jerebu (1) kampung nelayan tun fuad stephen (1) karamel kukus (1) kfc am (1) kisah (1) krishna fish head curry house (1) kucing (1) kutu kucing (1) labu siam (1) laura ashley shopping beg (1) loan (1) lokan dan kelapa bakar (1) medan ikan bakar crystal bay (1) mekap mekap (1) melaka (1) menara taming sari (1) merokok (1) mimpi (1) movie (1) nasi lemak (1) ngaku chips (1) nuffnang (1) otak-otak (1) pakej photo album bajet (1) penuaan (1) pet world (1) petrosains (1) phewtick (1) pink ribbon (1) pixajoy (1) popcorn poco (1) popthesoda (1) prayforMH370 (1) pretzle mini (1) produk kaki (1) puasa (1) redeem punchtab (1) rumah terbalik (1) sate (1) sawah ring (1) serawa durian (1) simple pouch (1) sspn (1) tanjung emas (1) tanjung ketapang (1) tanjung leman (1) tripod (1) up (1) vaksin kucing (1) vernonchan.com (1) voltaren (1) wanitamelayu.com (1) western murah (1) zaman dulu (1) zoo melaka (1)

networkedblogs